Inlägg

Inlägg som hokharoth har skrivit i forumet
Av hokharoth

Mikrotik CCR1016

Säljer nu min CCR1016 då jag inte längre är i behov av den.

Den har varit i drift ca 1,5 år och alltid suttit med UPS.

En router som är väl lämpad för de tyngre uppgifterna eller för den som vill ha en stabil router för 10gbit.

Medföljer 1 st rj45 sfp för 1 Gbit samt 1 st rj45 sfp+ för 10Gbit.

Pris 3000:- eller bud.

Läs hela annonsen här

Av hokharoth

ECC minnen

Hej!

Jag är i behov av DDR3L 1600 ECC SO DIMM minnen.

Minst 8 gb per sticka.

Läs hela annonsen här

Av hokharoth

Minnen

Hej!

Har du kvar minnena?
Jag kan tänka mig att ge 500 kr + frakt för 32 Gb.
Alternativt 950 + frakt för samtliga

Är de testade så att de fungerar korrekt?

Av hokharoth

Cell shading är ju en stor del av Borderlands serien. Gillar att de behåller samma stuk som tidigare. För min del kan de ta Borderlands 2, pumpa upp grafiken litegrann och sen ge mig en ny story som man kan asgarva och njuta av under många timmar framöver. Det är ett definitivt köp för mig

"Butt stallion says "Hello". "

Av hokharoth

Thingspeak och mängden data som krävs

Hej!

Jag har byggt ihop några stycken raspberry pi Zero W som kör 2 python skript för att övervaka temperaturen på värmesystem. Dessa laddar upp datan till thingspeak var 5 minut och om detta värde går utanför ramarna skickas en notis till användaren. Utöver detta uppdateras en dynamisk DNS. Rasperryn kör även en openVPN server för att förenkla underhåll, då enheten sitter på avlägsen plats.

Denna enhet kommer vara ansluten till ett mobilt bredband och därför är nu min fråga om någon kan uppskatta hur mycket data dessa tjänster kommer att behöva per månad.

DNS kommer endast ta data när den externa IP adressen ändrats (omstart av routern) och mail kommer enbart när värdet inte stämmer. VPN servern kommer endast brukas i de fall underhåll krävs. Det enda som körs kontinuerligt är uppladdning till thingspeak.

Av hokharoth
Skrivet av Litenskit:

Jag, har faktiskt inte provat varken amd dual graphics eller usb till dvi adaptern MEN jag skulle alla dagar i veckan välja grafikkort över någon usb adapter. Jag tror inte att du kommer använda själva dual graphics funktionen heller, de kommer troligen bete sig som att du har "2 separata grafikkort". Dvs inte en lösning där de arbetar tillsammans utan de arbetar var för sig. Vilket bör vara alldeles utmärkt för dig.

Tack!

Läste mig till att man kan använda fler grafikkort så att dem arbetar individuellt (utan SLI/crossfire). Men tror du att det skulle gå att köra APUn och ett grafikkort som två separata kort? Kommer inte den inbyggda grafiken att inaktiveras så fort jag installerar ett grafikkort i PCIe?

Av hokharoth

Denna datorn är tänkt till trading. Köpa/sälja valuta. En valuta per skärm. Men tror ni det är bättre att köra på t.ex. https://www.inet.se/produkt/8904298/deltaco-usb-3-0-till-dvi-... ? Moderkortet har tre skärmutgångar och sedan ha tre stycken sådana till de andra skärmarna. Skulle det fungera bättre? Har inte hört så mycket bra om AMDs dual graphics funktion, är mest ute efter en problemfri setup.

Spel och andra grafik krävande saker kommer inte att ske på denna burk.

Edit: Efter lite extra djupdykande så kom jag fram till att det verkar fungera att använda två stycken "billiga" GPU utan SLI/crossfire och köra flera skärmar. På så vis kommer det andra kortet endast köra skärmarna medans det första kommer sköta allt det andra som ett grafikkort ska göra.

Av hokharoth

6 st skärmar!

Hej!

Jag undrar om det är möjligt att köra 6 st skärmar om jag har en amd a10 7850k och ett R7 240 grafikkort?
Tanken är att köra dual graphics och koppla 3 st skärmar till moderkortet och ytterligare 3 st till grafikkortet.
Alternativet är att skippa grafikkortet och köra på dvi -> USB 3,0 adapters.

Är detta möjligt?

Av hokharoth

Tack för all info. Har nu insett att det nog får bli att testa ett vanligt Pci-e kort och se hur prestandan blir. I värsta fall får det bli kablar ändå

Av hokharoth

M.2 (NGFF) Nätverkskort i stationär dator?

Hejsan!

Ska nu flytta till ny lägenhet och är inte jättesugen på att börja dra nätverkskablar genom alla rum. Kollade därför lite på olika trådlösa alternativ till min stationära dator. Jag har ett Asus Z-97A moderkort så därför började jag fundera på om man inte skulle skaffa ett Intel M.2 (NGFF) kort att sätta i. Min fråga är om detta alternativet är värt att satsa på eller om det bara kommer bli problem och något jag kommer ångra om någon vecka.

Tack på förhand!

Länk på kortet http://www.inet.se/produkt/5405523/intel-wlan-module-ac-7260-...

Av hokharoth

HAHA! Funktion före design. Roligt med dessa mods.

Av hokharoth

Linjer i bilden med HDMI

Hej!

Jag har i dagsläget kopplat datorn till två skärmar. En vanlig skärm med DVI -> HDMI kabel och sedan en Tv i samma rum med en vanlig 5 m HDMI kabel. Dessa är speglade och det funkar perfekt förutom att Tvn har en vågrät suddig linje vid nedre halvan av skärmen. Grafik kortet är ett HD7870. Har provat med en bärbar dator på batteri med samma kabel och där syns inga linjer. Jag tror inte uttaget är trasigt då jag till nyligen hade denna dator endast kopplad till Tvn i min gamla lägenhet utan några problem. Datorn är inkopplad till ett ojordat uttag eftersom lägenheten saknar jordade i vardagsrummet. Kan detta ge sådana störningar i bilden?

Av hokharoth

Problem med overscan HDMI HD 6450 13.1

Hej!

Har ett litet problem jag hoppas kunna få lösning till. Har nyligen skaffat ett HD 6450 till en HTPC, men när jag anslutit den till TVn via HDMI så syns ej hela bilden. Gick då in i Catalyst och ändrade overscan till 0 %. Detta fixade så hela bilden syns bra och tydligt. MEN, i jämna mellanrum skiftar bilden om till ljus grön toning. Detta kommer och går lite som det vill. kan låta datorn stå så händer det. Har catalyst 13.1, tror det måste vara något drivrutins fel. Finns det något annat sätt att skala upp bilden utan att använda ccc? Eftersom problemet ej fanns innan så hade ju en alternativ metod att skala upp varit bra. Läste om något register knep men tänkte kolla med folket här om ni vet vad det handlar om

Tack på förhand!

Av hokharoth

MSI CX640 köpråd

Hejsan!

Har nu ett tag läst på en massa om lite olika laptops. Efter mycket sökande och läsande har jag fastnat lite för MSI CX 640 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=846258

Enligt de källor jag hittat så ska den vara väldigt bra för det priset och även framtid säker med Sandy bridge mm.

Nu är min fråga om det är någon som har erfarenhet av denna modellen eller har hört något bra/dåligt om den

Tacksam för all fakta om modellen och om MSI som märke, kvalite, support osv.