Inlägg

Inlägg som buddaz har skrivit i forumet
Av buddaz
Skrivet av micke7406:

Varför ska han lägga pengar på en finare högtalarkabel ?

Varför måste ämnet spåra ur

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av Casper:

Jag börjar med att tacka samtliga för svar och beklagar min frånvaro från tråden.

Jag lyssnar mest, men inte uteslutande på hip-hop. Allt ifrån old school till nyare elektronisk. Andra genrer inkluderar pop och rock. Mycket sällan andra genrer än de tre nämnda.

Jag tycker att de förstnämnda högtalarna ser väldigt trevliga ut och de är frontrunners. Vad får jag ut av att lägga mer pengar på RIAA? Vad skiljer en billig från en dyrare?
Jag kommer inte att spela allt för högt. Jag behöver inte otroligt stark bas då det tyvärr dånar i hela lägenhetshuset då. Jag föredrar kompakthögtalare.

Annan kvalitet. Upp till 10k på RIAA:t tycker jag räcker ifall man har pengar. Efter det är det för mycket fokus på märke och finish.

Följande lista blir 11k från olika butiker.
Clearaudio Nano Phono V2
Denon PMA - 720 AE
Monitor Audio Reference MR2
Rega RP1

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz

Rega Brio + valfri högtalare.+ Rega RP1/ Project essential + valfri kablage

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av mrqaffe:

Designen påminner om AKG

Speciellt det där på själva kåporna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av oatp1b1:

Japp, håller med. Hört nästan alla serier av Klipsch i butiker eller mässor förutom Klipschorn och alla har låtit som skit rent ut sagt (sett till priset! Såklart låter de "okej" jämfört med ljudlimpor och annat bôs men för att vara "hifi" så är de kassa. Tycker jag. Fattar dock att de kan vara bra till film.). Största besvikelsen var nog Cornwall med en rörförstärkare på 2x8W som jag trodde skulle låta förbaskat bra men de föll platt som alla de andra. Avantgarde har jag svårt för, men jag gillar inte hornljud överlag. För mycket dynamik, närvaron blir nästan för påträngande. Min svärfar var väldigt nära att köpa deras Duo-modell så jag har hört den ett tiotal gånger och det funkade aldrig för mig. Deras nya billigare modell kanske är trevligare. Men att de är bättre än Klipsch (till en väldigt saftig prislapp) är det ingen tvekan om.

Nu blev det väldigt off topic om högtalare i hörlurstråden.

Blev lite off topic. Hoppas det dyker upp något nytt för den målgrupp som mig. Pendlare som sitter med mobil/mediaspelare och vill ha stängda och bekväma lurar för runt 4-5k med bra kvalitet. Såg att min lokala butik har Klipsch lurarna för demo. Har bara inte tid.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av oatp1b1:

Den bistra verkligheten. Klipsch prislapp är snudd på high-end i dagens mått mätt men knappast ljudet. Rätt nöjd att jag bytte ned mig till HD600, låter tillräckligt nära en high-end lur för att man inte känner att man saknar något men kostar kring 2000 kronor.

Tycker Klipsch lurarna liknar något annat märke, kan bara inte riktigt komma på vilket det är. McIntosh gjorde sådan fuling på sina lurar som egentligen är en Beyerdynamic och satte priset dubbelt så högt än vad de ens är värda.
Hört Palladium och RP från Klipsch och det är ingen höjdare rent ljudmässigt medan Advangarte Acoustics har jag för mig de heter som kör horn tycker jag kör formel 1 över Klipsch.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av oatp1b1:

HE400 är väldigt säkra lurar att köpa imho. Lättgillade, sitter skönt och inte svåra att driva. Lyssnar man endast på t.ex. jazz och klassiskt kanske man ska titta på AKG istället, men annars är det en no brainer.

@buddaz: Är det inte dags att du uppgraderar dina fjuttar till Blade 2 snart?

Ja du om du betalar. Sedan vette fasiken om de är värt att ha så bra högtalare. Det räcker att ha Reference serien så kan man sjunga på smilbanden var gång man lyssnar. Blade2 är väldigt korrekt med sjukt bra bas medan Reference är mer förlåtande om man får uttrycka sig på det viset. Sedan måste man ha sjukt stort rum för att de ens skall spela ordentligt. Har även hört LS50w och den högtalaren är ruskigt bra för att vara aktiv mycket tack vare DSP:n. Det negativa hos KEF är att pris spannet är sjukt och lite för få serier. Är faktiskt lite nöjd saknar mest bara den lägsta basen. Det skall jag snart råda bot med hjälp utav en Sumiko sub.

Av buddaz
Skrivet av oatp1b1:

Köper du forza så blir du nöjd. Hade Claire till mina SRH1540.

Skickades från m.sweclockers.com

Får se hur mycket de vill ha för Color i blått. Sedan om jag köper kan man även behålla för övrigt framtida köp. Håller säker väldigt länge. Sedan när jag har köpt min kabel till hörlurar är nästa projekt att uppgradera lite på hemmaljudet och lite på datorfronten.

Sådana fina högtalare som dina Vienna blir det nog inte däremot lite intresserad utav ett par större KEF om det kan komma en ny R serie eller nya Primare CD15 som kommer till våren.

Av buddaz
Skrivet av oatp1b1:

Amazon säljer dem, och de bör ju rimligtvis skicka till dig förutsatt att du inte bor på Grönland.

Skickades från m.sweclockers.com

Funderar på att köpa de där Forza jag såg i blått eller leta via Amazon som du nämner.

Sände iväg en fråga till Forza Audio. Hoppas jag kan få köpa rikig kabel och kan återkomma ifall någon vill veta.

Av buddaz

Har sett på den. Frågan är bara hur jag får tag i märket.

Hittar den här. Skulle det kunna passa.
Onkyo HCMX-HF120(S)

Av buddaz
Skrivet av Agustavsson:

Vad är det för kabel du vill ha? 3.5 i båda ändarna?

Yes. Lurarna har 3,5mm kontakt och sedan använder jag min gamla hederliga iPod Classic.

Det skall passa till KEF Space One.

Annars får det vara som det är och vänta till det dyker upp något annat. Det jobbiga är att jag åker på tull kostnad så fort jag beställer utanför min gräns.. Budget är max 1500kr. Gillar lurarna däremot inte kabeln. Rent skämt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av oatp1b1:

@buddaz: Min upplevelse av Wireworld är att kablarna är rätt styva, så kolla upp det. Inte kul att ha en oföljsam kabel till lurar.

Vet ej vad jag skall göra. Går lost på att hitta ny kabel. Annars väntar jag på ifall det finns något annat i hörlursväg som kanske kommer lanseras under detta år.

Av buddaz

Har hittat en tänkbar kabel till mina KEF lurar. Kollade på fabrikantens hemsida och där finns en jag skulle vilja ha. Har en lokal butik som säljer märket däremot hittar jag inte just den modellen utan de har mer utav mini XLR och tänker fråga om de har annars finns det en lägre modell i butikens sortiment med mini jack .

Det är Wireworld som jag tittar på, har dess HDMI gul i recivern som gör ett väldigt bra jobb till ATV

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av Khers:

Jag hittar inte jättemycket information om dem, men med tanke på ljudbilden tänker jag mig nog egentligen att jag är ute efter ett par öppna lurar den här gången. Har du hört dem? Vad tycker du om dem?

Nej, det blir de ju så klart inte, men liksom det skulle kännas olustigt att köpa HD800 till fullpris när HD800S finns skulle det inte kännas rätt att skaffa Elear när Clear finns. Prispress eller en lämplig utlandsresa kanske man kan hoppas på.

Pioneer lurarna är helt nya för min del. Har bara läst om dess storebror. Bor ej i Sverige och den butik jag har närmast till hands säljer mest annat och Pioneer är då enbart som beställning. Medan en annan butik som säljer det mesta i dyr väg har nyss fått in i sitt sortiment. Det är sällan jag besöker butiken. Blir mest gissa via online fast om det är något man verkligen är intresserad utav så lyssnar man. Det som lockar är att lurarna verkar passa bärbart. Blir lite svårt när priset är för högt för egen del och fel användningsområde. Lägga 10k bara för att ha till pendling. Hade de kostat mer säg 5k då hade lurarna varit en topp kandidat. Kör med ett par KEF Space One som inte riktigt väger upp i komfort i jämförelse mot ljudet. Därför spanar jag efter något bra med sköna kuddar. Kommer säkert något nytt så småningom för min målgrupp. Hade jag haft 10k och varit lur fantast så hade jag inte tvekat att prova något nytt. Hellre det än att lägga 40k på ett par Focal som man säker tröttnar på i längden.

Min favorit är annars Beyerdynamic T1 som jag fick chansen att lyssna en gång ihop med Simaudio Moon Neo 430 HA

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av Khers:

@Roger W: Jo, jag har sett Elex, men att köpa grisen i säcken från massdrop är något jag inte frivilligt gör om.

Kanske inte lika dyra som Focal. Ej hört Focal hörlurar däremot hört Focal Sopra nr2/1 och deras ljud tilltalade inte mig direkt. Jag förstår inte vad som gör det så hype:ed

De här lurarna tycker jag ser riktigt snygga ut. Hembiobutiken har modellen för 10k
PIONEER SE-MONITOR 5

Av buddaz

KEF Space One finns om du letar NC med bra ljud

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz

Helt ok film. Den är bra om man ser det som en film. Blir förvånad över hur specialeffekterna bara blir bättre. Självklart att de allra tre första filmerna är speciella och gjorde Starwars historiskt. Man får inte ta det för hårt, det är en film och inget annat. Bättre än sömniga Bladerunner. Tycker Disney har lyckats att föra över stafettpinnen. Ok att man skulle vilja ha lite mer historia. Däremot är det inte det som säljer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av Unknown:

Osäkrare? Mozilla har inte ens byggt färdigt sandlådan. Chrome har haft sin i hur många år?

Mozilla har helt andra funktioner som säkrar upp webbläsaren därför finns det inte någon sandlåda. Är ingen expert på området däremot finns det förklarat ingående om man orkar leta själv. Båda är i princip lika säkra/sårbara.

Det enda man får vara glad över är att Mozilla hade mage att bemöta kritiken. Hade det varit MS hade de bara skrivits. Vi jobbar på saken. Ändå det var ju inte snällt gjort från början. Vilket är det folk kritiserar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av someuser:

Lyssnade även på Silver 300, ljudbilden och kvalitén är densamma, det är som sagt en storleksfråga främst.
300 och 500 har mer tryck och klarar ju att fylla ut ett större rum. Jag valde lite mindre pga priset, samt att jag inte har så stort vardagsrum och heller inte vill ha "för" stora högtalare.
Monitor audio kallas oftas för "BBC" eftersom det är engelska och ganska neutrala, jag tycker dock dem har mer personlighet än B&W.. smaksak!

Skall tilläggas att om du kan tänka dig att köpa från england så finns dem billigare från Hifix dot co dot uk.
Ca 20% billigare inklusive frakt och försäkring på frakten oftast

Helt olika kaktär på B&W, MA, Tannoy och KEF som alla är och har varit brittiska. KEF är mer besläktad med BBC eftersom dess historia har anor till de monitor högtalare som användes utav BBC. Idag är alla de här märken uppköpta och en stor del utav tillverkningen ligger i Asien.

MA är inte ett dugg alls neutral på långa vägar. Utan den är lite vad skall man kalla ljus i toppen. Det hör man i diskant området.

Det brittiska soundet är lite ljus i grunden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av buddaz
Skrivet av Potrovski:

Satt just och tittade på den. Har du erfarenheter själv utav den?

Aldrig hört Meridian. Märket sägs ha rykte om sig att vara bra i de finare kretsarna speciellt deras aktiva High End högtalare. Problemet är bara det att det drivs via USB. Tycker det är bättre när det drivs med egen ström. Det du letar efter är en DAC med inbyggd hörlursförstärkare. Det finns fast inte något direkt vidare inom 2k. Ökar du din budget finns Pro-Ject med sina små lådor som erbjuder allt godis.

https://www.hembioconsult.se/horlurar/horlursforstarkare/pro-...