Inlägg

Inlägg som BoBBanG har skrivit i forumet
Av BoBBanG
Av BoBBanG

Annonsen är avslutad

Av BoBBanG

Avslutar imorgon kväll 21.00 då det varit lite ledigheter mm..

Av BoBBanG
Skrivet av WitchDoctor91:

mobo
cpu
ram
kylare

800kr hämtar

Noterat, dock är ram ej till salu.

Av BoBBanG

Moderkort, CPU, AIO, chassi, mm

Säljer av ett par delar som blivit över efter jag uppgraderat. Allt fungerar som det ska!

Chassi: Lian Li PC-O11 Air (OBS ej mini)
Moderkort: Asus Z170 Maximus VIII Hero
CPU: Intel I7 6700k
AIO: Corsair Hydro H115i 280
PSU: Corsair HX 750W 80+ Silver Modulär
HDD: WD Black Desktop 500GB 7200rpm 64MB

Fläktar:
3x Noctua NF-P12 Redux-1700 120mm PWN
2x Noctua NF-R8 Redux-1800 80mm PWM
3x Corsair ML120 PRO

Säljer gärna mobo, CPU och kylaren som paket då allt är monterat.

Pris: Bud på allt och i tråden tack.
Affär endast mellan fyra ögon, skickar inget. Kan mötas upp vid Huddinge Centrum. Kan även köra ut till närområde mot en peng. Kan självklart göra något passande paketpris om man vill ha allt.

Reserverar mig att sälja till vem/när/om jag vill eller inte alls.

//Bobban

Läs hela annonsen här

Av BoBBanG

Moderkortet som du har valt stödjer DDR4 och du har valt DDR5 minnen. Antingen behöver du byta moderkort eller välja DDR4 minnen isf. Samt att Webhallen har OC versionen av ASUS kortet för 1000kr mindre.
https://www.webhallen.com/se/product/354263-ASUS-TUF-GeForce-...

//Bobban

Av BoBBanG

Har suttit med min Mionix Naos 5000 (min andra) i säkert 8 år. Älskar den! Vikten, känslan samt hur hur ring och lillfingret vilar på den breda "flärpen". Har läst mindre bra recensioner om den "nya Naos 5000" och jag tvekar verkligen till att byta till en ny då denna har börjat krångla lite.
Har ni tips på liknande mus?

Av BoBBanG
Skrivet av paraziten:

Angående GPU så är den inte införskaffad än, får se vad det blir men lutar åt ett kort i den senaste generationen.

Bra länk, känns tryggt :). Jag ska börja med montering i fronten nu efter väldig sen middag. Får komplettera med lite mer fläktar till chassit sen. Blir intag i fronten då och ut i toppen + bak

Låter som en bra start
Lycka till!

//Bobban

Av BoBBanG
Skrivet av paraziten:

Ok, jag tror att det lutar åt att köra alternativ 1 som det känns just nu.
Det skulle fungera att montera den i fronten om man sätter den så slangarna hamnar i toppen, som inte ska vara några bekymmer enligt vissa i tråden. Men om jag skulle försöka montera den i fronten med slangarna i botten (som verkar vara rekommenderat när jag kollar runt) så bygger radiatorn 38mm som du skrev samt fläktarna på 27mm ish. Då landar det totalt på 65mm och det lämnar då 355mm kvar till grafikkortet. Men då är inte slangarna inräknade och att få dem förbi/mellan blir tight.

Vad har du för GPU nu? Om du inte har ett massivt kort så testa att montera AIO i fronten och sedan i topp för att jämföra temps. Så länge pumpen är lägre placerad (vilket den oftast är) än toppen på radiatorn när slangarna är uppåt så är det lugnt. Se videon nedan om du är osäker.

https://www.youtube.com/watch?v=DKwA7ygTJn0&ab_channel=JayzTw...

Mvh
Bobban

Av BoBBanG
Skrivet av paraziten:

Hej BoBBanG

Ja, det hade varit super om det gick men jag får inte ner radiatorns slangar genom chassit då, "chassiplåten" ligger i vägen. Samt att den löstagbara ovansidan "meshplåten" på chassit går inte att sätta tillbaka då radiatorn bygger för mycket.

Hmm, kollade lite på din AIO modell och den radiatorn verkar vara lite "tjockare" än dom flesta i 360 rangen. Din ligger på 38mm, andra ligger på typ 27mm ish. Antar att det är därför den tar emot moderkortet.

Finns ett par alternativ för dig.

1. Ha det som du har nu men vänd på fläktarna. Komplettera med fläktar som insug fram av chassit (såg på bild 1 att det saknas 2 fläktar).

2. Köpa tunnare fläktar om du vill ha den på toppen och köra push ut/uppåt.

3. Montera AIO på sidan.

Mvh
Bobban

edit:

Tror dock inte du kommer ha något problem om du monterar den i fronten. Chassit ska klara kort med 420mm längd och jag hittade inget RTX 4090 som va längre än 360mm

Av BoBBanG
Skrivet av Roger W:

Jag är nog fortfarande lite osäker på hur du använder uttrycket "push":
Push används normalt för att beskriva hur du trycker luften genom radiatorn - som på dina bilder - och brukar normalt inte användas för att beskriva hur du trycker in luft i hela chassit. Då brukar man tala om övertryck och undertryck istället.

Trådskaparen har redan fläktarna monterade på radiatorn så de trycker luft genom radiatorn (som på mittenbilden på din illustration) så de sitter i i en push-konfiguration redan relativt radiatorn, vilket är hur man brukar använda ordet.

Om man ser till chassit istället: så som fläktarna och radden är monterad nu så skulle man väl med din terminologi även kunna säga att fläktarna är i push relativt chassit, men då gäller det vara väldigt tydlig med att det är chassit som är referenspunkt - annars riskerar det att förvirra mer än det förtydligar, så därför säger man sällan så.

Vi kan ju använda chassit som ett bra exempel:
Säg att trådskaparen vänder hela rad och fläkt paketet 180 grader så att fläktarna är i botten inne i chassit och suger luft uppåt i chassit för att trycka luften genom radiatorn vidare ut ur lådan i toppen, så som brukar vara normen.
Då är det fortfarande en push-konfiguration på radiatorn, men en pull-konfiguration relativt hela chassit.
Och för de allra flesta skulle man fortfarande kalla det push, eftersom man utgår ifrån att man pratar om radiatorn.

Jag använder uttrycket push precis som bilden illustrerar. Det verkar dock inte som att du läste mitt inlägg riktigt då jag nämnde att jag missade att lägga märke till riktningen på hans fläktar och tänkte att han körde en pull. Därav mitt svar. Det känns som du hakat upp dig på det. Referenspunkt för mig är radiatorn och inte chassit. Det är väldigt sällan (vad jag har sett iaf) att man vill köra en push konfig i toppen in i chassit.

Mvh
Bobban

Av BoBBanG
Skrivet av Roger W:

Vill inte gnälla, men det trådskaparen gjort är också "push": i både hans fall och dina exempel så pressar fläktarna luft genom radiator istället för att suga luft genom den, så båda är tekniskt "push".

...

Det du beskriver i ditt exempel är undertryck istället för övertryck, dvs radden tar luft inifrån chassit istället för dra in luft uppifrån.
Vilket som är bäst lösning för det här fallet är nog svårt att säga rakt av...
Normen brukar generellt sett vara att ta in luft i fronten och botten och blåsa ut den i bak och i toppen.

Men att ta luft utifrån som trådskaparen monterat, kan funka OK det med, givet att TS har en bakfläkt med hyfsat varvtal.
(det brukar ge snäppet bättre CPU-temps, men snäppet sämre GPU-temps och sämre VRM-temps mm på moderkortet)

Ser det absolut inte som gnäll men du får gärna utveckla lite mer. Jag misstänker att TS råkat montera fläktarna åt "fel håll" dvs att den pushar inåt i chassit och jag misstänker att det är det du syftar på? Jag tar på mig och erkänner att jag inte la märke till fläktarnas riktning i mitt första inlägg men om det va nåt annat får du gärna korrigera mig annars är ju push/pull som bilden nedan visar.

Mvh
Bobban

Av BoBBanG

Hej

Jag hade satt radiatorn i toppen där du nu har fläktarna och monterat fläktarna under (alltså tvärtom som du gjort) för att få en push istället.

edit:

har du testat att montera i push? alltså att först montera radiatorn i toppen och sen fläktarna under? Kollade lite snabbt på ett par videos på YT och alla hade sina 360 med fläktar "i chassit" med push konf om du förstår vad jag menar.

Av BoBBanG

Lian Li UNI FAN SL120 INF

Hej på er!

Är på jakt efter Unifans sl120 infinity fläktar i SVART. Behöver även en hub.
Har ni några liggandes får ni gärna hojta till

//Bobban

Läs hela annonsen här

Av BoBBanG

Komplett har Asus TUF agget i lager för 1999:-

https://www.komplett.se/product/1218388/datorutrustning/dator...

Av BoBBanG
Skrivet av spindoctor:

Samma har, noll problem med min Z73 och inte heller något problem med CAM.

Ah, skönt att höra att det funkar bra för dom flesta
Hur länge har du haft din Z73?

//Bobban

Av BoBBanG
Skrivet av kawkstege:

Jag har kört mycket med gifs och det enda jag gör på min dator är typ att spelar. men aldrig haft problem, senaste tiden har jag dock kört mycket temps CPU/GPU för jag trixat lite med min cpu.. men inte märkt av något på några av dessa inställningar.

Skrivet av Donnerstal:

Har aldrig ens haft ett litet problem med CAM och min Z73. Visste inte ens om att dessa problem existerade.

OK, kul att höra grabbar! Supertack för era inputs

//Bob

Av BoBBanG
Skrivet av kawkstege:

Ja, det kan vara så att jag inte läst tillräckligt noga vid installation, jag ville bara ha igång det och tryckte igenom. Men jag behöver ha ett konto, där jag är inloggad och man är ju inloggad i programmet så jag tycker det är onödigt att man skickas till en websida så fort det är något, och synken där mellan websida och program kan vara lite sisådär. 1 max 2 gånger per månad tror jag det kommer en uppdatering, och det har inte varit var gång man loggas ut. Bortsett från detta så har det fungerat klockrent för mig.

Jag kan dock tillägga att jag brukar stänga av min dator över natten och när jag jobbar, men på helgen står den oftast igång alltid men jag tänker att hade det varit strul så hade jag hunnit uppleva det på den tiden jag har datorn igång.

OK, borde ju inte vara nåt större bekymmer med deras sida. Är ju bra att dom uppdaterar iaf lol
Trådarna på reddit gällande frysningar va lite random. Kunde va mitt i spel eller bara vanligt surfande liksom.

Kör du något specifikt på displayen eller är det bara temps som du vill se? Tänkte om det har någon påverkan på om man kör gif istället.

//Bobban

Av BoBBanG
Skrivet av kawkstege:

Kör med en Z63 just nu. har inga problem med CAM förutom att det ska uppdateras väldigt ofta och att jag då ofta skickas till deras websida för att logga in vilket är lite drygt. Men utöver det absolut inga problem, det funkar väldigt bra nu för tiden och belastar inte datorn nämnvärt.

Enda gången min display "hänger" sig, är när det ligger en uppdatering och väntar efter att jag startat datorn, dvs programmet är inte igång så det är väl inte riktigt att den hängt sig. Har kört såhär utan problem i 5mån

Ah men det låter ju toppen! Har som sagt velat lite fram o tillbaka just pga av det här problemet. Hur ofta kommer dessa uppdateringar? Behöver man alltså något konto hos NZXT för att göra dessa uppdateringar menar du?

//Bobban

Av BoBBanG

NZXT Kraken Z73 problem

Hej på er,

Funderar på att köpta en NZXT Kraken Z73 360mm AIO och undrar om det är några här i forumet som har en och kan berätta om det fortfarande är problem med CAM och frysningar av datorn. Har gått igenom en hel del trådar på andra sidor och NXZT va sjukt sega med en uppdatering men det verkar inte helt o hållet löst va? Läser att några ändå har problem med det samt att LCD displayen "fastnar" och man får stänga av strömmen osv på datorn och boota upp igen.

Någon som sitter på info får gärna hojta till

//Bobban