Inlägg

Inlägg som Klorixx har skrivit i forumet
Av Klorixx
Skrivet av Dinoman:

Är inte du bannlyst?

Bara fysiskt, duvet, lådan och allt det där.

Av Klorixx

När får man rösta vilken klass som skall köras?

Av Klorixx
Skrivet av Jacob:

Kanske IRL. Vill inte utsätta internet med min 10+ år meme folder.

Jag kan intyga att det är fler än jag som är tacksamma om du kan bespara internet från detta..

Av Klorixx
Skrivet av Xcorp:

Finns det någon uppdatering här?

Eftersom jag inte jobbar kvar på Sweclockers så lämnar jag över den bollen till @jreklund

Av Klorixx
Skrivet av Xcorp:

Tror jag har listat ut mitt problem nu, jag har alltid gått från "följda trådar" sidan, tryckt på sista sidan-länken och sen på visa första olästa. Går jag däremot till första sidan i tråden och sedan klickar på sista olästa så kommer jag rätt.
Alltså verkar alla poster på sidan markeras som lästa när man laddar en sida i en tråd, kan @Klorixx bekräfta att det är så.
Går det isåfall att lägga en feature request på att även ha en länk till senaste olästa från följda trådar, eller kanske byta ut "sista sidan" länken då jag skulle tro att fler är intresserade av senaste olästa än sista sidan.

Kan jag dessvärre inte eftersom jag inte jobbar kvar på Geeks, så jag passar över frågan till @jreklund

Av Klorixx
Skrivet av UndaC:

Blev ganska knäckt när jag körde läggmatch för att jag blivit utmanad att donera 100kr om jag förlorade. Men folk i chatten inte förstod att jag förlorade med vilje för att bli ”tvungen” att donera

Vi säger så

Av Klorixx

Raspberry pi (3 och över plus tillbehör)

Som rubrik säger.
Jag är på jakt efter någon (några?) raspberry pi's och gissar att någon säkert har någon i en låda som inte blir använd.

Pris efter modell och tillbehör. just nu är det mesta i form av skal, knappar och dylikt intressant då jag helt enkelt inte bestämt mig helt för vad nästa projekt ska bli.

Kan mötas upp eller hämta mellan Stockholm och Tumba, annars är jag öppen för att saker skickas.

Skriv i tråd eller dra ett PM.

Läs hela annonsen här

Av Klorixx

m.nu har också en julkalender. Tycker jag helt klart borde vara med.

Av Klorixx
Skrivet av anon46732:

Hej!

Hur går jag till väga för att ta bort mitt konto? Finns det någon funktion för detta?

Tack!

Saxxat ur användaravtalet

Citat:

Dina användaruppgifter lagras hos oss så länge du väljer att vara medlem, men du kan när som helst kontakta Geeks AB för att få dina uppgifter raderade.

Kontaktformulär hittar du här

Av Klorixx
Skrivet av Trainee352:

Jag har skapat en funktion som simulerar en blandad kortlek, och returnerar en array av kort. Jag anropar denna kortlek i konstruktorn i min klass som simulerar ett kortspel. De dragna korten pushar jag sen till en array som jag kallar throwPile, som simulerar en kasthög. Allt förutom skapandet och blandningen av kortleken sker i samma klass.

Mitt problem är att jag vill använda slut alla korten i en kortlek, och inte skapa en ny kortlek varje gång jag kör programmet. Hur gör jag det? Just nu skapas en ny blandad kortlek varje gång jag anropar klassen som spelar kortspelet. Säg till om något är otydligt så ska jag försöka förklara bättre. Tacksam för all hjälp jag kan få!

Titta på serializering av data. Leta på att exportera ut datat från din klass, samt konstruera klass utifrån samma typ av data.
Därefter kan du peta undan datan i localstorage, cookie eller motsvarande.

Av Klorixx
Skrivet av Phermo:

Hej!

Jag har precis börjat plugga programmeringen och har verkligen kört fast. Här är en bild på uppgiften https://imgur.com/E9lEdr6 , där man ska skriva ett Python-program som läser in ett godtyckligt antal födelseårtal tills dess att talet noll matats in. Hitintills har jag fått ihop följande:
[...]

Börjar med tips att kasta in koden mellan [code] block hedanefter så blir det lättare att läsa

Gällande din fråga så ser det ut som du missförstått input() functionen. Den inväntar en användares textinput och lagrar i variablen.
Så du vill förmodligen bara ha

inmatat_ar = int(input())

Hoppas det kan peka dig i rätt riktning

Av Klorixx
Skrivet av shirtowl:

Jag har shared hostning från misshosting och de funka jättebra i början men sen hände nått. Min online butik laddade på ca 3 sekunder men nu tar det helt plötsligt över 10 sek. Använder cloudflare som DNS provider. Känns som om misshosting har gjort nått eftersom de funkade bra första månaden typ. Ska man leta efter nytt hotell eller vad ska man göra?

Mvh Christian

Har du kollat / analyserat vad exakt som tar tid när butiken laddas?
Jag kan rekommendera PageSpeed för att få lite input på förbättringar och så, alt. bara kolla igenom nätverkstabben i inspekteraren (i webbläsaren) och börja dra slutsatser utifrån det.

Av Klorixx
Skrivet av Meantek:

Jag tror SweClockers kan ha hjälpt till någonstans längs vägen, men jag är inte säker på exakt hur.

Jag är själv lite inne på samma spår.

Av Klorixx
Skrivet av samuelsas:

Moderkort: ASUS ROG STRIX B550-I GAMING där nätverkskortet är Intel(R) Ethernet Controller (2) I225-V. Resten av mina specs ligger i signaturen.
Och precis, Windows 10 är det.

Jag vet inte om jag kan vara mycket mer behjälplig än att jag upplevt ett (snarlikt) problem på en windows maskin när jag körde den som server, men det kändes som det var när den stått igång i x timmar (alltså några dagar) så bara stannade nätverket, räckte dock med att bara slå av / på nätverkskortet då. Jag tror aldrig jag löste det, men satt och kollade på ifall man kunde köra något script eller någon schemaläggning som bara slår av/på nätverket någon gång mitt i natten (eller när man nu har som minst trafik så det inte riktigt märks).

Av Klorixx
Skrivet av samuelsas:

Hej!

När jag hostar en minecraft-server och på samma dator spelar på servern med en vän, så kraschar efter ett tag nätverkskortet. Då måste jag starta om datorn, då Felsök problem inte kan få igång kortet igen. Jag har testat att ominstallera drivrutiner och bockat av "Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara ström", men utan resultat. Detta problem har ENDAST skett då jag hostat servern och att en annan varit inne på den.

Är det någon som har ett förslag på lösning?

Vad är det för dator/OS vi pratar om?
Av felet misstänker jag Windows, men lite mer specifikt och ev. hårdvara underlättar nog för att ge ett vettigare svar

Av Klorixx

Produkt: Acer 34" Predator Curved LED G-Sync X34P
Länk: https://www.komplett.se/product/959477/datorutrustning/bildsk...
Pris: 8490:-
Kategori: Skärmar
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4555791

Sjukt bra pris på skärmen ju. Har precis köpt en 27" (för jag fysiskt inte får plats med större än så), men annars hade jag ärligt klippt denna..

Av Klorixx
Skrivet av carr3:

Hejsan!

Vi köpte vårat första hus för ca 1 år sedan, tänkte höra om någon varit med om att dom har bott där i max 1 år och sedan sålt det?

Jag har renoverat lite, men tror ändå inte att jag kommer att få tillbaka pengarna som vi la (Känns det som) mäklaren ska väl ha en viss % utav allt med, så jag antar att man brukar gå back med lite?

mvh

Inte egen erfarenhet av det, men det är väl inget konstigare om du bott där i 1 månad eller 10 år.
Gällande om du går med plus eller minus beror ju på hur marknaden ser ut nu och tillfälligheter med budgivningar och sådär.
Enda jag egentligen kan tänka är ju att ev. köpare kan fråga eller vill spekulera i varför ni väljer att flytta "så tidigt", men där är det ju inte svårare än att förklara läget.

Av Klorixx

Fantastiskt! Som jag har väntat!

Nu kommer det börja kännas mer "normalt" att surfa igen

Av Klorixx
Skrivet av habermas_links:

Om någon är intresserad innan elektronikskroten äter dessa: två passivt kylda PCIe-kort.

  • MSI Geforce 210 . Lågprofil med LP-bracket. Detta har fått sig en omgång med bandsågen för att passa i ett chassi med 1,5-slotsplats

  • Gigabyte Radeon HD4550 . Inga kommentarer.

Båda korten fungerande vid nedpackning, hämtas i Göteborg (Björkekärr). Jag kan tänka mig att skicka mot självkostnadspris, men då blir det lite ledtid.

Läs hela annonsen här

Jag skulle gärna ta emot Gigabyte kortet och trycka i min server och äntligen kicka igång den. Kan dra ett pm så kan vi prata vidare fraktpris, PM och dyl där

Av Klorixx
Skrivet av Alling:

Två HDMI och noll DisplayPort?! Var är facepalm-smileyn när man behöver den, @Klorixx?

Nog för att den har en Thunderbolt 3-utgång som kan agera DP med hjälp av en adapter, men WTF?

Inte ens en Thunderbolt 3-utgång alltså (tack @Lasse Laserman). @Klorixx?!!

Jag föreslår att du skriver det som feedback till sweclockers eller som ett kontaktmeddelande eftersom jag inte längre jobbar kvar på geeks