Artiklar

Artiklar skrivna av André
25

Rykte: Divinity: Original Sin-utvecklaren Larian Studios arbetar på Baldur's Gate III

Utvecklaren Larian Studios har publicerat ett kort videoklipp på sin webbplats, vilket antyder att de arbetar på en ny del i den klassiska rollspelsserien Baldur's Gate.

15

Call of Duty: Modern Warfare släpps 25 oktober – får kampanjläge och crossplay

Infinity Ward avtäcker nästa del i Call of Duty-serien som till skillnad från föregångaren får ett separat kampanjläge. Nytt är även crossplay-stöd mellan de olika plattformarna.

15

Corsair lanserar Elgato Stream Deck XL med 32 stycken anpassningsbara knappar

Det numera Corsair-ägda företaget Elgato introducerar ett nytt tillskott i Stream Deck-familjen, som mer än fördubblar antalet tillgängliga knappar jämfört med föregångaren.

8

Wolfenstein: Youngblood får stöd för ray tracing och Variable Rate Shading

Machinegames kommande förstapersonsskjutare Wolfenstein: Youngblood blir den senaste i raden att få stöd för ray tracing. Tillkommer gör även stöd för tekniken Variable Rate Shading.

54

Nvidia släpper Quake II med ray tracing och gratis testversion

Den 6 juni släpper Nvidia en nyversion av klassikern Quake II med stöd för ray tracing och uppdaterad grafik. Spelet släpps både till PC/Windows och Linux och kan testas gratis.

39

Epic Games förvärvar Rocket League-utvecklaren Psyonix

Spelutvecklaren Epic Games stärker sin portfölj och förvärvar Psyonix, som ligger bakom det populära racingbaserade fotbollsspelet Rocket League.

37

FZ tar en första titt på Borderlands 3 – humor och action uppskruvade till elva

SweClockers syskonsajt FZ delar med sig av intryck från kommande Borderlands 3. De är mestadels positiva, då allt mer fokus lagts på det som gjort tidigare delar underhållande.

93

SweClockers genomgång av digitala spelbutiker

Antalet digitala spelbutiker växer ständigt och det blir allt svårare för konsumenter att sålla bland alternativen. SweClockers går igenom utbudet och hur aktörerna särskiljer sig från varandra.

18

FZ recenserar World War Z – tillfredsställande zombieslakt i Left 4 Dead-anda

Den nyligen släppta zombieskjutaren World War Z testas av SweClockers syskonsajt FZ, som delar ut högt betyg på grund av underhållande gameplay och bra vapenkänsla.

29

Oculus: "Högpresterande VR-headset inte del av våra produktplaner"

Oculus-chefen Jason Rubin berättar att företaget inte har några planer på att släppa VR-headset av de dyrare slagen. Anledningen är att de inte går i linje med bolagets designfilosofi.

61

Microsoft släpper testversion av nya Edge baserad på Chromium

Microsoft gör om sin webbläsare Edge och baserar den istället på Chromium, som även används för Chrome. Nu bjuder företaget in användare att testa webbläsaren och ge feedback.

137

Rekordhöga resultat i quiz om kortkommandon

Frågesporten om kortkommandon i Windows var en av de lättaste hittills på SweClockers, då en majoritet av användarna hade åtta rätt eller mer.

29

AMD ökar sin försäljning kraftigt under 2019

Det pågående året väntas bli positivt för AMD, vars försäljning spås öka tack vare nya lanseringar inom flera viktiga produktområden.

137

Quiz: Kortkommandon i Windows

Kortkommandon finns det gott om i Windows, där vissa är betydligt mer välkända än andra. I veckans quiz testar vi kunskaperna om ämnet.

56

Svenska riksdagsledamöter vill stoppa Artikel 11 och Artikel 13 i EU

Sveriges riksdag vill försöka stoppa det nya upphovsrättsdirektivet i EU. Detta genom att få landets företrädare i EU:s ministerråd att rösta nej till förslaget.

23

Gigabyte bundlar moderkort med Intel Core i9-9900K överklockad till 5,1 GHz

Gigabyte släpper ett paket där de inkluderar ett moderkort med förmonterat vattenblock samt en Intel Core i9-9900K, vilken överklockats till 5,1 GHz över alla kärnor.

72

Borderlands 3 blir exklusivt för Epic Games Store fram till april 2020

De tidigare uppgifterna kring Borderlands 3 visar sig stämma och det släpps den 13 september för Playstation 4, Xbox One och PC. På PC blir det exklusivt för Epic Games Store i sex månader.

6

Intel släpper Wifi-krets med stöd för 802.11ax-standarden

Som en av de första tillverkarna på marknaden släpper Intel en ny Wifi-krets med stöd för 802.11ax-standarden. Den väntas dyka upp i bärbara och stationära datorer senare under året.

52

Bioware-anställd: "Frostbite-motorn och vanskötsel sänkte Anthem"

I en artikel hos Kotaku berättar flera Bioware-anställda om utvecklingen av Anthem, och vittnar om stora problem med Frostbite-motorn och obeslutsamhet från chefer.

104

Borderlands 3 släpps den 13 september – blir exklusivt för Epic Games Store

Via Twitter avslöjas nya detaljer om Borderlands 3, vilket uppges lanseras den 13 september och samtidigt bli tidsexklusivt för Epic Games egen spelbutik.