Inlägg

Inlägg som erikzr har skrivit i forumet
Av erikzr

Intressekoll: Nästan komplett speldator.

Hej,

Kollar intresset för ett "gamingpaket". Det enda som inte ingår är hårddiskar pga. vill ha kvar dessa vid eventuellt nyköp av dator i framtiden.

Spelar alldeles för mycket nu och så länge datorn är hemma och spelen är lättillgängliga hamnar annat i livet tyvärr efter.

Är inte särskilt aktiv här och har inte riktigt koll på andrahandspriser, jag vill inte ta överpris men inte heller underpris. Vill att båda parter ska vara nöjda i slutändan.

Specifikationer för datorn är:
Chassi: Cooler Master Box Q500L (Köpt 2020-10)
Processor: Intel i5 9600KF (Köpt 2020-06)
Processorkylare: Cooler Master 212
Grafikkort: NVIDIA GeForce 1660 Ti (Köpt under 2020 - hittar ej beställningsbekräftelse så osäker exakt när, men förmodligen början av 2020).
Moderkort: Gigabyte Z370P D3-CF
RAM: Kingston 2x4GB 2666mhz
Nätaggregat: Corsair TX550M 550w 80+ Gold (Köpt 2020-10)

Skärm:
Acer XF 252Q 240 hz (Vill minnas att detta var den snabbaste 240hz skärmen på marknaden vid inköpstillfället). (Ca 1,5 år gammal som högst).

Tangentbord:
Svive Triton RGB, röda switchar.

Mus:
Xtrfy M4 Svart

Har en Xtrfy sladdbungee också som man kan få med.

Chassit är medelstorlek, en bra dator i en rimlig storlek med andra ord.

Reserverar rätten att dra tillbaka annonsen om jag ändrar mig, ej någorlunda nöjd med slutpris etc.

Allt gott!
/Erik

Läs hela annonsen här

Av erikzr

Skärm åter pga oseriös köpare. Sänker priset till 1600.

Av erikzr

Skärm såld! Tar gärna emot bud på processorn.

Av erikzr

Bump!

Av erikzr

i3 8350k & BenQ 2411p

Hej,

Ser om intresse finns för en i3 8350k. Har uppgraderat processorn vilket är varför jag säljer den. Använd knappt ett år om jag minns rätt. Fungerar utan problem och har varit överklockad sen start.
Prisidé 1000 sek

Säljer även en BenQ 2411 p maa av uppgradering till annan skärm. Prisidé 1800 sek

Föredrar hämtning, kan skickas mot betalning i förskott alt. köpare med mycket referenser kan jag skicka först. Givetvis betalar köparen fraktkostnaden.

Alla bud beaktas och jag reserverar rätten att välja köpare.

/Erik

Läs hela annonsen här

Av erikzr
Skrivet av mrqaffe:

Om de inte har gjort nått specifikt lås så behöver du troligen konfa upp vlan själv, det är inte omöjligt men du får troligen inte så bra hjälp med det av operatören, du kan ju försöka ta reda på vilka vlan de använder.

Digitalboxen funkar om jag kopplar in den direkt i fiberuttaget. Är det fortfarande så att jag behöver trixa med VLAN och sånt om jag lägger till en switch mellan?

Kan i stort sett ingenting om sånt här så det kanske får bli en router från BBB...

Av erikzr

Lånar tråden så jag slipper göra en till snarlik.
Har nyligen flyttat och nya bostadsrättsföreningen har BBB men förra boende tog med sig deras router vilket betyder att jag måste köpa BBB's router för att kunna ha internet och TV samtidigt.

Tänkte på om det kanske går att köra en switch från fiberuttaget så digitalboxen får internet direkt via fiberuttag -> switch -> digitalbox alltså. Sedan kopplar jag in min egna router i ett annat uttag i switchen. Går detta eller måste jag köpa BBB's egna?

Tack för all hjälp!

Av erikzr
Skrivet av Oliver91:

Den har ju 4.5 tums skärm, enda telefonen som uppfyller dessa kraven är väl z5 compact men den kostar närmare 4000kr.

en gammal iphone 5s kanske? går säkert att få för runt 2500kr och borde vara snabb nog.

Skrivet av DST:

Z3 compact/Z5 compact?

Ok! Jag skippar nog begagnat, alltid så mycket extra jobb och man tar en viss risk. (Undanhållning av information etc som kan påverka värdet)

Så jag bör alltså behöva punga ut cirka 4 000 för en telefon som klarar sånt alltså. Lite mer än vad jag hade tänkt men 1500 hit och dit känns väl inte alldeles för mycket, det viktigaste är att jag är nöjd i slutändan.

Av erikzr
Skrivet av MrAdde:

Ser man till prestanda/krona är Oneplus 3 svårslagen.

Skrivet av Agile:

Håller med @MrAdde ovan när det gäller den prisklassen.

Jo tack! Jag sneglat på den, höll till och med på att beställa den tills jag såg att den inte kan skickas ur lager förrän 8 dagar (så stor det för tre dagar sen när jag tänkte beställa). Missade att nämna att jag gärna köper fort, helst igår. Beställer jag oneplus 3 har jag inte den i handen förrän nån gång om två veckor.

Av erikzr

Köpråd mobiltelefon - låga krav, eller är de höga?

Hej,

Jag har tröttnat på min gamla telefon då den är så otroligt seg. Det tar ungefär en vecka för att logga in på Avanza, en månad på Spotify och om jag har tur kommer jag in på Nordea inom ett år, om det inte är så att batteriet hinner dö under tiden! O juste, det kanske inte tar ett år, men batteriet hinner dö innan jag lämnat lägenheten.

Vad jag vill göra(krav) med telefonen lyder:

  • Surfa kvickt, jag har dåligt tålamod.

  • Avanza-appen, Mobilt BankID, Spotify och liknande appar ska startas FORT.

  • Ett batteri som inte dör på väg hem från jobbet/på jobbet vid lunch-tid

  • 4,5-tum skärm > 4/5 tum-skärm

Vad jag INTE behöver och sånt som kan prioriteras bort mot t.ex. bättre batteritid eller att lyckas sälja av en aktie inom tre timmar via telefonen. Stor del till varför jag vill ha ny telefon ASAP är att en aktie som dippade rejält, stop-loss, paniksäljare m.fl. ville jag köpa in mig på ordentligt, 10 minuter senare hade jag fortfarande inte lyckas föra över pengar från banken till Avanza, och då var dippen på 25 % i stort sett återhämtad. Jag vill inte behöva gräma mig över sånt här igen.

  • Pixelkvalité eller skärmkvalité, vad det nu kallas. Jag behöver inte 4K upplösning på min 4,5 tums skärm, om jag får överdriva lite.

  • Kameran behöver inte vara någon Leica, snapchat-bilder och nån bild per år på instagram är vad den kommer användas till

Prisintervall: Under 2500, eller nej, under 3000, eller 3500? Nåt sånt.

Jag ser helst att den håller ~2 år, och att den fortfarande klarar dem mest basala apparna (avanza, spottofy, instagram, snapchat, bankid).

Tack på förhand till alla som ägnade en minut på att läsa detta och ännu mer tack till de som kan rekommendera en telefon eller två så kan jag läsa på mer intensivt kring dessa.

Med vänliga hälsningar,

Ernst A

Av erikzr
Skrivet av Telecaster:

Jag står i din situation sedan en vecka tillbaka då min laptop krossades under en fallande hylla. Ytterligare ett krav jag har är dock bra tangentbord med bakgrundsbelysning vilket sållar bort ännu mer. Hursomhelst har jag kommit fram till att Macbook Air verkar vara det mest förnuftiga då du får loss en helt ny 13-tummare för runt 8500 kr inkl studentrabatt. Dock vill man ju inte ha en mac och det är nu det blir trixigt. Själv står jag och velar mellan vaio pro 13, xps 13 och acer s7. Alla tre värdiga kombatanter till MBA men av någon anledning väldigt dyra (inte vaion men det har väl sina orsaker). Senast jag handlade laptop var Apple ett finare märke och bortprioriterades då på grund av kostnaden men nu verkar det som att målgruppen är en annan. Någon som vet vad som hänt? Det känns inte lika exklusivt längre.

Prestandamässigt kan jag inte tänka mig att någon av ovanstående ska vara nödvändigt för dina ändamål. Det är just när man inte vill kompromissa med batteritid, skärm och vikt som priset sticker iväg.

Om det är så priset sticker iväg där vid vikten så är det något jag kan tumma på. En bra skärm och en batteritid som klarar skoldagen bör den dock ha.

Ingen annan som har några åsikter?

Av erikzr

Skoldator? Chromebook, Air, Zenbook?

Hej, jag är en student som söker en prisvärd(självfallet) dator och har några frågor samt önskar mig några rekommendationer.
Ibland går jag mot strömmen och inte köper Apple-prylar eftersom begränsningarna är så stora generellt, men det är väl mest gängse folket. Jag får uppfattningen att här på Sweclockers är gemene användare faktiskt "emot" Apple och föredrar prylar där de kan konfigurera saker så mycket som möjligt utan begränsningar.

Datorn skall användas till skolarbete, mest arbete på Google Drive, lätt filmtittande och en del surfande med mycket flikar(minne?).
Skolan jag går på använder sig av moln att spara på och därför är utrymme inget så behövs allt för mycket, därför byter jag gärna ut en hårddisk på ~500 gb mot en SSD på 128.

Ja, som jag sa innan så kollar jag en del film och det vore trevligt med en bra skärm med hög kvalité på bild. Jag hatar att behöva vänta på datorn när man ska arbeta, jag vill kunna starta datorn fort, kunna skifta bland flikar samt enkla program utan att behöva vänta. För mig upplevs det som otroligt frustrerande att behöva sitta och vänta på datorn när man faktiskt tar tag i en uppgift och tänker göra den.

  • Lätt filmtittande

  • Bra skärm

  • "Snabb" dator

  • Relativt lätt

  • Bra batteritid

Vad anses som ett bra alternativ för mig? Kan en billig Chromebook göra jobbet, jag är tveksam på titta film biten. Är det också så att man inte kan installera program på en sån?

Alternativt en Macbook Air 13' 128 GB eller något sorts Zenbook eller Ultrabook?

Det är en stor djungel av olika bärbara datorer man kan välja och eftersom man är student är man extremt noggrann med att få så mycket som möjligt utav pengarna.

Tack på förhand!

Av erikzr
Skrivet av Waowt:

Har du Windows 7 dvd skiva? Eller är det en asus/hp eller något i den stilen och du fick ingen skiva med?
För i så fall kan du i Windows (oftast) välja att installera om systemet.
Annars om du har skiva är det bara att stoppa in och boota från den och välja ominstallation.

Har ingen skiva, använde en engångsskiva(OEM) tror jag. Så det går bara att använda den en gång, men hur om det nu går, installerar man om sitt windows utan skiva?

Av erikzr
Skrivet av Waowt:

Om du startar om datorn så den blir fräsch är det samma problem? I så fall kanske du borde du gå in på msconfig (tryck start knappen sen sök msconfig och slå enter). Gå in på Autostart och kolla vad som startas med Windows. Jag brukar rensa den lite när jag har en del program, brukar ta bort allt i princip utom virusprogram och lite grejer jag vill ha uppe men som inte tar något typ.

Jo. Där inne har jag varit och bockat av flera program som jag inte använt på länge.

Har ingen CD för att formatera om och när jag tänkte göra det med ett USB-minne reagerade ingen av USB-portarna... Går det att fixa så att jag kan formatera om datorn?

Av erikzr

Har scannat med AVG's scan och Malwarebytes. AVG hittade inget men Malware hittade o jag tog bort. Ändå kvarstår problemet.

backfeed: Jo har ju testat inte starta något och ändå är det fysiska minnet högt :/

Finns det något annat program som ni rekommenderar att scanna med?

Av erikzr

Fysiskt minne är ständigt högt

Hej! De senaste dagarna har min dator blivit ruskigt slö. Ständigt är mitt fysiska minne på 80-99% även fast jag knappt har några program igång.

Testade även att stoppa in lite mer ram och det är samma problem. Istället för att fysiska minnet ligger på 80-99% på 4gb ligger det nu på 80-99% på 6gb.

Något som stött på något liknande och vet vad felet är?

http://i.imgur.com/qQwCT.png?1 En bild på aktivitetshanteraren med League Of Legends, VLC och Skype igång. Man tycker väl att det inte bör ta mer än 6 gb ram.

Av erikzr

Jag har haft allt på default den senaste månaden...

fabbe72: Om jag endast har ett ram-minne ikopplat i L1(tror jag det heter, den första platsen) så bluescreenar den nästan aldrig. Alla resultat pekade förut på ett trasigt ram-minne. Men jag har ju somsagt köpt nytt, och det blue-screenar lika mycket med dessa. =(

Av erikzr

Bluescreen, olika anledningar varje gång och ibland inte någon.

Ja. Som topic. Jag bluescreenar minst 10 gånger om dagen och varje gång är det olika anledningar... USB rate, irql not less or equal, win32k.sys och massa andra möjliga.

Ibland så kommer jag inte ens till bluescreen rutan, utan datorn kraschar bara och fastnar i ett läge utan att ens bluescreen kommer fram. Windows har kört CHKDSK o Startreparation flera gånger utan några problem. Har också testat MemOK! och köpt nya minnen.

Är det så att det är mitt moderkort krånglar? Finns det några sätt att testa det på?

Tck på förhand

Av erikzr

http://www.inet.se/kundvagn/visa/477626/2011-05-28

+

http://www.webhallen.com/hardvara/122089-asus_radeon_hd_6870_...

Det mest prisvärda om du bestämmer dig för att montera sj + fixa w7 genom student grejsimojs eller annat.

Av erikzr
Skrivet av _MmattiasS_:

Det är ju väl nästan som photoshop(after effects) cad har jag aldrig hört talas om. Men ofta tar det lång tid och spara ner filer och starta photoshop och ladda gamla filer man vill fortsätta på. Om man håller på med såna redigering vill man INTE ha en 5400 rpm hårddisk.