Inlägg

Inlägg som Bouxer har skrivit i forumet
Av Bouxer

Om någon stöter på denna tråden i framtiden kan jag säga att det löstes med en ny PSU

Av Bouxer

Ta ut på försäkring är nog kanske det bästa alternativet, börja beställa och byta dyra komponenter som inte garaterar någon förbättring känns sådär

Av Bouxer
Skrivet av Ptah:

Reklamation är inget alternativ antar jag?

Nej den är fyra år gammal vid detta laget så garanti är tyvärr bortblåst

Av Bouxer

LG OLED B9 startar långsamt

Hej!

Jag har en 65" B9 som när man försöker starta, antingen via fjärren eller direkt på tvn, bara står och blinkar. Om man fortsätter trycka på fjärren (vilka knappar som helst) så kommer den tillslut att börja klicka ett par gånger och sen tillslut starta. När den väl har startat så är det inget problem med något annat, den stänger inte plötsligt av sig eller nått sånt.
Det här har pågått sen i sommras ungefär och på senare tid har jag ibland behövt rycka strömmen för att den ska starta igen.
Jag har öppnat den och kollat på PSUn men kan inte se något som sticker ut som "skada" eller dålig konding. Någon som har nån ide? Enligt google verkar det som att liknande problem kan gå att lösa genom att göra en factory reset, men det har inte funkat här.

Här är bilderna på PSUn om någon annan hittar något:
https://imgur.com/a/GbZQizw

Av Bouxer

Hallå där!

Jag har en NUC7i5 med LibreElec kopplad till en LG OLED B9 som kör eARC till en JBL Bar 9.1
För tillfället har jag ett problem med ljudsync. Det verkar alltid släpa efter lite, detta sker inte med Chromecast som sitter kopplad på samma sätt.
Kodi är inställt på att köra passthrough för allt, vilket soundbaren verkar klara av utan problem.
Om jag börjar synca ljudet i en film, sätta "ahead by X ms" så verkar ljudet direkt hamna före istället, dvs att om den avkodar själv istället så löser sig syncen, MEN, då kommer andra problem; om jag sätter Kodi till att avkoda allt själv istället så försvinner vissa ljudkanaler, framförallt nämnvärt centerkanalen.

Någon som har någon ide på vad som kan orsaka delayen för ljud? Jag tror inte att avkoda ljudet i Kodi är en bra lösning då Atmos osv försvinner.

Det spelar inte heller någon roll om uppsättningen är NUC -> TV -> SoundBar eller NUC -> Soundbar -> TV, fördröjningen är samma

Inställningen i TVn är samma för alla HDMI-ingångar.

Av Bouxer
Skrivet av fluxor:

Nu vet jag inte i vilka mängder de tänker sälja det. Men vi är bortskämda med IKEA. möbler kostar om de tillverkas i liten skala.
tex:
https://www.svenssons.se/varumarken/carl-hansen-son/pk52a-skr...

4 ben och en skiva för nstan 40 000. Som jag spontant tänker. För det priset kan jag köpa allt jag behöver och tillverka det billigare själv. Men jag vet också att jag inte är målgruppen.

Den var ju tillomed på rea, bara att slå till!
Endast ett par månaders leveranstid också, ingen fara!

Av Bouxer
Nytt bud: 6 500 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Bouxer

För komplett dator glömde jag lägga till. Även eventuellt intresserad av kringutrustningen lite beroende på överenskommet pris och vilken skärm det är.

Av Bouxer
Nytt bud: 5 000 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Bouxer

Annonsen är avslutad

Av Bouxer
Skrivet av Fultoncharge:

Jag tror säkert att man kan få 2000 kr för det på ex blocket eller Facebook marketplace om man har tur. Sett till att du har thetered dependence och att producenten helt utgått jämfört med Oculus quest serien som ligger kring 2000-3000 betroende på Gb så känns det som ett rimligt bud. Men skulle vara bra att veta om det är något bud som du kommer acceptera och vad som är din tidsram då jag annars får gå vidare.

Vet du vad, du har nog rätt, den är inte värd lika mycket som jag trodde när jag la upp annonsen. Jag tar och avvaktar med det istället och gör några försök till att komma in i det, har lite ospelade spel som går att prova så får vi se!

Ha en bra sommar så får jag ursäkta att jag krånglade till det här på marknaden!

Av Bouxer
Skrivet av Fultoncharge:

1 300 kr Med upphämtning i karlstad

Återigen, nästan hälften av det tänkta (ganska rimliga) utgångspriset är lite väl lågt, så bråttom har jag inte.

Av Bouxer
Skrivet av mbillgren:

1 300 kr Plus frakt

Noterat, om än lite väl lågt, inväntar eventuellt vidare intresse innan jag säger bu eller bä

Av Bouxer

Oculus Rift S

VR var inget för mig men har haft svårt att dra ur tummen för att sälja det.

Inköpt 2020-12-07, testad ett tiotal timmar och sedan dess legat i förpackningen. Allt är i väldigt bra skick och utan skador.

Upphämtning prioriteras.
Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill eller inte alls och allt det där.

Läs hela annonsen här

Av Bouxer

Bilderna funkar även för mig.
Men för att faktiskt svara på din fråga, jag tycker det låter rimligt. Kan rekomendera JSON som du öppnar med "with open" och spara bilarna i varsin "bil-klass" alternativt i en Dictionary som kommer se ut precis som din JSON-fil mer eller mindre. En JSON för allt ska nog funka bra, onödigt att dela upp i flera.

Av Bouxer

Kan även jag slå ett slag för fastai som vi använde i en kurs i höstas. Dess grundare Jeremy Howard har youtubekanal med mycket matnyttig information: youtubelänk

Av Bouxer
Skrivet av niklas888:

Bjuder 1400 plus frakt om den finns kvar.

Av Bouxer
Skrivet av hakd:

Vero 4k+ (KODI spelare) köpte jag och spelar 4k filmer med alla ljudformat utan problem..
Största filmen jag har testat är 78GB och det flyter galant, enda problemet är att när man kör HDR så är texten EXTREMT vit och blir som en ficklampa, verkar dok vara samma fel för alla med kodi.

Går att byta färg på texten i KODI till "mörkgrå" det blir lite bättre med HDR, inte perfekt på långa vägar, men bättre.

Av Bouxer

Personligen skulle jag rekommendera att inte använda Windows för att spela upp HDR-filmer till TVn. Implementationen av att fixa HDR eller olika bildhastigheter dynamiskt är sisådär. Jag använder själv en Vero 4K för detta. Den klarar att att dynamiskt byta både upplösnig, färgdjup och uppspelningshastighet utan problem. Filmer i 4K@60fps HDR är inga problem t.ex.
Det var längesen jag använde Windows dock så kan kanske ha ändrats men tror inte det.

Av Bouxer

Som jag tror nämnts tidigare i tråden är windows egna filöverföring sådär för större datablock och jag håller med om att testa ett annat program för att sköta detta, jag rekommenderar Teracopy istället.
Hur lång tid tar det för routern att krasha? För det låter fortfarande väldigt konstigt, det ska mycket till, även på billiga burkar. Hur ser nätverket ut? Är alla datorers IP-adresser tilldelade automatiskt (DHCP)? Eller har du råkat sätta samma adress på olika datorer, det kan snabbt ställa till det för vilken router/switch som helst.

Så mina frågor är:
Efter hur lång tid uppstår problemet?
Är det alltid efter ungefär samma tid eller har det mer med störande trafik att göra?
Endast DHCP överallt?
Om du skriver arp -a i cmd (kommandotolken), är alla adresser olika?

En till fråga jag kom på efter:
Du har inte fler än en router hemma?