Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
54

TSMC påbörjar massproduktion av 3 nanometer 2022

Med spaden i marken påbörjas TSMC:s resa mot 3 nanometer, där satsningen väntas gå loss på motsvarande 185 miljarder kronor.

38

Grafikkortsförsäljningen stiger – AMD plussar på årsbasis

Efter en längre svacka vänder försäljningen av grafikkort skarpt uppåt. AMD går upp på årsbasis, men vinnaren tredje kvartalet är Nvidia.

72

Valve Index säljer slut – toppar Steams bästsäljarlista

Efter över ett årtionde av dvala för spelserien avtäcktes till slut VR-exklusiva Half-Life: Alyx. Kort efter säljer Valve Index slut och toppar bästsäljarlistan.

58

Asus släpper snövitt Geforce RTX 2080 Ti med ROG Strix-kylare

Asus släpper en vit variant av företagets populära ROG Strix-kylare, där toppmodellen Geforce RTX 2080 Ti blir först ut.

35

Rykte: Rockstar reser till medeltiden i kommande spel

Varken skolmobbning eller gangsterliv sägs stå på menyn i Rockstars kommande spel – istället bjuds det på svärddueller i medeltida regi.

47

Tiktok utreds som nationellt säkerhetshot i USA – SD, C och MP uttalar sig

Tiktok är ett socialt medium från Kina, som hamnat under lupp för censur och hanteringen av användardata i USA. Applikationen har över 600 miljoner användare utanför Kina.

39

Nvidia vänder nedåtgående trend – spår stark försäljning framöver

I nästan ett år har Nvidia rapporterat kraftigt nedåtgående siffror, men nu sker ett trendbrott. Framöver spår bolaget på en stark återkomst.

72

Red Dead Redemption 2 får rejält förbättrad prestanda – SweClockers testar

En uppdatering för Red Dead Redemption 2 ska göra spelet mer lättdrivet och löser frysningar för processorer med fyra till sex trådar.

366

Diablo IV får mikrotransaktioner – ska inte ge spelmässiga övertag

I en intervju svarar chefsdesignern på hur Blizzard tacklat mikrotransaktioner i Diablo IV, där det beryktade auktionshuset inte återkommer.

31

Halo: Reach får systemkrav – kan nästan drivas av en "potatisdator"

Med en lansering i antågande avslöjas nu systemkraven för Halo: Reach, vilket går att driva med relativt enkla medel.

30

Motorola och Samsung förbereder nätta flip-telefoner

Dåtidens vikbara telefoner återkommer i ny tappning när både Motorola och Samsung förbereder flip-telefoner, där förstnämnda kan avtäckas snart.

17

XFX byter ut grafikkortskylaren gratis för den som köpt Thicc II

Den som köpt ett XFX Radeon RX 5700 eller 5700 XT med kylaren Thicc II erbjuds en ersättare med bättre kylprestanda kostnadsfritt.

51

Diablo IV avslöjas i konceptbok – kan avtäckas på Blizzcon om en vecka

Efter att en annons för konceptboken The Art of Diablo antytt om Diablo IV så hittar nu en hel sida från boken ut på webben – vilken enbart stärker misstankarna.

31

Intel uppvisar stagnerade intäkter och lägre marginaler

Konkurrensen på processormarknaden hårdnar, där intäkterna för Intels PC-division nu backar efter lägre försäljning och sänkta priser.

31

Lättsmälta systemkrav för The Outer Worlds

Jämfört med spel som kräver över 100 GB lagringsutrymme och de senaste grafikkorten framstår systemkraven för The Outer Worlds som rena barnleken.

100

Intel slår sig själva i kampen om högst spelprestanda med Core i9-9900KS

Trots att Intel redan har de högsta klockfrekvenserna med Core i9-9900K går bolaget fram med en ännu vassare modell som skruvar upp överklockningsmarginalen.

14

TSMC drar ifrån med rekordvinster tack vare 7 nanometer

Som ledande tillverkare på 7 nanometer tar TSMC:s finanser ett rejält steg upp. Tillverkningen står för hela 27 procent av omsättningen efter bara ett år på marknaden.

33

Corsair blir först ut med primärminnen i 5 000 MHz – får skyhög prislapp

Flera tillverkare har visat upp minnesmoduler som körs i 5 000 MHz, men när Corsair nu släpper dessa skarpt är de först ut på marknaden. Prislappen är som väntat utöver det vanliga.

62

The Witcher 3 på Switch kompromissar med bildkvaliteten

The Witcher 3 släpps snart till hybridkonsolen Switch i komplett utförande. Grafiskt sett har dock en del kompromisser gjorts, där särskilt det handhållna läget körs i en påtagligt låg upplösning.

40

Blizzard om mobilspelet Diablo Immortal: "Vi är först och främst en PC-utvecklare"

När ryktena om ett nytt Diablo visade sig stämma var det få som jublade, då Diablo Immortal enbart var avsett för mobiler. I en intervju betonar dock företagets VD att PC är utvecklarens hemvist.