Inlägg

Inlägg som jonnieb78 har skrivit i forumet
Skrivet av mjohan:

3100 + frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Budet är taget och budgivningen avslutad. Mjohan, du har PM.

Skrivet av mjohan:

2900 + frakt för nr 3.

Skickades från m.sweclockers.com

Bud noterat 2900kr för nr3. Övriga maskiner är nu sålda. Jag tänker jag stänger budgivningen kl21 ikväll och säljer till högstbjudande.

Nr 4 (T550) är såld.

Skrivet av Derazee:

@jonnieb78: En till fråga, hur är färgen och ljusstyrkan hos A475an jämfört med Carbon?

Bra att du frågar, det hade jag glömt skriva med. A475 och båda X1 Carbon modellerna har IPS panel. Jag ser ingen skillnad i färg- och ljusstyrka dem emellan.

Lägg upp en annons på Facebook Marketplace (gratis) så kan du säkert bli av med den men räkna med småpengar.

Skrivet av Derazee:

Hur ser batteritiden ut på nr 3? Då den amd processorn drar mycket mer watt än de andra.

Som den är idag upp till 8h batteri (mindre såklart om du belastar datorn) så vid vanligt kontorsjobb så skulle jag säga ingen skillnad. I specen anger Lenovo batteritiden till 10,5h men det får nog anses vara lite väl optimistiskt.
Överkurs: Passmark ger Radeon R7 i kombination med denna cpu 50% högre score än Intels motsvarighet i5-6200u med Intel HD 520. Så strömförbrukningen lär ju vid tyngre grafiktillämpning säkert öka i åtminstone motsvarande grad. AMD i en ThinkPad är ju lite udda men de verkar ha gått bra försäljningsmässigt. Numera namnges dessa maskiner som T-modeller (T495 etc).

Skrivet av PsyCor:

Vad sägs om att du lägger upp lite prisförslag för dem?!

Jo, det blir nog enklare så. Annonsen uppdaterad.

Skrivet av DavidtheDoom:

@jonnieb78:
Har du kvitton?
Vart kommer datorerna ifrån?

Jag har uppgraderat familjens datorpark (hos mig använder vi strikt enbart ThinkPad eftersom jag har uppfattningen att allt annat är skräp). Jag har köpt dem begagnade och har tyvärr inte originalkvitto. Däremot är serienummer kontrollerat mot Lenovo att det inte är stöldanmält. Lenovos på-platsen-garanti går på datorns serienummer och kräver inte kvitto.

ThinkPad X1 Carbon i5-6200u + T550 + A475

Jag har några Lenovo ThinkPad som jag säljer av. Skickas eller kan hämtas i Järfälla, Stockholm. Alla fungerar felfritt.

1) Lenovo ThinkPad X1 Carbon 4th gen 20FB, i5-6200u, 8GB, 120GB SSD, 14.0" 1920x1080, Win 10 Pro, svenskt tgb backlit. Lenovo på-platsen-garanti till 2020-04-05.
Skick: Mycket fint. Batteri upp till 8h. Ac adapter ingår
Pris: 4200kr

2) Lenovo ThinkPad X1 Carbon 4th gen 20FB, i5-6200u, 8GB, 256GB SSD, 14.0" 1920x1080, Win 10 Pro, engelskt tgb backlit
Skick: Mycket fin på insidan, mindre märken på utsidan. Batteri upp till 6h. Ac adapter ingår.
Pris: 3500kr

3) Lenovo ThinkPad A475 (T470), A12-9800 2.7GHz, 12GB, 256GB SSD, 14.0" FHD, Win 10 Pro, svenskt tgb backlit. Lenovo på-platsen-garanti till 2020-10-03. A475 är precis samma chassi som T470 fast med AMD komponenter. A12-9800 motsvarar i5-6200u.
Skick: Mycket fint. Batteri upp till 8h. Ac adapter ingår.
Pris: 3200kr

4) Lenovo ThinkPad T550, i5-5200u, 4GB, 192GB SSD, 15.6" FHD, Win 10 Pro, svenskt tgb backlit.
Skick: Mycket fint, nästan nyskick. Batteri upp till 9h. Ac adapter ingår.
Pris: 2300kr

Läs hela annonsen här

@dmutm: Jag har sedan länge kört ThinkPad och bytte nyligen upp mig till en nyare modell med enbart USB-C. Jag gillar tänket med samma laddare till allt men jag måste säga att det är stor skillnad mellan den traditionella rektangulära Lenovo laddningskontakten och USB-C. Den traditionella kontakten sitter ordentligt i datorn och tål lite stryk (t.ex. att man går iväg med datorn utan att dra ur sladden). USB-C kablarna är tunnare och det känns som att kontakten har ett sämre "grepp" i datorn. Nu kör jag mestadels docka så lider inte av det men på en professionell dator som ThinkPad T-serien där allt annat är top notch så känns det inte optimalt.

@lillaankan_i_dammen: Jo, det är nog så det ligger till. Fast nog går det väl bra mycket långsammare att ladda trådlöst jämfört med Turboladdning med kabel? Lösningen på det blir såklart en egen standard för trådlös laddning och voila så är tillbehörsintäkterna räddade även framöver

@antebror: Gigabyte är stabila men det ser ut som att Gigabyte kortet bara har en M2 plats medan MSI kortet hade två. Utifall att det inte har någon betydelse för dig (finns ju gott som SATA-platser kvar) så kör.

@ronnylov: Tanken med USB-C är att kunna köra tillräcklig strömstyrka och spänning för datorer också och att kunna köra andra tillämpningar än laddning (ljud till hörlurar t.ex.)

@Er1kssoN: )) Exakt så

Jag har kört Fello mobilabonnemang på företaget i flera år. Det är Telias nät men till en bråkdel av kostnaden. Det är ett privatabonnemang men jag har skrivit företagsnamnet som c/o på adressen så att det kommer med på fakturan. Fakturan mailas som pdf en gång i månaden.
Om fiber saknas och ADSL är enda möjligheten så finns det kanske inte så många operatörer att välja bland. Innan vi fick fiber körde jag på Teletek ADSL som var lite billigare än Telia. Nu kanske jag är lite konservativ men i mitt tycke är inte mobilt bredband pålitligt som alternativ till fast lina.

@Jaxione: Jag har en ThinkPad T550 i riktigt fint skick om det är intressant? i5-5200u, 4GB, 192GB SSD, 15.6" FHD, Win 10 Pro, batteri upp till 9h, ac adapter. Säljer den för 2500kr. Finns i Stockholm.

Som svar till de som inte vill att EU och/eller politiker ska lägga sig i så säger så vill jag bara påminna
den som glömt att innan Micro-USB (som var ett påbud från just EU) så var det ett helsike med alla olika strömkontakter på mobilerna, ibland inte ens samma kontakt inom samma märke. Och det var på den tiden när mobilerna behövde laddas en gång i veckan. Just saying...

Jag hade valt en Thinkpad alla dagar i veckan för hållbarhetens skull. E495 som Haiwa tipsade om är visserligen en av de enklare ThinkPad modellerna kvalitetsmässigt men ändå ett lyft jämfört med mycket annat. Asus hade jag satt som andrahandsalternativ. HP Pavilion och Acer hade jag gärna undvikit av samma anledning.

Ska släppas någon gång under 2020 säger Wikipedia. Nån som vet något mer än så?

Trist att Apple inte behandlar sina många lojala kunder bättre. Det finns såklart ingen logisk anledning för Apple att inte gå över till USB-C på iPhone annat än att skydda sin egna försäljning av högt prissatta Lightning tillbehör. Om de hade tänkt lite mer långsiktigt så kanske de hade kommit fram till att behålla alla dessa många lojala kunder är viktigare för företagets lönsamhet på sikt.