Inlägg

Inlägg som anon168915 har skrivit i forumet
Av anon168915
Av anon168915

Måste det vara laptop? Eller kan det vara en surfplatta?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon168915
Skrivet av aaaaa:

Jaha ja, det förklarar läget ganska bra, haha. Tack för det snabba svaret!

Av anon168915

Problem med bilder från NAS - VLC till Apple TV

Hallå,

Har ordnat så att jag på ett enkelt sett kan komma åt filmer, bilder och musik från min NAS på min Apple TV via VLC. Videos är inga problem alls, däremot så blir bilderna extremt oskarpa och den verkar tro att det är ett videoformat. Bilderna är alltså JPG, men när man tar upp det i VLC så verkar den tro att det är JPEG Video.

Någon som har koll på vad detta kan bero på? Som sagt så fungerar musik och videos alldeles utmärkt.

Hoppas också inlägget ligger i rätt forumdel!

Av anon168915
Skrivet av Dynggrovisen:

Och det går inte lägga snabblänkar till kontakter på hemma skärmen?

Jo, typ iallafall.

Om du drar till vänster, så kan du lägga till olika widgets. Där kan man exempelvis lägga till Siri-appförslag som ger de 4-8 mest använda apparna, och förhoppningsvis hamnar de du vill komma åt där. Du kan också lägga till Favoriter, så får du dina favoritkontakter där.

Så det ger åtminstone typ samma sak du är ute efter.

Av anon168915

Det stämmer, du måste fylla varje rad för att hoppa ner till nästa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon168915

Bra intiativ!

Av anon168915

Gott nytt år! Ni gör ett underbart bra arbete allihop!

Av anon168915

Trådlösa slutna hörlurar för styrketräning, förslag?

Hej!

Sitter och klurar på att köpa mig ett par nya hörlurar, men som är trådlösa istället. De ska vara slutna, alltså inga in-ears och liknande. Som jag nämnde i titeln kommer de främst användas vid styrketräning (möjligtvis till löpning, men det är ej prio) så det kan bli lite ryckigt, men inget överdrivet. Telefonen kommer inte vara i fickan, men så vitt jag förstår brukar i regel Bluetooth klara några meter så det bör ej vara ett problem.

Har kikat lite på Beats, men är lite orolig att jag betalar för "hypen" kring Beats framför prestandan. Har kollat runt lite grann, men hittar inget jag fastnar sådär särskilt för framför något annat. Värt att nämna kan vara att jag lyssnar på främst rock, om det nu hjälper till i urvalet av hörlurar.

Vore kalasbra om jag kunde få lite förslag!

Av anon168915
Skrivet av voidkahn:

Japp. Överdriver.

Piratkopiering är olaglig vare sig vi älskar det eller ej. Att kalla detta för censur som går emot våra rättigheter är helt löjligt. Sitter ni också och tycker att det är dåligt när pedofilsajter läggs ner?

Olagligt är olagligt. The pirate bay skulle kunna kontrollera och banna torrents som är olagliga om de ville, men det är ju pirate bay och vi vet vad det handlar om. Så kom inte och säg att inte alla torrents är olagliga. Försöker ni verkligen lura er själva?

Either way, jag använder och kommer att fortsätta använda thepiratebay. Piratkopiering kan inte stoppas, inte så här. Enda sättet att stoppa det är med rätt pris och nekla sätt att nå folket. T ex så har jag inte laddat ner spel (isf väldigt, väldigt få) sen jag hittade steam för några år sen. Mycket enkelt system för att få sina spel och många gånger till bra pris (många ggr fel pris).

Jag har tankat ner alla säsonger av game of thrones men hade gärna betalt för dem om det gick lika enkelt som med steam. Tydligen så håller HBO på med något för att göra det enklare för folket, det gillar jag och ser fram emot.

Du nämnde HBO : det finns HBO Nordic i Sverige sedan ett bra tag tillbaka, där får du för den låga summan 79 kr per månad tillgång till väldigt mycket av det HBO kan erbjuda. Kika på det.

Av anon168915

Håller med om att det inte är rätt väg att gå. Men jag undrar verkligen hur de ska lyckas få folk att sluta använda olagliga sätt att se på film och serier. Nu är väl som sagt inte streamingtjänster såsom Swefilmer olagligt (än), men det är väl en gråzon om inte annat.

Av anon168915

Ännu en trevlig Fredagspanel, jag har nämnt det förr, men ser väldigt proffsigt ut. Fortsätt med det grymma arbetet ni gör!

Av anon168915

Känns väldigt kvalitativt med nya bakgrunden, ny kamera (eller?), introt och så vidare. Roligt att se!

Av anon168915

Synkronisering i kalendern - OS X Yosemite

God kväll.

Har en fråga om synkroniseringen i OS X Yosemite. Då jag endast använt en Mac i ett par dagar så är jag inte helt hundra på alla funktioner, men det jag undrar är om OS X har en liknande funktion som iOS att man kan ställa hur långt bakåt kalendern ska synkas, för nu ligger saker kvar som är typ 1-2 år gamla.

Förslag?

Av anon168915

Ett spel jag absolut rekommenderar är Valiant Hearts : The Great War, ett riktigt mysigt pusselspel, som handlar om några personer under första världskriget.

http://www.fz.se/artiklar/recension/20140624/valiant-hearts-t...

Annars gillar jag (som de flesta) The Last of Us.

Av anon168915

Ännu en bra Fredagspanel nu när höstmörkret kommer smygandes!

Av anon168915

Imponerande, roligt att Apple faktiskt trycker på mer högupplösta skärmar, både bärbara och stationära. Tråkigt att det inte släpptes en ny Macbook Air med Retina-skärm, dock. Men även det kommer väl vad det lider, troligtvis i samband med släppet av nya Intelprocessorer.

Av anon168915

Som andra sagt : Yosemite. Det känns ganska självklart att det är en av nyheterna, men just det här med "I'ts been way too long" känns som det handlar om en Apple TV, Mac Mini eller deras monitor. Personligen ser jag gärna en MacBook Air med Retina-skärm, det blir ett köp isåfall.

En vecka kvar, ska bli kul att se vad de har att visa upp!

Av anon168915

Studier i Luleå, bäst mobiloperatör?

Tjabba!

Ska den kommande månaden byta mobiltelefon, och troligtvis även operatör och undrar lite vad jag bör välja. Jag har idag 3, som jag iförsig är nöjd med men bor nu i Linköping-området, och då fungerar 3G utan några som helst problem (mobilen stödjer ej 4G). Nu är det förvisso drygt ett år kvar innan jag jag ska börja plugga, men eftersom abonnemanget ligger på 2 år så vill jag gärna vara säker även då. Enligt 3, är deras täckning "sådär" uppe i norr (http://80.251.200.40/coverageportal_se), medan Tele2 har betydligt bättre täckning (http://www.tele2.se/kundservice/drift-och-tackning/tackningsk...).

Om man endast går på dessa är det ganska enkelt att välja, men att fortsätta med 3 är fortfarande det smidigaste, då jag faktiskt är nöjd med deras tjänst innan, så uppskattar ni med erfarenhet (även ni utan, såklart).

Tackar!

Av anon168915

På bägge mina enheter kommer jag så pass långt att jag godkänner villkoren, sen säger den "Ett fel inträffade vid hämtningen av iOS 8.0". Fasen då...