Inlägg

Inlägg som scimanyD har skrivit i forumet
Av scimanyD
Skrivet av Nissling:

@scimanyD: Helt korrekt påpekande! Bilden togs i all hast och var slarvigt gjort av mig. Ber om ursäkt för det. Nu sitter de som de ska.

Bra att det löste sig!

Av scimanyD

Bilden med 6+2 kontakerna ikopplade i kortet, där är ingen av dem är ikopplade korrekt från början. 2 pinnen ska sitta helt jäms med 6 pins, den ska inte trycka utåt.

När 2 pins kontakten kopplas på 6 pins så ska man höra ett litet klick och den ska ligga helt jäms med 6 pins, inte sticka ut längre ner eller vara tryckt utåt på något sätt när man kopplar in den.

Av scimanyD
Skrivet av Rico01:

Alltså ursäkta språket men vissa här låter som bortskämda snorungar. Visst, jag är besviken över att inte få ett 3080 men nån måtta får det väl ändå vara. Ta en valium eller gå ut i solen istället.

Håller helt och hållet med. Tycker disskussionstrådarna om 3080 på denna sida har blivit så jäkla löjliga. Så synd om en som inte har fått sitt grafikkort vid lansering.

Av scimanyD
Skrivet av grizzly666:

Två problem!
1, Finns ingen tjänst som tillåter dig att knappt ens se paket innan betalning, och öppna det är 100% otänkbart o kommer aldrig att hända.
2, Finns väldigt dåligt med dessa tjänster och tex postförskott kräver att man har ett postgirokonto som kostar en hel del per år plus några % av alla pengar som går igenom kontot=inget för den som inte säljer för 100.000:- plus per år.

Har inte haft dina problem. Kunnat öppna paket på plats på utlämningstället med körkort då i personalens hand. Tar 2 sek att öppna. Gör ju inte det med varje paket, beror på värde och om säljaren har skumat som fan.
PG går för 900:-/år, om inte något annat tillkommer.

Av scimanyD
Skrivet av Nappev:

Hej! Tänkte köpa ett par hörlurar på blocket. Dock bor säljaren på andra sidan landet, så jag erbjöd att betala för frakt + pris. Säljaren vill skicka med postnord då han aldrig använt blocketpaketet tidigare. När han lämnar in paketet till ett ombud, ska jag kunna se att paketet är inlämnat via postnordsappen eller söka på det försendelse nr han ger mig kan jag betala. Han lämnar alltså in paketet till ett postombud, och efter det kan jag betala, när jag ser att paketet är påväg. Skulle jag inte bara kunna skita i att betala? Självklart gör jag inte det men folk brukar ju inte direkt ha stor tillit online.

Kan man återkalla paket? Det låter för bra för att vara sant, och jag får lite konstiga vibbar av det hela. Han skulle väga paketet för o se hur mycket det lär kosta, då det iallafall inte skulle vara mer än blocketpaketet (119kr).

Inget telefonnummer står på annonsen men det är rätt vanligt. Ingen address, bara ett namn.

Säljaren kan väl också göra så att du endast kan betala ditt paket när du ska hämta ut det? Innan betalning ber du om att få öppna paketet på plats för att se att allt är i sin ordning.

Av scimanyD
Skrivet av Walterwakr:

Hej, sitter på en 1070 dual oc och funderar på att uppgradera nu när det är relativt bra priser på äldre grafikkort. Jag har tänkt mig ett 1080ti begagnat från någon privatperson men undrar vad som är ett vettigt pris för ett ~ 2 år gammalt 1080ti?

Kommer jag märka någon större skillnad från 1070 till 1080ti?

Lirar just nu bara valorant men vill gärna ha ett kraftigare grafikkort för kommande spel

Lirar ej i 4k
Har en i5 9600k

Tacksam för svar!

En gtx 1080ti med en eftermarknadskylare är värt högst 4000:- just nu och det är att ta i. Du kan t.ex kolla på tradera, finns olika priser och köp nu för 3.500:- vilket jag anser som vettigast. Finns även en för 2.5k med 1 dag kvar bud på. För några dagar sedan var det någon som var villig att betala kring 6.500:- för ett sådant, kortet är borta nu. Personen som köpte det kortet ansåg väl att det var en bra affär och tyckte att kortet var värt det priset.

Prestandahopp från en 1070 till en 1080ti är natt och dag, speciellt vid högre upplösning osv.

Av scimanyD

@Brajan:

Kör på ett riktigt system istället, 100ggr bättre än någon bärbar högtalare.

Lite tips:
6x9:or - https://dbakuten.se/varumarken/cerwin-vega/midbasar/cerwin-ve...
6.5:or - https://dbakuten.se/varumarken/cerwin-vega/marint-ljud/cerwin...
Stereo: - https://dbakuten.se/marin/cddvd-spelare
Steg: - https://dbakuten.se/varumarken/cerwin-vega/slutsteg/cerwin-ve...

Finns även basar att välja på.

Av scimanyD
Skrivet av Jaxione:

Det är ungefär detta jag är "rädd" för. Efter att jag klagat på detta så kommer jag beroende på hur föräldrarna tar detta att vara den som klagar på att barnen leker. Jag tycker verkligen inte att det är så enkelt som viss här vill påvisa. Jag har knappt sagt mer än hej till dessa grannarna och att från det gå och klaga på deras barn är inte helt optimalt. Jag FATTAR att jag måste säga till om jag vill ha någon skillnad men det kan också göra saker värre.

Jag har tidigare erfarenhet av att ha sagt till en granne när jag bodde i lägenhet som spelade musik väldigt högt från 16-22 i stort sett varje dag. Jag gick till slut och pratade lugnt och fint med grannen som visade vara helt oresonlig och efter detta blev allt mycket värre och jag ville knappt bo kvar i lägenheten. Som det är nu så är det att barnen skriker som är det enda problemet, annars är allt tipp topp. Så det som får mig att tveka och istället stå ut och hoppas att det blir bättre är att när jag väl gått över och klagat så beror det helt på mottagandet om det blir bättre eller mycket sämre.

Nå men samtidigt så ska inte du behöva stå ut med onödigt höga oväsen, speciellt kanske nu där barnens föräldrar bryr sig noll om vad ungarna gör och låter dem härja fritt hur bäst dem vill. Föräldrarna kan ju lika gärna skita i vad andra tycker om det.
Nu bor du ju inte heller nära ett dagis, och bor man i ett tätt granskapsområde så måste man/är tvungen att visa någon form utav hänsyn och respekt till dem andra grannarna. Om föräldrarna är okapabla att säga till ungarna så är mitt tips att kanske pröva först lämna in ett klagomål och därefter se om det bli någon form av förbättring.

Har btw 2 kids och inte låter vi dem härja och skrika hur dem vill

Av scimanyD
Skrivet av Glossy White:

det var inte riktigt så jag skrev till dom nej..jag skrev att specifikationerna inte stämmer för mina tallrikar på 26 cm går inte in i maskinen. då skrev dom att dom erbjuder 300kr och jag behåller maskinen eller också skickar jag tillbaka den och får full ersättning

Butiken och kundservice verkar inte ha förstått ditt problem trots allt från första början. Om specifikationerna var felaktiga på nätet, dvs specifikationer menade för en annan maskin, då är dem tvungna att åtgärda ditt problem prompt och sedan korrigare till det som är skrivet på deras hemsida omgående (dem har säkert någon som sköter om hemsidan centralt).

Det som är konstiga här tycker jag att du får frågan "Du får 300:- och behåll maskinen?". Alltså antingen har dem inte fattat att det står fel specs på nätet och den maskin du fick har andra "mått" och det är just nu ditt problem för du kan ej diska dina tallrikar eller så gör dem allt för att inte skicka en ny då transport kostar självklart, men det bör inte ens finnas en fråga för dem om transportkostnaden och det är totalt ointressant för en kund om hur dem sköter sina "ärenden" Nej, jag tycker i det här fallet att TS skulle ha fått en ny, korrekt diskmaskin.

Sen så är det så att det är väldigt vanligt att många kunder i ett reklamationsärende frågar samtidigt efter andra färger/storlekar m.m, vad det nu skulle kunna vara, t.ex som i det här fallet.

Av scimanyD

@AFishyTeddyBear:

Testa med nya minnena nu när du har ny bios.

Av scimanyD
Skrivet av AFishyTeddyBear:

Testade att ändra bios till default och köra med ett ram minne men forza horizon kraschar fortfarande.

Det minnet som fungerade i d.o.c.p borde du även ha stresstestat i t.ex memtest64, för att säkerställa att den är stabil. Testa båda minnena i slot 4. Om den ena stickan vägrar boota i d.o.c.p i slot 4 så skicka tillbaka minnena, det här ska inte vara så krånligt från början att få det att fungera.

Av scimanyD

@AFishyTeddyBear:

Har du inte testat dem en och en och slå igång d.o.c.p? Då märker du direkt om du ens överhuvudtaget kan få igång de korrekta inställningarna eller om det är någon utav minnena som är kass.

Voltage till minnena behöver du ej höjja, dem ska vara kapabla att köras på 1.35v med d.o.c.p eller tom en högre frekvens.

Av scimanyD

@AFishyTeddyBear:

Ok men du får nästan testa dem en och en med d.o.c.p igång och se om någon sticka fungerar sämre eller överhuvudtaget kan köras i d.o.c.p. Om du har 4*8GB så testa att ha i 2st och så byter du till dem andra 2 osv.

Sen borde du i bioset kunna välja hastigheten på dem och lägga in den manuellt, men då kan timings skilja sig från vad du hade fått med d.o.c.p igång, dem kan man själv också ändra. Volten ska vara på default dvs 1.35.

I BIOS:
Memory frequency - hastigheten.
DRAM timing control - timings.

Av scimanyD

@AFishyTeddyBear: Några tips är att uppdatera bios och eller skriva in manuellt ram minnens hastighet och timings.
Volten på dem ska man inte behöva ändra för att köra i d.o.c.p.

Testa också en ramsticka i taget och slå igång d.o.c.p.

Av scimanyD
Skrivet av ItsLea:

Okay, tack.
Får nog pröva direkt från steam, D existerar inte på datorn längre tydligen.

OK. Enda som återstår är att testa formatera om den så som jag beskrev tidigare. Eller bara pröva att koppla in den i en annan sata port och se då om den syns i my computer.

Av scimanyD
Skrivet av ItsLea:

Okej, när jag startar om datorn tar det väldigt lång tid för den att komma fram till Windows, men såg att min boot order har D, som nu inte känns igen först.

Är det anledningen till varför det går mycket långsammare nu? Sorry för dumma frågor.

Ser under disk management att det finns status på disken, där står det: ”Healthy ( recovery partition)
Kan jag göra något med det?

Och en sista dum fråga, jag kommer fortfarande åt steam och mitt steambibliotek, skulle jag kunna testa att avsinstallera något därifrån?

Du kan nog inte göra så mycket från disk manegement. Om du kan hitta spelet i steam mappen/steamapps/common och pröva att avinstallera därifrån eller direkt från biblioteket.

Du kan inte nu heller se D: disken via my computer?

Av scimanyD

@ItsLea: Du behöver inte oroa dig över din C: disk. Förhoppningsvis kommer du kunna se din andra disk vid en windows installation och bara kunna formatera om den därifrån.

Av scimanyD

@ItsLea: Testa att boota upp datorn med en windows skiva eller via en minnessticka med windows.
När du kommer fram till var du vill installera windows så bör du kunna se din SSD i listan bland andra diskar, pröva att formatera om den.

Av scimanyD
Skrivet av LuddeH98:

Tjena!

Har skaffat mig en 3900X då min 3770K inte riktigt hängde med längre i de grejer jag arbetar med.

Till min förvåning så går den otroligt varmt (enl. mitt tycke), men när jag kollat runt lite på nätet så märkte jag att jag inte var ensam med att observerat detta fenomen. Jag kör en Corsair H110i GTX v2 som CPU kylare, och den har ju levererat mycket bra på min deliddade 3770K på 4,8GHz. Beställde ett AM4 mounting bracket set och installerade kylaren, drog på AIDA64 (stress på CPU, FPU och cache) och CPUn spikar inom 2-3 sekunder ca 85-92c. Detta tycker jag är obehagligt varmt, så prövade undervolta processorn en hel del men gav inget vidare resultat. AIDA64 simulerar väl inte ett verkligt scenario men man får ju iaf en hum om hur varmt den kan toppa.

Efter jag laborerat lite mer med inställningarna så tog jag av kylaren för att kolla hur kylpastan låg, och det såg okej ut, men var dock mest kontakt mitt på IHS:en. Har hör att Ryzen processorerna har sina kärnor separereade, och inte precis mitt under IHS:ens center.

Någon som har varit med om samma "problem" och möjligt vis har lite ideer på vad man kan testa?

Med din AIO lösning så är det "normala" temperaturer du får med en 3900X, men den kommer också generellt att kyla sämre en 12 kärnig processor än din gamla 3770K då det är också två helt olika processorer. Storleken på ditt cpu block för en 3900X anses som litet och kanske inte täcker alla ytor på cpun.

Andra saker som du kan hålla koll på när du stresstestar är tex hur högt cpu v.core går upp, detta kan du göra via CPU-Z medans du kör igång ett test. Hur högt boostar din 3900X när den får som mest last? Man kan använda tex MSI Afterburner eller Ryzen master för att kolla max boost hastigheten på respektive kärnor. Ladda ner cinebench R20 och kör igång några test och jämför dina resultat på nätet, på så vis kan du också se om din 3900x throttlar om den går för varm vilket kommer ge lägre poäng. Det här är bara några tips du kan göra.

Om allt är lämnat på auto i bios så kan det i ovanliga fall av vissa modeller av moderkort/och bios ha en onödig hög förinställd v.core, kika på den så att den inte ligger och trycker på vid 1.4v.

Av scimanyD
Skrivet av Gappy:

Den verkar liksom inte vilja gå in :/ Vågar inte trycka för hårt heller då jag inte vill förstöra något...

DubbelKolla så att du har vänt kontakten åt rätt håll i anslutning till diskens kontakt och sen är det bara att trycka på lite hårdare, men inte överdrivet hårt såklart.