Artiklar

Artiklar skrivna av André
130

Spotify anmäler Apple till EU – anklagas för att hämma konkurrens

Efter att ha vädjat till EU skickar Spotify nu in ett klagomål, där de pekar ut Apple för att bedriva konkurrenshämmande affärsmetoder genom extra kostnader i App Store.

55

Spelskärmar med 144 Hz fortsätter sjunka i pris under 2019

Flera stora kinesiska paneltillverkare har börjat satsa på gamingskärmar, och till följd av det väntas priserna på denna typ av produkter sjunka ytterligare under 2019.

53

World of Warcraft får stöd för DirectX 12 i Windows 7

World of Warcraft blir först ut med DirectX 12-stöd i Windows 7, något som introduceras i och med den senaste uppdateringen för spelet.

57

Sony lanserar spelströmningstjänsten Playstation Now i Sverige

Sony lanserar nu Playstation Now i ett flertal nya länder, varav ett är Sverige. Tjänsten kostar 149 kronor i månaden och gör det möjligt att strömma Playstation-exklusiva spel till PC.

18

Philips släpper 32-tumsskärm med 4K-upplösning och Ambiglow

Tillverkaren Philips fortsätter satsa på anpassningsbar bakgrundsbelysning för datorskärmar med tekniken Ambiglow. Nu lanserar de ytterligare en ny modell som bestyckas med just det.

40

Tim Sweeney: "Spelutbud enda sättet att konkurrera med Steam"

Epic Games VD berättar i en intervju att det inte går att konkurrera med Steam genom bättre funktioner i spelbutiken, utan det som krävs är ett bättre spelutbud.

55

World Wide Web fyller 30 år

För 30 år sedan föddes den första idén om World Wide Web av den engelska forskaren Tim Berners-Lee. Syftet då var ett system för att dela information mellan universitet världen över.

48

Intels kapacitetsproblem förvärras under andra kvartalet 2019

Ökad efterfrågan på Intels instegsprocessorer gör att företagets tillverkningsproblem håller i sig längre än väntat. Problemen tros dock vara lösta senast i augusti 2019.

112

Nvidia upphör med stöd för 3D Vision i framtida drivrutiner

Från och med april 2019 upphör Nvidia med stöd för 3D-tekniken 3D Vision. Samtidigt slutar de även stödja Kepler-baserade grafikkort för bärbara datorer i Geforce 600- och 700-serien.

28

Nvidia förvärvar datacenterföretaget Mellanox för 65 miljarder kronor

Grafikjätten Nvidia bekräftar förhandsspekulationer och förvärvar Mellanox, som är en av de största aktörerna på marknaden för datacenter och servrar.

121

Quiz: Gissa datorkomponenten

I veckans quiz sätter vi komponentkunskaperna på prov, då namn på olika beståndsdelar i ett datorsystem ska namnges med hjälp av bilder.

31

Battlefield V:s battle royale-läge Firestorm hittar ut i videoklipp

Via ett läckt videoklipp ges en första glimt av battle royale-läget Firestorm, som planeras att läggas till gratis i Battlefield V senare under månaden.

26

99 testar Samsung Galaxy S10 Plus – flaggskepp utan stora kompromisser

Samsungs nya flaggskeppstelefon Galaxy S10 Plus testas av 99, som delar ut högt betyg tack vare förbättringar på nästintill samtliga plan.

32

Corsair lanserar K83 Wireless Keyboard för vardagsrummet

I takt med att allt fler slår sig ned i soffan när det är dags för datorspelande passar Corsair på att lansera ett tangentbord med inbyggd hörnknapp, pekplatta samt analog styrspak.

65

Diablo från 1996 tillgängligt digitalt för första gången via GOG

Ursprungliga Diablo släpps för första gången via en digital spelbutik, nämligen GOG. Spelet kommer i två versioner, varav en innehåller optimeringar för moderna system.

46

Halo: The Master Chief Collection kan avtäckas för PC/Windows den 12 mars

Spelserien Halo väntas göra återkomst till PC/Windows under 2019, då Microsoft väntas lansera Halo: The Master Chief Collection för plattformen senare i mars.

56

Microsoft släpper Kalkylatorn som öppen källkod

Microsoft fortsätter satsa på öppen källkod, då de nu släpper källkoden för Kalkylatorn i Windows 10 fri för alla via Github.

57

Grafikkortstillverkare tvingas till förlust på äldre modeller till följd av överlager

Flera stora grafikkortstillverkare sitter på stora överlager av äldre modeller, varför de nu tvingas sälja flertalet modeller från Nvidia och AMD med förlust.

116

Spelutvecklare: "Ökade konkurrensen från Epic Games Store endast positiv"

Supergiant Games är en av de som valt att lansera på Epic Games Store istället för Steam. Enligt dem innebär den nya spelbutiken mer konkurrens på marknaden, vilket gynnar alla.

86

Nytt Spectre-liknande säkerhetshål upptäckt i Intels processorer

Forskare har upptäckt ett nytt säkerhetshål i Intels processorer som får namnet Spoiler. Det liknar tidigare upptäckta Spectre, men kräver omarbetningar på kiselnivå för att täppa till.