Inlägg

Inlägg som Trigger har skrivit i forumet
Av Trigger
Skrivet av wargreymon:

Hur har det undgått dig om allt gnäll om hur mycket 300-serien drar? Kolla bara recensionerna för korten. Du kommer 6 inlägg, sedan börjas det.

Då har det undgått mig

Av Trigger

Då är dom i gott sällskap med Nvidia energiförbrukning.

Gissnings har de lagt ribban på 320w och pushat den dit av en anledning. Inte mycket gnäll alls vad jag sett ang 3080/3090 som lagt ribban högt denna rundan också.

Av Trigger
Skrivet av Starric:

Snygga! Men sist jag kollade var Aquacomputers radiatorer rätt mediokra, eller har de gjort några ändringar sen dess?
https://www.xtremerigs.net/2015/02/11/radiator-round-2015/5/

Har också kollat det där testet. Jag har samtidigt hört om andra som fått lysande resultat.... orkar jag så kanske jag gör lite jämförelser med ett par andra radiatorer jag har liggande.

Vad som ändå är säkert är att det är mer än nog för det jag ska kyla

I ärlighetens namn så kunde jag inte låta bli dom pga utseendet. Kommer bli lite industriell look på bygget tänkte jag.

Av Trigger
Av Trigger
Skrivet av morxy49:

Intressanta annonser, definitivt. Men du rekommenderar alltså inte att jag ska försöka matcha med mitt nuvarande system, utan istället titta på något helt nytt? Någon anledning varför, eller var det bara dom annonserna som låg uppe just nu?

Hur viktigt är det förresten att matcha subwoofer till resten av systemet? Det kanske inte är såpass viktigt som jag trodde först, har jag märkt efter lite mera forskning.

Vad gäller subben så måste det inte alls ”matchas” på samma sätt som front/center. De spelar helt enkelt inte samma frekvenser. Däremot så ska den matchas vad gäller nivå, placering mm för att få det att smälta ihop bra med resten av högtalarna. Men som sagt, samma märke eller serie spelar ingen roll.

Som exempel på vad som ryms i din budget.
https://www.blocket.se/annons/stockholm/kef_hemmabiohogtalare...

Av Trigger

Inget snack om att du ska leta beggat på blocket med den budgeten. Högtalare är en sån där pryl som har låga andrahandsvärden.

Finns gott om det så glöm inte pruta

Av Trigger
Skrivet av TotalF:

https://i.imgur.com/Gt9rw0x.jpg

https://i.imgur.com/mIbNr8x.jpg

https://i.imgur.com/PJK5AjB.jpg

Testade med en äldre powerbank. Alltså, det funkar men vågar ibte uttala mig om hur det är efter 2 timmars lir.

Man känner sig inte som en idiot med den på skallen?

Av Trigger

Provade denna i torsdags, den var helt klart över förväntan att köra. Blev inte mindre sugen...
Har inte kollat upp vad som kan tänkas ändras med förmånsvärde/subventioner mm efter årsskiftet. Återstår att se om det blir en sådan framåt våren

https://i.postimg.cc/Px3CmRWz/FBA5-B6-E3-15-CB-4-F3-F-99-E1-B4-B...

Av Trigger

Lite trist så klart, klart intressant att läsa om vad man kan förfasas över.

Katastrof? Nej

Problemet löste ju sig och du fick en fin liten sightseeing från Upplands Väsby till Sveavägen på en söndag. Kunde varit värre!

Hade man gått på taxileverans till bredden så hade du ändå fått stå och vänta det är ett som är säkert. Finns inte jättemycket att ta sig för i bredden en söndag

Att du tackade nej till skälig reseersättning på ett sådant sätt lägger ju tyvärr nivån ganska lågt...

Av Trigger
Skrivet av ammaen:

Nädå, det är bara jag som är virrig och skriver konstigt Har en shunt som reglerar värmen från där radiatorn suttit ner till lägre temp

Skönt, då kan jag sova lugnt

Av Trigger
Skrivet av ammaen:

Ska sätta in vattenburen golvvärme som kopplas in på befintligt radiatorsystem. Till paketet jag beställt så följer det med en vanlig termostat med vred. Jag har nyss köpt hus och ska göra så många saker som möjligt styrt med wifi men så samlat som möjligt. Billigt, enkelt och okomplicerat för en nybörjare och familj. Först och främst vad rekommenderas för system som jag kan samla det under? Och vad finns det för termostat till det tänkta golvvärmen?

En lite fundering bara... du kan inte shunta ut lika varmt vatten i golvet som du har i radiatorerna. Men det vet du säkert. Blir lite orolig när jag läser hur du skrivit

Av Trigger
Skrivet av Starric:

@Trigger: Nice! Inte varje dag man ser ett PC-O12 Det är ju bara olika versioner av O11 som cirkulerar friskt (har ett XL själv så jag är inte oskyldig). Tror faktiskt jag inte sett ett enda bygge i ett, men kommer ihåg när det släpptes för några år sen, det har ju en minst sagt udda layout. Visa gärna upp hur det blir när du är klar

Ja det stämmer den är ganska ovanlig (WX) och minst sagt udda. Har inte sett något bygge med den heller faktiskt.. kändes lite kul bara därför

Jag tänkte fota lite längs resan och kanske lägger upp det i galleriet. Det ska vattenkylas, så långt är klart. Komponenter blir endel från sign blandat med endel nytt, framförallt 3080 tuf och hard tube istället för slang Det mesta klarnar förhoppningsvis allt eftersom

Av Trigger
Av Trigger
Skrivet av Oneirogen:

Tycker att Asus kunde haft lite mera specifik information om detta antingen i manualen eller på deras hemsida på kortets specifikationer eller något liknande.

Det jag kommit fram till nu är att switchen fungerar. Det som förvirrade mig i det hela var att det enda kort innan detta som jag haft med dual bios var 2060 strix, vars dual bios fungerade lite annorlunda i jämförelse med TUF, t.ex i performance mode på 2060 så var fläktarna i gång hela tiden, och i quiet mode stänges de av om jag inte minns fel runt 55 grader, oberoende av belastning.

Det som är nytt och annorlunda med TUF:

Quiet mode: Väldigt tyst fläktkurva, vid 100% belastning, ca 1500 RPM. Fläktarna stängs av vid viss temperatur och belastning.
Performance mode: Aggressivare fläktkurva, vid 100% belastning beroende på chassi ventilering ca 1900-2000 RPM. Även här stängs fläktarna av beroende på vissa parametrar som temperatur och belastning.

Monterade mitt 3080 tuf icke oc igår i en burk som är öppen och måste säga att det är förvånansvärt tyst men tanke på effektuttaget. Det är en rejäl pjäs jämfört med mitt gamla titan x!

Av Trigger
Skrivet av FortuN:

Är det någon som fått tag i ett Asus TUF 3080 (UTAN OC)? Eller är det fortfarande delay på dem?

#18651337

Av Trigger

https://i.postimg.cc/V5QfhVmg/17-ACE831-C2-D6-41-B7-9-B1-E-66-BE...

Synd att det blir liggande ett par veckor.. inväntar nytt chassi och framförallt vattenblock.
Hoppas EK snabbar på tillverkningen lite! Byggsuget höjdes ett par snäpp kan man säga! (Klåfimgret)

Av Trigger
Skrivet av Fenrisulvfan:

Om MSI skulle betala tillbaks mellanskillnaden till kunderna som har köpt till överpris så gör man ju inte rättelse, utan då förvärrar man ju bara problemet. Nvidia borde ju slå ner på MSI och kanske neka dem tillgång till fler RTX3080 kort.

Tycker också det verkar lite märkligt att de ska betala mellanskillnaden till slutkund. Måste finnas bättre sätt att hantera denna fadäs. Dålig damadge control...

Av Trigger
Skrivet av mrqaffe:

De lär i vart fall inte tjäna nått på att inte erbjuda losslessformat och tekniken är inget problem. Och de som erbjuder det har ju automatiskt fått ett gratis annonsplank som drar in abonnenter till lossytjänsterna de har.

Är beredd att hålla med, men jag tror också det är försvinnande få som efterfrågar. Dock så kan den skaran som efterfrågar det säkert påverka andra om vilken tjänst som väljs. Den typiskt teknikintresserade styr nog ganska mycket vad som efterfrågas av andra.

Kan bara gå till mig själv...

Av Trigger
Skrivet av the squonk:

På den tiden var scalpers inte lika vanliga, då sysslade dom mest med sneakers eller miningkort, men nu har dom tydligen breddat sin verksamhet samt att botarna har blivit tillgängliga för gemene man

Riktigt surt med utvecklingen på den fronten.

Köpte, bla Bloomfield, Sandy bridge, Haswell E direkt på releasedagen med tillhörande moderkort och minnen rakt över disk när det begav sig. Utan köer!
Sandy dessutom på en söndag!

Utvecklingen med scalpers är mycket tråkig. Det har blivit lite samma som populära konsertbiljetter. Fan vet om det inte är bättre att handlarna kör ett ”rätt” pris från början. Tillgång/efterfrågan så slipper vi föda dessa mellanhänder.

Av Trigger
Skrivet av Grim2you:

Jag tänker samma som dig! Sen gillar jag att detta är sista steget i AM4, det för mig betyder att det är väl beprövat.. Jag har varit intel-inbiten sedan modersmjölken men jag tänker snedda över till AMD iom det här bygget. Jag ska dessutom ha en skärm med Freesync ultra(?) så det känns bara rätt att gå över till riktig PCI-E 4, AMD CPU, GPU och dessutom ett NvMe för PCI4. Räcker inte det ett par år så skiljer nog sig min fru! xD

”Snedda”
Med din beskrivning ang Intel i modersmjölken så är det väl knappast ett litet snedsteg eller partnerbyte vi snackar om

Tänk skillnaden mellan vållande och överlagt mord! Eller att konvertera religion! Du kommer att få säga upp bekantskapen med hela släkten och alla nuvarande vänner