Inlägg

Inlägg som capolano har skrivit i forumet
Av capolano

Mesh Jensen Omni Lite 3-pack NY

Säljer ett Mesh system med 3 noder, det är ett Jensen Omni Lite 3-pack.

Är helt ny och oanvänd, säljes för att det aldrig kom till användning.

Nypris 1795:-
Säljes för 500:- eller bud.
Köpare står för frakten.

/Philip

Läs hela annonsen här

Av capolano
Av capolano
Skrivet av aliassund:

Du är religiös, det är ok. Men betydelsen av bevis är långt mer formaliserad än Du verkar ana. Dina påståenden har ingen som helst kredibilitet i vetenskapligt sammanhang.
Påståendet: Du existerar -> det finns en skapare (i religiös kontext) betyder absolut ingenting eller betyder lika mycket som om jag skulle säga: Du existerar -> det finns en tandfe.

Men för att återgå till den ursprungliga frågan så är detta om något ett bevis på hur språket kan göras mångtydigt och texter göras till sina egna.

Tack för att du skriver att det är OK att vara religiös 👍. Jag är trött på att man som ateist kan tro på karma/what goes around comes around eller andra metafysiska saker utan någon som helst kritik, men att förlöjliga och håna någon som tror på en teori som flera miljarder tror på och har trott på historiskt är löjligt.

När jag säger Gud då menar jag detta, ETT ting/en entitet som existerar utanför tid och rum, har alltid existerat, har orsakat/skapat allting. Detta är vad också oerhört många vetenskapsmän etc tror på; att världen skapades från ingenting (Big bang), att det som orsakat big bang befinner sig utanför tid och rum. Sen om du väljer att kalla detta ting för Jahve, Gud, Allah, tandfen eller tomten så spelar det ingen roll för vad man väljer att kalla detta ting.
Denna teorin är självklart en av väldigt många teorier, men att bara skratta bort en teori som flera miljarder tror på är inte bara respektlöst utan också dumt och farligt. Denna teori är den mest betrodda teorin historiskt och i nutid. Jaja jag vet att detta inte betyder att den är sann för det, allt jag har menat på är man bör vara ödmjuk inför dessa frågor och teorier.

Ha en superfin dag, jag kommer inte ge mig in i någon mer diskussion eller argumentera med någon för att jag tror inte på att argumentation i detta sammanhang leder någonstans.

Av capolano
Skrivet av jimsan8923:

Då ska man väl kunna slappna av o ha lite tid med frun när man är väg 10 timmar var dag för jobb ??

Ok

Av capolano
Skrivet av JohanssoN85:

nu tar det förmodligen ganska mkt längre tid att kolla om den funkar om han har en custom loop på den datorn han måste provmontera den på, kanske kan vara värt att åka till nån datorbutik som kan hjälpa att kolla om den funkar eller ej, man får säkert betala en slant för det, men bättre det än att hålla på och riva i en custom loop i onödan

Njaaeaeaea, kanske, men har han själv gjort det en gång så kanske han kan göra det igen

Av capolano
Skrivet av jimsan8923:

Men vilken tur att alla vet hur livet ser ut för andra... men nu var det bara en simpel fråga och nej det tar lite mer än 30 minuter då jag har 2 barn som springer runt o ställer till med att tålamod inte finns sen en grabb som spelar på datorn.. men bra då kan den agera som något fint på hyllan i stället.

Gör det när dina barn sover så bör det bara ta 30minuter

Av capolano

Såklart så känns det grynigare ut i red dead redemption på en 65" 4K tv när du jämför med en mindre tv. Det är dock 4K materialet och svärtan man är ute efter i en OLED tv.

Av capolano
Skrivet av Savage_Gray:

då utgår man ifrån att CPUn är trasig och inte värd någonting.
Är den fungerande och hel så är den säkert värd 3-4 tusen.

Då är frågan - är det värd din tid (säg en halvtimme) för att kolla om CPU är fungerande eller icke om du nu får 3000kr för att kolla upp?

En annan fråga - tar det mer av din tid att svara i en forumtråd, än att kolla om CPUn funkar eller ej?

Jag tror att alla har 30min att testa en CPU. T. Om. Bill Gates

Av capolano
Skrivet av Jerban:

Uttrycket i sig är dummare än någonting annat. Jag respekterar allt och alla men det där 50% snacket om Guds vara eller icke vara är så jäkla dumt att du och alla andra som använder det borde skämmas.

Det är respektlöst i sig och skriva det du skrev tidigare.

Nej det är inte alls dumt eller skämmigt, det är precis som en dörr, antingen är den öppen eller stängd, det är ett filosofiskt påstående. Du är bara för dum för att inse det.

Av capolano
Skrivet av SammaeL:

1. Ingen vet att om det existerar några gudar var mer ditt 50 % chans jag reagera på.
Det är som att säga att det är 50 % chans att bigfoot existerar pga att ingen vet säkert.

2. Betyder det att det är sant för det?

3. Är det rationellt att tro på saker det inte finns några bevis för?

4. Så du ser på riktigt inget samband emellan vilken religion familjen har kontra vilken religion barnet i familjen får?
Förklara då för mig hur länder te.x Indien har 80 % hinduer och USA 70 % kristna om inte religion går i "arv"

1. Det finns bevis på att det finns en skapare, du är ett av bevisen.
2. Det indikerar att det är logiskt för många människor. (Den logiska slutledningen är oftast sann)
3. Du och jag är ett av många bevis på att det finns en skapare.
4. Jag tror inte att det spelar någon jättestor roll då jag tror att religionerna ursprungligen har samma funktion och är från samma rot. Windows XP > Windows 7.

Av capolano
Skrivet av Jerban:

Trodde det bara var fjortisar som körde med det "argumentet" fortfarande. Men det är ju 50% chans att du är fjortis. Eller att du är pedofil, menar antingen är du ju det eller inte? Rimligt tänkande?!

Det är mer för att visa hur dumt det faktiskt är att hävda att Gud inte existerar. Be humble, respektera andra människor.

Av capolano
Skrivet av NordhNet:

Mja, låter mer som agnostiker

Tror jag inte en sekund på. Jag tror du var fullt införstådd med att där finns människor som tror på gud

Han försöker få bekräftelse av andra att hans TRO är korrekt.

Av capolano
Skrivet av SammaeL:

1. Nej Sannolikheten att Gud existerar är inte 50%.
2. Folk tror på en väldans massa olika gudar vilken gud menar du att 50 % tror på?
3. Nej vi är inte alla rationella varelser, snarare tvärtom. Vi handlar ofta instinktivt och känslomässigt.
4. Kalla det hjärntvätt eller något annat, men förklara för mig varför barn födda i en kristen familj oftast blir kristna eller t.ex. varför barn födda i en hinduisk familj oftast tror på den religion om det inte är hjärntvätt / indoktrinering? du ser väl sambandet?

1. Antingen existerar gud eller inte, finns ingen anledning att inte vara ödmjuk.
2. Människor över hela världen har tidigare i historien och även idag trott på antingen en religon eller en skapare.
3. Nej vi är rationella varelser, även om vi har instinkter och känslor så använder vi våran hjärna när det kommer till stora beslut såsom livstro etc. Agree to disagree.
4. Varför är du ateist? Var dina föräldrar ateister? (Tror inte det)

Vill bara förtydliga att skillnaden mellan min ståndpunkt och din är att du hävdar att du VET att Gud inte existerar, medans jag är ödmjuk inför något man inte kan bevisa/motbevisa. Det är mer hälsosamt, eftersom att du om några år kanske blir präst eller en munk

Av capolano
Skrivet av Zyces:

Ärligt så förstod jag inte att någon fortfarande ”trodde” på en gud.... lärde mina barn väldigt tidigt att tomten, gud och tandtroll faktiskt inte finns...
Men tydligen så....

Sannolikheten att Gud existerar är 50%, antingen existerar Gud eller så gör Gud inte det. Tror det är bäst att vara ödmjuk och inte hävda saker man inte har kunskap om. Mer än hälften av befolkningen tror på Gud och vi är alla rationella varelser som tänker för oss själva så inget snack om att folk är hjärntvättade eller något för det håller inte. (Vill tillägga att detta inte betyder att man får uppfostra sina barn hur man vill eller att man får tro på vad man vill)

P.S Du "tror" att Gud inte finns.

Av capolano
Skrivet av Zyces:

I follow no religion.... han var ateist

Bara för att vara petig :), man kan vara troende utan följa en specifik religion.

Av capolano
Skrivet av Juus1:

Gran Turismo 3. <3

Utan tvekan det bästa bilspelet!

Av capolano

Har fått ett väldigt bra bud genom PM som jag kommer att köra på. Annonsen är därmed avslutad.

Av capolano
Skrivet av draanexle:

Inte så märkligt att byta ner sig rejält om man inte spelar mycket spel som kräver rejäl grafikkort. Ett 1070 klarar av massor av spel även i 1440p med hyfsade inställningar, så mindre krävande spel som typ dota, league of legends, rocket league osv kan köras på höga inställningar på 120+ fps utan problem

Precis

Av capolano
Skrivet av Fiklm:

Lägger ett bud på 4300kr. Kan hämta på söndag förutsatt att du bor i Göteborg och den tid som passar dig. (betalar gärna kontant då jag aldrig använt swish)

Låter lite märkligt att du byter ner dig så pass mycket. Min fråga blir då; fungerar verkligen kortet som det ska, utan minnesfel och dylikt?

Ps. Budar 4500kr om jag kan hämta på söndag.

Vänliga hälsningar Fiklm

Noterat. Kontanter är ett godkänt betalningsmedel än idag så det går bra Mycket funderande, men knarkar League of Legends och CS:GO för tillfället så 1080 Ti är helt klart overkill, annars är jag supernöjd med kortet, fungerar klockrent.

Av capolano
Skrivet av galenmyra:

4100 hämtar

Skrivet av Mainman:

Noterade