Inlägg

Inlägg som Nisse977 har skrivit i forumet
Av Nisse977
Skrivet av SweDragon:

Samma här! Blir nog en uppgradering från min 5900X. Än så länge känns den inte som ett hinder, men 3d cache och högre IPC kan nog komma väl till pass framöver (och lite bättre strömeffektivitet skulle inte skada).

Sitter också på en 5900X vilket är en trevlig CPU för diverse workloads, jag har pillat en del med arbete som drar nytta av många cores, men sista halvåret har det blivit en del spelande och därför kommer jag vid nästa uppgradering satsa på den snabbaste CPU'n för spel. För den duger troligen till andra workloads också.

Det spelar mig ingen roll om märket är AMD eller Intel, bara man får vettig prestanda för pengarna. Med andra ord skulle jag inte betala 50% mer för det ena märket om den inte skiljer mycket i prestanda.

Hoppas på 9800X3D förhoppningsvis blir nått vettigt att satsa på

Av Nisse977

Jag har precis bytt laptop, så jag har fått över en fin Dell XPS 15, men jag ska säga med en gång att jag inte är säker på om jag ska sälja den än. Ska nämligen byta skärm på den "nya" laptopen jag har..

Dell XPS 15 modell 9560 4K
Skärm: 4K IPS touchscreen (kanonskärm!)
7700HQ CPU (4-kärnig)
32GB RAM
GTX 1050
512GB SSD (1700MB/s läshastighet)
Stora 99Wh batteriet. Men det är slitet. Håller ca 3h beroende på belastning. Skulle rekommendera att byta batteriet till ett nytt för att få typ 7-8h batteritid.

Av Nisse977

Ja det är väl så det är tyvärr!
Men nu är jag nöjd när det är löst för tillfället

Av Nisse977
Skrivet av DennisOlof:

@Nisse977 du behöver inte oroa dig, har du haft CGNAT och nu blivit av med det så kommer CGNAT inte tillbaka. Din fiberdosa är typ inlagd i någon databas eller system. Jag hade CGNAT och upptäckte det efter en tid, jag frågade om det gick att få det ändrat annars hade jag behövt byta ISP, inga problem sa bredband2 till mig.

Därefter har det varit någon större strömavbrott och typ hela stadsnätet som gått ner, men när jag fått tillbaka allt så har det inte blivit CGNAT igen. Jag skulle inte byta till annan leverantör, funkar det så kör vidare. Risken om man byter är att man kommer åka på CGNAT igen. Nu klarar dom flesta sig bakom CGNAT i alla fall, men för vissa saker blir det problem och jag är en sådan typ av användare.

Jag hade ju inte CGNAT före strömavbrottet. Har haft direkt-linje sen 2019 när jag bad Bredband 2 om det. Men vid detta strömavbrott så ändrades detta av en eller annan anledning. Använde direktlinjen nästan varje dag så det var därför jag upptäckte förändringen med en gång när det gått över till CGNAT.

Av Nisse977

Hej! Tack för alla snabba svar!

Det har löst sig nu

Först chattade jag med supporten på Bredband 2 för några veckor sen. Den personen menade att inget var fel.
Idag chattade jag igen, och första personen ville att jag skulle kolla upp diverse IP och MAC adresser sen försvann han från chatten då han menade att jag skulle kolla upp det han sagt och sen återkomma, men jag stod där redo att leverera siffrorna så jag blev skitförbannad när han bara stängde chatten så jag fick ställa mig i kö på nytt...

Den tredje personen löste problemet med en gång. Han sa typ, "Ja jag ser att du nog ligger under CGNAT nu, ska fixa det, vänta en kort minut."
Sen var problemet löst.
Undrar varför de andra i supporten hade sådana problem att lösa det eller som den första menade på att inget var fel....

Jag hovrade över knappen för att byta till Bahnhof istället, men nu blir jag kvar hos Bredband 2 ett tag till så får jag se hur det känns.

Av Nisse977

Kommer ej åt mitt hemnätverk efter stort strömavbrott i min stad. Extern IPV4-adress ev ändrad till Carrier-grade NAT (CGN), men ISP nekar till att de gjort något sådant

Hej!

Har ett stort problem. Jag kommer inte längre åt min hem-automation eller andra funktioner i min villa efter att vi hade ett stort strömavbrott i staden där jag bor.

Jag har Bredband 2 som leverantör och det kommer till huset via Telia Öppen fiber.
Tidigare så hade jag samma extern IP-adress om jag kunde se i Routern och genom en sökning på www.whatsmyip.com
Efter det stora strömavbrottet i stan så fick jag en annan extern IP-adress på www.whatsmyip.com, men problemet är att det inte är samma som jag ser i routern (som nu börjar på 100.** vilket betyder att de kör Carrier-grade NAT (CGN) )

Om jag kopplar en dator direkt till inkommande nätverksuttag i huset så visar den en tredje IP-adress, vilken inte är samma som varken Whats my IP eller routern visade...

Har snackat med Bredband 2 och de säger att de inte ser några konstigheter och att jag fortfarande ska ha direktkoppling till nätet.

Vad WhatsmyIP säger med dator direkt kopplad till inkommande fiberdosa i huset
94.***.133.129 (första kollen)
94.***.134.185 (sen resterande gånger jag kollade)

Vad WhatsmyIP säger på dator kopplad till nätet genom routern
94.***.132.122

Vad routern säger att den är uppkopplad mot för extern IP (WAN)
100.***.75.237

Tidigare visade alltså routern och whatsmyip samma extern IP-adress, så som det borde vara.

Vad ska man göra? Tjata på Bredband 2 tills de löser det? Eller kan det bero på något annat mellan mig och dem, nån nätverkscentral i bostadsområdet?

Av Nisse977

Har också en A1200 och en C64, gamla grejer 😁

Av Nisse977

Jag läste precis att det dykt upp ett alternativ.
Asus Zenfone 11 Ultra 👍

Den telefonen har det mesta bortsett möjligtvis från priset, men man kan inte få allt.
Den har:
Platt skärm
144Hz
Snapdragon 8 gen 3
12Gb RAM
3,5mm uttag
Trådlös laddning
Stort batteri
Möjlighet till att ställa in hur mycket batteriet ska laddas(snabbt, långsamt, ladda till 100% eller lägre)

Min sons Zenfone 10 är grym! Sjukt bra batteritid, snabb och allmänt trevlig. Men jag vill ha en större telefon än Zenfone 10 så då kan nya Zendone 11 Ultra kanske passa.

Vet dock ej hur bra kamerorna är..

Av Nisse977
Skrivet av xenom:

Ett entusiast-kort idag, kostar som en bättre begagnad bil då

Det är väldigt sant! Faktiskt kan det stämma idag med.
Ett RTX 4090 kan kosta 25000kr, och mitt senaste bilinköp för ett år sen var en V70 från 2005 för 25000kr hahaha!

Av Nisse977
Skrivet av DLM:

2013 GTX 770, 2016 GTX 1080 och 2023 RTX 4080. Det ska märkas på spelprestandan när man byter grafikkort

Hehe! Ja rejält med!

En sak som jag pillat med då och då är bildkvaliteförbättring på videoklipp med hjälp av AI-programvara. Skillnaden på att rätta till ett 18 sekunder långt FHD videoklipp med GTX 970 Vs RTX 4080 var drygt 140x snabbare haha! Galet! Men inte så konstigt då RTX-korten faktiskt har AI-accelererande kärnor vilket GTX 970 inte har.

Av Nisse977

För ett år sen ersatte jag mitt gamla GTX 970 (från 2015) med ett begagnat RTX 4080, snacka om prestanda lyft! 😂👍

Jag brukar ha mina grafikkort ganska länge, mer så de senare åren eftersom korten blivit så sjukt dyra.

Minns för 20-25 år sen, då gav jag 3300kr för nVidias värsta grafikkort. Sett till min nettolön då och nu så skulle det motsvara 8250kr för värstingkortet idag, men ett RTX 4090 kostar tyvärr en del mer än så idag... Det kostar ganska precis 3x mer än så..

Av Nisse977

Annonsen är avslutad

Av Nisse977
Skrivet av charmless:

250 kr + frakt

Jag ser att vi har en vinnare på 250kr 👍

Då tar vi adress osv via PM.

Tack på förhand!
Mvh Nisse

Av Nisse977

Tackar! Det är noterat.

Av Nisse977
Skrivet av 100mbit:

Jag har försökt hitta en Amiga 1200 eller 4000 några år men man snubblar ju inte direkt över dom.

Hej!

Jag har varit med i 20år+ här på Sweclockers, men har nog aldrig tänkt på att nämna något om mina gamla Commodore datorer.
Har en C64 i originalkartong med bandstation osv.
Har också en Amiga 1200 HD i originalkartong + den lite ovanliga skärmen Commodore 1942 bi-sync från 1993 som nog oftast användes till Amiga 4000 än annat på den tiden. 1942-skärmen klarar nämligen både standardupplösningen för Amiga-datorer men också den högre upplösningen som AGA datorer som Amiga 1200 och Amiga 4000 kan ge. Den har också stereohögtalare precis som den mer vanliga 1084s skärmen från den tiden.

Förutom datorerna så har jag ett par möss, joysticks, programvaror, spel osv. Har också ett tidsenligt 56k modem med strömadapter och rätt kabel för att ansluta till Amiga 1200.

Anledningen till att jag nämner något nu är att jag såg en köpes-annons där någon ville köpa dessa prylar.
Han var intresserad och bjöd ett pris som jag gick med på. Men sen i sista stund backade han ur då han påstod att frugan satte stopp för affären hahaha!

Har varit i kontakt med en intressent till, men han underskattade priset på dessa prylar rätt rejält (så klart) så jag var inte intresserad av att sälja till honom. Han bjöd i princip 25% av vad grejerna går för på Tradera, så det var knappast intressant.

Jag vill sälja till en sann entusiast. Jag vägrar sälja till gravt underpris till någon som bara försöker göra ett kap och sedan själv sälja grejerna till högsta pris på Tradera.

Det är ju gamla grejer, men jag testkörde Amigan i 4 timmar en dag förra veckan. Funkade fint trots att jag inte haft igång den på 25 år hahaha!

Är det någon som är intresserad kan ni ta kontakt med mig här i tråden eller på PM. Jag har inte lagt ut grejerna på annons än.
Mvh Nisse977

Av Nisse977

SODIMM DDR 4 3200Mhz 16GB (2x8GB) för laptop

Hej!

Som rubriken säger så säljer jag ett 16GB-kit med 2x8GB Samsung minnen.
Har suttit i en Asus G15 gaminglaptop.

Säljes för bud på lägst 200kr.
Billigaste motsvarande kit kostar nytt 450kr enligt Prisjakt.

Hämtas i Mölndal/Göteborg eller kan skickas om köparen står för frakten.
Mvh Nisse977

Läs hela annonsen här

Av Nisse977

Uppgradera laptopen? Jag har en ny IPS 4K, 120Hz, 400nits, 100% Adobe RGB panel till salu

Hej!

Har du en 15,6" laptop med dassig bild eller kanske till och med trasig skärm? Då kanske jag har lösningen.

Köpte hem en trevlig B156ZAN05.1 IPS panel i 4K upplösning och 120Hz med 400nits ljusstyrka (250-300nits brukar vara standard) och den har 100% Adobe RGB color-space.

Jag skulle ha skärmen till en gaminglaptop Asus Rog Strix G15 (G512) från 2020, men tyvärr hade inte utgången i den laptopen stöd för 120Hz i 4K upplösning. Senare läste jag på att det moderkortet har stöd för 1080x240Hz, 1440x144Hz och 2160x60Hz.... Så det var mitt eget fel att jag inte kollat upp detta mer noggrant före jag beställde.
Har istället beställt en 1080 144Hz med fin lika fin färg-rymd och ljusstyrka istället för 4K panelen då det troligen är mest lämpat med 1080p för min hårdvara.

Oavsett så var denna 4K panel verkligen trevlig att se på, mycket ljusstark och fina färger, nått helt annat än original skärmen i G15 laptopen som är blek och kontrastlös i jämförelse.
Panelen använder standardmått som passar de flesta 15,6" laptops. Interfacet är det vanligt förekommande 40-pins eDP (embedded Displayport) som används i många laptops av olika märken. (Se närbild på kontakten)
350.66mm bred, 216.45mm hög och 2.6mm tjock.

Jag gav totalt 1800kr för panelen.
Jag önskar därför att eventuell budgivning börjar på 1000kr.
Det finns många paneler att köpa till billigare summa än den här, men så fort man ställer krav på bildkvalitén så som IPS-panel, upplösning, uppdateringsfrekvens, att det ska vara högre ljusstyrka än standars och bra färg-rymd, då drar priset iväg. Men det är det värt, för det är mycket trevligare att se på

Panelen hämtas hos mig i Mölndal/Göteborg, eller så kan jag skicka den (i sin originalförpackning) om köparen står för frakten.

Mvh Nils Ljung

Läs hela annonsen här

Av Nisse977
Skrivet av Razken:

Fattar inte att OP12 verkar ha exakt samma hysteriska problem med lens flares / ljusskimmer som läcker in vid kameralinserna, som OP5T hade...
Det var det första jag märkte av vid alla recensioner man kollat på.

Hmm, jag har som sagt haft min 5T i över 6 år, har inte lagt märke till det där?

Av Nisse977
Skrivet av Jumpcut:

Sverige. Men vart hittade du 16/512 för 11500 kr i Sverige? Jag gav 12000 kr.

Jag kan ha fel, men kostade dom inte det precis när de släpptes, eller var det kanske 12/256 modellen?

Spanar själv på den här, men kommer nog inte köpa då jag inte gillar curved edges som jag pratade om på första sidan i tråden. Men om de kommer med en 12T som har platt skärm senare i år så slår jag nog till
https://www.ebay.com/itm/326020776329?epid=9065034952&itmmeta...

Av Nisse977

Okej då får vi höra vad du tycker om den.

Köpte du utomlands för 699-799$ eller köpte du i Sverige för 11500kr ?