Inlägg

Inlägg som TANDEMCYKELN har skrivit i forumet
Av TANDEMCYKELN
Skrivet av BM-Mods:

Har du betalat med ett Amex kreditkort så bör det vara dom du vänder dig och säger att du inte fått någon vara och startar en claim via dom.

Har man betalt med kreditkort så ska man absolut gå mot kortbolaget.

Av TANDEMCYKELN

Inte bra.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av Jaevel:

Hamnade i någon form av standstill där de vägrade skicka ut en tillfällig ersättningsdator förrän jag skickat in min som var defekt, läste mellan raderna att de inte litade på mig..

Du har inte rätt till någon ersättningsdator. Om du är så beroende av din dator, så tecknar du de försäkringar som krävs.

Av TANDEMCYKELN

På mina gjutjärnspannor så slår jag i lite vatten efter jag använt dem och låter det koka upp (går snabbt när pannan är varm). Efter det så tar jag och borstar ur dem med en ren diskborste. Inga bakterier klarar 100 graders vatten.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av Osueco:

Varför blir du upprörd?
Läs gärna det jag länkade så kanske du lär dig något nytt.

Nja, jag lärde mig inte något nytt. Det jag tar fasta på är min ursprungliga åsikt att energi aldrig kan förstöras, den kan bara omvandlas. Trots att miljontals människor försökt spräcka denna teori, så har man alltid misslyckats.

Det är ganska ointressant hur mycket energi som kroppen förbrukar. Om man trycker i sig mer energi än vad kroppen gör av med, så bildas fett. Detta är beroende på evolutionen, som gynnat sådant för alla däggdjur.

Så, vem kan bestämma hur mycket energi man trycker i sig och hur mycket energi som man gör av med? Den mängd energi man trycker i sig är helt valbart för gemene man och likaledes är det helt valbart hur mycket energi man gör av med. Det spelar inte någon roll hur mycket energi som krävs för att hålla kroppen igång, för du själv påverkar hur mycket energi som du gör av med varje dygn genom att röra dig olika mycket.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av Osueco:

Själv tror jag även att överflödet av mat och framförallt processad sådan, samt livsmedel med mycket fett och socker som både är billiga och lättillgängliga ligger bakom stor del av all fetma.
Helt enkelt att vi i gemen är lite veka i sinnet och äter för mycket av det som ger en snabb, billig belöning.

Ja, det är hjärnan som bestämmer vad du ska äta, inte "kroppen". Samtidigt är det din egna hjärna som bestämmer hur mycket du ska röra på dig (och göra av med energi).

Jag blir så fruktansvärt upprörd när gemene man säger att det inte är man själv som äter för mycket, utan att det är någonting annat. Har man då inte någon egen hjärna? Bestämmer man då inte över sin egen kropp?

Den som bestämmer över sin egna kropp är man själv. Det är inte någon annan.

Som sagt, det finns ett överflöd av grönsaker, som man i princip kan äta hur mycket som helst av utan att bli fet, då man blir mätt innan man fått i sig tillräckligt med energi.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av scienta:

Vad sugen på Ngenic Tune, men de är ju slut i lager och säljs till rena scalper-priser på Tradera. Någon som vet liknande system som kan styra gammal bergvärmepump?

Jag är inte säker, men det borde gå att göra med produkter från Shelly?

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av SanTeoX:

Kroppen vill väldigt gärna tillbaka till den vikt den en gång haft. En viktnedgång är inte normalt för kroppen, den trivs bättre att bygga på kroppen. Tyvärr är ju inte kroppen anpassad för dagens moderna samhälle där det finns överflöd av mat.

Nej, kroppen vill inte tillbaka till någonting, den bara anpassar sig till omständigheterna. Däremot vill kanske hjärnan någonting annat, men då ska man inte skriva "kroppen" för det är inte sant.

Att det finns överflöd av mat betyder väl inte att man måste äta för mycket? Jag vill inte vara elak, men det låter för mig som en dålig bortförklaring. Det är ju trots allt man själv som bestämmer vad man ska äta. Som exempel så finns det ett överflöd av nyttiga grönsaker. Frågan är kanske varför gemene man inte äter dessa grönsaker i överflöd?

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av Reckie:

Har enbart mätt hemma med enklare smart plugs men skulle vilja mäta förbrukningen för varmvattenberedaren.
Är inte så haj på detta alls, den är fast ansluten d.v.s. ingen kontakt och i säkringsskåpet har den två automatsäkringar.

Är det en Shelly 3EM jag ska ha då och så blir det över en kanal till att mäta något annat?

Hur är det vanliga Shelly Plug vid strömavbrott, kommer den ihåg vilket läge den ska vara i när stömmen kommer tillbaka?

Har för tillfället en D-Link W218 men den förblir avstängd efter ett strömavbrott så jag måste manuellt komma ihåg att slå på den igen för att värmepumpen ska starta.

Shelly Plug S kan ställas in att den slår på efter strömavbrott.

Av TANDEMCYKELN

Varför kan man inte skilja på de och dem

Vad är det som gör att gemene man inte klarar av att skilja på "de" och "dem"?

Har ni några funderingar?

Är det grundskolan som blivit så pass dålig, så att eleverna inte lär sig normal svenska?

Jag själv hör när det ska vara "de" eller "dem", men en stor del människor verkar inte göra det.

Av TANDEMCYKELN

Varför behöver du fler kärnor? Vad är det du vill uppnå?

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av Jaevel:

Dom har uppenbarligen godkänt reklamationen. Den frågan kan vi ju anse utredd eftersom dom valt att betala ut köpesumman till TS.

Ja, men jag tror att en del företag biter i det sura äpplet och betalar tillbaka kunden trots att kunden har gjort fel. Det är lite därför som jag kritiserar TS, då denne inte specificerar någonting. Jag inser dock att jag är en varg bland får i detta delforum.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av twit:

Företaget har godkänt TS reklamation, så vad spelar det för roll att TS här inte i detalj beskriver felet? Frågan gäller skadeståndsanspråket, och dina återkommande försök att misstänkliggöra TS på en helt irrelevant basis blir tämligen löjliga.

Om jag hade velat få hjälp på ett forum, så hade jag utförligt beskrivit vad som var fel med skorna. Det hade hjälpt mig i min fortsatta kamp mot företaget. Om jag enbart ger en generell beskrivning av ärendet, så får jag inte lika specifika råd som jag skulle vilja ha.

Vi vet fortfarande inte varför företaget godkänner reklamationen. Är det på grund av den luddiga beskrivning som TS gjort här? Som sagt, ibland kan det finnas skäl för företag att godkänna reklamationer bara för att slippa en jobbig kund som själv gjort fel. Kanske inte så här, men det lär förekomma.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av KAD:

Det är alltså inte säljaren som kan välja fritt vilken åtgärd som ska genomföras.

Jag förstår din poäng, men jag tycker också du bör ta i beaktande att det finns människor som försöker få saker som de inte har rätt till.

Jag tycker jag i flera inlägg poängterat att man ska ta upp det som är mest viktigt för ens klagomål, vilket inte TS gjort, utan denne har i väldigt generella ordalag beskrivit att skorna inte fungerar. Om jag vore TS, så hade jag utförligt beskrivit vad som varit fel i det ursprungliga inlägget. Det hade varit min poäng för att driva ett mål mot företaget.

Om man inte på ett forum kan beskriva exakt vad som är fel, så kommer man inte vinna ett mål och man kommer att få motstånd från andra medlemmar i forumet som tror att personen inte talar sanning.

Så, jag ber om ursäkt för att jag är så negativ i detta delforum, men jag lyckas alltid hitta saker som jag inte tycker stämmer. I viss mån är det nog ett sundhetstecken då ett forum som alltid håller med TS inte är riktigt friskt.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av slipbit:

Tanken är med omleverans är om du lyckas köpa en sak på rabatt så skall företaget, säg att jag köpte en GoogleTV 4K för 499kr på Inet. Sen går den sönder och Inet ger mig 499kr istället för att ge mig en ny GoogleTV 4K. OK om GoogleTVn har gått ur sortimentet, men faktum är att ÅF har rätt att välja hur man ska ersätta.

Jag tolkar det som du skriver att företaget ska ersätta konsumenten med en likvärdig produkt. Det kan säkert stämma med elektronikprodukter som inte förnedras på samma sätt som ett par skor gör. Skor som man promenerat i under ett par månader är inte likvärdiga med ett helt par nya skor, då skor slits och det bildas en viss lukt i dem.

När jag gjorde lumpen så har jag för mig att tre deciliter vätska gick över till skorna varje dygn. Det påverkar givetvis skorna. Om inte annat, så luktar de annorlunda.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av Jaevel:

Exempel på vad de skulle kunna göra är att följa våra konsumentlagar.

Jag tycker det är ganska uppenbart att företaget betalat tillbaka pengarna till TS för att slippa dennes trams. Som sagt, om man klagar på en sko, så säger man exakt vad som är felaktigt och ger inte en väldigt generell bild av vad som är fel. Om innersulan lossnar, så skriver man direkt ut det. Det skulle jag gjort.

TS kommer givetvis inte vinna i ARN. Att tro något annat är inte rimligt.

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av perost:

Fast reklamationen godkändes ju av företaget, så hur länge skor ska hålla har väl inget med saken att göra? Problemet här är att företaget återbetalade köpet medan TS hellre ville få en likvärdig vara i ersättning.

Trots det så har TS inte berättat vad som gick sönder. Märkligt. Det skulle vara min största poäng om en sko gick sönder.

Ni övriga tycker enbart att det är fel att företaget återbetalar pengarna som TS lagt ut på skorna, trots att personen använt dem i flera månader.

Om nu något var fel på skorna och företaget betalar de pengar som TS lagt ut, vad mer kan då företaget göra? Snälla.

Av TANDEMCYKELN

Frågan är väl hur länge skor ska hålla. Det beror givetvis på hur mycket man går i dem. Tror att du får svårt att vinna, men det är bara min gissning.

Det som verkligen brukar slitas är sulan om man promenerar mycket. I alla fall på mina skor. Att saker lossnar inuti skorna är väl inte särskilt ovanligt om man nu promenerar mycket.

Du skriver inte vad som lossnat inuti skorna, vilket verkar vara ditt största problem och anledningen till att du gjorde reklamation. Det gör att jag inte riktigt kan ta dig på allvar, då det skulle vara det första jag skrev. Men, men.

Av TANDEMCYKELN

Nu har jag inte Excel på min privata dator, men det bör fungera med Letakolumn/Letarad. <ungefärlig> = SANT måste vara ordnad i stigande ordning och det verkar det vara för dig.

https://prod.support.services.microsoft.com/sv-se/office/leta...

Av TANDEMCYKELN
Skrivet av anon112397:

Är ingen ny företelse, har förstahandsinfo om att det satt fulla/höga studender och hade första och även även andra linjens support hos stort mjukvaruföreatg för 25 år sedan och då hade det pågått i många år sedan dess. Andra linjen var dom som var för påverkade för att svara i telefon men de kunde fortfarande bidra med svar...

Jag tycker det är extremt illa att man "berättar" saker som förmodligen inte är sanna.

Med tanke på din stavning och grammatik, så kanske du inte är nykter? Inget illa menat på något sätt.