Inlägg

Inlägg som Bullen har skrivit i forumet
Av Bullen

Snackar vi lite mindre lägenhet (50-60 kvm) borde du bara ha typ 3 grupper (exkl. spisgruppen) prydligt uppmärkta med vad de går till vid din central, har du tur går rummet som uttaget sitter i på samma fas som rummet du vill hämta nätverket vid. Har du ingen gruppförteckning så koppla in en lampa i båda uttagen och se om de slocknar när du drar ner säkringen.

Av Bullen
Skrivet av Falsterbo:

Helt ny här. Kan inte ens lägga in en ny tråd. Hittar inte var jag ska göra det.
Gäller ett säkert gammalt uttjatat ämne om filmer från PC till I tunes som sen ska vidare till Ipad.
Jag börjar där och ser om någon som kan vill svara. Så ska jag dra allla mina problem.
Har oxå precis köpt Goodplayer för 22kr men inte hjälpte det mig.....

Mvh / Lasse

Vad är det du vill ha hjälp med? Jag drar över filmer direkt från en nätverksdisk in i Goodplayer genom att skriva in Ipt till nätverksdisken. Det funkar klockrent, dock har Goodplayer problem med vissa .mkv-filer.

Sent svar så du kanske redan har löst det

Av Bullen

Även jag hade samma problem med min 3500lv2 fast minst en gång i timmen...följde den här guiden http://www.myopenrouter.com/article/36073/How-to-Install-Toma... för att installera Tomato och sen dess har det fungerat klockrent. Ökade hastigheten med

Verkar vara ett jäkla lotteri dock, för mig fungerade det inte med DD-WRT men med Tomato. Har bredband2 100/100.

Av Bullen

Drog ett mail till webhotellet om att de ska göra CNAME istället Hade varit skönt att få det fixat, är jobbigt att inte kunna lita på att medarbetarna får sina mail till mobilen..

Av Bullen

Ah, så är det nog, ja. Är inte alls haj på sånt här.

Till saken hör att https://företag.dyndns.se/Remote funkar att gå till via firefox osv. även utanför nätverket (sitter inte i företagsnätverket nu och remoten är återigen nere), men den funkar inte att ansluta till via exchangen i ex. outlook eller i mobilen för att få in sina mail.

Så frågan är vilken adress man ska peka den till, får nog helt enkelt be dem prova göra en CNAME och se om det fungerar

Av Bullen

Peka remotesida till dyndnsadress

Hej!

Vi har en remotesida som ligger på remote.företagsadress.se. Denna sida ligger på vår Win SBS 2008-server. På vårt webhotell kör vi en A-recordpekning till vårt externa ip för att medarbetarna ska kunna komma åt mailen och internsidan och kalender osv utifrån (helt enkelt, remotesidan).

Vi testar nu ett 4G-modem från Tele2, innan har vi haft ADSL från Telia, och den här anslutningen verkar byta externt IP väldigt ofta vilket medför att vi måste vara i kontakt med vårt webhotell nästintill dagligen för att se till så att remotepekningen är rätt.

Vi har en VPN-anslutning som ligger på en dyndnsadress, ex. företag.dyndns.se som alltid fungerar eftersom den ligger och känner av när det externa IPt ändras och då uppdaterar sig. VPNen använder vi för att ansluta till företagsnätverket och komma åt shares osv.

Min fråga är, är det möjligt att lägga in företag.dyndns.se som en A-recordpekning till vår remotesida eller medför det några problem? I mitt huvud är det så enkelt som att företag.dyndns.se egentligen är vår externa ip-adress "hela tiden". Alltså att den håller sig uppdaterad när ip-adressen ändrar sig, vilket om vi lägger in det på pekningen istället för vårt externa ip skulle medföra att remote.företagsadress.se också alltid fungerar...

Är jag snett på det? Har ställt frågan till vårt webhotell men de visste inte, skulle såklart bara kunna prova peka om den men är alltid skönt att ha lite kött på benen när man gör någon ändring

TL;DR - går det ha både vpn och remotesida på samma dyndns?

Mvh
Daniel

Av Bullen

Var i Barcelona i maj i år (för tredje gången) och hade inga som helst problem med att kommunicera, på engelska. Då var vi ändå runt och härjade lite överallt, samt var på Springsteen-konserten med vakter som kontrollerade väskor och ställde frågor osv osv. Har inte varit några problem de två andra gångerna heller, då har vi kollat på fotboll båda gångerna och härjat rundor så jag kan inte säga att jag upplevt de problem som du har...

Dock brukar jag börja med ett "hola, habla ingles?" (säkert inte så man säger men de flesta fattar ) Kan de inte engelska så börjar man gestikulera, det går alltid att göra sig förstådd på något sätt. Annars får du väl hålla dig till turistställena, påstår du att det inte fungerar med engelska där så tror jag att du ljuger.

Och ja, uppkopplingen är ett skämt där. Men för mig är det ingen big deal då jag inte åker utomlands för att surfa på nätet, och för whatsapp osv dög det gott.

Av Bullen

Var i Spanien förra helgen så det är inte aktuellt igen än på ett tag Om inte Springsteen får för sig att köra en vända till där vill säga..

Verkar som att det blir till att prova sig fram, känns lite som att man inte kan misslyckas om man läser på de olika recepten som kommer upp.

Av Bullen

Recept på sangria

Hej!

Jag är ute efter tips på hur man får fram den "ultimata" sangrian. De sidor jag hittar på nätet säger bara 1/3 vitt vin, 1/3 rött vin, 1/3 läskblandning (vissa säger cognac istället för vitt vin) och sen frukter typ. Jag är ute efter lite mer specifik info om vilket vin som funkar ihop, eller om man ska ha nåt annat i.

Nån som har tips eller försökt sig på att göra sangria själv? Jag har själv bara druckit det ute på restaurang, men vill bjuda tjejen på det imånn

Av Bullen

Min spontana reaktion är: hur kommer biljettkontrollanterna fram inne i tåget när det är så satans mycket folk där? Antar att det inte är någon kontroll innan tåget kommer eftersom så mycket folk kan hoppa upp och sätta sig på taket...

För övrigt en jävligt elak lösning. Lite svårare att implementera på våra svenska free-riders dock

Av Bullen

Surfplatta för arbetet

Halloj!

Företaget är inne på att investera i surfplattor till gubbarna (elfirma). Jag fick "uppdraget" att ta reda på lite info om vad de klarar av osv. Jag själv är alldeles för oinsatt för att svara på detta, så jag tänkte ställa några frågor här.

Vi vill ha androidplattform då företaget som ligger bakom vårt affärssystem ska komma med en androidversion av det. Finns det appar till android för att läsa och ändra .pdf (kanske inte just ändra i pdf-filer, men läsa iaf), excel, word-filer? Hur smidigt är det att skicka och ta emot filer med android? Kan man lägga in outlook (eller någon annan mailklient) och synka till exchange?

I övrigt är ett så lågt pris som möjligt men med så hög prestanda som möjligt ett ledord Ett krav är att det inte bara ska vara wifi-anslutning på den!
Finns det någon platta som passar in på det här?

Visste inte om jag skulle lägga tråden i surfplattor eller köpråd, så jag chansade.

Mvh

Av Bullen

”Ett traktamente är en ersättning som du som arbetsgivare kan betala ut till en anställd för hans ökade levnadskostnader under en tjänsteresa.”

http://www.skatteverket.se/download/18.233f91f71260075abe8800...

Av Bullen

Surt. Jag köpte matchen via ViaPlay och gav 129kr..och jag kände mig blåst

Av Bullen

Man blev lite nostalgisk nu. För 10 år sedan var världen en mycket enklare plats..nu måste man oroa sig över pengar, räkningar, jobb...fan. Allt var mycket lättare som 15-åring.

Men man kan lugnt säga att Sweclockers varit en del av min ungdom, på gott och ont. Jag har inte skrivit så många inlägg, men jag var med på den blå tiden också, som en liten fjortis med Marlboro-avatar. Nu är jag en 25-åring med snus-avatar trots att jag slutat snusa! Har dock haft den sedan forumbytet så den stannar

Times they are a-changing..

Ah. Regid 148. Jag missade den häftiga 100-klubben..måste berott på mitt 56k-modem som hade en vana att alltid strula när jag verkligen behövde internet

Av Bullen

Elektriker har väl alltid varit dåliga på att ta betalt för sin kunskap? För let's face it, hantverksmässigt är elektrikernas arbete faktiskt bland de viktigare att kunna bra och göra snyggt. Sen att inte alla har yrkesstolthet men överlag..

Konkurrenssituationen spelar in också, det är svårt att vinna anbud om man inte dumpar priserna idag vilket bidrar till de lägre lönerna. Man märker allt mer att materialet blir billigare och billigare enbart för att kunna sänka anbudspriset några kronor. Rörmokare är det ont om och firmorna behöver inte dumpa priserna lika mycket.

Sen är folk i allmänhet mer rädda för vatten än för el, vilket gör att man hellre ringer in rörmokare till att dra sina rör än elektriker till att göra elen (nu pratar jag privatpersoner).

Av Bullen

http://www.av.se/dokument/afs/AFS2006_06.pdf

Sök på 29 så kommer du till §29 där det står;

"En arbetsgivare som låter en arbetstagare eller inhyrd arbetskraft använda lyftanordningar eller
lyftredskap skall ha dokumentation över dennes praktiska och teoretiska kunskaper med avseende på säker användning av utrustningen. Den arbetande som inte omfattas av första stycket men använder lyftanordningar eller lyftredskap på ett gemensamt arbetsställe skall ha motsvarande dokumentation tillgänglig på arbetsstället.
Arbetstagare och inhyrd personal skall ha arbetsgivarens respektive inhyrarens skriftliga tillstånd att använda en maskindriven lyftanordning. Tillståndet skall upplysa om vilka typer av lyftanordningar, lyftredskap och arbetsuppgifter som omfattas."

Enklast är att du säger åt din chef att skriva ut körtillståndet jag länkade till i mitt första inlägg och fylla i det så är ni på det torra.

Av Bullen

Din arbetsgivare ska fixa ett skriftligt körtillstånd åt dig. Kan bl.a. se ut såhär; http://www.masystem.se/upload/pdf/kortillstand_for_lift_FORM....

Krävs av arbetsmiljöverket när de gör sina ronder. Det räcker alltså inte med ditt "körkort". När vi gjorde ett stort bygge åt NCC i vintras hade NCC bara tagit kopior på vårt "körkort" (liftkortet alltså), när sen arbetsmiljöverket kom och gjorde en rond så fick de nerslag på att de inte hade kopior på våra körtillstånd också.

edit;

"Arbetsmiljöverkets regler kräver att alla som arbetar med eller från en mobil arbetsplattform har dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper och ett skriftligt tillstånd från arbetsgivaren. "

Av Bullen

11 323kr. Lägger en tusenlapp extra i skatt varje månad så jag är nöjd.

Av Bullen

Ska på en långweekend till Rom i början på juli, tillsammans med flickvännen. Blir den enda resan i sommar då jag ska börja plugga till hösten och således vill jobba så mycket jag bara kan innan

Av Bullen

Routern är samma, Linksys WRT54GL..det enda vi har ändrat är att vi har tilldelat fasta ip-adresser till samtliga datorer så att vi har koll på vilken dator som har vilket ip.. ;P

Hittar inte datorerna m.h.a deras fasta ip, och ställer jag in ex. 192.168.159.31 och vidare under nätverksinställningarna i VPN-anslutningen så får jag felkod 720 vilket jag googlat på (bla. http://www.howtonetworking.com/vpnissues/error720q.htm) men jag tycker inte det ska behövas installeras om och ha sig för det funkade ju när det var dynamiskt?

Känner att jag inte är så bra på att förklara heller Men när ni säger att nätmasken kan påverka, menar ni att jag kanske skrivit fel på datorn jag ansluter till företagsnätverket med eller är det något annat som spelar in?