Inlägg

Inlägg som Drawmly har skrivit i forumet
Av Drawmly

Fungerar precis som RAM-minne så vitt jag vet, att den kommer att allokera så mycket den den behöver, och om det är fullt redan så kommer den att de-allokera delar av minnet som inte använts på länge för att använda det istället. Dock tror jag grafikkortet är rätt snabb på att göra detta, så sålänge den inte behöver göra detta överdrivet mycket är det inga problem. Jag märker tex. på mitt GTX 570 att när jag slår på ultra får jag inga FPS drops eller några andra problem för att VRAM inte räcker till, utan jag får helt enkelt lägre overall FPS.

Ett tips btw är att stänga av Windows Aero theme, dvs genomskinlighet osv i windows. Detta tar en del VRAM att köra, så om du sätter på att basic theme istället medans du kör BF3 så kommer det frigöra en del VRAM som BF3 kan använda istället

Av Drawmly

Kan absolut bli roligt, langa länk till ditt youtube acc så man kan subscribe'a

Av Drawmly

Funkar jättebra att instellera OS direkt från USB. Har inte haft en CD-läsare i min dator dom senaste 10 åren. Moderkorts drivrutiner / bios behövs inte. Vad jag vet så är allt sånt borta med windows 7, den klarar hantera allt perfekt. Med windows XP kommer jag ihåg att det ibland kunde vara lite meck med att få sata-drivers osv. att funka. Men det var samma problem med både CD och USB. Så kör på

Av Drawmly
Skrivet av Failbygge:

Du kommer inte klara det på ultra/high med ett gtx 570.. Krävs 2... För 1GB vram klara inte ultra du behöver 1.4gb...:) så kör på en 560ti med 2gb minne då? Såfall msi

Jag kör BF3 på high med ett GTX 570 1,2GB och det funkar perfekt. VRAMet används till ungefär 90% för det mesta, så det räcker precis för att köra med high.

Ontopic, finns inget GTX 570 som är bättre än andra så länge dom har samma minnesmängd, fabriksöverklockningarna är så små ändå. Har du tänkt att köra på ultra och/eller med stor skärm (större än 1080p) så måste du nog köpa 2 st grafikkort. Då är det fördelaktigt att ha minst 2GB minne.

Av Drawmly
Skrivet av JesperT:

Min egna erfarenhet här är att det har varit precis tvärtom.

Körde i många år i sträck med AMD/ATI kort och det funkade alltid perfekt, inget whine om drivrutiner eller något.
Sedan hade jag ett tag en laptop med Nvidiakort som genast började hänga sig i spel och jag fick upp det traditionella "drivrutinen har slutat att svara bla bla" med jämna mellanrum.

Nu har jag åter nyss köpt en stationär dator med just ett GTX 570 och hoppades att mina tidigare erfarenheter med Nvidia skulle vara ett undantag, men som ett brev på posten kraschar spel då och då och "drivrutinen har slutat att svara" dyker upp...

Kortet presterar alldeles utmärkt när det fungerar, men Nvidias oförmåga att skriva fungerande drivrutiner börjar gå mig på nerverna.

Det låter ju som om ditt GTX 570 är defekt, du borde RMA'a det. Testa höja spänningen lite och se om det funkar bättre. Gör det det är det klockat för högt från fabrik än vad kretsen klarar och jag tror du kan RMA'a det då.

Har haft nvidia dom senaste åren men bestämmde mig för ett 5770 för ett tag sen. Det var så mycket problem med äldre drivrutinsversioner man måste installera för att få vissa spel att fungera / prestera korrekt (savage 2 tex.). Under RIFT betan var jag tvungen att köra med low-quality renderer, för att ATI inte hade några drivrutiner alls som funkade bra. Och djungeln med olika CAT-profiles för olika spel är ju helt galet. Jag har ännu inte lyckats hitta ett ställe man kan tanka dessa från utan man måste sitta och googla i timmar.

Så blev ett GTX 570 nyligen för mig. Funkar helt perfekt. Nvidia säger till när ny uppdatering finns, uppdaterar automatiskt. Allting funkar helt perfekt i alla spel. När jag pressar det för mycket med överklockning så startar bara drivrutinen om, inga artifakter eller andra problem som bluescreens. Utan bara en notification att drivrutinen startade om.

Jag måste säga att jag är beredd på att tappa upp till 10-20% prestanda vid samma kostnad för att få Nvidias drivrutiner som det aldrig är några problem med istället för ATIs.

Ont: Ett GTX 570 funkar riktigt bra i BF3. Det är precis på gränsen att räcka i VRAM för att köra på ultra. Ibland säger windows till att VRAM minnet börjar ta slut, jag stänger av Aero-desktoppen då och då verkar minnet räcka. Dock är det inte hela världen om minnet tar slut tror jag. Jag har inte märkt några FPS-drops direkt. Däremot om du vill köra 2st GTX 570 så blir det lite klent med 1,2GB VRAM, då hade jag tagit 2,5GB versionen eller kanske 2st 6970 2GB istället.

Av Drawmly
Skrivet av m1ntos:

Ett artigt sätt att få dig att förstå att jag ser ner på mig i förra inlägget.

Vad spelar det för roll vilken temp den idlar på om den har en kylare..

Varför skulle du se ner på mig? Varför skulle du vilja att jag förstår att du ser ner på mig? Extremt otrevligt.

Av Drawmly
Skrivet av m1ntos:

Gubben, tänk efter; vad kyler den, absolut inget alls. Alltså kommer tempen bara skena. Dessutom så tror jag inte din i5'a idlar vid 30 grader utan kylare. Varför skulle han ens starta den, så korkat, tyvärr.

Antagligen är den inte bränd. BIOS är knappast extremt krävande, om inte alls (mest troligt). Men, montera om datorn gå igenom alla kontakter och ge oss sedan mer info. Pipper den, kom han in i BIOS, osv. Lycka till!

Gubben?

Självklart idle'ar den 30 med kylare... Självklart var det korkat att starta utan kylare?

Av Drawmly

"§ 4
Bumpning

Det är inte tillåtet att skriva inlägg som endast är till för att flytta tråden högre upp i trådlistningen (så kallad bumpning)."

Skrivet av abaY:

VArför är det dyrare med 1600 till skillnad från 1866?

Det är det inte.

Av Drawmly

Vad har du för operativsystem? Har du vista / W7 testa att sätta på compability-mode med Win XP SP 3 på nfsc.exe.

Av Drawmly

Hmm detta var ju rätt intressant. Jag trodde faktiskt att en i5'a skulle klara sig in i bios i alla fall utan att brännas. Den är ju i idle hela tiden, och min i5'a idlar ju runt 30 grader, så att den inte ens klarar att hålla 100 grader medans den throttlar sig in i bios utan kylare skulle jag inte trott. Men där ser man hur mycket en kylare verkligen gör.

Av Drawmly
Skrivet av KamuleN:

Jag har haft 1 Asrockkort en gång någonsin och aldrig mer igen!
Min bror har haft 1 Asrockkort en gång någonsin och aldrig mer igen!

Jag köpte ett asrock kort och körde div spel och olika benchar och hade då ca 60% prestanda-förlust, det var samma sak för min bror.

Jag bytte sen till ett MSI-kort och då var allt i sin ordning igen.

Jag hade mitt kort i slutet av 2007 / början av 2008.
Min bror hade sitt kort i mitten av 2005 och på dem åren så vart det inget bättre, så har svårt att tro att Asrock är bra idag.

Asrock Har, är och kommer alltid att vara ett skräpmärke.

Detta var sant för ett par år sedan. Men i och med socket 1156 och frammåt stämmer inte detta längre enligt mig. Iag ser jag oftare folk som har problem med sina Asus-kort än folk som har problem med sina ASRock-kort idag.

Av Drawmly

Jag köpte extreme4'an + 2500k och ett GTX 570. Perfekt pris/prestanda, med bra möjligheter för att köpa ett till GTX 570 i framtiden för SLI.

Av Drawmly

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1110037/bf3-low

Nåt sånt kanske. Lite halv-osäkert med ett nätagg på 400w, men det är ett FSP så det borde klara sig. Alternativt kan du välja en 3-kärnig processor och använda pengarna till lite bättre nätagg, och hoppas på att du kan låsa upp den till en 4-kärnig.

Edit: Vet faktiskt inte hur en Athlon presterar, men antar att den duger då den är en quad-core. Alternativt kan du ta ett 6870 och använda pengarna du sparar på en Phenom processor istället.

Av Drawmly

Det är rätt bra att skriva vilken CPU du har också då BF3 mer eller mindre kräver en quad-core för flyt.

Av Drawmly
Skrivet av howyoudoin:

Som rubriken lyder!

Jag vill verkligen spela battlefield på högsta och det ska flyta på utan lagg..

Vad ska jag uppgradera för att uppnår målet?

Budget: 4000-5000 kr.

Tacksam för hjälp.

Vilken upplösning spelar du på? Spelar du på 1920x1080 så hjälper ett till GTX 560 rätt mycket. Enligt sweclockers test får 2 st GTX 560 en medel FPS på ungefär 50. Så det är upp till dig att avgöra om det är laggigt eller inte. Jag skulle helst vilja ha 80+ fps eftersom jag sitter på en 120hz skärm, men det beror mycket från person till person vad som anses som lagg. Testa sänka din inställningar i BF3 tills du får runt 50fps och spela med det ett tag, se hur det känns. Vill du ha högre prestanda än så så får du titta på 570 SLI, 580 SLI, 6970 CF, 590 eller 6990. Dock får du nog tänka på att uppgradera nätagget om du vill uppgradera till dessa grafikkort. Men GTX 560 SLI funkar bra på ditt nuvarande.

Skrivet av Andyah:

du behöver ett bra grafikkort med MINST 2GB minne på det först o främst..annars så har du så du klarar dig om det stämmer i din sign. elr nytt nätagg oxå kanske behövs oxå..

skulle hellre satsa på att det ska flyta på bra i high då dom utvecklat spelet för det läget..ultra är bara mera AA ungefär o lite annat sånt. dvs utseendet kommer inte skilja så mkt från high, men krävs mycket mera från datorn..

Varför behövs MINST 2GB minne? Enligt sweclockers test tex. så presterar GTX 580 bäst, och det har 1,5GB minne. GTX 570 som bara har 1,2 GB minne presterar också bättre än 6970, som har 2GB och är dyrare till och med.

Skrivet av Betlomanus:

Finns ingenting som förbättrar spelupplevelsen så mycket som en SSD disk. Allt bara flyter på så smidigt så det e sanslöst jämfört med en vanlig HD. Inte bara i spel utan i allt annat. I övrigt verkar du ha bra komponenter, så satsa på en SSD disk, definitivt. Kanske även 4 gig till med ram-minne.

Rekommenderar rentav en 240 GB, ligger på ca 3000 sek på inet, samsung, corsair eller intel går lika bra.

Lycka till!

En SSD kommer inte hjälpa NÅGONTING, då hans mål är att kunna spela BF3 på ultra, inte att kunna starta spelet snabbare eller att ladda banorna snabbare.

Av Drawmly
Skrivet av Shaba:

Den står på 150.

Vad ska den upp till?
Såg du mitt senaste inlägg om att corsen bara jobbar i 90% med testet, vilket borde betyda att 100% jobb ger 4500 mhz? Är det programmet som inte orkar testa corsen fullt eller core limit som begränsar?

Använd alltid Intel Burn Test för att stresstesta. Det stressar alltid 100%. Kommer inte riktigt ihåg vad jag satte min TPD limit på. Men testa höj den en del och se om ditt problem försvinnner.

Av Drawmly
Skrivet av Shaba:

Vart hittar jag den raden i BIOS på ett ASRock mobo? Har den ett annat namn, eller hittar jag den bara inte?
Vad ska jag höja limit till när jag väl hittar?

Core current limit tror jag den heter. Eller nåt sånt

Av Drawmly

Höj TPD limiten. Den klockar ner sig eftersom den når sin TPD limit.

Av Drawmly

http://www.youtube.com/watch?v=V8rZWw9HE7o helt klart!

Annars när man inte flyger jet flygplan tycker jag det inte riktigt funkar att lyssna på musik. Ljudet är ett måste för att det ska gå bra i BF3. I spel som tex. CS är det lättare att se fiender och det finns egentligen väldigt få vägar dom kan komma från. Men i BF3 är det så viktigt att höra vart folk skjuter från för att ha en chans att överleva tycker jag.

Av Drawmly

Meningen är att det reserveras platser för alla i partyt på servern, så dina polare slipper sitta och vänta på att komma in om servern blir full innan alla andra hinner joina. Precis som du och exroz säger så funkar det inte med balansen att låta alla joina direkt in i samma lag.