Inlägg

Inlägg som Åkan har skrivit i forumet
Skrivet av SCORPIUS:

Ge mig Beyerdynamic DT 990 PRO eller likvärdiga med inbyggd mic så så kan jag tänka mig köpa något som riktar sig till "gamers".

? https://www.komplett.se/product/915457/datorutrustning/kringutrustning/headset-tillbehor/headset/beyerdynamic-mmx-300-v2-gaming-headset

Edit: Btw om Alpha S har samma konstruktion som den äldre Alpha, så ska man vara lite försiktig med att köpa dessa, då elementen ligger direkt mot örat, finns ingen stoppning i öronkuddarna mellan öra och element. Går kanske bra om man har små öron eller öron som ligger mot huvudet.

Har du testat med speedtest, Bredbandskollen är inte pålitlig längre, då den verkar påverkas av bland annat vilken webbläsare man använder och energisparfunktioner på nätverkskort.

Speedtest

Edit: Såg att du precis hade testat

Har du otur har Nod-switcharna inte stöd för mer än 100mbit, därmed kan det bli dyrt, då de lär köpa in nya switchar på Nod sidan. Oftast vill nätägarna invänta en migrering av alla kunder då det blir billigare för alla parter.

Skrivet av MT-Adam:

Lustigt, jag tryckte på "reparera", och efter det tycks det fungera! Kanske kan vara pga jag laddat ner Windowsuppdateringar emellan? Fattar nada av dessa datorer alltså, ja är nog en sån där person som ska stå med en slägga eller spade i hand och hålla mig så långt bort från elektronik man kan komma! ^^

Nice Kan vara, kan också vara andra program som gjort att de inte installerades korrekt, som bland annat virusprogram.

Gött att det löste sig då i alla fall

Skrivet av MT-Adam:

Aha, tack Då är den ok iaf! Dock fortfarande bekymmer att jag inte får in SATA drivisar. Men det tycks ju fungera iaf som sagt...

Tack nu är jag med Hahaha vad konstigt!

Var så lite, kul att det löste sig

Hmm, vad är det som händer då när du försöker installera SATA drivern? Alltså går den igenom hela installationen eller lägger den av under installationen?

Så här ser det ut på min Z370 maskin, årtalet kan verka skumt för chipset, men tydligen ska det vara så: https://imgur.com/bUGKxji

Skrivet av MT-Adam:

Ja du kollar på fel ställe, det där är CPU:n inte chipset, gå till systemenheter istället i enhetshanteraren som de säger i länken som ToddTheOdd skickade och så kan du kolla den som heter Intel management Engine interface så ser du om du har 11.7.0.1014 och sen kan du ju kolla någon av de som heter något med Intel 100 series eller något så ser du chipset versionen ska kanske var 10.1.1.42, vet att brorsan har den och han har Z170. Du får lägga upp bild om du vill att jag ska bekräfta.

Nä jag menar vart kollar du vad du har för version? Hur vet du att det inte gav resultat?

Nja, nä men är du säker? Kan du ladda upp en bild på vart du kollar?

Ja, Windows har ett inbyggt administratörskonto som har full behörighet, detta använder du tillfälligt genom att du högerklickar på installationsprogrammet och väljer Kör som administratör. Microsoft har gjort så här att säkerställa att skadliga program eller applikationer inte ska få direkt behörighet till systemet.

Sen kan du om du högerklickar på ett program och går egenskaper och sen klickar du på fliken kompatibilitet och så kryssar du i Kör det här programmet som en administratör, då kommer det programmet att alltid att köras som administratör.

Har du kört installationen som administratör? Sen vet jag inte, men chipset ska vara på version 10.1.1.45 och IME ska var på version 11.7.0.1045. Om det finns en nyare vet jag inte.

Skrivet av Nephitis:

@Åkan: När du väl byter ut CPUn ett flera år så kan det väl också vara värt att byta sin kylning?

Mjo kanske det, men känner samtidigt om jag bara behöver göra ett fläktbyte så är jag nöjd med det, om det nu inte skulle vara någon skillnad.

Skrivet av Andreaz1:

Jag har inte kollat några tester så har ingen fakta på detta men Noctua är inte gratis och jag tycker inte det känns värt att byta U12P mot U12S, kör i så fall på D15 om du får plats med den.

Skickades från m.sweclockers.com

Har kollat på tester, men hittar inget om hur U12P presterar gentemot U12S med samma fläktar, vilket i sig är lite förståeligt då U12P:n har några år på nacken. Men det borde ju inte vara någon skillnad då U12S baseras på U12P:n, det enda som skiljer är djupet och fläktarna och att det är en räfflad yta på undersidan, men är osäker på om det är negativt eller positivt.

Skrivet av prpx:

Ska nog inte behövas. Å andra sidan så fyller nog min Thermalright Ultra-120 Extreme 10 år i år och kan tänka mig att den får hänga med i minst en uppgradering till så jag kanske är fel person att fråga

Haha, min U12P är inte långt ifrån, har haft den 9år nu.

Men då struntar jag i att byta till en U12S, ska kolla mer på D15S.

Men om jag nu skulle byta fläktarna/fläkten på U12Pn, då är frågan är det någon/några som har erfarenheter av NF-F12 eller NF-A12x15 och i så fall vilken ska man välja? NF-F12 känns ju som att den kommer göra sitt jobb, enligt det jag har hittat och hört. Men NF-A12x15 vet jag inte, men har hört att den ska ju prestera lika bra. Sen den enda fördelen NF-A12x15 i så fall har är att den gör att djupet blir mindre, än om jag tar NF-F12.

Byta ut NH-U12P SE2 mot NH-U12S/D15S eller bara byta ut fläktarna?

Hej!

Har en NH-U12P SE2 som kyler min 3770K, ska uppgradera till en 8700K och då undrar jag om det är värt att byta ut den mot en NH-U12S, skulle kunna tänka mig NH-D15S också eller bara byta fläkten på den till en NF-F12 PWM eller NF-A12x15 PWM?

Får också samma symtom med mitt EVGA 1080TI FTW3, dock upplevde jag att problemet inte fanns från början, utan det började för kanske för 2 veckor sedan.

Det jag vet som har ändrats under dessa två veckor är att en Windows uppdatering installerades och att jag installerat nya Nvidia drivrutiner och EVGA Precision XOC, men jag har provat att ominstallera och ha EVGA Precision XOC avinstallerat, men problemet kvarstår.

Skrivet av AS1M4X:

Både Temporära internetfiler och Temporära filer låg på ett par MB styck, eller kollar jag fel? xD

Bra det, annars brukar ju de ligga på flera GB

Skrivet av AS1M4X:

Jag kör bort allting då. 0,3 gig må inte vara mycket men fan vad irriterad jag blir, hittar var och varannan dag någon 0,5GB skräp som inte gör något. Många bäckar små! Tack så mycket för hjälpen båda två!

Om du oroas och störs över en drivrutin på 0,3 GB, borde du gå in i diskrensning i Windows och se hur mycket din temp fil mapp eller andra liknande mappar ligger på

Vart tveksam till BF1 när jag såg sekvensen med MG:n, höjer de inte rekylen på dem så att man måste sätta upp dem för att vara effektiva, så kommer jag bli besviken. För som det har varit de senaste BF så springer alla runt med dem för att de ger mer skada och har högre eldhastighet och har knappt någon rekyl, vilket jag tycker förstör spelkänslan och andra vapnen blir obetydliga.

Nu vet inte jag hur Bahnhof har det, men är routern deras så är det deras ansvar kan jag tycka, så då ska du höra av dig till dem och be dem kolla vad som är fel.

Är den din router eller vill kolla ändå om nu Bahnhof inte hittar något, så kö en tracert på datorn i CMD till 8.8.8.8, du kan använda PingPlotter https://www.pingplotter.com/ också och kolla vart den stannar, stannar den utanför din router är det Bahnhofs fel, annars är det något med din router eller nätverkskablar.