Artiklar

Artiklar skrivna av André
69

Rykte: Xbox One S All-Digital Edition utan optisk läsare släpps i maj

Enligt uppgift lanserar Microsoft en ny variant av Xbox One S i maj 2019. Nytt är att den saknar optisk läsare och därmed får en lägre prislapp.

34

Nvidia bundlar Battlefield V, Anthem och Metro Exodus med Geforce RTX-grafikkort

Nvidia introducerar ett nytt erbjudande för kunder som köper ett av företagets Geforce RTX-grafikkort, där de skickar med upp till tre stycken speltitlar.

29

Apex Legends når 50 miljoner spelare en månad efter lanseringen

En månad har gått sedan lanseringen av Apex Legends, och i samband med det meddelar utvecklarna att antalet spelare nu uppgår till 50 miljoner.

57

USB 4 avtäcks – baseras på Thunderbolt 3 för hastigheter upp till 40 Gbps

Organisationen USB Promoter Group presenterar nu USB 4, vilken baseras på Thunderbolt-protokollet och erbjuder hastigheter på upp till 40 Gbps över USB Type-C.

29

Microsoft förbereder "Windows Lite" för enheter med dubbla skärmar

Microsoft uppges arbeta på en avskalad version av Windows med namnet Windows Lite, vilken ska användas för enheter med dubbla skärmar samt Chromebook-liknande datorer.

22

Bykski lanserar första vattenblocket för AMD Radeon VII

För de som vill byta ut originalkylaren på Radeon VII och istället köra vattenkylt släpps nu det första vattenblocket för modellen, vilket kommer från tillverkaren Bykski.

176

Apex Legends populärast när SweClockers röstar om bästa battle royale-spelet

Intresset för battle royale är stort på SweClockers, och populärast på forumet är utan tvekan Respawn Entertainments nyligen lanserade Apex Legends.

28

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered hittar ut på webben

En av de populäraste delarna i Call of Duty-serien ser ut att släppas i en nyversion senare under året, då Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered nu hittar ut på webben.

91

Windows uppdateringsprocess förvirrande och bristfällig enligt användare

En undersökning bland Windows-användare visar att majoriteten anser att uppdateringar i operativsystemet är förvirrande, bland annat då de ofta installeras utan användarnas vetskap.

33

Lian Li lanserar RGB-belyst chassi i samarbete med Razer

I samarbete med Razer introducerar Lian Li modellen PC-O11 Dynamic Razer Edition, vilken bygger vidare på befintliga O11-Dynamic och lägger till anpassningsbar belysning.

72

Throwback Thursday – Intel Pentium III fyller 20 år

För 20 år sedan lanserade Intel sin processor Pentium III, som blev en populär modell och släpptes i en rad olika varianter genom åren.

15

Cooler Master lanserar tangentbord med analog inmatning och Cherry MX-brytare

Cooler Master tar upp kampen mot aktörer som Wooting, med modellen MK850 som bestyckas med analoga Cherry MX-brytare för utvalda tangenter.

40

GOG slutar ge kompensation för regionala prisskillnader

Den 31 mars avslutar GOG sitt Fair Price Packaging-initiativ, vilket kompenserar kunder som betalar i andra valutor än USD med pengar som kan användas i butiken.

198

Studie: "Bättre streamingtjänster effektivast för att motverka piratkopiering"

En studie visar att allt färre piratkopierar, något som till stor del beror på att streamingtjänster blivit billigare och får allt större utbud.

57

USB Implementers Forum presenterar USB 3.2 med hastigheter på upp till 20 Gbps

Standardiseringsorganet USB Implementers Forum avtäcker USB 3.2 med stöd för hastigheter i upp till 20 Gbps. Samtidigt byter USB 3.1 Gen 1 och USB 3.1 Gen 2 namn till USB 3.2.

20

Overkill's The Walking Dead plockas bort från Steam efter licensdispyt

Spelet Overkill's The Walking Dead sluta säljas digitalt på PC, då licensägarna Skybound sagt upp avtalet med Starbreeze och samtidigt lämnat in ett klagomål hos Steam.

32

Fractal Design gör fläktar med RGB-belysning

Svenska Fractal Design hoppar på trenden med RGB-belysning med sina fläktar i Prisma-serien. De kommer i storlekarna 120 och 140 mm och finns även i varianter med adresserbar belysning.

20

Microsoft gör det lättare för utvecklare att lansera spel för både Xbox One och PC

Filer i den senaste testversionen av Windows 10 antyder att Microsoft planerar att förena PC och Xbox, och göra det lättare för utvecklare att släppa spel för båda plattformarna.

98

Energizer Power Max P18K Pop är smart telefon med upp till 50 dagars batteritid

Under MWC 2019 visar batteritillverkaren Energizer sin kommande smarta telefon, vars paradnummer är ett stort batteri som möjliggör betydligt längre batteritid än konkurrenterna.

51

Nvidia Geforce GTX 1660 lanseras 15 mars – efterföljs av GTX 1650 den 30 april

Nya uppgifter talar för att Nvidia planerar två nya modeller i instegs- och mellanklassen. De får namnen GTX 1660 och GTX 1650 och kostar 2 700 respektive 2 100 kronor.