Inlägg

Inlägg som Predator123 har skrivit i forumet
Av Predator123
Skrivet av Quart:

Har haft min 950 nu i 5 dagar och är mycket nöjd.
Jag har en Iphone 6 privat och en Nokia 930på firman.
Nu har jag en Lumia med dualsim så min tanke är att bara köra min 950 framöver.
Men jag saknar några appar.
Skulle vilja ha en bra app som Iphones Hälso app, som håller koll på steg m.m
Hittade Microsoft Health men den kräver MS Band och det vill jag inte ha.
Hade även Runkeeper på IPhonen men den verkar inte finnas till Windows.
Vad finns det för appar som kan hålla koll på distans, fart m.m
På min Lumia 930 hade jag Lumia navigeringen som var grymt bra.
Men den verkar vara borttagen efter att MS tagit över Lumia?!
Vad finns det för bra gratis varianter eller är det "Kartor" som gäller?

Kartor-appen är precis samma som lumia apparna, fast kartor och drive slagits ihop till en app. Gå in i inställningarna och tryck på 'Om' så står det 'HERE 2015' och lite annat jox.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Predator123
Skrivet av anon134512:

Dom inofficiella togs bort eftersom bilder blivit kapade, det är rätt giltig anledning. Snapchat skulle säkert gå att lösa om Microsoft verkligen ville ha det också, dom lyckades ju inleda ett samarbete och introducerade Instagram. Båda sidor verkar tyvärr rätt ovilliga här. Men vem vet!

Källa på det?

Av Predator123
Skrivet av jocke91:

Här med... märks tydligt t.ex. utomhus på natten, lättast med nattläget aktiverat. Min fläck är halvmånsformad och finns ca. 1cm in från kanterna i övre vänstra hörnet. Inget som stör vid normalanvändning eftersom den endast syns när låsskärmen med klockan är aktiv.

Skrivet av _Fredrik_:

Exakt samma här �� får se om jag ska orka skicka in den.

Det där är helt normalt, det är ett vanligt fel på i princip alla AMOLED skärmar. Googla det och läs, nästan ingen telefon med denna typ av skärm är fri från det.

Av Predator123

Lite off-topic men måste ändå länka denna sköna bilden från Nokias FB: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151621266457397&set...

Av Predator123
Skrivet av Kent:

1 Borde ha funnits med från början, att det fortfarande inte finns efter så pass lång tid är en katastrof

2 Det var bara ett exempel, saknar en del andra appar.

3 Skulle ju vara skönt att inte allt var 100% låst. Om det nu var Android som saknade autorotationslåsen skulle jag garantera att det inom kort hade löst sig med en customrom eller någon app.

4 Det gör det visst. Apparna kan samla onödigt mycket information helt utan anledning.

5 Pr0n Nej men det finns faktiskt andra sidor som inte visas korrekt utan flash. Det med att HTML5 ersätter flash har man hört i en del år nu, undrar när det faktiskt blir av.

6 IE10 är ju inte perfekt, ingen webbläsare är perfekt. Samma scenario på en dator; sidan ser kanske helt skum ut i Chrome men fungerar ok i IE, varför ska man inte ha valmöjligheten. Förstår inte varför man är så förtjust i att vara fastlåst. Dessutom saknar IE10 väl fortfarande en framåt-knapp?

7 Låter ju sådär. Dvs. WP8-plattformen kommer inte ha en riktigt high-end mobil på ett bra tag....

8 Allt, varför inte? Jag störde mig på att alla tiles såg nästan likadana ut. Visst kunde man ändra lite färg och storlek men det räckte inte till. Svårt att få en genväg till riktigt att "sticka ut".

9/10 Ok, men blir denna tredjepartsdialer standard dialer? Jag har för mig att stock-dialern öppnas ifall man blir uppringd eller ska ringa inne ifrån ett annat program.

11 Bra men inte perfekt. En så inpass simpel inställning vill jag kontrollera. Inte fan ska mobilen bestämma vad mina ögon gillar.

Hur som helst är inte Android perfekt heller. Alldeles för många skittelefoner förstör upplevelsen. Bloat är ett annat problem och även uppdateringar. Ibland får man vänta länge på uppdateringar om man inte har en Nexus eller vill lägga in t.ex. CM.
Mikrolagget som Android är så känd för är till stor del producentens fel. Vissa bloatprogram gillar att störa, speciellt Samsungs j*vla S-voice får telefonen att lagga något grymt. Som tur är går det att stänga av.
Mikrolagget inne i menyer osv. har jag sett på alla mobiler, spelargen roll om det är IOS, WP8 eller Android. Tycker min S4 med google edition rom flyter på lika bra som WP8.

4. Har för mig att Microsoft har mycket tuffare krav/kontroller på vilka appar som tillåts i Store jämfört med sina konkurrenter, så jag tror inte det är så enkelt som du tror.

5. Jo det klart, visst finns det scenarion där det inte funkar klockrent. Det där med HTML5 är väl mest önsketänkande...

6. Nej självklart inte, poängen var att det finns alternativa webbläsare, som sagt så är jag osäker på om de är baserade på IE eller inte. Framåtknapp? Nej...

7. Tycker inte 1080p borde vara ett "krav" för high-end.

8. Det som sticker ut är ju hela utseendet i sig Det är tilesen som är WP8's signatur så att säga, tycker inte det är något man borde ändra på. Hade man kunnat ändra på allt så förlorar man det som är WP. Svårt att förklara men jag tycker det "ska va så" Hade man kunnat ändra på allt hade vitsen med olika OS i princip försvunnit. WP8 ska vara vad det är.

9. Är lite osäker men själva dialern tror jag inte finns någon standard, det är en app precis som alla andra som du kan pinna till startsidan. När någon ringer upp dig tror jag inte har att göra med själva dialern, det ligger i systemet tror jag.

11. Visst, som du säger, allt är inte perfekt. Saker kan alltid förbättras, det förnekar jag inte.

Av Predator123
Skrivet av Kent:

* Går inte att låsa skärmläget, extremt störande

Kommer i nästa uppdatering.

Citat:

* Saknar en del appar, finns inte ens officiell youtube

Vad ska man med en officiell till? Finns bra tredjepartsalternativ.

Citat:

* Går inte roota/lägga in customrom

Hur kan det vara en nackdel då det är specifikt för Android?

Citat:

* Ingen behörighetskontroll (finns i android 4.3 men man måste fuska lite för att få fram den, hur som helst kommer den implementeras i 4.3/4.4)

Precis som föregående skribent skriver; det behövs i princip inte.

Citat:

* Finns ingen möjlighet för flash

Tycker inte detta behövs heller. Tror aldrig jag har hamnat i en situation då jag behövt använda flash. Håller på att ersättas av HTML5.

Citat:

* Lite osäker på detta men inga alternativa webbläsare? Alla är väl baserade på IE10?

Finns alternativa webbläsare, om de är baserade på IE vet jag inte. Dock förstår jag inte varför det skulle vara en nackdel. IE10 är väldigt bra.

Citat:

* Inga full-hd mobiler (dock inte alltid en fördel att ha full-hd)

Tror det möjliggörs i nästa uppdatering, alternativt uppdateringen efter nästa.

Citat:

* Extremt låst både när det gäller utseende och systemet i sig.

Är ju liksom meningen att det ska vara så. Vad skulle man vilja ändra på?

Citat:

* Ingen alternativ dialer

Stämmer inte.

Citat:

* Ingen T9 i dialern

Kan lösas med alternativ dialer.

Citat:

* Bara tre ljussteg

Som sagt, auto funkar bra.

Av Predator123

Innebär detta att Microsoft kommer att släppa egna telefoner eller kommer de Microsoft släppa telefoner under namnet Nokia? Eller är de nu låsta till HTC, Samsung m.f.? Har lite svårt att förstå hur detta kommer påverka själva "telefonutgivningen" om man kan kalla det så. Kan någon hjälpa mig?

Av Predator123
Skrivet av anon214822:

50-51% säger att dom skulle skaffa en Nokia, punkt. Inget "kanske" utan ett rakt "ja". Ytterligare 33% säger att dom "kanske" skulle skaffa en, det som motsvarar ditt "skulle kunna tänka sig".

Jag förstår inte hur du kan tycka detta är relevant. Att Androidanvändarna inte köper en Nokiatelefon har INGENTING att göra med att Nokia använder WP, det handlar om att den INTE använder Android. En väldigt stor skillnad som jag hoppas att du förstår, mobilen hade kunnat använda vilket mobil-os som helst, de hade fortfarande inte köpt en så länge det inte hade varit just Android på. Alltså inget specifikt till WP.

Androidanvändare är de mest enögda i hela mobilvärlden, punkt.

Av Predator123

Har samma problem som många andra här, NSU hittar bara samma version som jag redan har. Får man ladda ner och flasha manuellt isåfall eller? Har 059Q9H3.

Av Predator123
Av Predator123

Vad är det för fel med t.ex. TPB? Inget olagligt med det så länge du använder en legitim produktnyckel vid installation.

Av Predator123
Av Predator123

Posten ger ingen träff på id:t. Det som oroar mig är att det verkar som att paket inte lämnat Chicago än, det är alltså inte fast i tullen, då hade det inte varit ett problem.

Skriver från telefonen nu men ska kolla upp hur paketet skickas lite senare.
Skickades från m.sweclockers.com

Av Predator123

Paket från USA med USPS

Beställde för ett tag sen ett paket från USA som skickas med USPS. Problemet är nu att Paketet inte har rört på sig sen den 28:e april, om man kollar tracking-sidan. Det senaste som hände var "Processed at USPS Origin Sort Facility" den 28:e april alltså.

Vad ska man göra? Vänta lite till eller ta kontakt med säljaren/USPS? Tycker bara en månad är lite lång tid på samma ställe...

Av Predator123

Ändrades automatiskt, UTAN automatisk tidsinställning

Lumia 920

Av Predator123

Windows 8, utan tvekan!

Av Predator123
Skrivet av cokeman 1337:

Du kommer att klara dig med N-standard med 100/100.
Kolla in Asus routrarna N56, N65, N66.

Ok tack! Jo det är de som jag har kollat på!

Av Predator123

Ska inom kort köpa en ny router och undrar bara om AC kommer göra någon skillnad gentemot N-standarden om jag bara har tillgång till 100/100 fiber?

Av Predator123
Av Predator123
Skrivet av Mowge:

Misstänker att denna fråga redan besvarats tidigare i tråden, känner dock mig inte särskilt sugen att bläddra igenom 270 sidor så ursäkta mig om så är fallet.

Har precis beställt en Lumia 920 och undrar om den kommer fungera med mina hörlurar? DVS volym/play/pause kontrollen på sladden. Lurarna funkar fin fint med iPhone och Android.

Är hörlurarna Iphone-kompatibla kommer alla kontroller att fungera men volymknapparna kommer troligtvis inte fungera.