Inlägg

Inlägg som johanandersson har skrivit i forumet

MRTV har gjort en kort "through the lens" video på Varjos kommande VR2. Ser fantastiskt ut, även om det aldrig är tänkt för konsumenter.

https://www.youtube.com/watch?v=t2AFW-93slY

Det är en scen från en finsk matbutik, ser ut som verkligheten när man glömt glasögonen.

Skrivet av Frida:

Men jag måste bara fråga; hur kommer det sig att iPhone har så dåliga kameror i jämförelse med andra? Tror ni att det kan bli en superkamera på nästa modell?

Det är ju subjektivt, men tror att 95% av folk anser att iPhone kameror är fantastiska.

Med Microsofts beteende de senaste åren så förväntar jag att allt som förändras blir mer splittrat och visar mer reklam efter förändring. Varje gång någon meny blir uppdaterad till metro så blir det bara ett ytterligare steg för att komma till den riktiga menyn från Windows XP. Jag tror inte Microsoft kan förbättra saker längre, allt de gör blir bara värre och värre.

Ni som svarar ja, är ni också intresserade av vanlig sport? Jag har svårt att förstå E-sport, men detsamma gäller för vanlig sport för min del också.

Jag hade föredragit om CDONs "marketplace" inte blev listat. Att skämtbutiker säljer sina grejer genom CDON är något jag slutat använda CDON på grund av, speciellt då man blir länkad dit av Prisjakt. Jag har även sett att andra återförsäljare har börjat göra samma sak, så jag hade gärna sett att såna butiksfasader blev svartlistade, i alla fall så länge de aktörerna inte tar det ansvaret de borde. Annars kan man lika väl börja länka till Tradera.

Skrivet av cyklonen:

Nej, det är inte, och bör inte, vara ett krav. En cykel är komplett när den har det som gör att den är en cykel, enligt den typ som den ska vara. Utan däck funkar den inte, men den är fullt funktionell utan en lampa.

Jo, men inte laglig. Om jag köper en bil utgår jag från att blinkers ska vara inkluderade, även om 83% av Göteborg inte kommer använda dem.

Skrivet av rayfix:

Jo, det var något sådant jag tänkte. Kanske inte med en logga mitt i ansiktet dock. Tack.

Jag ser att många går runt med sina fina ansiktsmasker på stan och jag har funderat att köpa en sån om det blir rekommenderat att ha på sig. Så jag undrar vart man köper dem? Jag ser inga i butikerna och söker man på ansiktsmask på nätet så får man bara skönhetsbehandlingar, lägger man till "corona" i sökningen blir det bara olika uppmaningar om att effekten inte är tillförlitlig.

Så, var köper man "snygga" och fungerande masker?

I nödfall får jag väl tejpa fast ett kaffefilter över ansiktet. (ett skämt, men tror faktiskt det hade gett en ganska bra effekt)

Skrivet av NeKeM:

Du menar som e-faktura?

Jag menar digitala fakturor som fungerar. Det skräpet vi har idag med e-fakturor är just det jag vill undvika.

45 kronor för pappersfaktura? Det är ju helt galet! Halva kostnaden för att få tillgång till all världens musik bara för att någon maskin ska skicka ett brev?

Jag hoppas vi någon gång etablerar ett riktigt system för digitala fakturor. Jag är så trött på att få spamliknande email-fakturor, behöva logga in på flera olika tjänster för att komma åt andra fakturor och minst av allt vill jag använda autogiro där man blir av med all kontroll och fortfarande är ansvarig för att det blir rätt gjort. Tele 2 drog pengar från mig i nästan ett halvt år och det var omöjligt för mig att stoppa autogiro. Alternativet hade varit att logga in på deras hemsida och trassla sig genom meny efter meny för att hitta fakturan.

Digitala betalningar har verkligen blivit den mest fientliga upplevelsen någonsin. Ingen säkerhet och oändligt arbete.

Skrivet av Chibariku:

@johanandersson: Kommer Gameplay kl 01 på nu på fredag. Så ser inget problem med att presentera spelet med en teaser trailer och sen gamplay några dagar senare.

Edit: Om man nu inte gör en Ubisoft med Assasins creeds "gameplay"

Alltså det är inte så att jag tycker det är dåligt gjort, det är bara att jag själv inte är ett dugg intresserad av det. Jag hade föredragit två gameplay videos, även om den första bara är en kort liten snutt.

Om man kollar på den sammanvägda prestandan i Sweclockers prestandaindex för grafikkort:
https://www.sweclockers.com/artikel/18402-sweclockers-prestan...
så är GTX 1060 precis i botten. Det är ändå riktigt imponerande. Att det räcker med i princip det sämsta grafikkortet för att spela helt nya VRspel är ju en bra utveckling, för fyra år sedan köpte jag ett 1080 för att framtidssäkra mig när jag började spela VR. Nu blir det snart omöjligt att köpa en speldator som inte klarar av VR längre.

Mitt intresse för detta spelet gick från mycket litet till ganska högt när det stod VR. Får se sen när det kommer riktigt gameplay, men det kan bli bra.

Förstår inte varför EA, Ubi och såna är så allergiska mot att visa gameplay? Efter Half Life Alyx enbart använde riktigt gameplay i sin marknadsföring så var det ju förvisso ingen som var intresserade av det spelet längre, så det kanske är rimligt ändå...

Edit: jag läste fel, läste non-VR men såg bara VR. GTX 1070 är också rimligt, men trodde det stod 1060.

Om den helt saknar kylning och min kunskap om termodynamik är korrekt så måste den dra betydligt mycket mindre än en normal mobilprocessor. Moderna mobiler har ju ganska avancerade värmerör och annat mysigt för att leda bort värmen och kisel är väl kisel så denna APUn borde kunna sättas in i en mobil? Inte för att någon skulle vilja ha en väldigt strypt processor utan kylning i sin mobil, men ändå.

Får mig att inse att det inte är omöjligt för Nintendo att gå över till APUer i nästa Switch de med. Det hade varit intressant att ha samma typ av APUer hela vägen från de nya VR-kapabla konsolerna till små handhållna enheter. Det hade kanske gjort det ännu lättare att porta över denna generations konsolspel till en ny generation Switch.

@[SmR]BMF: Konstigt komponerad dator, men antar att den inte använts till spel och grafikkortet bara varit något gammalt liggande.
Bortsett från grafikkortet så är det en helt ok dator. Kanske värd 4-5 tusen. Men du får mer för den om du slänger grafikkortet innan du säljer den så att köparen inte bedömer datorn efter kortet och istället kollar på resten.

Hur var det med lagring?

Skrivet av vimana87:

Tydligen inte vilken dator som helst, min har ju problem som jag skrev vilket leder till frågan om en dator specifikt som kan vara mer än tillräcklig. Om det är 2 processorkärnor som flaskhalsar eller vad nu som kan vara problemet. Jag kan ju inte sådant.

Du har väl inget antivirus som tuggar i bakgrunden eller? Vilken dator som helst ska kunna streama 1080p video, men inte om du har råkat få en Mcafee eller AVG infektion.

Den kabeln som kommer från fronten, är den inte som denna?

https://www.startech.com/se/en/Cables/USB-2.0/Internal-and-Pa...

Eller menar du att det är ett vanligt usb-A anslutning?

Det är så läskigt att sitta vid en Windows dator och skriva tenta. Det är ofta man måste starta om för att få Zoom, safe exam browser eller liknande att fungera. Om Windows publicerar en uppdatering precis när jag ska skriva så får jag underkänt om de ignorerar "pause updates".

@Defender: Hur står du ut med att ha ett reklamvattenmärke i alla bilder du tar? Jag hade stängt av det samma sekund som jag såg att Xiaomi försöker injektera sitt varumärke på mina minnen. För övrigt hoppas jag att gemene man blir mer avskräckt från att köpa deras grejer än lockade av ett sådant beteende. Jag kan inte förstå hur människor står ut med reklam injekterat i deras egna bilder.

Skrivet av medbor:

Bra om det leder till att mindre skrot skickas till alla länder och människor som far illa av allt vårt skit.

Jag är dock övertygad om att det inte är just mobiler som är största boven i det här dramat

Hur skulle pant kunna ha någon påverkan på det? Det enda det åstadkommer är att färre mobiler slängs i naturen eller brännbart.

Skrivet av NutCracker:

Knappast, något måste göras för att återvinna alla de värdefulla metallerna i gamla uttjänta mobiler, så hurra för detta!

Men vad tror du händer nu? Om du lämnar mobilen med batterier, glödlampor och annan elektronik så återvinns den på samma sätt. Du tror väl inte en betydande andel personer slänger sina mobiler i brännbart?