Inlägg

Inlägg som Trigger har skrivit i forumet
Av Trigger
Skrivet av MegaMuztek:

Skulle lätt välja den iaf om inte mitt användningsområde ändras radikalt. Den kan ge bra prestanda ändå om man behöver köra något tyngre kan man koppla upp sig och köra programmet på servern.

Som sagt undantagen finns. Du är nog inte vad jag anser en ”normal” användare om du ens vet att du kan koppla upp dig mot en server

I princip alla kontorsråttor skulle klara sig ypperligt med skylake prestanda från sin laptop så det är nog inte problem nr1. Jag tror dock att Intel försöker hitta ett tomrum som inte finns med denna produkt. Om det nu flyger så att säga så lär det plocka marknadsandelar ur egna portföljen, var annars? Det lär inte säljas totalt mer laptops bara för vi får ett val av cpu till…

Av Trigger

Då får vi göra som förr…

"CoolBits"=dword:00000003

Edit:
Den låg här för den som inte minns

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvTweak]

Av Trigger

Tveksamt om denna får någon större framgång, det handlar nog mer om marknadsföring och hur de kilar in denna i redan befintliga modeller isf.

Sååå stor del av totala energiförbrukningen i en laptop sitter inte enkom i cpun (kontorsarbete/slösurf). Sen är det väl också så att de flesta laptops har ”good enough” batteritid för de flesta. Lite som mobiltelefoner…
Jag hör faktiskt aldrig någon som gnäller på dålig batteritid på sin laptop förrän batteriet börjar ge upp helt. Har man ett par timmar på batteri så räcker det mer än väl för minst 95% av alla användare jag stöter på både på jobbet och i vardagen. Undantag finns såklart…

Ska de få in den som en billigare variant så måste helheten med som batteri, minne, skärm, skal mm…

Om it avdelningen slänger in något sådant som val, lite sämre prestanda men lite bättre batteritid så är det typ ingen som skulle gå på det valet. Tänk er 6 timmar vs 10 timmar (nu tar jag i, för så stor blir inte skillnaden av endast cpu för normalanvändaren)

Nej, flopp säger jag, eller iaf en gäsp…

Av Trigger

Tänker direkt på Teenage Engineering som provat redan..

Idén är inte så dum och säga vad man vill om In Win men de är en av ganska få som (igen) vågar prova något som inte alla andra gör. Kolla deras lineup, det är ganska mycket som sticker ut där och kanske särskilt deras "Signature" produkter.

Av Trigger
Skrivet av atego:

Jag gör samma här, värmer rummet när man behöver lite extra värme, annars blir det mycket folding sommartid när spotpriset är lågt och solcellerna ger mycket ström (har spotpris för säljer/köper el per timme).

Fantastiskt snyggt med 25M ppd, sitter på 6M med mitt trötta 3080 Du lär springa upp snabbt i listan!

Denna är trevlig att ha för att se sigsjälv och laget:

https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Har för mig att jag brukade kolla stats på någon annan sida som uppdaterade lite oftare än extremeoverclocking. Men spelar egentligen mindre roll…

Av Trigger
Skrivet av Baxtex:

Hehe är det någon som ens har råd att folda i dessa dagar?

Det är ganska lätt att räkna ut hur mycket det kostar. Helt klart ska man ha koll på elkostnaden. För mig spelar det dock mindre roll, jag behöver värmen ändå

Av Trigger

Foldat en hel del för många år sedan när c2d och quad var det snabbaste man kunde ha… och även fram till Sandy bridge som jag har för mig tryckte ur sig uppåt 50k ppd, eller om det var mindre än så, c2quad var runt 11k iaf. Kollade lite idag och insåg att de 18M jag fick ihop då under ganska lång tids foldande (år) inte stått sig väl.

Foldar lite på ett 4090 nu och det skiter ur sig 25M ppd, helt galet! Hoppas plocka lite placeringar i listan (TriggerHappy22).

https://i.ibb.co/FwDc4BY/548-D722-F-3-F94-422-C-A53-C-31-A74-FC6...

Av Trigger

Monterade tre sådana fläktar på mitt 4090 och det var rätt så fräckt att notera skillnaden i prestanda/ljudnivå mot originalfläktarna! Dom är helt enkelt löjligt tysta. Har kört noctua fläktar tidigare men NF-A12x25 pwm är något alldeles extra.

Det finns ju 4090 (strix) kort som är uppåt 36cm så nog finns det färdigt för Asus att trycka dit tre st 120mm fläktar. Det hade blivit en riktig best!

Av Trigger

Även jag väntar på dessa!
Jag behöll en 7600x före 7950x i väntan på 3d-modellerna men egentligen så är 7600x riktigt bra för spel, finns lite marginal för tweaks på den också.

Av Trigger
Skrivet av CrispVanDahl:

@enviro har klippt sig och skaffat ett jobb.

Stort!

Undrade först vad det var för flane jämte Noelia

Av Trigger

Roligare att fixa själv såklart men jag hade funderingar på något liknande som du tänker dig för ett tag sedan och hittade då att det givetvis redan finns färdiga. Du har säkert redan koll men lämnar tipset ändå.

Dessa exempelvis
https://www.chesshouse.com/collections/dgt-electronic-chess-b...

Av Trigger

Induktiva givare kanske? Då slipper du mekaniska bekymmer…

Finns för hyfsade pengar att få tag på. Orkar man inte direkt från kina så kolla Amazon

https://www.amazon.se/b/ref=dp_bc_aui_C_5?ie=UTF8&node=269055...

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-inductive-proximity-se...

Av Trigger

Tänkte försökt få byggt nytt hus (igen).

Lite stök med fornlämningar på tomten jag köpt men det löser sig nog

Av Trigger
Skrivet av MexxII:

Något som hade varit intressant är väl att se hur stor påverkan att det är så pass liten och kompakt reservoar, känns lite spontant som att temperaturen på vattnet fluktuerar snabbare på grund av det och att det snabba kommer upp i "arbetstemperatur". Läser man dessutom idag så spelar det i stort sätt ingen roll vilken ny high-end komponent man än köper så är det gemensamma att alla går rätt varmt då i kombination med den lilla reservoar.

Det har endast akademisk betydelse. Det är trögt på andra sätt ändå och om det tar 2 eller 3min (exempel) att nå balans i systemet är varken bra eller dåligt. Flaskhalsen sitter i där du ska flytta energin från vattnet till luft.

Vill man räkna på vad ett par dl vatten kan lagra för energi så kan man utgå från att det går åt 0,00116 kWh att värma 1 liter vatten 1 grad.

Det är inga problem att bygga ett system helt utan reservoar, lite bökigare att fylla och lufta men när det väl ar gjort så klarar det sig bra utan att återfylla allt för ofta. Han själv gjort det på ett par kompakta byggen.

Edit:
Det finns ju andra lösningar liknande denna från EK men helt klart den snyggaste! Prylar som denna har man ju letat efter mer än en gång… sist fick jag beställa från kina.

Av Trigger

Ett ämne som berör av någon outgrundlig anledning. Det är något med män och spakar…

Undrar om inte alla argument för och emot finns med i tråden nu?

Mitt tips, välj själv och titta bakåt i tråden om du är tveksam och har funderingar. Tänk också på att det inte är ett genomsnitt av befolkningen som svarat i tråden. De flesta är förmodligen mön 25-55 år.

Av Trigger

Som flera påpekar, en XP dator ska inte vara på nätet idag. Följ det rådet!

Har man järnkoll på vad man håller på med och sitter bakom brandvägg som man kan konfigurera rätt så kanske… men om du måste surfa på en gammal dator som inte fixar nyare Windows som uppdateras så välj någon linux dist istället.

Av Trigger

Bara för info så finns de i lager hos flera seriösa handlare. Bla Webhallen, NoN och Komplett.

Priserna har justerats upp på PS5 så 7-8k för konsol + spel är det nya normala

Hittar du något beggat för 5k så är det bara att gratulera

Av Trigger

Lite kaxigt att lägga TDP på 65w för 7900…

Egentligen har vi ju redan sett vad som händer när vi sätter tdp manuellt så ingen överraskning .

Av Trigger

Dessa har jag läst gott om också, speciellt batteritid. Kanske kan vara värt att kolla vidare på.

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingheadset/hyperx-cloud...

Av Trigger
Skrivet av P-son78:

Hej

Sonen ska få ett par hörlurar. Kikat på SteelSeries Arctis 9 Wireless men ser lite blandade recensioner. Verkar vara lite si å så med batteritiden och så.

Det ska fungera med både PS5 och PC. Gärna sömlöst. Har ni några bra råd?

Har själv ett par SteelSeries Arctis 9 och dom är helt ok för spel. För musik så nej, men det gäller nästan alla ”gaminglurar”. Batteritiden är vad den är men mer än tillräcklig för att spela en hel dag… (det gör jag aldrig).

Vad har du tänkt lägga på lurarna? Blir kanske enklare att rekommendera något annat då.
För runt ca 1200 spänn som Arctics 9 kostar så är det svårt att få något avsevärt bättre tror jag.

Har du spanat in dessa? Har inte provat själv men priset är ju rätt
https://www.maxgaming.se/sv/headsets-ps5/playstation-5-pulse-...