Inlägg

Inlägg som friskybob har skrivit i forumet
Av friskybob

Jag hade liknande problem som du beskriver för ett tag sedan. Mitt problem var att OPNsense hade skruvat bak tiden ungefär ett år. Det räckte med att manuellt ställa om tiden i brandväggen och så fungerade allt normalt igen. Verkar inte vara samma problem som du har, men det kan ju vara värt att iaf kika på innan du rycker switchen och skickar den på RMA.

Av friskybob
Skrivet av BigBoi777:

Det är givet att om dessa inte klarar av memtest eller är defekta så får man pengarna tillbaka mot retur. Men jag är 99.999% säker på att dessa fungerar felfritt

Då bjuder jag 500kr och hämtar

Av friskybob

500kr + frakt givet att de klarar memtest utan fel.

Av friskybob
Citat:

Kap 5. 4 § KKöpL Konsumenten har rätt att kräva att näringsidkaren avhjälper ett fel på varan eller gör en omleverans. Konsumenten får välja mellan åtgärderna. Näringsidkaren är skyldig att avhjälpa felet eller göra en omleverans endast om åtgärden är möjlig och kan vidtas utan oskälig kostnad för näringsidkaren.

Jag tolkar detta stycke som att TS kan kräva reparation eller en ny motsvarande disk från Webhallen givet att reparation eller ersättningsdisk är möjlig och inte medför en oskälig kostnad för Webhallen. Billigaste priset för disken i skrivande stund är 1256kr från Elgiganten vilket är mer än dubbla inköpspriset. Webhallen säljer Firecuda 520 1 TB som verkar vara uppföljaren för 949kr vilket vore en lämplig ersättare. Däremot är den 80% dyrare mot vad TS köpte sina diskar för. Man kan såklart diskutera exakt var gränsen för oskälig kostnad går, men i det här fallet tycker jag, baserat på min tolkning av ovan lagtext, att Webhallen har rätten på sin sida att göra en återbetalning istället för att skicka ut nya 520-diskar eller stå för ett täckningsköp. Om TS vill ha något av det får han argumentera för att mellanskillnaden på 80% är skälig.

Det brukar inte vara någon som nämner detta med oskälig kostnad för näringsidkaren i trådar som dessa, men jag har sett det förr och då har man varit överens om att butiken haft rätt att göra en återbetalning. Sen kan det ses som badwill när det inte handlar om några stora summor, men det är en annan sak.

Hur resonerar ni andra kring detta?

EDIT: Dåligt av Webhallen att erbjuda en sämre disk som ersättningsprodukt. Däremot är den ju lite dyrare och de hade kunnat formulera det som att de gör en återbetalning och bjuder på mellanskillnaden istället, för någon rimlig ersättningsprodukt är det ju inte.

Av friskybob

Under alla år jag ägt stationär dator har jag alltid köpt någon skum Windowsnyckel för 20-50kr till varje nytt moderkort och det har aldrig varit några problem med deaktivering eller annat. Aktiveringsprocessen har sett lite olika ut från gång till gång. Senast var jag tvungen att slå av internet och någon inställning när jag skrev in nyckeln. När detta var klart var Windows aktiverat och har varit problemfritt i 3-4 år.

Skrivet av aMp:

Ett tips om man köpt en nyckel är att köra CMD och skriva detta i kommandotolken, för att se så att man har en riktig retail-licens och inte någon volymlicens för företag.

slmgr/dli

https://i.imgur.com/GZ9WsxJ.png

Har du köpt det som en riktig retail-nyckel, men det framkommer att det tex är en volymlicens så kontakta butiken för att antingen få pengarna tillbaka eller en ny riktig nyckel. Har fungerat bra för mig vid de senaste 4 köpen, fått äkta licens direkt utan krångel.

Är det sådär en "äkta" nyckel ska se ut? På datorn jag använder nu har jag en jag köpte för 40kr och rutan ser exakt ut som din.

Av friskybob
Nytt bud: 500 kr 2. Zyxel GS1900-24E Managed Switch + upphämtning
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av friskybob
Skrivet av Ucmh:

"Start CSM" är satt på "never" och jag får inte ändra det. Mkortet är dessvärre ett acer daa78l, vilket tydligen inte har en manual.

Jag förstår! Då kan du prova att ändra "boot partitioning table" på disken från MBR till GPT via någon live-Ubuntu eller kanske via en Windowsinstallationssticka. Lycka till

Av friskybob

Du kan testa att leka runt med UEFI/CSM som brukar heta "Legacy mode" eller liknande. Om din Windowsinstallation är gammal kan det krävas att du ändrar den inställningen för att kunna boota.

Av friskybob

Appen använder BT för att koppla upp sig mot paketskåp när man hämtar ut där, så skulle kunna vara samma grej.

Av friskybob

Riktigt snyggt! Önskar jag hade lika mycket plats som dig...

Av friskybob

De går väl visst att återanvända? Mycket tejp bara som sagt, det är inte dyrt.

Av friskybob

Jag köpte en docka till min laptop därifrån för ungefär ett halvår sedan. Produkten kom dagen efter och var precis som utlovad. Den kom packad i en låda för tallrikar från Ikea där fraktetiketten var ett tejpat vikt A4 istället för en fabriksny fin brun kartong med termoprintad fraktsedel. Rätt uppenbart att det är ett enmansföretag som förmodligen drivs i ett vardagsrum. Men detta är inte negativt alls, bara lite charmigt. Kan inte annat än rekommendera företaget baserat på min köpupplevelse.

Av friskybob

Skulle tro att du får tillbaka pengarna genom en banköverföring.

Av friskybob

Annonsen är avslutad

Av friskybob
Skrivet av Daemon:

Köar, kan vara där på väldigt kort varsel.

Taget, pm

Av friskybob

SF450 och defekt 1080

Båda delar kommer från en Corsairdator som förmodligen är 4-5 år gammal.

DEFEKT 1080 har en AIO och fläkt monterat. Kortet ger en låg upplösning med artefakter och felkod 43 i enhetshanteraren. Har för mig att det inte går att starta benchmarks. Kortet kräver 1x8pin för strömförsörjning.

SF450 - vad jag vet så är denna fullt fungerade, men jag har ingen användning för den.

Hämtas hos mig i Jakobsberg. Skickas inte. Först till kvarn.

Läs hela annonsen här

Av friskybob

Clock_watchdog_timeout verkar vara relaterat till CPU eller ram. Testa köra en ramsticka och byt minnesslot och se om det hjälper. Jag skulle dock tro att det är något fel på cpun eftersom den ger dig så höga temps precis när du startar datorn. Du kan testa höja spänningen i BIOS, alternativt sätta på något performance/extremeläge som tillåter den att dra mer ström, men jag tror att du kommer få reklamera cpun.

Av friskybob

Gammal HP Workstation och Fractal Design Define C

Hej!

Måste bli av med dessa två innan jag flyttar.

1. En gammal HP Z400 workstation. Denna fick jag som donation för att köra en Valheimserver på. Flöt på bra i 2 månader innan vi tröttnade, och sen dess har den bara stått nu i snart ett år. 5x2GB RAM från två olika tillverkare (se bild), samt ett Quadro 2000 verkar ha lagts till sen köp. Datorn ger bild från DVI (ej testat DP), POSTar och hittar all ram. OS-disk ingår inte. Kylpasta bytt på CPU-kylare och silvriga kylflänsen på moderkortet för ca 1 år sen. Någon har klippt i chassit, så det är rätt svårt att få på och är väldigt fult. Det väger också en hel del.

Mer info: https://www.komplett.se/product/624758
Pris: Bud

2. Fractal Design Define C. Har haft mina delar i denna i ca ett år innan jag köpte ett större. 3st PCI-brackets saknas, samt främre fläkten. Kan slänga med en Bequiet 140mm om det behövs. Tyvärr är det ett gäng repor på framsidan då en liten tyckte det var ett bra ställe att rita på med skruvmejsel.

Chassi: https://www.webhallen.com/se/product/256271-Fractal-Design-De...
Fläkt: https://www.webhallen.com/se/product/196697-be-quiet-Pure-Win...
Pris: 200kr eller bud.

Båda två hämtas hos mig i Täby, eller på mitt jobb i Järfälla. De kommer följa med till tippen nästa vecka om ingen nappar.

Läs hela annonsen här

Av friskybob
Nytt bud: 200 kr plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av friskybob

200kr + frakt för en