Inlägg

Inlägg som LucaBoo har skrivit i forumet
Av LucaBoo

Typisk Ubisoft stunt.
Något som iofs förvånar mig är hur lite "avsiktligt accidentiell produktplacering" det finns i spel, med tanke på hur vanligt det är i film. Nästa steg blir väl ett sponsornamn i titeln. Kan sportevenemang, arenor och t.o.m. idrottslag, så varför inte spelserier. Bara ett litet tips till Ubicrap...

Av LucaBoo

Y2K buggen förstörde en gammal Compaq-laptop för mig. Den hade monocromeskärm med rullkula till höger om skärmen och var bestyckad med Windows 3.11. Den fungerade bra men jag visste att den var i "riskzonen". Glömde i hasten att göra ett arbete klart vad klockan var och... Zapp! Gick inte att fixa. BIOS var kaputt och gick inte att uppdatera/återskapa. Grrr.

Av LucaBoo

Resident Evil 2 (originalet från 1998) - första mötet med "The Licker". Nära ögat att kallingarna strök med där. Aldrig blivit så skrämd i ett spel sedan dess.

Av LucaBoo

Ubicrap har ju tidigare sagt att de inte ska satsa på spel som inte är eller kan bli en "franchise serie". Antar att de inte ser Beyond Good & Evil 2 som en kandidat för femtielva uppföljare.

Av LucaBoo

Min tysta dator.

In: Front 200mm, sida 140mm, botten 140mm. Samtliga med filtrerade insug.
Ut: Bak 140 mm, tak 200mm.
Flyttar mycket luft vilket gör att de kan gå på låga varv = tyst. Lite mer lufttryck in än ut ger mindre damm i chassit.
Dessutom en liten fläkt inne i chassit som blåser lite riktad luft mellan SLI-grafikkorten för att hålla nere tempen på det övre kortet.

Min överklockade CPU hålls kall av en tyst Noctua NH-U12P push/pull.

Av LucaBoo

I ett politiskt perspektiv så skulle faktiskt en decentralisering av tillverkningen kunna verka för Taiwan. Kinas intresse av att stövla in och ta över skulle minska. Låt vara att de nog tyvärr kommer att göra det ändå förr eller senare.

Av LucaBoo

sebbbw - Jag har alltid haft (minst) en flygsimulator på min dator och när jag nu skaffat en 4K-skärm blir jag mer än lite sugen på att köra MS Flight Simulator 2020. Delvis därför behovet av en lite vassare dator.

Tack för er input. Jag har (en) dålig erfarenhet av vattenkylning så jag föredrar luft. Noctua är väl normalt ett säkert val. Inget fel på AMD som CPU, men har alltid haft Intel så jag fortsätter med det. Har sammanställt ett lite mer budgetbetonat bygge nedan. Balanserat? Undrar - om jag väljer en starkare GPU än 3070 TI, kan Intel Core i5-10400F som CPU flaskhalsa? Den fick bra betyg i SC-testet.

https://komponentkoll.se/bild/eGwCY.png

Av LucaBoo
Skrivet av Klubba:

Finns en del att spara in på utan att förlora någon prestanda, ditt moderkort och PSU är onödigt dyra t'ex, och om du ska använda ditt gamla chassi så varför har du ett i korgen?

Men med tanke på komponentvalen verkar det vara mer skryt än prisvärdhet du är ute efter så är ju inga dåliga prylar

Har inte byggt ny dator på mer än 10 år så mitt skrytintresse är obefintligt. Jag vill bara ha bra saker som passar ihop med 3070/3080/3090 GPU. Moderkortet finns på Komplett-rea för en tusing mindre så lite att spara där. Chassi finns där för att INET's "datorbyggare" kräver ett chassi för att kunna skapa bild.

Av LucaBoo

Första nya build på 10 år. Ser OK ut?

Har inte byggt ny dator på mer än 10 år så jag är lite "rostig". Ser denna build OK ut? Chassi har jag redan, tänkte använda mitt gamla som jag gillar (den här). Grafikkort är lite under fundering. Blir något av Nvidia's 3070 TI, 3080 TI eller kanske t.o.m. 3090. (Buy quality - cry once!)

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1260410/nytt-bygge-juli-202...

Av LucaBoo

Voodoo 2 var kul men det kort jag gillat mest var nog mitt GTX 580 från MSI. Tungt, tyst, och oerhört gediget byggt. För att parafrasera en scen från Taxi Driver - "Man kunde gå ut och hamra spik med det en hel dag och sedan sätta i det igen och det fungerade perfekt". Mina GTX 780 i SLI är inne på åttonde året nu så jo, jag gillar dem med.

Av LucaBoo

Textningen - HATA, HATA, HATA!

När SF eller NF börjar med otextade (åtminstone enstaka visningar) engelska filmer, så kan jag tänka mig att gå på bio igen. Annars så får det vara.

Av LucaBoo

ACER 27" Predator XB271HUA G-Sync nu under 5000:- på CDON. 2560x1440 och 165Hz. Nere på Black Friday pris just nu.

ACER 27" XB271HUA G-Sync 4990:-

Närmast på prisjakt 5490:-.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3696088

Av LucaBoo

Det händer att containrar med blandade "varor" från asien bl.a. sprayas inuti med insekstgift, antimögel och annat skit innan de lastas på båten. Kemikalieinspektionens närvaro där är inte så bra...

Jag hade kastat den. Snabbt.

Av LucaBoo
Skrivet av Lothbrok:

min KS7005 har inget judder eller artefakter i spel >60fps.

30fps så får jag judderliknande känsla precis som om jag kör min skärm utan gsync.

Då du inte bryr dig om inputlag så är det väl bara köra spelen i Movie mode och aktivera Judder Reduction och Blur Reduction...

Har provat det utan framgång. Även med judder reduction på max så rycker bilden rejält, även vid långsamma panoreringar. Kommer att asa iväg TV'n för utbyte och håller tummarna för nästa. Jag ger Samsung en chans till.

Av LucaBoo
Skrivet av Mithras:

Ärligt talat ser jag ingen anledning att skaffa en ny tv innan du har fått denna reklamerad och ersatt, ersättaren bör ju inte ha samma problem.

Måhända inte, men eftersom jag ändå har sneglat åt OLED så frågar jag om erfarenheter med den innan jag bestämmer mig för ersättare.

Av LucaBoo
Skrivet av Mithras:

Låter ju mer som att du ska reklamera TV'n om du får artefakter åt helvete

TV'n åker ju tillbaka, det är helt klart. Med vad tar jag med mig hem igen? Blir en OLED bekymmersfri ihop med en PS4 Pro? Som jag skrev - jag vet att OLED har högre latens. Men resten...?

Av LucaBoo

OLED + PS4 Pro =?

Fick en PS4 Pro i julklapp (tack tomten).
Men har problem att hitta en TV som går att spela på (j*la tomte).

Hade ingen TV innan så jag inhandlade en Samsung UE55KS7005. Trevlig att titta på TV med och att se på Blu-ray filmer. Men stört omöjlig att spela på. Har testat ALLA tänkbara internet-tipsade inställningar på TV'n och konsolen men har gett upp. I korthet - med TV'n i game mode - motion judder från helvetet. Med TV'n på alla andra inställningar - artefakter från helvetet. Och det är inte PS4'ans fel. Med en gammal XBOX 360 så blir det samma problem.

Så - Funderar på att byta ut till en LG OLED55B6V eller E6V. Men när jag läser om OLED-tekniken så verkar teori och upplevd verklighet ibland gå isär, angående OLED hantering av judder och motion blur. Input lag gör mig mindre då jag inte spelar FPS eller "twitch" games. Och så är det det där med image retention och burn in. Vaffan ska man tro? Hade ett lugnare hemteknikliv innan jag fick konsolen (j*la tomte).

Är LG B6/E6 spelbara utan problem tro? Eller kan jag vinna på att byta upp mig i Samsung-modell till KS8005?

Av LucaBoo

Jag har en Cooler Master Nepton 120XL. Helt inplastad / obruten förpackning.
450:- plus frakt (om du inte har vägarna söderut)?

Av LucaBoo

Sjuk på jobbet.

Jag är så j'a trött på arbetskollegor som kommer till jobbet när de är genomförkylda eller t.o.m. har "flunsan". Jag vet, det kostar pengar att vara hemma, men risken att bli ännu sjukare ökar ju, för att inte tala om att man smittar ner andra. Att vara snäll och kollegial ("man vill ju ställa upp") faller ju om man tar det i beaktande.

Vad säger man till en arbetskollega som kommer till jobbet genomförkyld? Stanna hemma för h'e? Nästan omöjligt på mitt jobb, eftersom vi inte utan vidare kan ersätta en som tagit sig till jobbet, istället för att sjukskriva sig innan arbetspassets start. En del verkar ju dessutom vilja ha beröm för sitt "martyrskap".

Räknar numera nästan med att bli smittad av någon på jobbet. *Host"

Av LucaBoo

Jag lovar att godispåsen jag sitter och gluffar i mig nu (kl 9 på morgonen - säger väl en del om mitt sötsug) blir den sista i år. Inget mer godis, inga mer chips på ett år.

Förutspår att frukthandlar'n kommer att få ett bra år.