Inlägg

Inlägg som Buzz996 har skrivit i forumet
Av Buzz996
Skrivet av shugge:

Kabeln eller kontakten(erna) kan vara kassa utan att det syns utåt. Testa respeltive kabel var för sig direkt mellan router och dator för att utesluta var felet ligger.

Det blir svårt att testa då den sista biten (efter sista switch 2) så går den kabeln till ett vägguttag, med andra ord genom en vägg och in i rummet dator 2 står i. Hur fan gör man då?

EDIT: Blir det inte att det är switchen som stryper? Eller känner switchen av den dåliga kvaliten på kabeln?

Av Buzz996

UPDATE: har låtit mediaomvandlare stått utan ström i ca 48h och nu har internet hoppat igång!! Dock har jag ett minimalt problem kvar. Jag får inte full hastighet i dator 2. (Ingen tekniker har kommit)

Nu har jag kopplat:
Omvandlare -> router -> patchpanel -> switch 1 - dator 1
Omvandlare -> router -> patchpanel -> switch 1 -> switch 2 -> dator 2

Switch 2 används mer som en ”skarv” men på den switchen lyser porten som går till datorn på 100 och inte på 1000 och väl på speedtest får jag inte heller ut mer än 100 på dator 2. Jag har kollat varje kabel och den sämsta är CAT5E, dom borde väl klara 1000? Eller kan man inte ha 2 switchar efter varandra? Varför stryper switch 2 utgående till endast 100?

Av Buzz996
Skrivet av nu1mlock:

Ring din operatör och be dom kolla vilken MAC-adress som låset är på, eller be dom släppa på det. Idag har dom öppet som vanligt, får man hoppas.

Annars låter det som att det är något helt annat. MAC-låset släpps om enheten inte ber om att förnya lånet, vilket enheten förstås inte kan göra om den inte är inkopplad eller om den sitter efter routern.

Du har inte råkat stänga av DHCP eller konfigurerat om routern att agera accesspunkt? Har du återställt routern?

Återigen -- rätt inkopplat ska vara:

Tjänstefördelare -> Router -> allt annat (patchpanel -> switch -> dator i ditt fall)

Nu har jag ringt och vi har kommit fram till att dom ska skicka ut en tekniker… dom kunde inte släppa MAC-låset

Av Buzz996
Skrivet av Petterk:

Kan du beskriva de lamporna som inte lyser?

Kan du ta bort strömmen 30 sekunder och beskriva hur lamporna börjar lysa?

Nu är jag inte hemma men om jag minns rätt så lyser PWR rött i någon sekund sen blir den grön, därefter lyser WAN gult. Något mer minns jag inte men jag ska kolla när jag är hemma.

Skrivet av nu1mlock:

Du får väl ut förväntad hastighet nu när du har kopplat nätverket korrekt?

Jag får inte ut någonting just nu, internet fungerar inte alls, MAC-låser släpper inte.

Av Buzz996
Skrivet av Petterk:

Har inte fiberomvandlaren lampor?

Jo. WAN lyser gult. Kopplar jag in router eller vad som helst i LAN1 porten lyser LAN1 grönt.

Skrivet av Dixon:

Framför allt vad har du för router.

Telias egna, tror det är en Technicolor F1 EWA 1330 TCS.

Av Buzz996
Skrivet av Petterk:

Jag som tittade taskigt, TL-SG105 är Gigabit-switch.

Du får kolla att du länkar 1000 Mbit/s kopplad till mediaomvandlaren respektive ditt uttag (via patchpanel och uttag). Du brukar kunna se i routern vad den länkar som.

Det här var inte riktigt svenska för mig men jag ska försöka svara på det så gott jag kan.

På switchen, när man kopplar in en ethernetkabel lyser ”1000mbit/s” sidan och inte ”10/100” sidan.
När du säger patchpanel, menar du den metallåda jag beskrev innan som hade uppskurna ethernetkablar inkopplade? Nu har kopplat fiberomvandlare -> router -> patchpanel -> switch -> dator (använder switch för att dra den till en till dator). Väntar bara på att MAC-låset ska upphävas.

Skrivet av Ooze:

Vad har du för fiberomvandlare (fiberswitch)? Jag hade liknade problem visade sig att det var min fiberomvandlare som var för gamal och inte stödde högra hastighet än 100Mbit. Hade då en Packetfront. Kan vara värt att kolla upp!

Nu har jag lyckats trycka ut 250 men ska absolut kolla för säkerhetsskull. Dock står det absolut ingenting på den omvandlaren, hur vet jag vad det är för nån?

Av Buzz996
Skrivet av nu1mlock:

Du undviker att låset sätts på fel enhet genom att ha rätt enhet inkopplad direkt efter tjänstefördelaren, dvs. din router.

Tjänstefördelaren ska alltid vara igång.

Fan, har jag resettat ”timern” för mac-låset när jag dragit ur strömkabeln?

Av Buzz996
Skrivet av nu1mlock:

Switchen klarar 1000Mbit, så det är lugnt.

Som andra har nämnt så ska du koppla enligt följande:

Tjänstefördelare -> Router -> Switch, eventuell patchpanel och allt annat

Mac-lås sitter i upp till 24 timmar.

När routern får IP-adress så kan du ansluta en dator med nätverkskabel direkt till routern. Blir det fortfarande 100Mbit så är det något av följande;
1. Kabel mellan tjänstefördelare och router
2. Routern
3. Abonnemang är på 100Mbit

Bäst är förstås att ansluta dator direkt till tjänstefördelaren, men jag hade nog testat det andra först i och med risken att det blir Mac-låst till datorn istället för routern då.

Hur undviker jag ett MAC-lås i framtiden? Vi fick strömavbrott i ca 1 minut och då var det MAC-låst igen.

Jag tror att om MAC-låset upphör och jag med rätt inkoppling så kommer jag få ner 250, såsom jag fick förut när jag körde omvandlare -> patchpanel -> dator.

Ska omvandlaren vara på under den tid den ska släppa MAC-låset? Eller måste den vara avstängd för att den ska släppa den?

Av Buzz996
Skrivet av Petterk:

Bort med switchen, switchen du nämner är på 100 Mbit/s. Patchpanelen ska du kunna använda så länge de använder alla åtta ledare där och i uttagen.

Låt allt vara urkopplat ur mediaomvandlaren, 4 timmar brukar räcka.

Kommer slita av mig håret snart.

På switchen står det ju 1000?

Ska mediaomvandlare vara avstängd eller på?

Av Buzz996
Skrivet av BaZZe:

När macadressen är låst på grund av att du kopplat felaktigt är det ända sättet att kontakta din bredbandsleverantör alternativt avvakta tills att macadress lånet löper ut och förnyas.

Jag var i kontakt med dom innan och dom sa att det skulle ta en timma innan MAC-låsning upphör. Nu har det gått ca 2-3h. Ska allt vara inkopplat eller ska man ha allt urkopplat? Älskar att sånt här händer på röda dagar.

Av Buzz996
Skrivet av m4gnify:

Är den första switchen verkligen en switch eller är det tjänstefördelaren? Har du 2 routrar? Är det tillräckligt bra kablar? Har du provat att koppla en dator direkt till omvandlaren/tjänstefördelaren?

Det är nog mer som en fördelare än en switch, medans den andra är en switch (?). Den första är en metallåda där ethernetkablar går in utan RJ45, utan där är kablarna splittade in till varje port. Sen är andra switchen en TP-link SG105. Har en styck router från telia. Tillräckligt bra kablar? Den sämsta kabeln är CAT5E, vilket det bara är några enstaka av. Innan körde jag fiber -> metallåda/switch -> dator och då fick jag ner 250.

Skrivet av Erik_T:

Hur det bör kopplas är

Fiberomvandlare -> router -> en eller flera switchar -> datorer

Viktigt är att bara ha en router, och den skall sitta mellan fiberomvandlaren och allt annat.

Är det problem med wifi-räckvidd så kan man sätta in en AP eller två på lämpliga ställen. (Alternativt en router med wifi-stöd i AP-läge med routing-funktionalitet avstängt.)

Skrivet av shugge:

Du måste koppla:

Fiberomvandlare -> router -> switch -> övriga enheter

Routern delar ut lokala ip-adresser och måste sitta innan switch.

Nu har jag satt fiber -> router -> switch - dator, fortfarande MAC-låst… hur får jag upp den?

Av Buzz996

Hur kopplar man fiber med switch

Flyttat in till ett nytt hus nu och har lite problem med bredbandet hemma, börjar bli galen.

Vi ska få ner 250 men får endast ner 100 (ca 95 på speedtest.net). Gamla ägaren har lämnat kvar en massa switchar för att kunna nå alla rum via ethernetkabel men vi behöver bara 2 datorer med inkopplad kabel. Nu ligger fiberomvandlaren på bottenvåning och datorerna på övervåning där datorerna ligger i vardera ände av huset. Så vi har kopplat såhär:

Dator1:
Fiberomvandlare -> switch -> router -> dator 1

Dator 2
Fiberomvandlare -> switch -> router -> en annan switch -> dator 2

Ingen av oss får ner 250, varken dator eller via wifi. Startar man om fiberomvandlare går den i MAC-lås, vilket det nu har gjort…

Hur låser jag upp MAC-adressen?
Hur ska jag koppla så att allt funkar?

Av Buzz996

Okej så denna tråd var ju lite onödig.

Det som hade hänt var att ett av fästena som håller fläktarna och kylflänsen ihop var totalt sne så skruven hade hoppat ur hålet från fläktens del men satt kvar i metalldelen av kylflänsen. Bankade tillbaka den med en hammare, skruvade ihop allt och nu får jag signal och att fläktarna inte tar i något alls. Trodde aldrig detta var lösningen. Och inet konstaterade att hela datorn var skrot. Aja, han har fått pengar från hemförsäkringen i alla fall så bara win-win egentligen.

Av Buzz996

Märkte nu att min sign är borta.

ASRock Z77 Pro4
Intel i5 4670k (tror jag?)
Cooler master silent pro 600w
Sen nån corsair vengance lp ram 16gb

Av Buzz996

2060 aorus - ingen signal

Kompisens Gigabyte 2060 super aorus låg och damma hos honom och jag tänkte att jag tar den istället för att leta på nätet efter nytt, ni vet hur det är med bristen…

Tog ut mitt 1060 och satte in 2060 kortet men nu får jag ingen signal till skärmen? Fläktarna går igång och allt lyser, dock slår fläktarna i ”varandra” eller nånting annat där (ingen utomstående sladd i alla fall) och låter en hel del, men tänker att det borde inte göra så att kortet inte fungerar, eller?
Ungefär 10 sekunder efter start slutar fläktarna att snurra och dom slutar att lysa MEN resten av kortet fortsätter att lysa.

Är kortet paj? Hur fixar jag det? Är mitt moderkort för gammalt? Har beställt nytt moderkort, processor och ram men än så länge kör jag det som står i sign

Väl mött

Av Buzz996

Fixades genom luft på burk, sen koppla in och ur PSU:n ett antal gånger

Av Buzz996

Xbox One startar inte - PSU?

skulle starta igång xboxen idag men ingenting händer. Kollar direkt så nätagget/el-adaptern (stora svarta "tegelstenen") lyser men den det gör den inte. kopplar ur allt och låter vara under natten och nu idag funkar det fortfarande inte. Dock började nätagget lysa orange:t (standby läge) när jag kopplade in den till strömmen men inte in till xboxen. kopplar in agget till xboxen, den orange lyset ändras snabbt till vitt, så som det ska vara, men för i samma sekund dö helt och hållet.
Vet nu inte om det är fel på nätagget eller om det är fel på xboxen? Endast internet sladd är inkopplad i xboxen. Har provat flera andra uttag i andra rum (elen funkar som vanligt här hemma) men förstår mig inte på vad det kan vara. Känns som om antingen vill xboxen dra jävligt mycket ström så agget dör eller så är agget helt slut.

Tips på hur man kan fixa detta? Boxen har funkat felfritt sedan typ 2014. Flyttar heller inte den höger och vänster utan suttit på samma plats relativt dammfritt under sina år.

Är tacksam för alla svar!

Av Buzz996
Skrivet av Lolpold:

Vad har du för Render Resolution i spelet? Om den ligger på 50% borde du höja den för att låta grafikkortet jobba mer.

kör på 100% så grafikkortet får jobba sin del

Skrivet av rabbe_1:

Snabb googling gav detta: https://support.activision.com/call-of-duty-warzone/articles/...

Det som är närmast din specc är ju "recommended specs to run @ 60fps on medium..". Kör du wifi eller trådat? Kan ju spela in lite också.

kör på low och det laggar ändå.

Skrivet av Gwaniiz:

Har du senaste drivrutinen från Nvdia? Blev en markant förbättring för mig när jag installerade den.

självklart har jag det, 445.75.

Skrivet av malacai:

Din 3570k är aldeles för klen för MW. Du behöver mera än 4 kärnor då MW är jävligt cpu krävande.. kolla så ser du att din cpu ligger stumt på 100%

hoppar från 90-100% ja.

Skrivet av Sennaho:

Min cpu intel 4670k @4.4Ghz ligger på max i warzone. Kan inte ha chrome igång i bakgrunden för då laggar spelet. Känns som det är dags att tänka på uppgradering..

Skrivet av dksomese:

Det är din cpu som inte orkar! Spel brukar stuttar när cpn närmar sig 100% användning, du kan ju kolla vad din cpu ligger på när du spelar

Börja med att stänga av allt onödigt i bakgrunden på datorn
Jag vet inte vad du kör för grafikinställningar men prova sänk inställningarna så att din fps ökar till 100-120 fps (eller så högt det går)
Prova nu spela med hög fps! Stuttar det fortfarande? ja?
Prova att sätta en FPS LIMIT på 60fps utan att ändra några andra inställningar!
Prova spela

Funkade med en i7 4770k och ett 2080. Gick från cirka 90-100% till cirka 75-90% användning på cpun

hjälper det om man klockar cpu:n lite? hade klockat för längesedan men har inte orkat göra det igen...

Av Buzz996

Modern Warfare laggar satan trots okej rigg

Hej!

Installerat Warzone nu på datorn och det stuttrar som fan. Gick in och kollade på rek. setup och känner att jag borde klara av det? Min setup ser ni i min sign. Dock har jag inte 670, utan 1070 nu samt SSD och lite annat som är irrelevant. Körde först med 8gb RAM och det gick inte. Köpte 8 (exakt likadana) till och det funkar bättre men fortfarande fps lagg. Ligger på ungefär 40-60fps fram och tillbaks, får inget stabilt och det blir mycket stuttering. Vad missar jag? Blir det bättre på Windows 10? Kör allt på low, testat med VSync av och på. Kör hittills på xboxen men grafiken suger där fan...

Tacksam för svar!

Av Buzz996
Skrivet av pv2b:

Udda.

Har du råkat byta till en trasig tangentbordslayout? Vad får du för "konstiga tecken" när du trycker skift+siffror? Kolla dina språkinställningar.

Och om du inte redan bootat om datorn, gör det.

Fixade det! Första var att språkinställningarna var fel. Sen gick inte ctfmon.exe igång av nån anledning (som behövs för att kunna skriva). Så satte den filen på start vid uppstart av windows, nu funkar det prima!