Inlägg

Inlägg som Klorixx har skrivit i forumet
Av Klorixx
Skrivet av Kiddy:

Finns det?
Om inte, hur ser SweClockers på detta med tanke på all password breach.

Hej,

Tack för feedback.
Det är ingenting som vi erbjuder i dagsläget, men vi har fått in feedback om det så det är någonting som ändå finns uppe på tapeten och slåss med allt annat.

Vilken password breach är det du tänker på? Om det är den gamla från 2015 så byggde ju den på ett säkerhetshål i den forummjukvara som användes då och har blivit bortpatchad. Är det någon senare som du har information om så tar jag gladjeligen emot den.

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av anon2110:

Jag önskar en funktion att om man kan slippa se en användares inlägg (förutom citat). Jag har ju några jag stör mig på, även om jag blockar dem så ser jag deras inlägg.

Hej,

Tack för din feedback.
Förra gången detta var uppe för diskussion tycker jag medlemmarna hade en bra diskussion kring ämnet. Du hittar diskussionen här.

Håller du inte med så utveckla gärna frågan mer konkret vad det är du vill uppnå, så ska vi se vad som finns att göra.

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av Alling:

Loggar ut gör nog de flesta väldigt sällan; desto oftare råkar man (åtminstone jag) klicka på Logga ut av misstag. Därför föreslår jag att man får bekräfta sin utloggning innan den verkställs. Har själv implementerat detta i form av en vanlig confirm, som får tjäna som proof of concept.

Hej,

Tack för feedback.
Jag upplever inte samma problem och har nog aldrig loggat ut av misstag, men jag låter feedbacktråden ligga här så ser vi om fler ser detta som ett problem och så kan vi se över om det är något vi tycker är värt att implementera.

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av oRBIT2002:

Jag har en massa objekt (div'var) på min sida jag skulle kunna vilja toggla med css (d.v.s byta "visibility") via typ JavaScript men jag vill inte loopa igenom alla objekt utan har önskan om att bara kunna pilla på css'en på nått sätt så alla objekt som har den specifika klassen uppdateras på en gång.
Google hjälper mig inte jättemycket eller så är min "Google Fu" för dålig.
Nån som har några brilijanta idéer?
Tack på förhand

Gör du jQuery eller liknande på sidan? Vad är det för css klass dessa divar har så kan jag hjälpa skriva ihop ett exempel

Av Klorixx

Så mycket skit man får bara för att man försöker ta handom sina skor

Av Klorixx
Skrivet av Knotvillage:

Trycker jag på din profil så står det inte skicka meddelande. Byter jag till den andra sajten står det skickat privat meddelande på alla andra profiler.

Skickades från m.sweclockers.com

Aha, du har rätt. Det har inte petats in på mobilsidan (ännu) utan man får isf skriva ett nytt meddelande där man fyller i mottagarens användarnamn.
Men bra feedback, jag ser över om inte det är något som kan påskyndas.

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av Knotvillage:

Varför kan man inte skicka PM via mobilsidan?

Skickades från m.sweclockers.com

Ska inte vara några konstigheter. Tryck på din profil sedan meddelanden och slutligen nytt meddelande

Skrivet av Alling:

Något som däremot kanske skulle hjälpa, @Klorrixx, vore X-Frame-Options: sameorigin istället för deny.

Hm? Vad tänker du då?

Av Klorixx
Skrivet av Alling:

Jag ser två tänkbara lösningar:

  • Behåll systemet som det är nu, och låt dessutom /post/123456 (som idag alltid är 404) prova /forum/post/123456, /meddelanden/post/123456 osv tills den får träff. Får den inte det, svara med 404. Detta skulle, gissar jag, kräva en del arbete att implementera.

  • Behåll systemet som det är nu, och låt dessutom /post/123456 redirecta till /forum/post/123456. Detta vore, gissar jag, enkelt att implementera. Jag hade med största sannolikhet valt detta om beslutet var mitt att fatta.

Skulle dessvärre inte fungera då forumpost och pmpost är separata tabeller /idn.
Och att länka alla citeringar till forumet gör att man inte kan länka till pm citat, så det känns dumt att tappa den funktionaliteten.

Skrivet av Alling:

Detta är nog inte så lätt som det låter i det fall jag ser framför mig: en knapp vid varje inlägg (finns redan) som man kan klicka på för att skicka ett meddelanden till inläggets skribent angående just det inlägget.

Varför inte? Enda skillnaden är ju att först göra en länk till forumposten (istället för att ta hela quote blocket) och i quote ta bort idt så det bara blir en "dum" citering

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klorixx
Skrivet av Alling:

Om jag vill skriva ett PM till en användare angående ett av vederbörandes inlägg i forumet(!) klickar jag på Citera på inlägget, kopierar den genererade BB-koden och klistrar in den i ett nytt PM. Det blir då ett citat som förväntat, men länken Gå till inlägget genereras med antagandet att jag citerar ett PM (t ex /meddelanden/post/123456), inte ett foruminlägg (/forum/post/123456). Den ger således 404.

Det vore nice att kunna citera foruminlägg i PM enligt ovan så att mottagaren också enkelt kan gå till inlägget i fråga.

Hej,

Tack för feedback.
Precis som du skriver så autogenererar citat länk till inlägget baserat på context. Detta för att kunna återanvända samma kod som bygger upp elementet, men bara ersätta själva url'en den ska titta på.
Spontant ser jag ingen klockren lösning på detta, men ska såklart ta med vidare till team teknik och kolla på.

Tillsvidare får min rekommendation bli att länka till inlägget, och göra ett olänkat citat (lägga texten inom ett enkelt [quote]).

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av emilakered:

Det blir inget rakande, det kan jag lova.

Är det en.... utmaning?

Av Klorixx
Skrivet av Penguin_Emperor:

Hej, är så att jag bor i Norge sedan många år, och idag tänkte jag lägga upp en annons, men de ända betalnings alternativet jag fick är swish och de är ett betalningssätt som jag inte kan använda mig av. Är det något jag missat att se när de kommer till andra betalnings sätt?

Ber om ursäkt om detta ligger på fel plats.

Hej,

Tack för feedback.
Är det så att du använder mobilsidan? Där har vi nämligen inte migrerat över payson betalningar ännu (men det är lite på gång).
Du kan dock hoppa över till desktopsidan där alternativet finns tillgängligt, och kan där betala med kort

Hoppas det löser sig, och tveka inte att hojta om det är några frågor.

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av HappyPie:

Ibland lägger ni upp gamla nyheter längst upp som om de vore nya. Finns säkert de som uppskattar det som kanske missar nyheter... men säkert många som inte uppskattar det, i.a.f. vi som tittar dagligen på swec och har bra koll på nyheterna.

Mitt förslag är att lägg en funktion på användarens inställningar där man kan välja att enbart se nyheterna i kronologiskt ordning.

tack.

Hej,

Du har tillgång till nyhetssidan som listar nyheter i kronologisk ordning
(notera dock att denna listar just nyheter, så ev tävlingar och testpiloter inte visas där)

Mvh // Anton

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klorixx
Skrivet av anon246659:

Till nästa version av Swec forum borde ni överväga en block funktion. Tror en hel del användare skulle må bra av en sådan funktion

Hej,

Du har funktionen under inställningar på din profil (dock bara desktopsidan, i dagsläget).
Är det vad du söker eller är det någonting annat?

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av breakwin:

Är det bara för mig sweclockers format ser konstigt ut på iPad? Jag använder en iPad pro 11” 2018. Varje gång hemsidan uppdateras så ser det konstigt ut såhär i porträtt vy:

https://imgur.com/q7sIGNk.png

Vrider man till landscape och sedan tillbaka funkar det bra.

https://imgur.com/lTtd3DC.png

https://imgur.com/0A4h3Ud.png

Lite av ett i-lands problem. Men jäkla jobbigt att behöver vrida fram och tillbaka på min ipad varje gång man trycker nästa sida. Är detta apple problem eller sweclockers problem?

Hej,

Skumt. Inte sett ett problem likt detta tidigare.
Det ser ju ut som det händer någonting funky med letter spacing'en på typsnittet, men jag förstår inte riktigt varför det skulle "rätta till" sig av att du byter orientering.
Jag får helt enkelt ta det här vidare och bolla lite internt och se om vi kan luska ut något.

Mvh // Anton

Av Klorixx

@Bakgrund @johanruda @Shakermaker @Xoka @Dekkan @Release @persson78 @aleves @SunQ @RVX

Nu skall aktivitetsloggen vara tillbaka. I samma veva blev mobilversionen lite upphottad så den innehåller samma saker som på desktop.

Testa gärna och rapportera om ni skulle upptäcka några problem.
Och med det får jag passa på och önska en god jul!

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av Allexz:

Bara jag som förlorat trådar och inlägg?
Ligger på 13000 jämt, 13001 med detta.

Kollar man denna: https://imgur.com/sxldiIg som togs för uppskattningsvis ett par månader sen så hade jag 89 skapade trådar, nu 87.
c:a 400 inlägg ser också ut att saknas.

Har någon form av rensning gjorts? ^^
Edit: när jag skapade denna tråden så uppdaterades inte min counter till 13001 / 88 trådar
Edit2: Var nog bara lagg tidigare, räknaren gick till 13001/88 efter en stund, men ursprungsproblemet ligger kvar.

Hej,

Det handlade om att räknaren tidigare räknat fel och tog med raderade inlägg, vilket nu är åtgärdat så att den räknar rätt.

Att det tar lite tid innan det uppdateras är en lite cachening (prestandauppsnabbning) som jag inte hunnit se över så den rensas när man postar inägg.
Det kan dröja ett par minuter, men sen rättar räknaren till sig.

Hojta gärna till om det är något annat skumt du upptäcker

Mvh // Anton

Av Klorixx

Också tämligen intresserad, om inte till hemmet så till kontoret.
Jag köar gärna, kan plocka upp vilken dag som.

Av Klorixx
Skrivet av improwise:

Hur ser det ut med planerna på att fixa forumets sökfunktion vilken som bekant är i det närmaste trasig? T.ex. en sökning på nätoperatören "riksnet" ger en träff om man söker via forumets normala sökfunktion. Använder man istället Google får man typ 100 träffar på samma sökningar även om den begränsas till SweClockers. Ser att det numera finns en länk till Google i sökfunktionen, men den är svår att se och jag tror många missar den och därmed även missar att det finns mkt mer här än vad sökresultaten visar. Samtidigt har jag lite svårt att se vad det är för vits att inte köra med Google direkt då det uppenbarligen inte fungerar så bra utan.

Förmodar att detta är på @Klorixx bord så lägger in en ping

Ville bara pinga och säga att vi gjort en liten justering här. Testa gärna och feedbacka

Mvh // Anton

Skickades från m.sweclockers.com

Av Klorixx
Skrivet av Styler:

Upplever återkommande störningsmoment när jag använder mobilsidan på Android.

  • Skriver man något i t ex ett PM och klickar på knappen växla fönster så är allt man har skrivit borta när man väl kommer tillbaka. Kan störa en rejält ibland.

  • Rättstavningsfunktionen fungerar inte eller hänger inte med riktigt när man skriver .

Använder en Samsung Galaxy S10.

Hej,

Gällande första punkten är det en begränsning i telefonen webbläsare. Beroende på hur länge man varit borta (som varierar till telefon, prestanda och användning) så väljer webbläsaren att, i vissa fall, ladda om fliken när du kommer tillbaka till den.

När du säger att rättstavningensfunktionen inte fungerar undrar jag om du har något exempel på detta? Jag själv ser/har inte rättstavning igång så skulle behöva veta lite mer vad/hur jag letar efter för att kunna kolla av det.

Mvh // Anton

Av Klorixx
Skrivet av MoNkeY-05:

Hej,

Nu går jag måhända inte rätt väg här, men gällande Black-Friday portalen. Det finns ju en 'övrigt'-kategori, men det verkar vara den enda som inte går att sortera på! Kanske ta med den i drop-down-listan?

Tack på förhand!

MVH

Hej,

Det är en liten teknisk begränsning.
Övrigt är ingen egen kategori, utan alla former av felstavningar eller ogiltliga kategorier hamnar som övrigt.
I dagsläget är filtreraren byggd att just kunna filtrerar ut en kategori, men eftersom övrigt inte är en kategori så finns den inte med som val.

Mvh // Anton