Inlägg

Inlägg som hejkk har skrivit i forumet
Av hejkk

Bjuder 1400 för alltihop. Kan mötas i Göteborg.

Av hejkk
Skrivet av fredix:

Endast chassit?
Frakt går nog att fixa om jag får tag i packmaterial och vad du erbjuder.
Kan fixa mer bilder i morgon om så önskas.

Nej jag tänkte alltihop med chassit. Jag vet inte om du tänkte att det ingår i paketet eftersom det inte är med i specifikationerna.

Av hejkk

Säljer du även chassit? Betalar frakt.

Av hejkk

500 + frakt

Av hejkk

1200 kr för mobo/processor + RAM, kan hämta

Av hejkk

Bjuder 600 + frakt

Av hejkk
Skrivet av Mizccc:

Bjuder 800:- + frakt för 3770k, om du säljer i delar.

Skrivet av Falcon:

1000:- för CPU

Skrivet av Lordkiller:

1000kr + frakt för 690

Skrivet av Sundberg_90:

Bjuder 1500kr + frakt för 690gtx

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Pekka:

1600kr + frakt för Gtx 690

Säljer helst hela datorn, alltså inte i delar. Men får se om det blir mer bud på delar så kanske, föredrar hämtning eller att sälja flera delar till samma adress isåfall.

Av hejkk

Komplett dator (GTX 690, i7 3770k) samt även 2x27" skärmar

Det är dags att sälja datorn, här är specs:

GPU: EVGA GTX 690 (två GPUer i samma bräda)
CPU: i7 3770k
CPU-kylare: Thermalright Silver Arrow SB-E
RAM: 8 GB 1866 MHz Corsair Vengeance, två stickor (CMZ8GX3M2A1866C9)
Mobo: Asus P8Z77-V
SSD: 120 GB (Corsair Force 3)
HDD: 2 TB (Samsung HD204UI)
Nätagg: NZXT Hale82 750W modulärt
Chassi: Fractal Design Define XL

En av USB-portarna i fronten av chassit är ur funktion.
DVD-brännare följer med också.

8000:- eller bud.

Har även:
Två 27"-skärmar (SMS27A550H) till salu för 850:- stycket eller 1600:- för båda.
QPad MK-80 till salu för 400:-

Finns att hämtas i Vänersborg.

Läs hela annonsen här

Av hejkk

Jag tycker att köra sshd genom cygwin är ganska simpelt.

Av hejkk
Skrivet av suhrim:

Om tillverkaren själv slutar sälja ett DLC och ger det gratis till alla är det då rätt att sälja den till kunder och ge sken av att man får nåt?

edit: Om alla som köpt spelet blir uppgraderade till GOTY i ditt fall skulle jag tycka det var fel annars inte.

Grejen är ju att inte alla ser endast CD-keyn som produkten de köper.

Edit: Sen om det är moraliskt "fel" är väl upp till var och en, men faktum kvarstår att CDON har köpt in ett antal av Cata och de vill antagligen sälja ut dem. Ska de inte få göra det p.g.a. att Blizzard erbjuder Cata "gratis"?

Av hejkk

Så man ska inte få köpa Cata om man vill det, menar du? Ska det bli förbjudet att sälja DLCer/expansioner separat när det kommer GOTY-versioner som innehåller dem också då eller?

Av hejkk

Du kan också se till att minska storleken på pagefile (ta helst inte bort den helt, då det finns program som kan strula om den inte finns där). Sedan kan du stänga viloläge genom att skriva "powercfg -h off" i CMD. Viloläge har en fil som är lika stor som din mängd RAM då datorn går in i viloläge så sparas allt som ligger på ditt RAM till den filen. Efter att du skrivit in det kommandot i CMD och startat om datorn så kommer inte den filen ligga kvar längre.

Obs. att du behöver köra CMD som admin när du skriver in det kommandot (högerklicka på CMD).

Av hejkk
Skrivet av Wallo:

Okej, tack så mycket!

Om man ska mina Bitcoins så är det ASIC som gäller, vanliga GPUer kommer inte upp i samma hastigheter och drar samtidigt mer ström. Ska du mina med GPU så är det Litecoin eller andra scrypt-baserade coins istället för SHA256 (som Bitcoin och många andra coins använder). Det finns också t.ex. SecureCoin som använder några andra algoritmer men har inte koll på om det går att mina dem med GPU än.

Av hejkk
Skrivet av yakideo:

Om TS inte förstår manualen tror jag inte han kommer förstå ARP heller. No offens till TS

Kanske därför han länkar till http://www.computerhope.com/arphlp.htm?

Av hejkk

400 W klarar ditt system också så 600 W räcker fint!

Av hejkk
Skrivet av Ozmix:

Som jag skrev tidigare så kör jag mITX och det har bara 1 pci-e port. Mitt nätagg ligger på 650w vilket jag tror funkar. I värsta fall köper jag ett nytt nätagg.

Jaså! Ja då blir det ju lite annorlunda. 650 W räcker lätt till ett 7990. Om du bara har en PCI-E så skulle jag rösta på 7990 för eyefinity.

Av hejkk
Skrivet av Ozmix:

Enligt sweclockers senaste test för 290x som skrevs tidigare idag så presterar 7990 bättre i alla spel dem testade och i alla deras testprogram. Därför jag blev sugen på ett. Tänker jag fel bär jag ser testerna?

7990 kommer ge dig bättre prestanda i nästan alla spel som finns ute nu. Men det har dock lite mer microstuttering än 290x då 7990 är två stycken GPUer i Crossfire. 7990 drar också mycket mer effekt än ett 290x. Om du väljer att köpa ett 290x så kommer du i framtiden kunna köpa ett till 290x också. Du kan såklart köpa ett till 7990 också men det kommer dra mycket mer ström och kommer skala sämre (för varje extra GPU du lägger till så skalar det sämre (t.ex. för fyra GPUer kan det kanske ge 90% + 80% + 65% + 50% = 285% vilket motsvarar knappt tre GPUer i rå prestanda).

Av hejkk
Skrivet av DegJ:

Med ett 650W så kan 7990 vara på gränsen, http://www.sweclockers.com/recension/16879-amd-radeon-hd-7990... (tänk på att man förlorar 10% med ett gold agg tex.)
Förmodligen så kan ett 290X vara något för dig eftersom du inte kan ha crossfire/sli, bara att satsa på det kraftfullaste single gpu då, om du nu inte uppgraderar ditt nätagg för ett 7990.

Varför "förlorar" man 10% (10% vad?)? Jag tror inte du riktigt förstått effektiviteten riktigt. Om ett nätagg har en effektivitet på 80% så betyder det att om nätaggregattet drar 100 W från väggen så kommer 100%-80% = 20% försvinna i form av värme efter transformering i nätaggregatet.

Effekten som nätaggregat är specificerade till är effekten efter transformeringen. Det betyder alltså att om den uppmätta effekten från väggen är t.ex. 600 W och nätaggregatets effektivitet är 90% vid den lasten så kommer nätaggregatet leverera 600*0.9 = 540 W.

Tänk också på att när man mäter vad datorn drar från väggen så räknar man med alla komponenter, inte bara grafikkort. Så om det står att hela systemet (med endast ett grafikkort) drar 600 W från väggen så betyder det verkligen inte att endast grafikkortet i den datorn drar 600 W från nätaggregatet.

Skrivet av Ozmix:

CrossFire är inget bra? Har riktigt svårt att bestämma mig. Priset är det minsta problemet i denna jungel av grafikkort. Klarar 290x av att driva 3 skärmar i high/ultra när man kör battlefield 3/4?

Crossfire kan ge dig mer rå prestanda för mindre kostnad men kan också ge en del problem, så som microstuttering och att det inte fungerar särskilt bra (eller alls) i vissa spel.

Av hejkk

GTX 690 Surround kraschar

Jag har en dator här med GTX 690 (SLI på) och tre skärmar i surround. Problemet är att datorn kraschar/fryser ibland när spel varit igång en liten stund och jag är oftast tvungen att starta om datorn, men ibland så börjar den att fungera igen (det efter upp mot 10 minuter dock).

Furmark har testats i fullskärmsläge med SLI och GPUerna går inte över 91 grader celsius. Spelen som jag märkt kraschat mest är WoW och DotA 2 och de kräver väl inte allt för mycket grafikprestanda.

Jag hittade detta på Nvidias hemsida: http://www.geforce.co.uk/hardware/technology/sli/system-requi...

Om jag väljer Multi-GPU On så får jag denna bilden:
http://international.download.nvidia.com/webassets/en_US/temp...

Om jag istället väljer Multi-GPU off så får jag:
http://international.download.nvidia.com/webassets/en_US/temp...

Det är lite konstigt för det går att köra med dem tre DVI-anslutningarna och Surround med SLI (fast att det kraschar), men om jag istället väljer att aktivera alla skärmarna som vanligt (utan Surround) då stängs SLI av.

Så just nu fungerar detta utan att det kraschar:
1. Endast en skärm utan SLI
2. SLI och endast en skärm
3. Tre skärmar (ej Surround) utan SLI

Jag vill att SLI och Surround ska fungera. Skulle en aktiv adapter från mini-DP till HDMI kunna hjälpa med det? Skärmarna som används har bara HDMI och den enda aktiva adaptern jag hittar är: http://www.inet.se/produkt/5409071/adapter-xfx-aktiv-minidisp... men den ger DVI och det känns onödigt att sedan sätta en HDMI-adapter i den.

Edit: Jag har testat flera olika drivrutiner och kör just nu med 314.22.

Av hejkk
Skrivet av Sneaky_rhino:

ingen ide att lägga "lagom" med kylpasta då det kan få motsata effekter.

Att lägga på lagom är inte att lägga på för mycket.