Inlägg

Inlägg som Blaxxor har skrivit i forumet
Av Blaxxor

Hej!

Jag testade att koppla som du sa.
TV till HDMI Out 1
Projektor till HDMI Out 2.
Soundbaren kvar i ARC i OneConnectboxen.
Källorna in i Onkyon (switch och shield).

Aktiverar jag bild på båda HDMI out samtidigt så får jag bild och ljud från projektor och tv samtidigt men sätter jag endast bild på HDMI Out 2 (projektor) så får jag endast bild på projektorn men inget ljud.

Det var inga problem att stänga av endast bild på TVn när man körde båda utgångarna igång samtidigt så det blir ändå en bra lösning.
Och det bästa av allt var att jag bara behöver använda mig av tvns fjärrkontroll

Svårt att få det bättre faktiskt. Tack för tipsen

Av Blaxxor

Jag får nog testa att koppla lite i helgen och se vad man åstadkomma. Tack för alla information och tips hittills.

Jag lär återkomma

Av Blaxxor

Det känns ändå efter det du säger att den "bästa" lösningen är att ha tvn och projektorn separerade om jag vill fortsätta använda soundbaren.

Dvs att använda projektorn och Onkyon som en enhet och Tv och soundbaren som en enhet.

Det omständiga då, (förutom fjärrkontrollproblemet ), är hur jag ska lösa enheterna mellan varandra. I detta fallet min Shield och Nintendo Switch. Det borde ju rimligtvis funka med en sån HDMI Matrix switch men då kanske det lika gärna kanske funkar att använda soundbaren till båda utgångarna iaf.

Jag får fundera lite hur jag ska gå vidare. Hade helst kunnat prova mig fram då det är lite luddigt hur allt hänger ihop men det är inte så lätt att lösa

Av Blaxxor

Hej Laxpudding!

Om man bortser från önsketänkandet med fjärrkontroller osv så tror du att man, iaf i teorin, kan använda soundbaren som ljud till båda HDMI-utgångarna om man kopplar in den via den optiska utgången?

Dvs.

Soundbar-optisk-onkyo
Tv-hdmi-onkyo utgång 1
Projektor-hdmi-onkyo utgång 2

Hade golvhögtalare tidigare men tyckte inte jag fick ut så mycket mer än soundbaren om man räknar in estetiken och WAF 😂 därför Onkyon stått oanvänd i skåpet.

Så det hade varit vinst om det skulle funka med det jag har. Även om det skulle bli mindre ”sömlöst”.

Stellan

Av Blaxxor

Ledsen att jag inte svarat. Livet kom emellan

Jag har faktiskt en Onkyo NR676 med två HDMI ut som jag inte använder. Grejen är att jag har en Samsung Q960A soundbar jag vill använda och jag vet inte om det går att få ihop så både TV och projektor kan använda sig av soundbaren som högtalare.

Sen blir det ju ett minus att inte kunna använda Samungs fjärrkontroll för att styra allting tänker jag. Idag när allt är kopplat till One Connect så kan jag använda TVns fjärr att styra både tv, högtalare och Shielden.

Tror ni det skulle funka att få sounbaren att spela för båda utångarna? Hela min setup är prydligt inkopplad i ett skåp och otroligt svårt att komma åt och testa. Hade varit skönt om det är gångbart innan man river ut allting
Förstärkaren

https://theaudiophileman.com/wp-content/uploads/2023/07/Screen-S...

Tvn:

https://image.coolblue.nl/840x473/content/75973a0fc05e646547c9b0...

Av Blaxxor

Samsung One Connect och projektor

Hej!

Jag har en Samsung Q95T med Samsungs One Connect box. Vilket är både bra och dåligt.

Jag har skaffat en projektor och letar efter en lösning för att kunna koppla in den på ett smidigt sätt.
Samsungs box har ju ingen HDMI ut utan endast en speciell kabel just för Samsung.

Jag har försökt att hitta nån typ av switch eller variant för att kunna koppla in min projektor som utsignal istället men jag hittar ingenting.

Är det någon som har nån idé hur det går att lösa på ett bra sätt?

Samsung One Connect box

https://image.coolblue.nl/840x473/content/75973a0fc05e646547c9b0...

Kabeln mellan boxen och Tvn.

https://image.coolblue.nl/840x473/content/293230f35e0c5311967393...

Av Blaxxor
Skrivet av durrav:

Coolt. Vill testa till min tablet. Dock verkar senaste versionen av addonet inte funka när man loggar in remotely, så får leka ikväll när jag kommer hem.

Funkar inte lokalt heller. Verkar vara en bugg. Ligger en Issue om det på Github.

https://github.com/matt8707/ha-fusion/issues/265

Inte fått igång det hos mig än fast jag försökt tipsen.

Av Blaxxor
Skrivet av nu1mlock:

Inte omöjligt. Tråkigt i sådana fall, då det är klockan jag helst låser upp med för att slippa pilla upp mobilen ur fickan.

Hade också uppskattat om NFCn i klockan låses upp till annat än Apple Pay.
Har en NFC-tagg på cykeln som jag öppnar garageporten med. Skönt att kunna tagga direkt med klockan så man slipper dra upp telefonen ur fickan varje gång.

Av Blaxxor

Har själv kört Alarmo lite lätt ett par månader. Jag har Aqara magnetbrytare på alla dörrar/fönster. Har dock lite problem att dom blir unavailable då och då. Jag har totalt 25 magnetbrytare men det är alltid samma sex som tappar kontakten efter ett tag så det kan vara just dom som är dåliga. Jag vet inte.

Jag har funderat på om man ska byta till något annat men jag har inte kommit på vad än. Jag har väl utbyggt zwave och zigbee så mottagning är inte problemet för nån av näten egentligen.

Som sirén använder jag mina aktiva takhögtalare i huset.

Brandvarnare har jag zigbee men inte kopplat in dom till Alarmo än. Jag har även Unifi-kameror inne och ute men dessa har jag inte heller gjort nånting med larmet. Jag vet inte om jag kommer göra det heller mer än att skicka ett snapshot till mobilen om larmet går. Dom spelar alltid in allting ändå.

Jag har larmat av och på med automatik när vi kommer och går men kopplade in en Ring keypad i söndags för att ha en fysisk panel. För tidigt för att utvärdera men känns spontant bra iaf

Av Blaxxor
Skrivet av Ragin Pig:

Hatar att ge dom rätt, och ja - det var andra tongångar från mig förut, men jag tror inte jag kommer stå ut med att gå tillbaka till reklamen -_-

Min Lite tog slut idag. Trodde jag skulle få en stroke av all reklam. Man glömmer fort hur mycket reklam det är när man inte haft det på länge.

Jag vek mig direkt…

Av Blaxxor
Skrivet av Tigerhamster:

Köp ett minneskort medan du väntar! Jag kör framför allt fysiska spel, men det krävs inte många spel för att fylla den interna kapaciteten. (mvh, har fyllt SD-kortet också)

Hur stort rekommenderar du? Jag har ingen uppfattning alls hur mycket plats spelen tar

Av Blaxxor

Tack för all input. Jag hittade annons igår som jag nappade på så nu är det en Switch köpt i somras på väg hem Ska bara fylla på med lite lämpliga spel för små barn

Tack!

Av Blaxxor

Hej!

Jag funderar på att köpa mig en switch men funderar på om det är värt det i dagsläget? Någon som hört om det är någon ny konsoll på G?

Största anledningen är att pojken på fyra, snart fem år pratar en del om det. Har själv inte ägt en konsoll sen PS2 utan bara blivit PC sen dess.
Jag kan absolut se det roliga i att sitta och spela tillsammans med familjen så då känns en Switch som självklara valet.

Vad ska man köpa? Tycker begagnatmarknaden verkar dyr för en så gammal konsoll? För 2019 versionen är väl mest bättre batteritid om jag förstått rätt?
Den kommer endast spelas på framför TV så OLED känns ointressant för oss.

Nån som gjort samma "resa"?

Av Blaxxor

Det är väl inte vad du söker men jag har en T15 G1 ny i kartong med två års garanti jag hade tänkt sälja. Du kan väl skicka ett PM om du är intresserad

Av Blaxxor

Har du bestämt dig för nån disk? Tittar själv då jag ska byta ut mitt nuvarande nas med 10x4 WD Red till ett gäng 16TB.

Jag funderar på nån av dessa. Lutar mest åt WD Ultrastar men har svårt att bestämma mig:
WD Ultrastar DC HC550 WUH721816ALE6L4 512MB 16TB
Toshiba MG08ACA16TE 512MB 16TB
Seagate Exos X16 ST16000NM001G 256MB 16TB

Av Blaxxor

Om du fortfarande söker så har en svart i12 64GB ny i kartong om intresse finns. Snabbladdare, skyddsglas och fodral finns också.

Av Blaxxor
Skrivet av raxxo:

hrm.. någon som sett en tömningsstation -> centraldammsugaruttag mod än?
känns ju som något som varit smutt

Intressant tanke.

Nån som äger självtömningsstationen som kan kolla om det händer nåt specifikt med dammbehållaren i dammsugaren som gör att den kan sugas tom?

I annat fall borde man ju bara kunna bygga lämplig docka själv som sluter tätt mot hålet och suga med centraldammsugaren.
Om det nu inte är nån elektronik som öppnar dammbehållaren vid dockningen. Det kanske är svårt att hacka sig in på.

Av Blaxxor

Hade ett stort svängt bord tidigare med motordrivet trepelarstativ. Byggde om det till tvåpelar och bytte bänkskivan då jag var trött på svängt bord. 90cm djup

Sitter en Philips Hue-ledlist i bakkant på skrivbordet som synkar till datorn som ambilight

https://forumbilder.com/images/2021/01/05/IMG_1109.jpg

https://forumbilder.com/images/2021/01/05/IMG_1108.jpg

Av Blaxxor
Skrivet av Blaxxor:

Jag köpte ett plånboksfodral från Holdit där telefonen är avtagbar från fodralet. Det hade varit fint om ett magsafeskal skulle fastna i plånboksfodralet.

Är det någon som testat detta? Känns tråkigt att chansköpa ett Appleskal för 600kr och så fungerar det inte sen

Kan svara på min egna fråga. Det fungerar inte att sätta Apples magsafeskal i Holdit plånboksfodral. Dom fastnar inte i varandra.

Av Blaxxor

Jag köpte ett plånboksfodral från Holdit där telefonen är avtagbar från fodralet. Det hade varit fint om ett magsafeskal skulle fastna i plånboksfodralet.

Är det någon som testat detta? Känns tråkigt att chansköpa ett Appleskal för 600kr och så fungerar det inte sen