Inlägg

Inlägg som Marcusk har skrivit i forumet
Av Marcusk
Skrivet av Leyer:

Nej, lägg på moms, kopieringsavgift, kemikalieskatt osv sen måste du ju runda av så att det blir ett "snyggt pris" så får du de priserna.

Totala priset om man räknar med kemikalieskatt (19,44kr) samt avgift till Copyswede (60kr) och moms blir ändå bara 8900kr. Apple tar alltså ut en "Sverigeskatt" på cirka en tusenlapp.

Av Marcusk

Priserna ligger uppe på svenska Apple-sidan. De verkar ta 9995kr för vanliga iPhone 12! Något verkar ha gått fel när de översatt till svenska priser. 12 PRO ligger på 12495kr.

Av Marcusk
Skrivet av Triton242:

Jag skulle vilja att det finns ett läge där man låst skärmen för rotation men den roterar skärmen ändå när man väljer fullskärmsläge vid videomaterial automatiskt för att sedan återgå när man lämnar fullskärm.

Denna funktionen finns väl redan? Fungerar perfekt för mig, har alltid rotation låst, men den vänder automatiskt både vid Netflix och Youtube, och typ allt annat jag provat.

Av Marcusk
Skrivet av baabzie:

Tack för svar!

Är bild-optimeringsinställningarna något på datorn eller TVn? Jag testade spelläge och det blev garanterat en skillnad. Musen känns mycket mer "rimlig" och en video i 4K på Netflix slutade lagga och släpa efter men känns nu som om den går i lägre fps. Är det så att standardläget (till skillnad från spelläget) har någon effekt som gör att det ser mer "smooth" ut tro? När jag använder Netflix-appen i själva TVn fungerar standardläget perfekt och allt ser väldigt mycket bättre ur än vad det gör i spelläget när jag använder den med PCn. Man kan säga att problemet löstes men att det skapades ett nytt problem. Eller är det så att det är någon man skall finna sig i att apparna i TVn ger än bättre upplevelse än när man använder TVn som en datorskärm? :/

Det är på TVn man oftast måste ändra för att bli av med "input lag" vilket är vad du känner av när muspekaren verkar vara fördröjd.

Typ all bildbehandling stängs då av på TVn, och det är mycket möjligt att den har en funktion som simulerar högre uppdateringsfrekvens för att lura ögat att bilden är mjukare. Brukar oftast vara något man vill stänga av, för att istället matcha uppdateringsfrekvensen på filmen du ser på.

För att kunna köra Netflix i 4K från en dator krävs att alla skärmar du har ansluten till den stödjer HDCP 2.2 standard.
Datorn måste också ha antingen en Intel core processor av generation 7 eller nyare, eller alternativt en Nvidia GPU av modell GTX 1050 el. nyare.

Av Marcusk
Skrivet av Chim:

Hade ni någon skyddsfilm över displayen eller hade ni endast två st frigolitbitar på varje sida?
Kändes lite konstigt med en klisterlapp mitt på skärmen när det inte var någon skyddsfilm, man fick försiktigt försöka klösa bort den..Flera som haft samma?
Läste på andra forum där det dumförklarades att folk inte förstod att den klisterlappen satt på skyddsplasten, men så verkar inte fallet varit hos mig.

Satt en skyddsplast på min, under klisterlappen mitt på skärmen. Den märktes dock knappt att den satt där.

Av Marcusk
Skrivet av deadprince:

går det inte att köpa taklampa med en sådan kontakt redan på? måste jag hålla på och meka själv så den kommer passa i taket? låter ju helskumt och kan noll om sånt där

Taklampor kommer som standard utan kontakt, och tanken är att man själv ska montera passande kontakt beroende på vad för uttag du har i taket.

Av Marcusk
Skrivet av Dashio:

Jag tänkte köpa försöka hoppa på en bil via KVD och där finns det tyvärr inga möjligheter att förhandla om jag inte har fel. Första gången jag tänkte hoppa på det tåget och där står det på hemsidan att de kunde erbjuda 5% och visste väl inte om det var bra eller dåligt.

Trodde att blanco lån var typ 20%?
Kanske mer värt att kolla hos sin bank och kolla ifall man kan få ned den till 4%

Kan vara bra att kolla med din bank, exempelvis Nordea ger som högst 4,25% ränta på sitt billån. Men inte säkert att just KVD godkänner andra banker för betalning. Kan rekommendera SBAB om du istället satsar på Blancolån, har alltid fått någon procent lägre ränta där på mina lån än andra banker. Fick 4,2% på ett blancolån jag tog.

Av Marcusk
Skrivet av Dashio:

Om man köper bilen idag hos bilhandlare idag och får 5% ränta, är det bra eller dåligt?

Jag skulle säga att det är en dålig ränta. Då borde du till och med kunna få blancolån billigare, trots att de lånen inte kräver bilen som säkerhet. Standard brukar billånen ligga runt 4% vad jag sett, men många firmor har ofta kampanjer där de erbjuder 1-2% ränta till alla kunder. Bör gå att få 4% eller lägre utan problem, eller förhandla fram lägre.

Av Marcusk

If you haven't specified a sound level in your contract you can't expect better then the legally required minimum. If you wanted a silent apartment you should have written it in the contract.

Av Marcusk

Om du vill ha i princip helt dammtäta filter på bekostnad av sämre luftflöde kan jag rekommendera Rittals filter.

T.ex. denna:
https://www.rittal.com/se-se/product/show/variantdetail.actio...

Tar allt över 10µm. Har köpt den sorten själv, på en Noctuafläkt @ 1200RPM försvinner dock ca. hälften av luftflödet, och den låter lite mer än normalt. Finns att köpa på Conrad, RS-Online och några till sidor i lite olika storlekar.

Av Marcusk
Skrivet av kelly007x:

SMSa in sjukfrånvaro, svensk arbetsmoral i ett nötskal 😁

Standard på i princip alla arbetsplatser jag varit på är att sms:a vid sjukfrånvaro. Varför visar det på brist på arbetsmoral?

Av Marcusk

@Taiofii: Jag har SBAB till min bostadsrätt. De har oftast varit enklare att få tag på än min vanliga bank, Nordea. Bra kundtjänst, och fixade även kontantinsatslån åt mig utan problem. Alltid fått bättre ränta hos de än andra banker också.

Av Marcusk

Jag skaffade precis en RH Logic 400 efter att ha använt en Kinnarps 8000 i några år. Tycker RHn är av bättre kvalitet, och är lättare att ställa in som jag önskar. Stor fördel att man kan luta bara ryggstödet om man vill tex. Bra justerbart svankstöd också.
Kanske tveksamt om de ryms inom din budget bara om du ska få kvar pengar till en skärm också? De ligger runt 10000kr exkl. moms.

Av Marcusk
Skrivet av osgorth:

Anledningen till att USB-C inte är mer populärt är att det kostar väldigt mycket mer att tillverka. USB-C-kontakten måste tillverkas för hand, och man säger att det lägger ca $10 extra på priset. Utöver kostnaden sänker det ju naturligtvis också produktionstakten högst avsevärt, när man inte kan automatisera det hela.

USB-C må vara en oerhörd smidig och praktisk liten kontakt, men ur konstruktionshänsyn är den komplett vansinne.

Här får du en kontakt för 30kr:
https://www.adafruit.com/product/4090

Och det är pris för en kontakt. Köper du som tillverkare flera tiotusentals får du de långt billigare än en krona styck.

Av Marcusk

Avslutar annonsen och behåller den istället, känns inte värt att sälja då den blir värd mindre då AppleCare inte gällde.

Av Marcusk

@rewoX: Fick PM med info om AppleCare också, tydligen går det inte att överföra AppleCare utan originalkvitto, så tar bort det från annonstexten.

Laddaren har jag tappat bort, använde den som snabbladdare till min vanliga telefon. Den som kommer med är av märket Aukey som ska vara bra kvalitet, och ligger på 18 watt.

Av Marcusk

La precis ut en annons som kanske är intressant för dig.
https://www.sweclockers.com/marknad/183812-ipad-pro-11-64gb-w...

Av Marcusk

iPad Pro 11" 64GB WiFi Silver

Hej!
Tänkte sälja min iPad Pro som inte kom till användning. Det är modellen med endast WiFi och 64GB lagring. Köptes i Augusti 2019 och använde den bara någon vecka innan den lades undan. Är därför i 100% nyskick.

Tyvärr inget kvitto kvar på plattan. Köpte AppleCare men det går inte att överföra utan originalkvitto.

Skickar med originalkartong, ett tygfodral och en eftermarknadsladdare På 18W av bra kvalitet.

Kan skickas försäkrat via Postnord, alternativt möts vi upp i Södertälje.

Läs hela annonsen här

Av Marcusk

Nypris på denna låg under 8000kr i början av Januari. Dumt att försöka lura folk. Finns prisstatistik på Prisjakt.

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?pu=4756540

Av Marcusk

Om den inte blivit såld bjuder jag 3000kr och kan hämta idag.