Inlägg

Inlägg som shauni har skrivit i forumet
Av shauni

paket 4 - 400 + frakt.

Av shauni

Har också byggt passiva datorer, men måste säga att helpassiva lösningar är svårt för grafikkort. Du måste klocka ned kortet rejält för att det inte ska överhettas vid 100% load. Oavsett hur stor kylfläns du har.
Sen tycker jag faktiskt inte att chassifläktar (specifikt de med lägre varvtal) hjälper särskilt mycket överhuvudtaget vid kylningen av grafikkort då de inte penetrerar kylflänsen särskilt väl.
Nu har ju faktiskt flera tillverkare lyssnat på kritiken och gjort grafikkort som är semipassiva, tycker det är en mer hållbar lösning. I värsta fall är det ju bara att ändra fläktkurvan så att den aldrig går igång, oavsett load. Kanske behöver flasha om bioset för det dock.

Av shauni

Jag är lite nyfiken på hur den mäter kaloriintag. Såvitt jag vet finns det ingen smartwatch som gör det?

Av shauni
Skrivet av Dimestam:

Kom igen, spel i ordets breda bemärkelse är knappast associerat med interaktiva ljudböcker eller andra supernischade indieprojekt. Diskussionen är ju egentligen den omvända: är Dear Esther m.fl. datorspel eller något annat? Litteratur, konst?

Jag tänkte främst på äventyrsspel som baseras på verklig historia och arkitektur som skulle kunna dra stor nytta av denna teknik. Exempelvis Gabriel Knight. Behövs inte animationer som integrerar med bakgrunden i äventyrsspel heller.

Av shauni
Skrivet av runeman:

kan du inte bara aktivera fildelning, lägga in alla datorer i samma arbetsgrupp och tuta och köra med delade mappar? ursäkta om tiden har sprungit iväg från mig, så fungerade nätverk en gång i tiden windows 8 har aldrig fallit mig i smaken, det kan hända att det inte alls fungerar så längre.

Det är icke lokal, alltså WAN vi pratar om.

Av shauni

Subsonic är rätt smidigt. Främst till för streaming till telefon, men det finns desktopklient och du kan även ladda ned saker permanent. Vet att du sa utan klient men det funkar inte riktigt så? Windows fildelningsstöd är ju också server>klient även fast det är förinstallerat. Annars kan du ju komma åt filer via webbläsaren om du skapar en filserver, alternativt molntjänst?
Enklast vore väl ifall du har en modern router, att du sätter upp fildelning genom den via WAN?

Av shauni
Skrivet av Swedish Berserk:

De har redan hittat lösningen så knappast något som förstör spelet. Kan även tilläggas att detta spelet är sämre på i princip alla punkter än Sims 3. Maxis har tyvärr tappat stilen helt och detta spelet i min mening förtjänar inte att sälja alls.

Maxis? Maxis dog för över 10 år sedan. De lever endast kvar i namnet.

Av shauni
Skrivet av XFTality:

Har en Sony Xpera Z1, då Z2 är i princip identisk men med till och med mer funktioner så kan jag djupt rekommendera den. Jättebra batteritid, prestanda, kamera samt design som ligger i nivå med iPhone samt HTC M8. Dessutom är den vattentät, brukar kolla på tv-serier i duschen nu

z2 är mycket längre (med bättre skärm), mer hållbar, mycket bättre batteri, fixat vattenflärparna osv. Det finns en del stora skillnader. Tycker det är konstigt att du prisar batteriet i z1 då många klagar på just det.

Av shauni
Skrivet av HazZarD:

Ok men ta en Z2 då, inget jag rekommenderar dock..

Man måste inte alltid ha det absolut nyaste... Mobiler uppdateras ju nästan varje halvår numera. Z2 kommer att vara bra i många år till.
Som sagt + är batteritid, bland den bästa på marknaden, stor skärm, bra som kamera. Fortfarande rätt dyr tyvärr, men bland de bästa mobiler som finns just nu.

Av shauni

Det renderas realtime? Isåfall wow.

Av shauni

Andra generationens SF-kretsar har haft lite livslängdsproblem. Bytt ut några SSDer som krashat för vänner jag har byggt åt. Konstigt nog lever min Vertex 2 från 2009 som fick otroligt mycket kritik varit en riktig trotjänare

Av shauni
Skrivet av LPG:

Väldigt vanligt i till exempel Starcraft. Osäker på varför men en sak jag kan tänka på är att till exempel för att kunna se Observers samt Dark Templars lättare. (Osynliga enheter kan man bara väldigt knappt se)

1. Starcraft har bara en upplösning. Jag vet att du menar SC2, men skriv inte så.
2. Du spelar på längre inställningar pga omständigheterna. SC2 är dåligt optimerat för CPU så man måste sätta alla CPU-inställningar på lägsta för att det ska vara spelbart. Sen handlar det om att du kanske blir tilldelad en sämre dator på ett LAN då det kan kännas ovant.
3. I vissa spel så måste man låsa FPSen till en ganska hög nivå för att det ska vara optimalt. Tex i QL så spelar man på 125 eller 250 fps och det kan vara lite krävande.
4. Sen finns det vissa andra fördelar, som handlar om hur pixlarna på modellen ser ut, en blockigare yta kanske motsvarar verkligheten mer än när det är högupplöst.

Av shauni
Skrivet av Nautilus011:

Tror inte det är ett så bra sätt att mäta. Olika moderkort har olika tid för att dra igenom UEFI, ex mitt asus moderkort visar loggan 2 gånger, (asuslogga-text-asuslogga). Sen måste jag knappa in lösenordet till win.
Det va därför jag valde att ta tiden från att sista asus loggan slocknar till att jag får upp rutan till lösenordet.

Tycker man ska räkna från kallstart, hur snabbt UEFI laddas är ju lika angeläget som hur länge man ser Windows loggan eller whatever.
Med Windows 7 tar det 14 sek kallstart
Windows 8 11 sek har jag för mig
Med Arch 7 sek.

Av shauni
Skrivet av myggan123:

Men är sensskalan samma i alla spel? De tvekar jag på?

Därför man brukar mäta efter cm/360...

Av shauni
Skrivet av Imaculent:

Ser heller ingen anledning att köpa passivt när ett semipassivt i praktiken skulle vara passivt.

För att fläktkurvorna är ofta för aggressiva och inte går att ställa in själv? Många nätaggregat startar fläktar vid 20% load, vill inte kalla det semipassivt.

Av shauni

Om man vill ha ett tyst chassi tycker jag det är bättre att satsa på bra luftflöde än ett stängt ljuddämpat chassi. Du kan köra passiva eller semipassiva lösningar på allt utan problem. Vad är då meningen med ljuddämpningen, det skadar ju bara? Den enda restriktionen är egentligen top of the line GPU, ex 290x och 780, de klarar inte riktigt att köra semipassivt om du inte klockar ner rejält.

Kan skriva min setup som är i princip helt ljudlös, byggde den dock för några år sen. Det är i5 ivy bridge med HR-02, Silverstone PS07 (nåja, inte det öppnaste chassit men ville ha konstruktionen för PSUns plats), 5st noctua 500-700rpm fläktar, Super Flower Golden Silent 500w och gtx 670 med Alpenföhn Peter. Såhär i efterhand så hade det varit smartare att ha två andra PWM-fläktar för grafikkortet då de inte penetrerar kylflänsen så bra, vilket gör att mitt gtx670 klockar ned sig lite när det blir pressat till max.

CPUn går att överklocka som vanligt, då jag inte behöver ändra volt förrän 4.3 ghz. Förvånansvärt blir den aldrig för varm. GPUn däremot... är inte att tänka på. Om jag hade byggt datorn nu så hade jag nog köpt ett sånt där semipassivt Asuskort som kan gå ljudlöst utan större belastning. Gillar inte andra stockfläktar för grafikkort då deras 'idle' läge är ofta över 1000 rpm vilket låter en hel del med öppet chassi.

Av shauni
Skrivet av Christoffer1989:

Efter x-antal timmar så tröttnar man på ett spel tyvärr. Känns bara extremt repetivt om man skulle spela det igen och vill därför ha något "nytt"
Jag hade verkligen hoppats på att DS3 skulle bli en värdig uppföljare men ack så besviken man blev

Neverwinter Nights har jag spelat men kändes inte så trevligt, kommer inte ihåg idag varför jag kände så men tror inte jag skulle känna anorlunda nu =/
Dom andra spelen har jag inte hört talas om så det ska jag kolla upp tack

Spelade du MotB? Vanilla-Neverwinter Nights är ganska dåligt, speciellt ensam. Sen är faktiskt Divine Divinity ett riktigt bra spel, lite mer hacknslash än OS.

Av shauni

Bahnhofs vd borde bli komiker

Av shauni

Tycker det är mysigt att ha den påslagen hela tiden, stänger aldrig av min. Men har den också lite som mediaserver till mobil när jag är bortrest och även för rendering. Har själv hört att nedstängning och uppstart frekvent har mer negativ påverkan på livslängden än att ha på datorn hela tiden. Vet inte om det stämmer så väl heller dock, förutom förstås när det gäller SSDer.

Av shauni
Skrivet av Curemylife:

Kul för dom som bryr sig men återigen idioti, 144hz när det som är mest intressant är att se det på tyngre upplösningar när bildrutor per sekund är under 60.

Du kanske tycker det, men faktum är att denna skärm verkar perfekt i FPS som QL där du gärna vill ha minst 120hz (med 125fps), gsync, snabb responstid och utan ghosting.