Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
40

Minnespriserna beräknas sjunka mer än väntat under första kvartalet 2019

Analytiker menar att minnespriserna sjunker mer än väntat under de kommande månaderna, med prissänkningar på upp till 20 procent.

32

Steam hade 47 miljoner aktiva användare varje dag under 2018

När Valve presenterar statistik för sin spelbutik Steam under 2018 framgår det att antalet användare fortsätter att växa och uppgick under perioden till 47 miljoner per dag.

29

HP:s BFGD-skärm Omen X Emporium 65 butikslistas i Sverige – från 42 999 kronor

Nvidia BFGD-skärmen HP Omen X Emporium dyker nu upp hos en svensk återförsäljare, vilket avslöjar både lanseringsdatum och prislapp i Sverige.

19

Epic Games Store tar efter Steam – erbjuder återköp inom 14 dagar

Epic Games ändrar köpvillkoren för sin spelbutik, vilket innebär att kunder kan göra återköp av spel inom 14 dagar så länge speltiden inte uppgått till mer än 2 timmar.

14

Spelbossar populärt quizämne på SweClockers

Förra veckans quiz lockade totalt 5 677 deltagare på SweClockers, men endast 134 personer lyckades svara rätt på alla frågor.

124

Sverige och Norge överväger att stoppa Huawei från byggnation av 5G-nätverk

Både Sverige och Norge kan komma att stoppa Huawei från att bygga 5G-nätverk i länderna. Anledningen är att det finns oro för att företaget spionerar åt den kinesiska staten.

69

Quiz: Spelbossar från förr och nu

I veckans quiz är temat spel och närmare bestämt bossar. Det blir frågor om allt från demoner och mutanter till mordiska artificiella intelligenser.

48

AMD: "Vi arbetar aktivt med utveckling av ray tracing"

Under CES 2019 berättar AMD:s VD Lisa Su att företaget har planer för ray tracing och att de arbetar aktivt med tekniken, men att ekosystemet runt den i dagsläget inte är redo.

24

Amazon uppges arbeta på tjänst för att strömma spel över internet

Även Amazon uppges arbeta på en tjänst för att strömma spel över internet, vilken väntas konkurrera med Microsofts Project Xcloud och Googles Project Stream.

27

MSI introducerar Geforce RTX 2080 Ti Lightning Z – värstingkort med OLED-skärm

MSI tar siktet på överklockare och entusiaster med RTX 2080 Ti Lightning Z, som bestyckas med tre 8-pins PCI Express för strömförsörjning och OLED-skärm.

9

Phanteks utökar varumärket Metallicgear med tre nya chassin

Phanteks bjuder på chassinyheter i form av tre nya modeller under varumärket Metallicgear, vilka ska erbjuda hög kvalitet till ett pressat pris.

28

Sandisk gör rekordstort USB-minne med 4 TB lagringsutrymme

Lagringsjätten Sandisk fortsätter satsningen på stort lagringsutrymme i små formfaktorer, med ett USB-minne som rymmer hela 4 TB.

11

Vi tittar närmare på Alienware Area-51m med utbytbara komponenter

Redaktionen kikar förbi hos Dell på CES 2019 för att ta en närmare titt på Alienware Area-51m, företagets bärbara speldator som kan uppgraderas av användaren.

179

AMD Radeon VII är världens första grafikkort tillverkat på 7 nm för konsumenter

Under AMD:s presskonferens på CES 2019 avtäcker de Radeon VII, vilket bestyckas med grafikkretsen Vega 20 tillverkad med 7-nanometersteknik.

30

Alienware visar gamingskärm på 55 tum med OLED-panel och 120 Hz

En av nyheterna från Alienware på CES 2019 är en gamingskärm, vilken blir den en av de första datorskärmarna att använda OLED-panel.

4

Razer visar spelskärmen Raptor och ekosystemet Chroma Connected

Razer har mycket att visa under årets CES-mässa, däribland den nya gamingskärmen Raptor samt Chroma Connected för styrning av RGB-belysning från olika tillverkare.

18

Alienware avtäcker bärbar speldator med utbytbara komponenter

Alienware gör en satsning på bärbart spelande med sin nya modell Area-51m, vilken likt en stationär dator kan uppgraderas av användaren med ny processor och nytt grafikkort.

15

HTC Vive Pro Eye på CES 2019 – vi provkör VR-headset med inbyggd ögonspårning

Svenska Tobii hjälper HTC med ögonspårning för bland annat navigering och ökad prestanda i VR. Under CES 2019 passar vi på att provköra nya Vive Pro Eye.

54

Thermaltake avtäcker Water RAM – vattenkylt primärminne med RGB-belysning

Thermaltake ger sig in på primärminnesmarknaden med Water RAM, vilket är vattenkylda minnesmoduler bestyckade med anpassningsbar belysning.

23

HTC avtäcker Vive Pro Eye med inbyggd ögonspårning från Tobii

I samarbete med svenska Tobii presenterar HTC Vive Pro Eye, vilket är en Vive Pro med inbyggd ögonspårningsteknik.