Inlägg

Inlägg som _MmattiasS_ har skrivit i forumet
Av _MmattiasS_

Macbook Pro 15" 2019

MacBook Pro 15" 2019.

Nyskick och felfri, inte en skråma. Skickar även med ett fodral i skinn och ull från Woolnut som datorn alltid har förvarats och fraktats i.

Använd sparsamt till programmering, batteriet är i toppskick med endast 250 laddcyklar. Säljer pga fått en jobblaptop. Orginalkartong och kvitto finns. Kan skickas

6-kärnig Intel Core i7, 16GB RAM, 256 GB SSD, Radeon Pro 555X dedikerad GPU.

Läs hela annonsen här

Av _MmattiasS_

Plockar gärna upp den nästa vecka, onsdag eller torsdag, om den är kvar då!

Av _MmattiasS_
Skrivet av Tv_tuben:

Kvar eller såld?

Den är kvar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av _MmattiasS_
Skrivet av Rafiqi:

@_MmattiasS_: startar en budgivning bara

Lugnt, menade inte att vara barsk, bara att det öppningsbudet är alldels för lågt för att det ska bli en affär

Av _MmattiasS_
Skrivet av Rafiqi:

5000+frakt

Nej

Av _MmattiasS_

Macbook Pro 13" late 2016

13" Macbook Pro, 2016 års modell, space gray.

Intel Core i5 6360U
8 GB RAM
256 GB pci-e SSD

Främst använd för programmering, mycket välskött och felfri förutom en liten spricka på vänster sida av plastkanten under skärmen, kan ses på bilderna. Säljes pga uppgradering.

Tangentbordet fungerar och har alltid fungerat felfritt.

Läs hela annonsen här

Av _MmattiasS_
Skrivet av Ponen:

Någon som förstår hur det här faktiskt ska implementeras? Att kunna läsa av den krypterade informationen antar jag att vi kan räkna som uteslutet, så hur är det tänkt att göras?

Rimligtvis handlar det väl då om att ta sig in i brottslingens enhet och läsa av datan lokalt, men det känns ju inte superenkelt. Ska Polisen liksom förvalta ett gäng 0-days? Ska man injektera exploits genom teleoperatören? Mycket oklart för mig hur man faktiskt tänkt åstadkomma det här..

statlig trojan

Av _MmattiasS_

Handlar ofta därifrån! Köpt mycket serverdelar, bland annat. Alltid fungerat bra!

Av _MmattiasS_
Skrivet av Cyberz:

Jävla trams

Skickades från m.sweclockers.com

Riktigt jävla trams

Av _MmattiasS_
Skrivet av rektor:

Det är ju bara dumskallar som säger saker som "hmm" och "uhm".
Så säger aldrig Ben Shapiro.

Framtiden är ju helt klart Shapiro-AI:s talar dubbelt så fort som alla andra, så att folk tror att de är dubbelt så smarta!

Skrivet av anon52343:

Naturlig utveckling. Folk som resonerar att "jobben försvinner" förstår inte ekonomi, alla rika länder kommer att ha medborgarlön innan 2050 och de som vill jobba (helt frivilligt) kommer att ha spetskompetens inom ett visst yrke, dock kommer många av dagens jobb att finnas kvar. T.ex. en kassör har hand om 10 digitala kassor och ansluts remote vid behov.

Du kan fortfarande jobba på ICA, men din kompetens behöver vara högre än idag. De stora och svåra frågorna handlar mer om hur människor hittar mening med livet om de inte längre behöver jobba, hur vi upprätthåller god hälsa hos befolkningen utan att denne förkovrar sig i destruktiva "nöjesbeteenden".

De försvinner inte ens oavsett medborgarlön eller annat. Finns ingenting som pekar på att så är fallet. Sedan 1800-talet har vi fått allt från traktorer till Googles talande robotar, men det finns fler jobb än någonsin. Om ökad automatisering hade lett till större arbetslöshet hade vi sett den trenden de senaste 200 åren minst.

Av _MmattiasS_
Skrivet av Byzzan:

Hoppas verkligen att 5G nätet skjuts upp många år tills det testats rejält.
http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2017/09/stoppa-5g-over-18...

Hoppas att Trumpska politiker får så lite möjlighet som möjligt att hindra företagare och ingenjörer att göra våra liv bättre.

Av _MmattiasS_

Det står ju dock att de håller på att återställa all data från en backup. Det tar bara en dag eller två att göra det, och under tiden hinner lokaltidningarna löpa amok.

Visst, de kunde ha kört raid6 eller raid1 i stället, men oavsett vilken raid du kör är du aldrig 100% säker.

Det enda dumma jag ser i artikeln (förutom fördumningen av språket för att Greta 82 ska tro sig förstå) är jämförelsen med lotteriet. Det är som många säger väldigt sannolikt att en till disk dör när man rebuildar en array efter att en första disk har gett upp. De kunde bara ha sagt "en disk gick sönder, sånt händer, det är lungt för vi har backup, vi är up and running igen i morgon".

Edit: Kan nästan förstå varför man med lokaltidningens mikrofoner upptryckta i näsan skulle hosta ur sig en lottoliknelse för att slå från sig ansvaret. Folk blir så _fruktansvärt_ arga när en dator eller ett datasystem inte fungerar exakt som de har tänkt sig. Har själv sommarjobbat på IT-avdelningen på en industri.

Går en truck sönder kör man den till verkstaden och det är inget mer med det. Sliter man ut kläder går man till förrådet och får nya. Gör man sönder ett verktyg skäms man lite när man går och ber om ett nytt. Men om en hårddisk kraschar eller laptopens batteri tar slut (efter ett par varningar) och man inte har sparat sitt arbete, då jävlar.

Man förstår att alla verktyg och redskap går sönder om man använder dem fel, eller helt enkelt slits ut med tiden. Men att hårddiskar inte snurrar i all evighet är tydligen extremt upprörande och nästan kränkande.

Av _MmattiasS_

Bjuder 4000 för servern med E5-2620. Kan hämta i eftermiddag/kväll! Alt. 5000 för servern, 2x1TB WD red och 2x60gb corsair force! Kan även vara intresserad av "lite blandat övrigt"

Av _MmattiasS_

Såg precis igenom Westworld s1. Toppklass!

Av _MmattiasS_
Skrivet av Србо:

Kan inte lyssna på låtar som uttryckligen i sina texter hyllar djävulen däremot är Eurythmics Missionary Man ingen djävulslåt och jag råkade höra den idag i Ghosts version, wow, jag gillar inte Eurythmics musik men Ghosts cover är fantastisk, sjungandet, musiken, (texten är inte ändrad) etc är perfekt genomförd:
https://m.youtube.com/watch?v=3yuZGo6AP5U

Skickades från m.sweclockers.com

🤘 Kolla även in Bible. Fantastisk cover!

Av _MmattiasS_

The Usual Suspects! Politik och samhälle med Johan Norberg, Mattias Svensson och Fredrik Segerfeldt. Uppskattar en speciell självdistans och glimt i ögat. Mycket intressant och underhållande!

Av _MmattiasS_

Läser till civilingenjör, så kan bara tala för det. Programmeringen är väl gött att kunna lite innan, men det är verkligen ingenting som behövs. De flesta har aldrig skrivit en rad kod innan de börjar på utbildningen.

Matten är lite tuffare. Vi startade hårt med endimensionell analys första läsperioden och gick därifrån vidare till linjär algebra, flerdimensionell analys, transformer, statistik, m.m de första två åren. En uppfräschning av gymnasiematten är nog bra! Fokusera på ekvationer, funktioner, derivator, integraler, m.m. Segt plugg, men det brukar vara det svåraste. Även grundläggande saker som exponent- och algoritmlagar och hur man förenklar bråk på ett bra sätt är bra att ha i ryggmärgen.

Av _MmattiasS_
Skrivet av Ozzed:

Ja, personlig integritet är positivt tycker jag, men då skall det vara verkliga hot som det pratas om och inte konspirationsteorier från trollfabriken. Jag ser inte hur ökad internettillgång i hela EU försvagar den personliga integriteten.

Vad menar du? Hur skiljer du på "riktiga" intigriteteshot och "konspirationsteorier från trollfabriken"? Självklart finns det en intigritetsrisk med att en aktör ska erbjuda uppkoppling för en hel stad, ett helt land eller en hel världsdel.

Bahnhof som tidigare nämnts är ju väldigt bra, just för att de vägrar berätta för staten exakt vad enskilda människor gör på internet. Tror du att samma motstånd kommer uppstå när Stefan Löfven ber någon kommunpolitiker om din historik?

Av _MmattiasS_
Skrivet av Ozzed:

Så cyniskt av folk att tycka att det är dåligt. Det är väl bara för att det är EU och allt som EU gör är automatiskt skit för det har man fått lära sig. Hur vore det om folk tänkte själva istället.

Det gör jag och jag tycker att detta och EU är bra!

Tycker du verkar ha en väldigt nedvärderande syn om människor som inte håller med dig. Folk kan i allra högsta grad tänka själva och komma fram till principer om decentralisering och teknikneutralitet.

Av _MmattiasS_
Skrivet av Mr.Berling:

Bra, hur skall Hollywood komma åt fildelar i dessa nätverk då? Förutsätt att inte de låser ner samtliga portar som används detta då, om det nu skall vara ett hinder... ^_^

Bara att wiresharka nätverken. Mycket lättare än om du kör på ditt eget nätverk.