Inlägg

Inlägg som Langelus har skrivit i forumet
Av Langelus

Också upplevt en del rubberbanding senaste tiden, dock i Sthlm och har inte mätt packetloss.. kanske läge att göra det.

Av Langelus

Ska man göra det "på riktigt" med att sätta sitt nät bakom en VPN så bör man kolla på någonting i stil med pfSense och köra riktig hårdvara med AES-NI krypteringen.

Personligen kör jag med Integrity VPN som kan ha 10 anslutningar samtidigt, 3 stycken OpenVPN instanser lastbalanserade i brandväggen räcker för att få full hastighet i min 500/500 anslutning iaf.

Av Langelus

Kan det vara relaterat till att du skickar packet som överstiger MTU och den inte inte kan hantera fragmenteringen korrekt? Provat pinga med <1500?

Av Langelus
Skrivet av Locos:

Hur fungerar detta? Sänder den första ut en signal till den andra som sedan förbättrar den?

En hemmarouter är egentligen tre delar som är ihopbyggda, en router/brandvägg, en switch (för portarna) och en accesspoint (för wifi), i det här fallet har man separerat delarna så router/brandvägg/switch är i Edgeroutern och Accesspointen t.ex. en Unifi AP-AC LR. Det är lite annan klass på sakerna när man har separata delar som gör precis det de är tänkta att göra och inte försöker vara "bäst på allt"

Av Langelus

Bjuder 100 kr för chassit

Av Langelus

Ställer mig gärna i kö på något av chassina, försöker samla lite delar för att kunna bygga ihop en dator åt flickvännens dotter

Av Langelus
Skrivet av ewuprsg:

Tror du tex transcoding av en st videoström 1080p skulle funka med vanlig fläkt?

Det tror jag inte skulle vara något problem, kört Plex med en sån kylare förut på den servern

Av Langelus
Skrivet av scimanyD:

@Langelus: Men det är ju ändå mycket värre när supporten/säljaren inte kan så mycket? Går ju som inte skylla den biten på en kund.

Ska man se det rent krasst, de ska kunna precis lagom mycket för att städa undan sånt som inte behöver ta tid i 2nd/3rd line.

Du skulle bara veta hur mycket som kommer som egentligen inte är problem utan användarrelaterat och i de flesta fall kan lösas med en omstart av vad det nu är för utrustning, och går nu inte det så finns det pga frågorna iaf en startpunkt för det eskalerade ärendet.
Första linjen är oftast första anhalten in i IT-världen för att sedan avancera uppåt vartefter de lär sig mer.

Av Langelus

Wow.. ja, jag utgår ifrån att du aldrig jobbat med IT. Nu sitter ju inte jag i firstline utan längre ned i kedjan (och inte på Bahnhof förövrigt) men du skulle bara veta hur mycket vi uppskattar folk som felanmäler saker utan att ge någon informationer mer än att "något är fel, er skit fungerar inte"

Av Langelus
Skrivet av ewuprsg:

Synd. Är vattenkylning ett måste för #1?

Nä det går att byta till akasa k25 om man vill det, vattenkylningen är dock snäppet bättre om man ska köra hårda laster över tid eftersom den får bort värmen ur chassit.

Av Langelus

Kör själv en Kia Optima (dock en hybrid men finns rena bensinare också. Väldigt trevlig bil med gott om utrymme i baksätet, inga problem med tre ungar där enligt min erfarenhet!

Av Langelus
Skrivet av ewuprsg:

@Langelus, tack för info. Finns #2 kvar?

Bara #1 kvar tyvärr, har en köpare som hämtar #2 imorgon.

Av Langelus
Skrivet av ewuprsg:

@Langelus:
Vet du vilken effekt de ligger på i Idle?

Svårt att säga exakt då jag inte mätt, körde båda två samt min brandvägg med i5 3300 och en Cisco 24 portars switch på samma UPS och då låg belastningen på ca 90-110 watt i idle oftast. En rimlig gissning är väl ca 30-40 watt kanske

Av Langelus
Skrivet av Poberg:

@Langelus:
Hur många år har de på nacken?

Kommer ej ihåg exakt när jag köpte dem men ca 2016-2017 vill jag minnas.

Av Langelus

Om det är någon som är sugen på en Microserver eller två så har jag mina två upplagda i marknaden nu då jag konsoliderat allt till en större större server istället

Av Langelus

Går ganska lätt att lösa genom att regga ett gratis konto på uptimerobot och ha en simpel webbserver hemma som den kontrollerar emot.

Av Langelus
Skrivet av guvvan:

Hittade du någon lösning på detta med HP AMS?
Stoppade in en GPU i min ml350 G8 och 2 fläktar är konstant på 27% och två är på 6%.

Jag hittade detta men vet inte om det funkar på Unraid.

Nope, tyvärr inte. Men det finns en liten ful workaround som kan fungera (funkar iaf på ML310E och Microservrarna) och det är att dra ut kontakten till inlet ambient temp sensorn så den tror att det är kallt. På min ML310 så sjönk fläkten från 35% till <10%

Av Langelus

HP Microserver Gen 8 (2 st)

Hej!

Har gjort om lite med min hemmamiljö och tänkte se över intresset för att ge mina två trotjänare ett nytt hem, de är modifierade för att vara betydligt snabbare (och ändå vara tysta) än någon av konfigurationerna som de gick att köpa som nya.

HP Microserver Gen 8 #1

Xeon E3-1230 4C/8T 3.2 GHz
8 GB ECC RAM
Vattenkylning för CPU med radiator utanför på sidan (Nepton 120, om inte minnet sviker)
Noctua fläkt
ILO Advanced licens (möjliggör console och lite andra behändiga funktioner)

Pris: 4000:-

HP Microserver Gen 8 #2

Xeon E3-1220 v2 4C/4T 3.1 GHz
8 GB ECC RAM
Akasa K25 CPU Kylare
ILO Advanced licens (möjliggör console och lite andra behändiga funktioner)

Pris: 3500:-

Finns även en Unraid Basic licens på USB-Sticka som går att köpa till för att göra servern till en grym hemmaserver om du vill ha både lagring och tillgång till att köra VM's och Dockers på ett smidigt och bra sätt!

Pris: 300:-

Eftersom de är lite otympliga så kommer de EJ att skickas, kan mötas upp i Stockholmsregionen men hämtas annars med fördel hos mig i söderort så man kan provstarta dem och visa först.

Paketpris för allt: 7000 kr
Vid smidig affär kan priset diskuteras något men skambud undanbedes redan här och nu!

Läs hela annonsen här

Av Langelus
Skrivet av westgrenj:

@jocke92:

Okej, tack! Fast om jag kör med en switch som har support för PoE behöver jag inte ha några PoE-injektorer i nätverksskåpet, eller hur?

Korrekt.

Av Langelus

Kör själv en sån här skärm, kan gott rekommendera som alternativ till de dyrare ROG-skärmarna etc. Kompatibel med både Freesync och G-sync dessutom även om den ej är G-sync certifierad. Väldigt nöjd med min!

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingskarm/aoc-cq32g1/100...