Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
17

Corsairs SSD-enhet MP600 med hastigheter omkring 5 GB/s får prislapp

De första SSD-enheterna med stöd för PCI Express 4.0 lanseras i samband med AMD:s Ryzen 3000-serie. Nu får Corsairs MP600 prislapp i Japan, där 2 TB-modellen landar norr om 5 000 kronor.

51

Midsommarquizets resultat är här – många osäkra på Core i7-4790K "Devils Canyon"

Trots att överklockade processorer med upplåsta multiplar ligger många entusiaster varmt om hjärtat var det en av de klurigare frågorna i SweClockers midsommarquiz.

38

Nvidia Geforce RTX 2070 Super hittar ut på bild – ny logga och kromfärgat hölje

Nvidia tros släppa de uppfräschade Geforce RTX Super-korten inom kort. Nu hittar mellanmodellen Geforce RTX 2070 Super ut på bild med ett uppdaterat kylarhölje.

55

Intel visar grafiksatsningen Xe – saknar hårdvaruaccelerering av ray tracing

Enligt uppgifter från Intels kinesiska division kommer första generationen Xe-grafikkort sakna stöd för hårdvaruaccelererad ray tracing. Detta kommer först år 2021 tillsammans med 7 nanometer.

12

Fortnite förlorar stöd för DirectX 9 – version 11 eller senare som gäller

I samband med den tionde säsongen av Fortnite lämnas grafikkort som saknar stöd för DirectX 11 bakom. Grafikgränssnittet hade dock sin debut 2009 och har sedan dess varit standard i grafikkort.

23

Halo: Reach börjar testas på Steam – upplåst bildfrekvens och justerbart synfält

Under året börjar Halo: The Master Chief Collection att släppas till PC/Windows. Först ut är Halo: Reach som snart inleder sin första publika testfas inför den skarpa lanseringen.

37

Doom Eternal får ray tracing – uppges bli bästa implementationen hittills

Hårdvaruaccelererad ray tracing introducerades via Nvidias arkitektur Turing, och nu får kommande Doom Eternal stöd för tekniken. Enligt utvecklaren ska det vara den bästa implementationen hittills.

52

Xbox Game Pass släpps till PC – inkluderar Halo: MCC och Imperator: Rome

Under E3 2019 släpps Xbox Game Pass för PC/Windows, med fokus på speltitlar unika för datorer. Spelen kommer både från Microsoft samt tredjepartsutvecklare som svenska Paradox Interactive.

8

Patriot presenterar SSD-enhet för PCI Express 4.0 med skräddarsytt firmware

Även tillverkaren Patriot hoppar på tåget med nya PCI Express 4.0 och släpper en SSD med hastigheter över 4 GB/s. Nytt är dessutom ett skräddarsytt och optimerat firmware.

4

Be Quiet visar chassit Pure Base 500 – instegsmodell i budgetklassen

Be Quiet är inte kända för billiga chassin, men lanserar nu instegschassit Pure Base 500 som ska lägga sig på en lägre prisnivå än tidigare modeller från tillverkaren.

15

GOG startar sommarrean – delar ut spelet Obduction gratis första 48 timmarna

Årets sommarreor har börjat komma igång, där Epic Games Store var bland de första som slog upp portarna. Nu har det blivit dags för välkända GOG att göra detsamma.

7

Silverstone visar SFX-nätaggregat på 750 W – SFX-L kliver upp till 1 000 W

Tillverkaren Silverstone har profilerat sig inom marknaden för krympta komponenter, däribland nätaggregat och chassin. Nu avslöjas nätdelar med upp till 1 000 watt i formfaktorn SFX-L.

3

Phanteks AMP är nätaggregat med modulära kablar och 80 Plus Gold till pressat pris

Under Computex passar tillverkaren Phanteks på att släppa en ny serie nätaggregat. Fokus för serien AMP är låg ljudnivå och modulära kablar till ett konkurrenskraftigt pris.

47

Apex Legends intäkter har sjunkit med 74 procent sedan lansering

Apex Legends blev snabbt en av de största framgångssagorna i spelvärlden, med 10 miljoner spelare efter tre dagar. Nu har dock populariteten svalnat, vilket gör avtryck i spelets intäkter.

35

Intel avslöjar prestandasiffror för Gen11 – nästa generations integrerade grafik

Intel tar ett stort kliv upp i prestanda med grafikarkitekturen Gen11 som kommer med familjen Ice Lake i år. I spelet Counter-Strike: Global Offensive ökar prestandan med 72 procent.

28

Gigabyte haussar SSD med PCI Express 4.0 och hastigheter nära 5 GB/s

Det börjar bli dags för den fjärde generationens PCI Express-gränssnitt med dubblerad bandbredd. Tillverkaren Gigabyte laddar därför upp med nya SSD-enheter och hastigheter uppemot 5 GB/s.

27

Gigabyte släpper BIOS till X470 och B450 med stöd för Ryzen 3000-serien

Inom kort avtäcks Ryzen 3000-serien med arkitekturen Zen 2 under huven. Inför detta släpper Gigabyte nya BIOS för styrkretsarna X470, B450, X370 samt B350 med stöd för processorerna.

59

Nvidia släpper kvartalsrapport – 31 procent lägre intäkter och minskade marginaler

Nvidia lyckas stoppa intäktstappet något jämfört med sista kvartalet 2018, men intäkter och framförallt vinsten sjunker ändå påtagligt jämfört med samma period året innan.

11

FZ recenserar Total War: Three Kingdoms – förbättrad AI och brantare inlärningskurva

När Total War återgår till dess historiska rötter storsatsar utvecklaren på mer komplexa och intrikata system. Resultatet är ett något rörigt spel med djup mekanik och välpolerad AI.

38

Ubisoft satsar vidare på Epic Games Store med Ghost Recon Breakpoint

Ubisoft fortsätter att satsa på Epic Games Store, vilket medför att nya Ghost Recon Breakpoint inte dyker upp på Steam alls. Spelet finns dock kvar på bolagets egna Uplay.