Inlägg

Inlägg som roskai har skrivit i forumet
Av roskai
Skrivet av anon265474:

@roskai Funkar samtliga knappar på mac tangentbordet? Väldigt vanligt att knappar slutar fungera på denna modellen

Alla knappar jag har testat funkar! Det jag inte vet är funktionsknapparna som gör nåt när man har en mac. Då jag har en PC så fyller dessa ingen funktion.

Av roskai

Era bud är noterade!

Av roskai

Corsair k65 mekaniskt & Mac tangentbord

Hej säljer följande
Corsair k65 mekaniskt & Mac tangentbord

Corsair k65: Mekaniska MX Cherry Red brytare. Använt sporadiskt i ett år, nyskick.
Mac tangentbord fullsize. Välanvänt men fortfarande i helt ok skick. Finns några märken i metallen på sidan (se bild). Fungerar klockrent och med Windows.

Bud på prylarna.

Finns i Stadshagen, Nacka eller Sjöstan. Kan skickas mot fraktkostnad.

Läs hela annonsen här

Av roskai
Skrivet av warh0g:

Har ett par Sony MDR-NC31EM till min Xperia Z3, har passerat 2 år nu tror jag.
Försöker vara försiktig med lurarna, rullar ihop kabeln när jag lägger dom i innerfickan på jackan. Kopplar ur lurarna ur telefonen när jag inte använder dom. Böj inte kablaget i kontaktändan och hörlursändan. Se till att inte dra i kablarna om de "sitter fast" utan flyttar på det snällt osv.
Har man otur så bryter man skiten i fickan eller så fastnar sladdarna i handtag och liknande.
Men de har överlevt ett par dörrhandtag och liknande fadäser hittils (senast igår)

https://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/194873-sony_hea...

Tyvärr verkar de bara funka med specifika modeller, men är säkert bra ändå!

Av roskai

Bra svar!

Kan ju konstateras att det är en riktig skitprodukt då jag är rädd om mina prylar, sakerna brukar hålla... Har sett andra på jobbet med samma lurar som har precis samma slitage..

Av roskai

Hur länge håller era hörlurar till telefon el. dyl.

Hej!

Köpte ett par in-ear lurar från Marshall för ett drygt år sedan. Dessa har varit väldigt bra till nu när de mer eller mindre faller sönder.. Sladden har fått revor i "sömmen" och där sladdarna avsluter till hörlurarna så är det som en krympslang som ser ut som skit. Kan man inte förvänta sig att ett par enkla hörlurar för dryga 600kr ska hålla längre än såhär? Kan ju nämnas att jag använder dem varje dag på bussen, tunnelbanan osv.

Vad har ni för erfarenheter? Tips på enkla lurar (läs utan massa funktioner) som har bra ljud, hållbara osv mottages gärna!

Av roskai

Jag skulle ha kollat med ev. HR avdelning hur man hanterar situationer, alternativt ringer du till sjukvårdsrådgivningen (1177) och frågar vad som kan vara lämpligt. Det är inte säkert att du behöver träffa en läkare, en specialist är oftast bättre. // En som har jobbat med liknande frågor inom företagshälsovården.

Av roskai

Absolut, du får kommentera precis vad du vill, och som dina så är mina åsikter också personliga. Liksom mitt behov av en skärmhylla, som är gjord av en träskiva och ett gammalt TV-fäste, personligt. Hur det då kan ligga i ditt intresse att bedöma om jag har behov av en sådan förstår jag faktiskt inte...

Av roskai
Skrivet av djnaden:

IMO så blev det en ful och onödig lösning, istället så hade du kunnat köpa ett väggfäste till skärmen och då kunna ha en rörbar arm också. Känns ganska weird att ha en träskiva och sedan ett gammalt tv-fäste under.

Kritiken känns helt obefogad faktiskt.. Varför skulle jag vilja ha en rörbar arm till en datorskärm som jag sitter 1 meter ifrån? Varför är det konstigt att bygga en skärmhylla av en träskiva i kombination med en snygg fot, det är väl ett jättebra användande av saker man annars skulle slängt? Men jag kanske har fel, du vekar ju vara jävligt bra på att veta hur andra vill ha det!

Av roskai
Skrivet av djnaden:

reddit.com/r/DIWHY

Hur menar du nu?

Av roskai

Skärmhyllan No1

Hallå!

Idag bestämde jag mig för att bygga en skärmhylla, eller rättare sagt en mediahylla. Tanken är att den ska vara så clean som möjligt.

Funktioner som var viktiga:

  • Den ska vara fin att se på..

  • Kablar ska inte synas speciellt mycket

  • Jag vill bli av med skärmfoten

  • Den ska ha inbyggda högtalare

Då var det dags att börja skapa. Vi hade en rensning på jobbet och fick då med mig en Dell IPS skärm som passade bra tyckte jag, problemet är att foten är sjukt ful... Jag fick också med mig en fot till en Samsung-TV, planen är att kombinera dessa med ett hyllplan emellan och på så vis ska en episk skärmhylla!

Besök galleriet här

Av roskai
Skrivet av Söderbäck:

Hur vanligt det är med maskiner som faktiskt drar upp mot 1000w vet jag inte. Tror inte det är så vanligt, men det är kanske inte så relevant för diskussionen ;).

Jo, det går att spara den värmen som en dator avger för att efterhand låta denna värme sippra ut.
Det effektivaste sättet är väl att ha en tank placerad centralt i huset/lägenheten på några hundra liter som används som reservoar för ett vattenkylt system. När man använder datorn så kommer tanken värmas upp efter hand och värmen kommer sippra ut långsamt i rummet efterhand snarare än att den blir utblåst med fläktar direkt.

Något mer energieffektivt vete katten om man kan få till...
Problemet är att det är svårt att göra något vettigt med spillvärme om temperaturskillnaderna mellan in och utluft/vätska är små. Ju högre deltaT, desto lättare att göra något vettigt av värmen.

Det hade ju varit intressant att göra en LCC på några sådana här radiatorer/servar vs en bergvärmepump i en modern villa, typ nära noll energihus. Vi vet ju att direktverkande el är typ helt värdelöst ut kostnadssynpunkt men om man kan sälja delar av förbrukningen i form av beräkningskraft så kanske det kan vara något!

Av roskai
Skrivet av heffaklumpmamma:

Hur varmt blir det? Att strömmen stryps kan ju bero på höga temperaturer, allt för att inte komponenterna ska skadas.

Det blir 80 ish, jag tycker inte att fläkten gör speciellt mkt ljud ifrån sig eller blåser speciellt bra, det är inte som ett gammalt GTX 8800 som var ett mindre jetplan med stockkylaren om man säger så...

Har försökt hitta någon programvara för att kontrollera rpm manuellt men det har varit utan framgång..

Av roskai
Skrivet av LuddeH98:

Det är det som är det sorgliga med laptops, "it's not a bug, it's a feature"! du betalar 9k för en laptop som har bra prestanda på pappret, men i praktiken funkar inte kylningen så bra så processorn och GPU:n underklockar sig själv så dom inte går sönder! :/

I en laptop sitter det oftast en heatpipe som går genom grafikkort, processor, chipset osv och sen löper de ut genom en liten öppning vid sidan!

I en stationär har du kanske 3st heatpipes med 3st 80mm fläktar på ett grafikkort, 4 heatpipes och 2 120mm fläktar på CPU kylaren och några andra i chassit för att få bra flöde!

Finns inget att göra mer än att kanske köpa en laptopkylare om du inte har det!

Ja precis, så jäkla synd... sen blir det ju inte bättre av att Asus har ett kilo kylpasta mellan grejerna heller...
Kör på drivrutiner ifrån Oktober nu, då har man inte den här stypfunktionen på samma sätt och det går ju att spela men
det är liksom inte någon enorm FPS skillnad mellan Low och Very high i ex Farcry 3, man få lite fpsdrop en gång i minuten ungefär oavsett
inställning, vilket suger...

Köpte en laptopkylare idag faktiskt men jag är tveksam till hur mkt den hjälper alltså...

Av roskai

FPS drop med GTX 850M

Hej!

Jag har ett problem med mitt GTX 850M, det lider av FPS drop.
Efter några dygns googlande så har jag kommit fram till att det är mjukvaran som spökar...

Är det någon här som kör den senaste drivrutinen ifrån nvidia som inte fpsdroppar.
Tydligen så skall det vara någon bugg? som stryper strömmen till gpun vid thotteling..

Det funkar ju att köra på en äldre drivrutin men prestandan i nyare spel blir ju inte helt optimal...
Någon som har löst detta?

Av roskai
Skrivet av BrainDrain56:

Enligt testet så ska den vara riktigt bra ju! U3 som kom bra till i testet är den större modellen av U2 och enligt det jag har hittat så är U2 tystare och effektivare än U3. Den ensamma stora fläkten i X3an är mycket högljuddare än U3 tre små, håller med om att det är lite konstigt då stora fläktar brukar skapa mindre ljud eftersom de inte behöver arbeta i så hög rpm för att flytta mycket luft :/. La en beställning på X2 förut idag så får den säkert på fredag. Kan höra av mig hur den presterar då? Jag var intresserad av U3an men den kändes lite för stor för min lilla 14 tummare :). Om fläktarna är värdelösa så får man ett fint ställ som skapar passiv kylning så win win hur som helst

U2 - http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/182369-c...
U3 - http://datorfixarna.com/catalog/product_info.php?products_id=...
X3 - http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/165971-c...

Ja du har helt rätt i det du säger, gör gärna det, skall bli intressant och se hur det fungerar!

Av roskai
Skrivet av BrainDrain56:

Hallo går i samma tankar, dock så ligger temperaturen i min laptop ganska långt under smärtgränsen (GTX 860m Maxwell OC, runt 82C i tunga spel och i7 4710HQ stock, runt 85C i load) och har aldrig upplevt throttling eller andra problem. Det jag ville uppnå var att tysta ner den lite när jag spelar med den på TVn, när jag spelar på den..........[/url]

Härligt att se fler likasinnade! Jag tror på en med stor fläkt, två små fläktar känns som att det drar onödigt mkt energi och kan låta en hel del kanske?

Här är en länk till ett test, dock från 2012 men en del av grejerna finns säkert kvar

http://www.nordichardware.se/Barbara-Datorer-Recensioner/10-l...

Av roskai

Jag tycker att du ska modda chassiet, man kan ju inte bli slagen av en kylare Gjorde en mod till en polare med samma problem.
Jag sågade ett hål i chassiet, ca 10 x 10 cm. Utanpå det satte jag en aluminiumplåt ca 13x13 cm med distanser, dels så fick han mer luft in i datorn via hålet och kylaren fick plats, alla blev nöjda

Av roskai

Extern laptopkylare

Go´kväll Sweclockers forum!

Jag har på senare dagar börjat spela grafiktunga spel på min laptop, för att dessa skall lira bra på höga inställningar
var överklockning den enda vägen att gå... Detta resulterar tyvärr väldigt ofta i överhettning....
Alla som har råkat ut för det (vem har inte?) vet hur jobbigt det kan vara.

Hur som helst, jag vill veta vad ni har för erfarenheter av externa laptopkylare, en sådan platta med fläkt/fläktar på undersidan, ja ni vet vad jag tänker på.
Då jag studerar energi i byggnader på högskolenivå vet jag att seriekopplade fläktar inte ger dubbelt så mycket flöde men en jäkla massa tryckfall, vilket
jag inte tror påverkar resultatet speciellt mycket i det här fallet då fläktarna inte sitter i en sluten kanal.

Mina egna erfarenheter ifrån stationära datorer är ju givetvis att fler och större fläktar ger lägre temperaturer men frågan är hur mycket en extern fläkt
kan hjälpa en tillsynes ganska inkapslad laptop?

Laptopen i fråga är en ASUS G56jk. Den har i7 4700, gtx 850m 8gb ram osv, mao ganska potent gamingdator med lite hjälp av OC.
Luftintaget sitter framme vid pekplattan och är väl i ärlighetens namn inte jättebra ur intagssynpunkt. Så vad tror ni, skall man investera i en kylare eller
är det att kasta pengarna i sjön? Jag själv vill ju tro att det är en jättebra lösning (optimist) men tror väl att den största vinsten är att frånluften evakueras
på så vis att man inte återciruklerar delar av den och att kylaren kyler hela undersidan och på så vis minskar värmestrålningen mot underlaget.
Jag tror inte att jag kommer få ökat flöde in i datorn utan att fokus ligger på att leda bort värmestrålningen, tänker jag rätt?

Av roskai
Skrivet av torbalizer:

Tackar!

Ja min polare har en lätt perverterad läggning för det tyska stuket!

Jajjemen det e min golf! Lite off topic men, sänk ganska duktigt, 7x15" runt om med et +10

Skickades från m.sweclockers.com