Inlägg

Inlägg som dussin har skrivit i forumet
Av dussin

Det lär inte vara brist på frivilliga att hjälpa fram denna forskning där teori blir praktik. Projekten som följer "Telepathy" kommer bli intressanta och naturlig (pun intended) vidareutveckling som kan ta sig an än värre drabbade som inte kan hjälpas med dagens bionics.

Av dussin

Det finns gränser för hur långtgående detaljstyrningen kan vara och samtidigt upprätthålla sken av fri företagsamhet. Till sist blir det absurt och då kan allting lika gärna förstatligas.

Av dussin
Skrivet av tcntad:

Ni vet att ni kan stänga av en hel del och i princip bara se erat eget? Sen är det väl bra om Plex erbjuder mer funktioner?

Exempelvis telemetri och centraliserat konto har inte varit en del av Plex hela tiden, men många användare har hoppat vidare ju mera sådant det har blivit under 16 år (?) av utveckling. Det blir såklart en avvägning även denna gång när "funktioner" utökas beroende på hur det görs.

I sak blir det intressant hur diskussionerna blir gällande det finstilta i Plex variant av "köpt"- och hyrt material.

Den som lever får se.

(Kör personligen Jellyfin som fortfarande är öppen källkod efter 6 år av utveckling).

Av dussin
Skrivet av JonasT:

Jo precis, och som jag skrev tidigare i tråden använder jag inte ens den medföljande kabeln. Får se om jag besvärar mig med att lämna in den överhuvudtaget. Men vem vet när köttbullesuget faller på!

Lämna in eller häv i återvinningen medan du minns, så du inte får eventuella otrevligheter om 5 år när du letar efter en sådan kabel och hittar detta vrak i gömmorna.

Av dussin

En DVD-utgåva av god kvalité blir i min erfarenhet inte kass när det skalas upp, men det kan som bekant vara en väldig skillnad på 1:1 digitaliserade DVD5 och DVD9; förmodligen inte helt olikt hur BD25 och BD50 kommer stå sig framgent när upplösningen åter fyrdubblats på panelen. Den som lever får se.

Bör dock nämnas att det finns anledning till varför man byter ut favoriter till modernare format om så är möjligt.

Av dussin

Genom att insinuera kan man få vissa personlighetstyper att fullständigt tappa fattningen. Vissa orostrollar, andra är sådana på riktigt. Det är lika fascinerande varje gång. ~"Elon har inte dragit i samtliga bult i rymdraketerna och är därför en idiot."

Det blir inga bombastiska rubriker eller märkliga slutsatser när Fidelity gör en annorlunda uppskattning, inga generella utläggningar gällande hur privatägd verksamhet värderas eller att privatägare till och med kan värdera sina andelar annorlunda.

Av dussin

Eftersom detta kommer att bli en evig tit-for-tat mellan google versus hjältarna som grejar med scriptlistorna så väljer jag att säga att ingenting fungerar, det är reklam precis överallt - google har vunnit och kan lägga hatten på hyllan.

(Har inte märkt någonting, allting fungerar som vanligt. FF/diverse tillägg)

Av dussin

Har personligen blivit väldigt förtjust i ”tank”-systemet som finns nu för tiden, istället för att förslösa livet med de många olika strider man får gå mot bläckpatroner.

Titta efter en sådan variant blir mitt förslag.

Av dussin

Tusentals har fått dojan - viss rapportering anger 80 % - men samtidigt blir tjänsten bara bättre, mera utvecklad och får bredare innehåll. Om inte den tidigare så kallade värderingen på 44 (inkl. 13 i skuld) var ett klassiskt luftslott, så vet jag inte vad som är.

Såg Musk på Rogan häromdagen. Vilken oerhört go gubbe han är.

Av dussin

Skulle på ett tjusigt vis dra switch till varje våning direkt eftersom rummens användning med åren kommer förändras på idag otänkbara vis. Blir inte så besvärligt eller kostsamt att greja med det trådlösa efter det heller, ansluta AP enligt sicksack per våning etc etc.

Gratulerar till villan !

Av dussin

”a person familiar with the company said”. Jösses.

Annars är det intressant hur Musk hellre kommunicerar helt öppet med makthavarna. För några dagar sedan läste jag en öppen växling mellan Musk och en medlem i Kollegiet, som inte verkade vara lika tillfreds med att öppet behöva precisera någonting av det ”EU” vill skall raderas från Internet. Haranger i öppna brev samt dreva i media går bra, men precisera någonting nej nej.

Det är tröttsamt.

Av dussin

Är van vid min gen2-penna som sitter stadigt fast magnetiskt på översta långsidan där den samtidigt trådlöst laddar och alltid är redo men kanske framförallt inte kvarglömd på en laddstation eller otympligt inkopplad i botten etc.

Men denna nya usb-c variant går förmodligen att sälja den också.

Av dussin

Förr eller senare får vi alla ”stoppa ID-kortet i routern” och därför är det bra att processen förlängs genom att diverse teorier och metoder prövas.

Elon Musk talade bland annat om metoder för att höja den effektiva kostnaden att omgärda den minimala faktiska monetära insatsen till att sätta upp vida botnät; det vill säga att ingen människa eller organisation, utom möjligen med satans driv, skulle företa sig eller kunna upprepa hundratals eller tusentals olika verifierade betalningsprocesser.

Det finns flera anledningar till att man inte vill ha botnät på sin plattform. Allt från exempelvis manipulation av nivån på utbetalningar vilket för populära konton är stora pengar, till hur ’Three Letter Agencies’ ofta positivt rapporterar verkningsgraden i att kunna styra det så kallade offentliga samtalet.

Av dussin

Det började med kol- och stål men nu är vi här....

Enda som är snyggt är hur den egentliga makten har ordnat det för sig och helt slipper opinionsbilda och vinna debatter i 27 regioner. Ingenting behöver prövas. Förslag pressas istället ned uppifrån och duktiga regeringar har att försöka motivera förändringen i den region man administrerar, eller i undantagsfall säga att regeringen inte vill detta men att ”EU” genomför detta och regeringen kan inget göra.

Svepskäl som anges i frågor om totalövervakning är absurda.

Av dussin

Garry Newman/Facepunch Studios (FP) som bland annat utvecklar spelet Rust, har kommenterat de förändrade villkoren på sin blogg. Bland annat nämns att saker ur FP:s perspektiv konstant blivit sämre sedan Unity’s börsintroduktion, och att det finns en känsla av att ha förslösat ett årtionde genom att inte utveckla sin egen spelmotor.

Av dussin

Laddat trådlöst senaste 5(?) åren, men det finns en lightning-port på enheten.

Hörlurar och sådant är blåtand.

Musik som inte strömmas kopieras in på enheten automagiskt när den ansluter till samma nätverk som datamaskinen. Senaste avsnitten av poddar likaså.

iCloud brukar jag vara inne och riva i via hemsidan från datamaskinen, men hade tidigare ”synkprogrammet” installerat som slangade ned allt automagiskt.

Man behöver inte joxa med någonting, allting bara fungerar.

Hur som helst så finns det ett egenvärde i standardisering, och som jag brukar nämna lite varstans på forumet så hade det varit bra om politrukerna faktiskt hade arbetat någon endaste gång med följden att vi möjligen kunde se standardisering av infästningen på batteridrivna arbetsredskap.

Av dussin

Helt ok video just likt den föregående var.

Trist att miserabelt ”permanent online”-folk hotar och trakasserar LMG-anställda, hoppas att den biten blåser över litet raskare än vad sådant brukar göra.

Gött att WAN Show är tillbaka.

Av dussin

Varje gång det talas Half-Life kommer jag att tänka på Black Mesa (steam), som jag inte hunnit spela ännu. Det är ju bara 11, 8 eller 3 år sedan det släpptes - beroende på hur man väljer att se det.

Av dussin

Personligen valde jag "Samsung BAR Plus", vilket är en helgjuten variant med fäste för nyckelring och som pallar att smälla runt lite när man har några stycken samlade. Skrivhastigheten har jag inte tänkt på, men modellen marknadsförs med läshastighet på 300 samt kommer med 5 års garanti.

Av dussin

Det finns som bekant ingenting man kan göra åt blodhundar som saknar självinsikt, och ”What do we do now?”-videon är naturligtvis inte riktad till sådana personlighetstyper.

För vanligt normalt folk - i den mån detta ens följs - så var videon sannolikt helt okej med bekanta ansikten som medger utrymme till förbättringar samt ger lite exempel på hur detta skall tillgå.