Inlägg

Inlägg som roo har skrivit i forumet
Av roo
Skrivet av Björn Endre:

Jag läste någonstans att det var fixat men borde definitivt ha nämnt det. Jag hade inga problem alls med detta, annars hade jag självklart pratat om det mer.

Jo men i de reviews jag läst så tog det ibland ett par veckor innan det uppenbarade sig. Jag sitter ärligt och överväger om jag skall köpa en men vill veta med säkerhet att problemet är åtgärdat då jag inte orkar hålla på och strula. Då lägger jag hellre några hundralappar till och köper en maxnomic.

Hade varit kul om vi hade kunnat få en update nån månad senare hur kvaliten håller sig överlag på stolen!

Av roo
Skrivet av Corsair Johan:

Hejsan,

Detta var i en av de allra första batcherna, åtgärdat sen ett tag tillbaka. De som har detta problem får nya hjul utbytta utan kostnad.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Skickades från m.sweclockers.com

Hej Johan,

Det var skönt att höra! Jag tror för mig så har det avskräckt mig tillräckligt då jag inte vill ta chansen att köpa en stol där jag eventuellt får defekta kullager. Av den enkla anledningen att man måste kontakta support hos återförsäljare, ta bilder, någon skall ta beslut sen hanteras och till sist skickas. Det är säkert en vecka jag står utan stol och det är ingen risk man vill ta för en 3000kr's stol.

Det är synd, för dem är tilltalande!

Av roo

Jag har kollat på dessa stolarna och läst reviews överallt och de hade varit intressant om Swec-redaktionen upptäcker samma som nästan alla som inköpt dessa. Problemet är att kulorna ur kullagerna trillar ut och därmed blir hjulen obrukbara.

Gå in på diverse sajter som säljer och även youtube så kommer ni se vad folk skriver om stolarna.

Av roo

Nice! Tack!

Av roo
Skrivet av septembro:

@gaspari:

Yes! Ett gammalt plastkort (typ kreditkort) går alldeles utmärkt att skrapa bort gammal slikon med och du slipper oroa dig över att skrapa pcb:n på processorn. Skulle inte rekommendra att skrapa med rakblad där. Att endast applicera Conductonaut på DIE går utmärkt, gjorde detsamma själv. Sätter man på undersidan utav IHS så riskerar det att kladda ut om man använder för mycket. Var försiktig så att du inte kladdar ut flytande metall över transistorerna som sitter alldeles bredvid på processorn. Och att använda flytande metall ovanpå ska gå bra om kylarbasen är gjord utav koppar. Men INTE om den är gjord utav aluminium! Då vittrar den sönder och det vill man inte. Själv använde jag Noctuas kylpasta ovanpå och flytande metall under IHS. Du måste inte limma ihop processorn igen med silikon, det går utmärkt att endast klämma fast den med bygellåset i sockeln. Det är en klar fördel att inte limma om man skulle behöva göra om. Tänk bara på att sätta processorn aningen högre upp när du ska till och klämma fast den eftersom den har en tendens att utan silikon glida ner en liten bit. Väl på plats fungerar det utan problem. Det är klart, skulle du få för dig att sälja processorn är det en fördel om den är ihoplimmad, men det kan du ju göra vid senare tillfälle. Jag använde allt på som du listat förutom silikon, rakblad och nagelbandsverktyg när jag tog av locket på min processor. Arcticleans rengöringskit fungerar bra till ändamålet. Isopropanol är tacksamt att ha till hands om det skulle behövas ta bort flytande metall. Använd bara inte kemiskt ren bensin till just detta eftersom det kommer att smälta plast som pcb:n är gjord utav. Hoppas detta besvarade några utav dina frågor. Lycka till!

Jag tackar ödmjukast för ett ypperligt bra svar! Jag tar med mig allt till deliden!

Av roo
Skrivet av Westelindh!:

@gaspari:
Jag deliddade min 4790k mest för temperaturens (ljudets) skull och använde även jag conductonaut resultatet blev -20 grader på core, brukar maxa ut på ungefär 60 grader med pwm styrd fläkt som då landar drygt 1000 rpm. i 4.9ghz

så, helt klart värt besväret. använd inte metall när du skrapar på processorn din, hellre plast.

om det är första gången du använder conductonaut så använd mindre än du tror du behöver, sedan tar du mindre ändå lätt att ta för mycket och det är ingen höjdare då det både är flyktigt och ledande.

Lycka till och kör hårt!

btw så gick det allderles utmärkt att använda skruvstycke om du har tillgång till ett sådant, det gjorde jag utan problem.

Tack för bra information! Jag tänkte använda metallbladet till att göra rent från gammalt lim på IHS. Hur gjorde du efteråt relid med lim/silikon eller klämde du bara fast i sockeln?

Jag har https://www.inet.se/produkt/6902363/corsair-commander-pro#mer... till fläktarna så jag använder corsair link till alla mina fläktar och så styr jag vattenkylningen där också. Så har skapat profiler beroende på vad jag skall göra, min "chilling" profil där det är mer eller mindre helt tyst hade varit nice att använda när man spelar eller gör något annat som kräver lite mer av cpun.

Av roo

Delid 4790K

Hej Alla,

Går i tankebanorna kring att delida min I7 4790K Devils Canyon CPU då jag troligen nått peak på min CPU gällande överklockning.
Den körs för närvarande i 4.8Ghz @ 1.288v med uncore på 4.2ghz. Kör en Corsair H115i kylare med Noctua NF-A14 iPPC-2000 140mm.

Anledning till deliden är helt sonika att jag vill ha ner temperaturerna ännu mer och se om jag kan komma upp i över 4.8ghz (vilket jag kanske inte kan) men är ändå ett 'kul projekt' att testa. Min garanti har gått ut för längessedan så om något går åt pipsvängen så är jag full införstådd att jag får köpa nya grejer och det kan jag leva med.

Tänkte mig att köpa in följande:

der8auer delid die mate 2
https://www.inet.se/produkt/5320117/der8auer-delid-die-mate-2...

Thermal grizzly conductonat
https://www.inet.se/produkt/5320119/thermal-grizzly-conducton...

Arcticlean rengörningskit (hittar inte var jag kan köpa isopropanol i mindre flaska)
https://www.inet.se/produkt/5321164/arcticlean-rengorningskit...

För relid:
https://www.k-rauta.se/byggvaruhus/silikon-casco-v%C3%A4rmebe...

Verktyg:
Tops som följer med till Thermal grizzly conductonaut för att sätta smeta ut metallpastan

Rakblad (för att få bort gammalt silikon/lim)

Nagelbandsverkyg (är från sambons pedikyr-set )

Frågorna då?

Jag tänkte sätta Thermal grizzly på die'n bara, har sett videos där man sätter det på undersidan av IHS. Vad rekommenderar ni?

Använda metallpastan ovanpå dien verkar vara no-go då coldplaten på min AIO är gjord av koppar.

Tänkte använda Arctic silver 5 (som används idag för detta) känns det rimligt?

Gällande Relid så har jag egentligen bara googla upp ett värmebeständigt silikon - Vad har ni använt?
Det är några som säger de inte använder något och "klämt" fast IHSen. Hur tusan går det till?

Av roo
Skrivet av zetruz:

http://i.imgur.com/ouL5WTJ.jpg

Huehue! Fonten är Trajan Pro 3 som kan laddas ned i detta paket.
(Ville ha en tröja utan femtiotvå olika logotyper på. Jag tror att folk generellt inte gillar att känna sig som reklamblad.)

haha detta är fantastiskt!

Av roo
Skrivet av thomson:

Jag inväntar betalning från en tidigare budgivare.
Om han inte hör av sig så hör jag av mig till dig.

Mvh
Patrik

OK, hör av dig. Jag betalar med swish på plats efter jag sett kortet.

// Nicklas

Av roo

3600kr kan hämta när som under dagen och kan swisha

Av roo

3600kr kommer och hämtar idag

Av roo

@minh: Tjena, jag kör profiler via corsair link så har en som är "chilling" och en "gaming" på chilling kör jag low på pumpen och gaming så kör jag performance (max).

Av roo

@minh: Det låter som du har något windowsproblem som säger att drivrutinerna/mjukvaran inte är digitalt signerade. Lös det problemet så kommer du komma åt mjukvaran och kan trixa med pumphastigheten. Kör du i performance så kör pumpen på ~ 2850 rpm.

Av roo

Har inte läst alla som svarat i tråden men jag kör ett MSI Z97 Gaming 5 och jag har en i7 4790K @ 4.8ghz och kan köra aida64 i 8h utan den hakar upp sig.

Jag har min VCORE på 1.275v (den ökas till 1.288v vid stresstest)
Core ratio är 48
Ring ration är satt till 42
Minnena körs i XMP-Profil 1 på 2400mhz (stock)
Kan även säga att detta fungerar med Intel C-state enabled så volten ökar enbart vid last.

Av roo

@kriller007: Kör corsair link! fungerar smidigt

Av roo
Skrivet av jOnÄTÄn:

Ok för anledningen till att jag tog am3 skruvarna istället för am4 var att enligt manualen skulle AMD skruvarna vara svarta och intel grå/bruna så körde på de svarta men AM4 skruvarna visade sig vara exakt samma färg som Intelskruvarna.
Men är du säker på att du har rätt och det är ett vanligt problem med Corsairs kylare så är det säkert så också.

Ah då förstår jag, riktigt krångligt för användaren då! I mitt fall så letade jag på nätet och en ägare av en h115 fick samma fråga om skruvarna så han tog foto på alla 3 modeller och det visade sig även han använde rätt skruvar.

T.ex denna tråd rör ämnet lös backplate.

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=157640

Av roo

@jOnÄTÄn: 100% säker på de är rätt skrivar. De för amd är svarta. De som är till t.ex 2011-3 mobos har två olika längder på vardera sida av skruven. De jag använder är mörkgråa och är lika långa på båda sidorna. Det var det första jag även kontrollerade (ca 10x). Googla h115 lose backplate, så finns det massa träffar på corsairs forum där hälften har problemet ca. Corsair skriver att det spänns fast när man monterar fast pumpen, vilket är sant. Dock så får man inte lika bra kontakt med ytan.

Av roo

@kriller007: Ah förstår!

Jag har ju precis fått rätt på min h115 nu och där har jag monterat Noctua NF-A14 IPPC-2000 PWM 140mm fläktar istället för medföljande original. Jag har bättre temperaturer nu än tidigare och bra mycket tystare. Så personligen här kan jag inte hålla med dig, då mitt utbyte gjorde skillnad.

Var de värt 2000kr (vattenkylning plus nya fläktar)? Nej såklart inte! Dock har det varit lärorikt och kul, så ångrar det inte för fem öre.

Av roo

Jag åkte till bauhaus för att hitta gummibrickor och plastbrickor som jag kunde använda som spacers så det inte satt löst.

Kitten jag köpt ser ut såhär i butik:
http://i.imgur.com/65KOVx9.jpg

Sidan om varandra:
http://i.imgur.com/SqrS5bn.jpg

Stackade ovanpå varandra och satt på backplatens skruvhål innan jag satt fast det på baksidan av moderkortet.
http://i.imgur.com/fxWHNzc.jpg

Bottenbrickan är i gummi medans den andra brickan är i plast.

Detta resulterade i att skruvhållen från backplaten hamnade precis i linje med moderkortet och inte stack ut 5mm.

Efter montering så kyler nu min h115 som jag personligen förväntat mig för en kylare för 1500kr med tillhörande dubbla Noctua NF-A14 IPPC-2000 PWM 140mm fläktar som är satt i push-configuration i toppen av chassit (blåser ut)

Av roo

@GoldenFan: helt säker! Det medföljer enbart en backplate och "frontplaten" är förmonterade. Var inne på massa forum och det visar sig att ca hälften av de som köper kittet har samma problem och efter intensivt googlande hittade jag en som hade löst det med en gummibricka och en plastbricka. Visar sig att backplaten inte tar hänsyn till tjockleken till moderkortet. Så har du ett tjockare moderkort så fungerar det bättre och vi som har tunnare får en ganska lös backplaten som har ett spelrum på ca 5mm. Detta resulterar att den sitter löst och när du skruvar åt pumpen så får du inte så bra kontakt med cpun.

Jag har precis blivit klart med min "mod" och mina temperaturer droppade ca 10 grader på en i7 4790k på 4.8ghz med 1.3v

Skall lägga upp bilder på grejerna ifall någon i framtiden dyker på samma problem.