Inlägg

Inlägg som Alexander7938 har skrivit i forumet
Av Alexander7938
Skrivet av mrqaffe:

Vad letar du egentligen efter för storlek för V50 eller V70 är ju ganska stor skillnad.

Det är ju sant, tror inte nödvändigtvis jag behöver den största kombin, tog bara den som exempel om den nu skulle rulla bättre utan krångel. Bagageutrymmet när sätena fälls ner borde räcka gott och väl på en v50. Jobbar extra inom metallindustrin och ibland behöver jag ha med många väskor lastceller, ibland maskiner på ca 70x70x40cm (inte så stort). Så förbrukningen är mindre ett problem då det får jag ju genom milersättning, men kanske lite lägre förbrukning på v50 är bra.

Av Alexander7938
Skrivet av AlixSPQR:

Skicket, skicket, skicket. God och omfattande service enligt rekommendation ska ha gjorts. Den ska vara uppenbart välvårdad med rimligt antal mil. Autoindex listar vilka märken som har nöjdast ägare, finns via Vi bilägare (betalartiklar).

Tack för tipset! Då är det alltså viktigt att kika på serviceboken utöver att den kör bra och ser vårdad ut. Står det även där när större och små service ska utföras enligt rekommendation i serviceboken?

Av Alexander7938

Begangnad kombi bil under 60 000, vad ska jag köpa

Tjenare!

Jag behöver en bil nu, det måste vara en kombi. Jag har maximalt 60 000kr att lägga på köpet och nu undrar jag vad för modell och märke jag borde leta efter? Jag prioriterar att den ska rulla på bra med minimalt med service. Jag har kikat lite på Volvo och deras modell V50 mellan åren -02 till -10 med miltal under 15 000. Vad kan jag förvänta mig av denna modell? Är de enkla att hålla igång? Kan V70 vara ett bättre alternativ? Vad finns det för andra märken och modeller av kombi som krånglar så lite som möjligt? Hur mycket ska jag värdesätta miltalet när jag letar bil?

Tacksam för hjälp!

Av Alexander7938

Om man tror på Intel då vill man nog köpa ett kort. Möjligtvis är drivrutinerna deras enda stora problem och det kommer åtgärdas allt eftersom. Väntar man tills det blivit bra kanske de ökar priserna för att de då kan konkurrera bättre.

Av Alexander7938

Jag skriver av mig lite angående en vän. Jag har känt honom sen födsel, våra familjer har rest mycket tillsammans och till stor del skulle jag kalla honom min bästa vän. Nära på att jag vill kalla honom för min bror då vi utvecklat ett sån nära relation. Men på senaste tiden har jag börjat bearbeta saker som har hänt förr i tiden och hur han har behandlat mig, trots att han kallat mig för sin bästa vän.

Den kanske mest uppenbara händelsen som jag grubblar på hände för ett antal år sedan. Jag skulle fira min födelsedag. Jag, han och några av hans vänner drog ut på klubb. Jag, som inte kunde hantera alkoholen vid det här laget (numera nykterist), blev alldeles för full och utslängd ifrån klubben. På väg ifrån klubben till en snabbmatsrestaurang började jag känna mig extremt full, så pass full att jag behöver hjälp; jag kunde inte ta hand om mig själv kände jag. Jag försöker ringa honom gång på gång men inget svar, tillslut efter säkert en 15 misslyckade samtal svarar han. Jag säger situationen - i bästa mån, och självklart utöver det att jag blivit utslängd - och i svar får jag något i stil med "Jag kan inte höra dig, men du får ha en fantastisk födelsedag!" och lägger på samtalet. Vid det här laget ligger jag utslagen på marken och väntar helt ärligt bara på att bli omhändertagen. Jag försätter ringa min vän, för jag sov över hos honom/hans familj den helgen (tror vi var ute på en fredag så hade precis kommit över innan vi drog ut). Jag ringer honom oavbrutet totalt ungefär 40 gånger innan jag på något sätt lyckas stappla mig iväg till en taxi. Lyckas förmedla till chauffören adressen till hans hus, hela tiden spyendes och knappt möjlighet att stå. Väl hemma hos honom märker jag - han bor i ett attefallshus på tomten - att det är låst och jag vill inte förnedra mig totalt och börja knacka hos hans föräldrar så jag somnar på en solstol. Någon gång på morgonen kommer han hem och blir glatt överraskad att jag sitter där sovandes utan någon antydan på oro.

Den kvällen tänker jag mycket på i nutid, han har sagt förlåt, men endast när jag tagit upp det i ett senare skede. Det får mig verkligen att tänka över vad för slags vänskap han ger mig. Speciellt med tanke på att något liknande hänt honom minst två gånger. En gång spydde han ner hela mig och somnade i min säng medans jag hade fest hemma, jag såg över honom konstant, såklart, för det är väl vad vänner gör om man blir för full? En annan gång hade han försvunnit från klubben och jag ringde honom hela tiden och letade överallt (vi var utomlands). När jag inte hittade honom så drar jag ifrån klubben och hittar honom på hotellet sovandes, fy fan vilken lättnad att se honom vid liv tänkte jag! Men han verkade inte ha något bry i sig när jag behövde hjälp. Vem fan märker inte 40 missade samtal? Vet att han hade ljud på. Vem fan oroar sig inte för sin vän som man inte sett av på flera timmar, när man bara är några få som gått ut?

Börjat grubbla på det här mera i nutid då jag inte riktigt känner av några bra vibbar ifrån honom längre. Kan inte riktigt sätta i ord varför, men han agerar översittare ibland tycker jag. Han har en nonchalant stil mot mig kan jag tycka och verkar inte särskilt intresserad över hur mitt liv är och hur jag mår. Många gånger har jag behövt hitta på något annat en helg då han frekvent glömmer bort saker vi planerat en/två veckor innan. Han ska på grillkväll, han ska vara med en annan vän, dittan och dattan. Inte ens en enda gång har han aktivt frågat om jag vill följa med, det gör jag om han vill hitta på något, för det är väl vad en vän gör?

Jag börjar mer och mer känna att han inte är en vän till mig. Riktigt tråkigt, speciellt då vi känt varandra hela våra liv!

Av Alexander7938
Skrivet av Chibariku:

Nyheten här är väl mer att Ryzen 7000 kommer med PCIe 5.0 som tillåter de här hastigheterna. PCIe 4.0 x4 stoppar runt 8GB/s medans PCIe 5.0 x4 dubblar det till ~16GB/s.

Lär märkas väldigt liten praktisk nytta i nuläget för den normala hemmaanvändaren, men det finns helt klart scenarion där det är en fördel t ex "Direct storage" för spel.

Ah förstår, så helt enkelt bättre banor för lagringen att skicka data med? Ja jag tror verkligen det kommer bli coolt i spel framöver! Spelen kan visa mer data på skärmen och samtidigt skippa allt onödigt som inte visas. Kanske ser vi snart helt nya slags spel som innan var omöjliga att förverkliga utan den kapaciteten

Av Alexander7938

Någon som kan förklara hur Ryzen 7000 (dagens processorer?) gör det möjligt med snabbare read och write? Jag förstår att ingen här kanske är arkitekt på AMD haha men ändå. Vet att CPUs har simpla saker så som temporal och spatial lokalitet, out-of-order samt cache såklart. Har de helt enkelt bara ökat mängden cache i processorn eller finns det ytterligare små finesser i dagens processorer som gör att de kan öka läs och skriv prestandan? Nyfiken om vad som händer i dagsläget!!

Av Alexander7938
Skrivet av Massy:

Absolut, Netflix ger dig lugn och ro på kvällen.

Ethereum låter dig skapa decentraliserade oförstörbara kontrakt, göra decentraliserade transaktioner av pengar utan mellanhand eller banker, skapa en decentraliserad turing komplett applikation, skapa en DAO, dvs en decentraliserad autonom organisation. Skapa unika tokens (NFT - non fungible token) för att bevisa/spåra ex ägande av ett objekt. Alltså inte bara "jpegs" utan man skulle kunna använda blockkedjan för att lagra historiken, styrka äkthet etc. om ex ett fysiskt konstverk.

Ja, det här är bara en bråkdel. Alltså långt ifrån meningslöst. Att just du eller någon annan inte har något intresse av att nyttja det betyder inte att det är meningslöst. Du kör inte lastbil dagligen men du köper gärna gurka på Ica va?

Det låter ju användbart! Men vad är decentraliserade kontrakt bra för? Varför vill man ha det?

Blockchains är inte synonym med kryptovalutor!

Jag vill bara förstå vart nyttjandet kommer ifrån. Enligt min begränsade uppfattning av kryptovalutor är de extremt instabila, de används för olagliga aktiviteter flitigt och många fall av bedrägerier. Gör kryptovalutor det svårare eller enklare att bedriva olaglig verksamhet? Om man blir utsatt för bedrägeri, kan man enkelt spåra vart pengarna har gått? Hur är det med att få tillbaka pengarna? Kan myndigheter hjälpa en?

De enda aktuella riktiga rejäla användningen av krypto vad jag förstått är att investera i det och tjäna pengar. Eller att köpa droger online. Det är två faktiska "nytto"effekter jag själv förstår mig på.

Dina sista två meningar är rätt intet-sägande. Självklart har lastbilen en nyttoeffekt, den ger mig gurka som jag äter!

Jag har lite tid att slå av nu på rasten, ska läsa lite mer om blockchains, finns tydligen ett problem som kallas "The oracle problem", ska läsa vidare om det.

Av Alexander7938

Spelat Warmane private server i 6 månader och om jag jämför med Classic har Warmane inte problem med bots och inflation som jag märkt tydligt i Classic. Warmane inte kostar inte heller något

Av Alexander7938
Skrivet av PatrickP:

För att förtydliga vad du faktiskt frågar efter, efterfrågar du nyttoeffekten med kryptovalutor eller nyttoeffekten med att Ethereum ska gå över till PoS?

Nyttoeffekten av kryptovalutor!

Av Alexander7938
Skrivet av Massy:

Vänligen presentera ett riktigt decentraliserat nätverk, gärna Turing komplett som använts globalt före ex Bitcoin och Ethereum.

Låtsas ha en plan med PoS? PoS ineffektivt? Det är effektivt och kommer existera i allra högsta grad.

Är "matteproblemet" värdelöst när det används för att säkra blockkedjorna och all funktionalitet där? Som jag ser det är det inte mer värdelöst, eller kanske till och med bättre än att det står servrar och hostar Netflix, Facebook etc som också är "onödiga". Du överlever utan bägge precis som du överlever utan Ether. Det stora snedsteget väldigt många fortfarande gör är att de inbillar sig att ex Ethereum inte löser några problem eller bidrar med någonting. Det är plattform för digitala kontrakt, transaktioner, applikationer etc. Nyttan vs ex Netflix streaming i 4k är upp till var och en att bedöma men något tillför det.

Kan du ge exempel på nyttoeffekten utanför miljön? Ex Netflix gör mig lugn på kvällen, får mig att landa och gör att jag somnar gott och belåten.

Ditt argument är ute i molnen just nu tycker jag, svårt att förstå vad det faktiskt är bra för med det du säger!

Av Alexander7938

Just nu har jag ett rullande jobb på en mindre firma, gör allt ifrån ta emot ordrar av kunder, skicka leveranser och fakturor. Utöver det en massa olika arbetsuppgifter, just nu "håller" jag i allt då ordinarie personal är på semester. Även fått göra macron till deras certifikat de utfärdar och pushar dem till att göra om systemet till MatLab, då jag lätt skulle kunna göra det. Allt roligt och på sikt verkar det som om jag kan utbilda mig till service tekniker för deras produkter! Tjänar 155 kr inkl. semester ersättning. Har även fått erbjudande om att vara lärarassistent på mitt universitet men tror nog jag tackar nej. Ha redovisningar och övningar för grundläggande python är inte min grej riktigt. Även om jobbet jag har nu inte riktigt är min utbildning (ska läsa cybersäkerhet som master nu på hösten), men det är bra erfarenhet, har det riktigt roligt på jobbet, skitsköna kollegor (världens bästa chef) och intressanta produkter med många stora kunder i Norden!

Av Alexander7938

Om jag förstår dig rätt så har du köpt den av en privatperson? Beroende på hur varan beskrevs av säljaren och problemets storlek har du olika möjligheter att få tillbaka pengarna. Vill du veta mer kan du läsa här.

Om det rör sig om en död pixel så brukar de vanligtvis inte sprida sig, så problemet borde bestå i sin nuvarande form! Kan tyvärr ej se bilden!

Av Alexander7938

Det låter ju som ett garantiärende. Du har exkluderat samtliga andra komponenter och därav borde det vara skärmen det är fel på. Jag skulle kontakta försäljaren och be att få den reparerad/ersatt! Borde inte heller vara svårt att visa problemet, då det känns som om felet lär bestå även i test i butik!

Av Alexander7938

Om du inte ens har tagit ett beslut på vad du ska handla än så känns det ju rätt onödigt att göra en stor lista för andra att diskutera. Jag menar då att du har en lista på saker du vill ha, men inte tänkt handla. Dessutom blir tråden extremt spretig och svår att upptäcka, bättre att göra enskilda trådar då det absolut inte borde vara fråga om spam. Vissa handlar mer än andra helt enkelt!

Ta och hitta vad du behöver, skapa en tråd i rätt forumdel om det du vill ha, ta det därifrån Vidare blir det mer aktuellt, ska du handla lurarna om 6 månader kanske det finns bättre alternativ!

Av Alexander7938

Kontakta Instagram om problemet skulle jag säga! Kan även vara att de testar att ha mörkt tema där på en mindre skara användare för att se hur deras användningsmönster förändras, endast en tanke, men minst sagt konstigt om det endast är på startsidan.

Av Alexander7938

Jag skulle vara redo att betala ca 4000-5000 kr för den! Om jag nu var i tankarna på en ny laptop

Av Alexander7938

Supervised learning lär vara ett bra verktyg för uppskalning! På rak arm känns det också som om de borde vara smidigt att få bra resultat. Antagligen renderar de en output frame på Säkert 8k/16k, input mycket lägre, sen ba jämföra resultatet av uppskalningen med output frame.

Av Alexander7938
Skrivet av martinot:

Sas väl en gång i tiden (för inte så värst många år sedan) lite samma sak om elbilar, och hur galet dyrt och dumt det var att bygga upp ett laddnät för dessa?

Som Nat Friedman sa (ex VD Github): “Pessimists sound smart. Optimists make money.”. Jag gillar bara att diskutera, man blir insnöad i sitt egna om man inte någon gång utmanar sig själv, tycker det låter rätt coolt med Starlink även om det är ohållbart.

Av Alexander7938
Skrivet av medbor:

Eller fiber och 5G-när för den delen, de är inte heller gratis

Svar till tråden i övrigt:
Angående 8000 satelliter per år förresten, det behövs ju bara i det fullt utbyggda fallet, inget som behövs initialt för första ’skalet’ av satelliter, skulle tro att ca 1/3 är i varje skal så är det en markant lägre siffra. Amazon (kuiper) räknar ju med att klara sig helt och hållet på ännu färre satelliter totalt till och med...

Det går att skala upp i takt med att behovet ökar

Absolut, men mindre satelliter innebär då rimligtvis mindre täckning, bandbredd och kunder! Då minskar intäkterna och då uppskjutningarna kostar mycket tror jag det till och med blir mindre kostnadseffektiv. Inte minst tack vare "economies of scale".