Inlägg

Inlägg som Schwen har skrivit i forumet
Av Schwen

Användare: @Majke
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Moderkort, CPU och RAM

Positivt:

  • Bra förpackad, snabb leverans

  • Snabb kommunikation efter avslutad budgivning

Slutbetyg: 5/5

Av Schwen

2700 + frakt

Av Schwen
Nytt bud: 2 400 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Schwen

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming 8GB

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming 8GB

Kartong och kvitto finns, inköpt i jan -18 på netonnet

Bud startar på 3000 kr, avslutas på söndag 17/6 12.00

Läs hela annonsen här

Av Schwen
Skrivet av Jonathan94:

När avslutas auktionen?

Börjar med 2600 + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

När högsta möjliga pris är uppnått

Vi sätter sluttid till fredag 18.00

Av Schwen

980 Ti Referens 6GB

980 Ti 6GB säljes. Aldrig haft några problem med det, säljes pga uppgradering.

Endast kort!

Bud startar på 2500 kr

Läs hela annonsen här

Av Schwen
Skrivet av SAFA:

Har bara använt kortet för nätköp 2 ggr sen Swedbank tog bort e-kortet.

Första gången behövde jag inte verifiera med mobilt bankid, det drogs ändå.

Andra gången drogs ingenting inom ett par timmar, så stängde kortet. Sen drogs det nån vecka senare utan att det varken verifierades med bankid eller var öppet.

Så jag kan inte anse deras nuvarande lösning för säker.

Verified by Visa/MasterCard SecureCode fungerar endast om butiken du handlar hos är ansluten till det. Därför behöver man inte alltid verifiera sina köp.

Ditt andra köp gjordes ju när kortet var öppet även om inte pengarna drogs direkt. Tycker det låter som funktionen fungerar precis som den ska?

Av Schwen

Användare: @Robert L
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Möte, betalning swish
Produkt: MSI GTX 970 4GB

Positivt:
Enkel och smidig affär

Negativt: Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Schwen

Sålt!

Av Schwen

MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB

Hej!

Säljer mitt 970 då jag har bytt upp mig

Aldrig haft några problem med kortet, köptes från Komplett 2015-04-16, testkört senast idag.

ASIC Quality: 76.8%

Bud från 1500 kr + frakt eller avhämtning Uddevalla

Budgivning avslutas 24 timmar efter första budet.

Läs hela annonsen här

Av Schwen

Användare: @Powerjimmy
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: PM/SMS, Banköverföring, PostMord
Produkt: Asus Strix 980 Ti

Positivt:
Snabb kommunikation
Bra packat och snabb leverans
Rekommenderas!

Negativt:
Inget

I annonsen stod att en fläkt var defekt, när det kom fram var två fläktar defekta. Säljaren var dock mycket tillmötesgående och erbjöd en slant tillbaka. Därför hamnar det inte under negativt

Slutbetyg: 5/5

Av Schwen

Bytte från Bredband2 till Ownit här för en vecka sen och hittills mycket nöjd.

Har lite dåliga erfarenheter med B2 senaste tiden. Först satte de mig bakom CGN utan att meddela först och under den här tiden var nätet helt borta (ett dygn ungefär). Ville sedan säga upp abonnemanget för att jag ansåg att tjänsten hade förändrats väsentligt i och med detta. B2 svarar att det inte framgår i villkoren att man ska få en publik IP-adress. Inte hela världen, försöka kan man ju alltid. Jag fick i alla fall tillbaka min publika adress efter några timmar och det höll en vecka ungefär, sedan var jag tillbaka bakom NAT igen. Kundtjänst lovade flera gånger att lösa detta och återkomma, hände ingenting. Försökte få dem att stänga av anslutningen och ändå betala uppsägningsperioden så jag kunde byta leverantör men ingen respons på detta.

Bahnhof har ju också CGN, tänk på det. Verkar dock lite enklare och snabbare att begära publik där.
Av Ownit får du publik direkt. Även om det givetvis kan ändra sig med kort varsel

Av Schwen
Skrivet av 89johannes:

Samma här men inget hjälper funderar på skicka tillbaka grafikkortet iomed de va med de problemen startade

Kolla i event viewer (tror den heter loggboken på svenska windows) efter en krasch
Windows-loggar --> System

Nu har jag Nvidia men misstänker att AMD visar något liknande. Det kommer upp som en varning och står "Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered."

Jag bytte till en 4790K och ett GTX 970 men har fortfarande precis samma problem. En ruta som kommer upp efter en stunds spelande, "ERR_GFX_D3D_INIT - Failed Initialization. Please reboot and restart the game. Try reinstalling the game if this persist."

I mitt fall handlar det om att Windows TDR (Timeout Detection and Recovery) går in och nollställer GPU:n efter 2 sekunders frysning för att man ska slippa starta om datorn. Tyvärr kommer ovanstående fel upp istället och spelet måste startas om. Varför detta händer råder det delade meningar om, men jag har stresstestat både GPU och CPU i flera timmar utan några problem alls, så jag sätter mina pengar på dålig programmering.

Mitt nästa steg i felsökningen är att ändra timeout till 10 sekunder (TdrDelay) för att se om grafikkortet hinner återhämta sig innan Windows bedömer spelet som kraschat
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff5...

Av Schwen

http://www.fildelare.se/0_0.jpg

Grafiken på Xbox360 är underbar

Av Schwen
Skrivet av BergEr:

Så inge mer Better Sweclockers för de som kör chrome?

Better Sweclockers använder tillägget Tampermonkey som redan finns tillgängligt i den egna butiken och påverkas inte av denna ändring.

Man vet dock inte vad Google hittar på i nästa steg

Av Schwen
Skrivet av Dekkan:

Hur många är det som lagt en beställning på i5 4690k Demo varan på komplett? ^^ haha. Undrar hur många som "beställt" den. För det verkar inte uppdateras.

Jag la en beställning på MSI GTX 970 demo förra veckan hos komplett. Efter 2 dagar utan att höra något skrev jag i deras chatt. Korten hade tydligen gått åt väldigt fort. Men fick offert på ett helt nytt kort för samma pris, 2990 kr

Värt att försöka med!

Av Schwen

Nordbryggan blir i regel väldigt varm då den styr kommunikationen mellan CPU, minne och PCIe. Sydbryggan sköter i bland annat SATA-enheter, PCI, USB m.m.

Eftersom du överklockar kan det vara bra att hålla koll på nordbryggans temperatur. På mitt P6T Deluxe fanns det med en fläkt som man kunde montera istället för kylflänsen :). Om det inte går att göra något åt den på ett vettigt sätt kan du kanske ordna bättre luftgenomströmning i lådan? Eller montera en fläkt som blåser mot nordbryggan?

Antar att kylflänsen är dimensionerad för lite överklockning men kan du ordna bättre kylning så blir det i alla fall inte sämre

Av Schwen

Ladda ner CPU-Z (http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html) och håll koll på klockfrekvensen. Det låter lite som när min laptop klockade ner sig från 1,5GHz till 79MHz

Vad hade du för OS innan?

Av Schwen
Skrivet av Total_Cu:

I och med att det är överklockning via mjukvara så är det inte konstigt att det händer förr eller senare. Varningar brukar utfärdas. Men givetvis borde drivrutinen känna av att det här var orimliga förhållanden för grafikkortet.

Egentligen som många tidigare varit inne på, så borde väl något i grafikkortet känna av orimliga förhållanden och strunta i vad drivrutinerna säger? Min Intel-CPU dödar ju systemet om den når en viss temperatur. Kan inte vara omöjligt att göra något liknande på grafikkorten.

Av Schwen

Saxat från wikipedia

"Tredje generationen ger en överföring på 6.0 Gbit/s[1] och antogs som standard 17 mars 2009. Behovet av så höga överföringshastigheter är ifrågasatt eftersom de snabbaste magnetiska hårddiskarna bara klarar att leverera data i hastigheter omkring 100 MB/s. Snabbare hastigheter kan därför bara användas för att läsa och skriva till hårddiskens cache. Två anledningar till att man vill komma upp i hastighet är att standarden SATA stödjer flera hårddiskar på samma kabel samt att icke-magnetiska SSDs klarar av de högre överföringshastigheterna."

Jag har aldrig sett ett system som har fler än en enhet inkopplad på samma kabel men det kanske kommer i framtiden