Inlägg

Inlägg som Stippe har skrivit i forumet
Av Stippe

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Stippe

Sålt till Langarn1337!

Av Stippe

ASUS GeForce GTX 980Ti 6GB STRIX OC

Gör mig av med min gamla trotjänare då jag äntligen fått tag på ett nytt.

Köpt på Proshop 8/10-2015

Jag är enda ägaren. Det har suttit i ett svalt, välventilerat chassi. Aldrig överklockat eller använt till mining. Har använt det till gaming och det har aldrig strulat. Inget coil whine.

Originalförpackning med alla tillbehör och antistatpåse finns.

Köparen betalar frakt. Finns att hämta i Höllviken. Eventuellt att det går att mötas i Malmö då jag jobbar där.

Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill osv osv.

Budgivning och frågor i tråden.
Budgivning till torsdag 21:00. Vid bud fem minuter innan sluttid eller närmare förlängs budtiden till nästa halvtimme, dvs 21:30, sen 22:00 osv.

Budstart 1500:-

Läs hela annonsen här

Av Stippe

Jo, jag gjorde det igår natt och upptäckte att det här felet kom som ett brev på posten med det ena kortet men inte det andra. Ska försöka mana fram ork att testa det misstänkt trasiga kortet i min gamla dator nu bara för att bekräfta att det är kaputt innan jag skickar tillbaka det till återförsäljaren.

Trist när saker och ting inte funkar som de ska. Tur jag hade två iaf

Tack för tipsen!

Av Stippe

Toms hardware gjorde ett stort test av diverse 560-kort och där gick asus segrande. Intressant läsning i övrigt också.

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-560-ti-roundu...

Av Stippe

Det är ett Corsair 850AX. Problemet handlar inte om underdimensionerad hårdvara eller något sånt är jag rädd tyvärr. Hade varit skönt om det var något sånt där konkret och relativt enkelt att rätta till.

Det som förbryllar mig mest är att det funkade bra hela kvällen och natten igår men när jag går upp idag och startar datorn så hänger den sig efter fem minuter och har strulat sedan dess. Vad kan ha förändrats?

Jag är på jobbet nu men när jag kommer hem ikväll ska jag öppna chassit och kolla så att allting sitter som det ska, minnen osv, inga kablar i kläm och sånt, men spontant känns det som att felet ligger någonstans hos grafikkortet/korten. Antingen hårdvara eller drivrutiner på något sätt. Allting funkar som det ska men så fort jag anstränger grafiken det minsta kommer det artefakter sen får jag ovanstående felmeddelande efter lite flimmer eller så låser sig hela skiten.

Tacksam för alla tips vad jag kan leta efter.

Edit: Kan tillägga att jag inte klockat grafikkortet på något sätt, men det kommer ju fabriksöverklockat och jag testade lite som hastigast att klocka ned det, fast utan bättring.

Av Stippe

Tjena

Jag har liknande problem på MSI GTX560Ti i SLI. Installerade dem igår, testade och hade mig och allt fungerade bra. Idag får jag artefakter, låsningar, och samma felmeddelanden som TS så fort jag belastar grafiken det minsta lilla.

Har testat att inaktivera SLI utan skillnad. Har också testat att ominstallera drivrutiner på det sätt Kalasis rekommenderade ovan, utan förbättring.

Kan tilläggas att systemet är helt nytt (Sabertooth, 2600k osv osv). Har kört på mitt gamla GF 8800 GTS i en vecka i väntan på att sista pusselbiten som var 560-korten skulle dyka upp, och har inte haft problem innan.

Någon som har förslag?

Av Stippe

Tack så mycket för input grabbar. Nu har det slutat så att jag kör en ensam 40-giggare tills vidare, men det kan komma att ändras inom en snar framtid.

Tack så väldigt mycket för länken Åsa-Nisse. Det var precis såna saker jag funderade över.

Av Stippe

SSD i RAID på Asus Sabertooth

Tjena

Har en fråga jag tänkte någon med djupare förståelse för det här än jag kan svara på.

Håller på och ska sätta ihop en ny dator med ett Asus Sabertooth P67 och två Corsair F40 SSD's jag tänkte koppla ihop i RAID 0. Min fråga gäller huruvida det spelar någon roll i vilka portar jag pluggar in diskarna?

Det finns som kanske är bekant åtta Sata-portar på moderkortet, vara fyra Sata300 och fyra Sata600, där två av 600-portarna styrs av en separat kontroller-krets som jag förstått det.

Min fråga alltså, var ska jag plugga in diskarna? Spelar det någon roll vilka portar jag väljer eller kvittar det?