Inlägg

Inlägg som Elakekocken har skrivit i forumet
Av Elakekocken

Skriver för måste få veta vilket spel det är, sånt här kan göra en galen.

Av Elakekocken
Skrivet av Tumnus:

The Sarkasm is great with this one. 100Hz på en skärm är fortfarande 60Hz med motion flow (eller vad nu företaget vill kalla det). Samma gäller dessa "Uber fast mega screens" som går i makalösa 600Hz. Provat att se en film i "600Hz"? Ser bara konstigt ut..

600Hz eller 800Hz är väl Subfield va? Där bilden delas 6 el 8 gånger och det är ''100Hz'' i varje del?

Av Elakekocken
Skrivet av vexxan:

Hej!

Jag är sugen på att köpa en ny TV, vår gamla 32" har gjort sitt

Eftersom varken jag eller min sambo tittar så mycket på TV tänkte jag inte lägga mer än c:a 4k.

Finns det någon 42"-46" i den prisklassen som är bra? Eller ska man leta begagnat? Smartfunktioner eller 3D behövs inte, bara det är bra bild.

Kommer att använda TVn för att streama från Apple-TV/iPad (HD) samt Comhem (ej HD).

Tack på förhand

/Fredric

Skickades från m.sweclockers.com

Väldigt många som är nöjda med den här

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1180433

Av Elakekocken
Skrivet av WongFeiHung:

Prisjakt nere ?

Tror TS är medveten om att prisjakt existerar, sen att välja ett av 240 moderkort runt tusenlappen är väl den svåra biten.

Av Elakekocken

Ska vi återgå till vad TS ville ha hjälp med?

Av Elakekocken

Läs översta kommentarerna till videon http://www.youtube.com/watch?v=dUQ4ER5qE9o

Av Elakekocken
Skrivet av MacRyhage:

Konstigt.. Man ser ju skillnad på en 100hz och 60hz. Såg till exempel eftertexter på två skärmar på elgiganten. En med 100hz och där flöt det bättre.

Den hade med största sannolikhet Motion Flow eller liknande på, såpopera-effekt även kallad.

Av Elakekocken
Skrivet av Challala:

Funderar på att köpa en ny 55" TV och har ett par i åtanke, men behöver lite hjälp då jag inte har någon vidare bra koll.

De jag har funderat på är:
http://www.siba.se/product/15211697/...d-?ref=section
http://www.siba.se/product/13838377/...ion#prod-stock (Kan fås för 9990 på annan sida)
http://www.siba.se/product/13236749/...tion#prod-desc
http://www.elgiganten.se/product/lju...d-tv-ue55f6755 (Hörde att denna skulle sänkas till 9990 nästa vecka)

Är det verkligen någon större skillnad på dessa? Om nu alla skulle gå för samma pris, vilken skulle då vara att rekommendera? Vet inte till 100% om det stämmer att TVn från Elgiganten skulle sänkas nästa vecka. Jag använder TVn framförallt till att kolla på fotboll och spela playstation.
Någon som har bra koll på Samsungs TV apparater och har lust att hjälpa till?

Edit: Var nyss inne på Elgiganten och kollade på 6515 och 6475 och märkte att bilden hackade på 6515 men inte på 6475. Frågade kundtjänst hur det kunde komma sig och de sa att det inte var äkta 100hz på 6515 men att det var det på 6475. När jag sedan kollar på nätet så ska båda ha "äkta" 100hz... Lite märkligt kan jag tycka.

Vad har du för budget? Hade du tänkt att lägga 10K på en TV skulle jag rekommendera dig att spara 5K till och inte ha så bråttom. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1785089
Den gick för 12990:- på Media Markt den 25:e december men de hade VÄLDIGT få antal, samma med Elgiganten fast de hade den för 13990:-

Du får inte bättre LCD-LED än den här. Den har lägst inputlag och har svarstid på 15ms, snabbaste TV:n på marknaden gällande det, perfekt för spel med andra ord.

Edit: Lite reviews

http://www.trustedreviews.com/sony-bravia-kdl-55w905_TV_revie...

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1785089

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl55w905a-201305172987.h...

Av Elakekocken

Jag har hemmabio-receiver, så det är ju busenkelt. Hdmi mellan ARC in/ut TV/Receiver. Sen hdmi mellan ps4 och receiver. Då behöver man inte använda toslinken

Av Elakekocken
Skrivet av L'ombra:

Kan inte kommentera Xbox då jag inte är intresserad av den eller vet vad som sades. Har alltid vart PS som gällt för min del, om nåt. (dvs även före PS4)

Jag valde medvetet att utelämna diskussion om eventuella misstag och istället fokusera på exakt det du sa. Du kan inte få det till nåt dåligt att man fixar något/lyssnar på kunder, då det inte har någon som helst negativ påverkan. ("de skulle gjort rätt från början" ej applicerbart) Att de eventuellt gör misstag efter misstag är en annan historia. Men visst, om det var underförstått i ditt inlägg så kan jag backa lite. Jag är dock intresserad av om du faktiskt menar att det vore bättre att de inte hade fixat sakerna.

Nja jag tänker på vista, vista gick inte att fixa. ...och så kom Windows 7 och allt blev bra. Windows 8 känns inte reparerbart, skadan kan endast bli ogjord genom ett riktigt genomtänkt Windows 9. Fast det är ju min subjektiva bedömning.

Av Elakekocken
Skrivet av strejf:

Mycket trist om det blir så sent. I och för sig kan jag tycka att Sony luras lite genom att släppa typ 30 konsoler i Sverige.

Du lever i din lilla egna bubbla av virtual reality. Bara lilla Game i Borås har sålt 200 konsoler och då finns det bra många fler butiker i denna staden som som också sålt den för att inte tala om hela Sverige.
Xbox har sålt 1 miljon konsoler över 13 länder, då var Nordamerika inräknat. Playstation 4 sålde en miljon konsoler i enbart Nordamerika och ytterligare 1,1 miljoner i Europa första veckan vid lansering.
Att PS4 inte går att få tag i för tillfället beror på större efterfrågan än utbud. Efterfrågan på Xbox Done verkar ju således ganska urvattnad och fattig. Nästa batch av Ps4 kommer i januari vilket fortfarande är tidigare än när Microsoft kommer släppa sin första.
Man ska ju inte glömma att det inte bara är Sverige som är drabbat till hösten 2014.

Av Elakekocken
Skrivet av L'ombra:

Det här förstår jag inte. Du menar att det är dåligt att de lyssnar på konsumenterna och, i detta fall, lägger till ett alternativ utan att kompromissa för eventuellt redan nöjda konsumenter?

Ja jag vet inte vad jag ska säga. Det finns dom som godkänner misstag efter misstag efter misstag flera gånger om. Men jag tillhör inte den naiva kategorin.
Att kalla det för att dom lyssnar på konsumenterna är helt fel bedömning tycker jag. Se ungefär ALLT vad som sades och hände med XBOX One, dom tog tillbaka det mesta och se vad som hände; lansering i 13 länder (Nordamerika inräknat) och en miljon sålda enheter. Playstation 4 sålde en miljon enheter bara i Nordamerika och ytterligare 1,1 miljoner enheter första veckan när den lanserades i Europa. Detta hade kanske inte sett ut på samma sätt idag om Microsoft hade kunnat göra något rätt från början.
Vända kappan efter vinden är inte alltid en bra grej och jag tror inte att 8.2 blir en succé den heller eftersom folk redan misstror w8 som operativsystem. Nu har dom all chans i världen att göra mer rätt än fel i Windows 9, Windows 8 är ett förlorat OS dömt att misslyckas gång på gång på gång, allt eftersom kappvändningarna ökar.

Av Elakekocken

Microsoft vänder kappan efter vinden som vanligt. Clownföretag.

Av Elakekocken

Jag förstår mig inte på folk som förskottsbetalar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elakekocken

Den pollen talar ju verkligen sitt tydliga språk.

Av Elakekocken

Microsoft får göra något riktigt vettigt av Windows 9 om dom inte vill att man byter till Linux eller OSX, när den dagen kommer. Som det ser ut nu så är Windows 8(.1) HELT ointressant, konstigt och förvirrande.

Windows 7 är tamt och saker finns där jag vill ha dom. Ingenting fungerar konstigt.

Det måhända att Windows 8(.1) är snabbare och lite annat trams som ingen lyckats övertyga mig om än är bättre. Modernt och design är ofta aldrig något som går ihop med användarvänlighet.

En mening som dykt upp ofta i denna tråden och liknande trådar är att ''Windows 8 bara är att lära sig''.
Jag har suttit med Windows sedan Windows 95 och hela tiden har allt efter det liknat det OS:et. Ni vet hela faderullan vidare med 98, ME, XP, Vista, Windows 7 så stod det mesta på samma stomme med förändrat utseende, det var små steg från OS till OS som gick att lära sig efter hand. Sen kom Windows 8 och allt blev bara till en stor förvirring för många.

Windows 8 hade kunnat komma om 10 år istället i form av Windows 14 eller liknande så de kunde gjort samma sak mellan 7:an och 8:an som 95 till W7, små förändringar som man snabbt hinner lära sig och vips 10 år senare hade alla suttit med dagens Windows 8 i form av Windows 14 och det hade inte vart lika stort rabalder.

Av Elakekocken
Skrivet av anjora:

1 - utbudet är värdelöst, problemet är att spotify användare ofta inte har använt andra alternati och därför inte inser hur begränsade de är
2 - inlåsningseffekten, man blir låst till en tjänst som ett vinstdrivande företag tillhandahåller, deras strategi är att få folk att börja använde spotify free alternativt få tjänsten när de tecknar teleabbonemang för att folk skall bli beroende av tjänsten, sedan så stramar de åt möjligheten att använda tjänsten gratis och alla tjänster utom spotify premium ligger på högst ogg q50 eller ~160kbps
3 - skivbolag har inget intresse av att tillhandahålla musik av god kvalité till streamingtjänster, tvärt om http://www.mattmontag.com/music/universals-audible-watermark
4 - ljudkvalitén spotify erbjuder är högst ogg vorbis q90 vilket är otillräckligt i många sammanhang(förutsatt att låten inte redan är förstörd från skrivbolaget) och hur kan man veta att de flesta låtar ens ligger på det? det finns andra tjänster där lossless streaming erbjuds och T.O.M studio master i över 44.1 KS/s
5 - ingen frihet att göra vad man vill med musiken tillskillnad mot om man använder sig av FLAC filer.

Använd Grooveshark istället då och kolla om du tycker att det är bättre/sämre.

Av Elakekocken
Skrivet av z0rks:

Ah okej tack för svar allihopa. Men en som köpte en 144hz skärm nyligen sa att det fortfarande blev skillnad men han kanske inte är så kunnig då!

Men i desktop samt spel som CS & LoL där jag bör kunna ligga stabilt på 144hz så kommer det väl att bli märkbar skillnad eller?

Placebo

Av Elakekocken

Det var dyrt. Jag har förhandsbokat och fått bekräftat mitt exemplar från Game (som annars är dyrast av alla) 3899:-

Tillbehör extra handkontroll (699:-) PS Eye (599:- obekräftat dock)

Spel: KZ:SF 699:-

Av Elakekocken

Playstation 4

  • #1. Den nya handkontrollen sägs vara väldigt skön och hårdvaran vassare än konkurrenten.

  • #2. Riktigt lovande exklusiva titlar kommer under 2014.

  • #3. Netflix, party-chatt och många andra tjänster är gratis till Playstation 4, till XBOX One måste du betala månadsavgift för att låsa upp bl.a. just dom två sakerna, Playstation Plus är främst till för att spela online.