Inlägg

Inlägg som Jens-Ragnar har skrivit i forumet
Av Jens-Ragnar

Filco Convertible 2 inget alternativ? Har dock inte själv provat. Har bara bra erfarenheter av mitt Majestouch 2 annars. Kanske inte är jättetyst men borde stämma hyfsat med resten av dina krav.

Av Jens-Ragnar
Skrivet av edson:

Vet ej om det gäller alla medlemmar oavsett medlemsnivå, jag själv är LVL 17 och jag får priset 1799:- iaf.

Gäller nivå Black eller högre.

Av Jens-Ragnar
Skrivet av dan@work:

Att behöva skapa ett jävla konto överallt gör mig förbannad.

Fick precis likadant mejl. Håller med fullt. Mycket där ute som fungerade utmärkt utan konto en gång i tiden. Prisbevakningar på Prisjakt är en sådan sak. Något konto kommer jag inte skapa.

Av Jens-Ragnar
Skrivet av Henrico:

Beslutet om jämkning gäller bara så länge din bruttolön är UNDER det du angivit i jämkningen. Antar att det var en hel del fusk med detta tidigare så man började skriva ut det som förutsättning för att dra den ändrade skattesatsen....

Låter lite märkligt men jag antar att det är för att man inte ska "låna" för mycket pengar av staten under året? Känns ändå som att det borde kunna finnas en viss marginal även på plussidan. Alltså att man inte får tjäna mer än typ 5% över vad som är angivet i jämkningsunderlaget.

Av Jens-Ragnar
Av Jens-Ragnar
Skrivet av Henrico:

Hade räknat helt rätt på den bruttolön jag skulle få dessa månader, hade dock inte tänkt på att jag hade två semesterdagar i november och därför hade 32 kr för hög bruttolön pga semestertillägget - och då får företaget INTE dra den alternative skattesatsen enligt jämkningen för den perioden när man går över...

Har du lust att förklara detta igen för en som inte begriper? Menar du att beslutet om jämkning inte gäller av någon anledning? Kan man läsa om detta på skatteverket någonstans?

Av Jens-Ragnar
Skrivet av vinylens:

Spärrfunktion?

Jag gissar att typ backspärr är vad som menas. Som ett spärrhandtag/spärrskaft t ex.

Av Jens-Ragnar
Skrivet av Hablam:

Jag har också Kivra, så då kanske min kommer med snart?

Alla, oavsett Kivra-innehav, kommer att kunna se deklarationen på skatteverkets hemsida från 8 mars.

Av Jens-Ragnar

Inte helt enligt trådens ämne men tänkte fråga om någon har bra tips på var man hittar förvaring till musmattor? Idag verkar det vara få som säljs i rör som förr. Skulle behöva något att förvara mina mattor i när jag inte använder dom eller vill resa iväg med dom någonstans.

Av Jens-Ragnar
Skrivet av n0kturnal:

Det var en liknelse mellan mainstream tv och mainstream musik. Självklart finns det bra grejer både inom tv och musik, dock får man leta desto mer då det lätt dränks i mainstream geggan.

Jag förstår. Min upplevelse är att det går i vågor och att "mainstream-geggan" mer eller mindre alltid har funnits där.
För egen del har fokus skiftat mycket mellan genrer genom åren. När något upplevs stagnera hittar jag förr eller senare något nytt som tar vid. Eurodance > trance > hardcore > freeform > goa trance > hardtrance > techno > ?

Skrivet av Valloniet:

Nu blir det OT, men kan du ge några fräscha rekommendationer?

Trodde jag var ensam om att lyssna både på trance/techno och tyngre metal. (När jag var ung för sisådär 20-30 år sedan var det åtminstone inte särskilt vanligt).

På 90-talet var det bara elektronisk musik som gällde för mig. Från början eurodance, mot slutet trance. Det var först i gymnasiet runt 00 som metal kom in i bilden i form av Iron Maiden och In Flames. Sedan dess har både metal och elektroniskt alltid funnits med mig. Om man ska hitta en genreöverskridande röd tråd skulle jag säga att den är melankolisk och melodisk.

Ska försöka hålla mig kort vad gäller rekommendationer. Bland mina favoritalbum från 2023 finns Cattle Decapitation - Terrasite, Humanity's Last Breath - Ashen och Moonlight Sorcery - Horned Lord of the Thorned Castle.
Vad gäller elektroniskt följer jag en del artister på soundcloud. Återkommer ofta till Hyper Reality Radio, Joof Radio och diverse hårdtechno-poddar som Monasterio, 96NOISIΛ, Duskcast.

Av Jens-Ragnar
Skrivet av n0kturnal:

En stor del av grejen är lite samma som med musik nuförtiden, det har producerats så stora mängder i decennier nu att det till stor del blir kopior på kopior på kopior.
Att hitta nåt som känns fräscht och orginellt blir allt svårare då vi dränks i en allt större mainstream marknad som kör på säkra kort.
Samma gäller hollywood. Så ofta när en scen börjar så vet man redan hur den kommer sluta och vad som kommer sägas..

Du kanske behöver ge dig ut på lite okända vatten (genrer)?
Jag som lyssnar på tyngre trance, techno och döds-/svartmetall vågar påstå att det är svårt att hitta en tid som var bättre musikmässigt än den vi lever i nu. Annorlunda ja, men bättre? Inte lika självklart enligt min åsikt.

Av Jens-Ragnar

Privatekonomin är mer ansträngd men jag oroar mig mer för omvärlden.

Hela världen har blivit maktgalen. Gängkriminaliteten ökar för varje dag och kryper ner i åldrarna. Beväpnade konflikter poppar upp överallt i världen. Vetenskapen faller tillbaka i kampen mot konspirationsteoretiker. Ekonomiska klyftorna fortsätter öka. Egenskaper som empati, öppenhet och kärlek värderas allt lägre hos människor generellt. AI gör att gränsen mellan sant och falskt suddas ut.

Av Jens-Ragnar

Hur långt är ett snöre?

Av Jens-Ragnar

Såg nu att Warcraft 2 är Battle.net edition. Beyond the Dark Portal och online-spelande ingår alltså. Helt ok. Tycker det kan vara värt en hundring.

Av Jens-Ragnar

TV med 4k-upplösning hemma i vardagsrummet. Jag trivs bra med min 15 år gamla 46" fullHD-plasma.
Mobiltelefoner för 15000kr. Det går garanterat göra en telefon för 3000kr som gör jobbet tillräckligt bra.

Av Jens-Ragnar
Skrivet av pine-orange:

Vilken bank tar betalt för det? Det är gratis hos de flesta.

Skrivet av joakim99:

Vilka banker gäller detta? Jag har inte råkat ut för detta med Swedbank och SEB.

Både Swedbank och Handelsbanken tar betalt för detta enligt respektive prislista. SEB och Danske Bank gör inte det. Om jag hittade rätt i Nordeas prislista har dom inte heller någon avgift för stående överföring till annan bank.

Skrivet av MadMantiz:

Istället för stående automatiska överföringar har jag lagt in en trave manuella överföringar som ska utföras vissa datum, en varje månad. Det kanske skiljer från bank till bank hur långt i framtiden man kan lägga in, Handelsbanken tillåter att man lägger in ett helt år framåt. Det är ett enkelt men inte allt för elegant sätt att lösa problemet. Kostar inget och pengarna överförs som man vill.

Detta skulle vara en variant. Det är inte jätteansträngande att göra manuella överföringar men det är något visst med att ha möjligheten att rigga allt och sen glömma bort att kontona existerar för en tid.

Av Jens-Ragnar

Flera av storbankerna tar ut en avgift för stående överföring till annan bank. Kan man gå runt det genom att låta t ex Nordnet eller Avanza dra pengar från storbanken istället? Det är inga mängder pengar men ogillar principen skarpt. Vore fint att kunna automatisera månadssparandet.

Av Jens-Ragnar
Skrivet av willienelpson:

Annars kanske du skulle kika på ett Xtrfy K4?

Det där såg rätt fint ut. Tack för tips! Tyvärr är jag svårflörtad då jag sedan tidigare har ett Filco som jag är mycket nöjd med.
Får väl avvakta och se vad som händer helt enkelt.

Av Jens-Ragnar

Finns det någonstans man kan se produktionsstatus för Filco-tangentbord? Är på jakt efter ett vitt Filco Majestouch 2 TKL med bruna brytare och det verkar inte helt lätt att hitta.

Av Jens-Ragnar

Kan ju inte visa en bild på PS5 men sätta PS2 som svarsalternativ.