Inlägg

Inlägg som b0113 har skrivit i forumet
Av b0113

Testade ett tidigt occulus headset för några år sedan och var då riktigt imponerad av tekniken, trots att det bara var småspel man kunde köra då. Sen dess har jag inte riktigt sett några nya spel trots många headsets.
Vilka spel finns som gör prislapp på 5k+ värt för att investera i tekniken idag?

I bakhuvudet har jag bara HF Alyx och Subnautica, men inget jag tycker berättigar en apparat till i hushållet

Av b0113

Jujutsu Kaisen 0, alltid tråkigt att ligga ett år efter andra med anime filmer!

Av b0113

1700:- Nas ds218, hämtar i GBG

Av b0113

ZOWIE XL2411P - Ett rent nöje!

( XL )2411P - Nu med Två L!

Introducing free sink™ - Soap included

Förlåt, jag var tvungen x)

Av b0113

Kanon då vet jag, tackar för alla svar!

Av b0113

Fråga om extern matning och styrning av datorfläkt

Hej!

Tänkte driva en fläkt till ett projekt med en simpel fläktkontroller matad av en 12v nätadapter.

Min fundering är om jag kan strunta i fläktkontrollern och istället stega ner volten i adaptern?

Nätadaptern är ställbar och jag tänker att fläktkontrollern stryper väl ändå bara spänningen för att reglera varvtalet, då det är en 3pins fläkt och inte PWM.

En följdfråga om jag skippar fläktkontrollern; borde jag sätta in en kondensator eller dylikt för att ta upp spänningstoppar, eller är det onödigt vid drift av en fläkt?

Fläktkontrollern jag kollat på är en ZALMAN - Fanmate 2, så verkligen inget avancerat

Av b0113

Tråkigt.

Har ägt en RAT 7 i flertal år nu och har sedan dess inte prövat en bättre mus.
Lite konstigt att ingen annan tillverkar har hoppat på idén med utbytningsbara delar och inställningsbart grepp.

Men denna produktlinje går väl i graven nu

Av b0113

Sitter all hårdvara inne i själva skärmenheten, medans dockan har lite laddning och portar osv?
Dvs om man har sönder skärmenheten så kan man inte spela stationärt heller va?

Köpte för ett tag sedan ett 3ds som jag är riktigt nöjd med. Men även för denna billigare handhållna konsol känner jag ibland oro för att tappa den / bli bestulen på den när man färdas i stan etc.

Vet inte riktigt om jag ser på switchen som en lika bärbar konsol som Nintendo vill få den att verka. Dels storleken och även att traska runt med en pryl för 3700 sek känns lite sådär. Och jag vet, folk har mobiler för 7k som de viftar runt med, men en mobil "måste" man ju ha med sig.

Tycker det verkar mer i stil med att gamecuben hade ett handtag på sig. Man kan ha med den till tv-spels kvällar hos polare osv. Så att spelen måste utvecklas efter en halverad klockfrekvens för att de skall kunna vara portabla känns för mig som man betalar för något som påverkar ens spelupplevelse negativt, när den sällan används portabelt.

Jag får dock tillägga att jag trotts allt är rätt sugen på denna enhet. Helt klart ett spännande koncept. Men det blir nog att avvakta och se vilka spel som skall komma och hur pass väl de utnyttjar switchens finesser.

Av b0113
Skrivet av martinot:

Det verkar vara lite olika. Steam är tex en tjänst, men där köper du och behåller spelen.

Ibland passar köp (perpetual licens) bättre för vissa användare/fall, och hyrtjänster/prenemurationsmodeller bättre i andra.

Tex. så föredrar jag perpetual licens gällande min Adobe Lr, istället för månadskostnad via Adobe Creative Cloud (månadskostnad på ungf. 100 pix), men kör Office 365 för kontorsprogram (är visserligen konsultbolaget som betalar) .

Ibland finns det även en mix av det. Vissa tjänster/appar knyts till prenumeration, medans vissa är perpetual, eller vissa som återaktiveras när man återprenumererar. Finns många varianter!

Inget behöver vara fel eller rätt.

Det är upp till var och en att göra sin egen nytto/kost-analys.

Självklart får var och en bestämma vad de anser är rimligt för kostnaden.

Men här betalar man väl 200kr för att få access till deras online tjänst. Att något/några spel också görs tillgängliga för dig är väl att anse som en bonus?

Att playstation och xbone ger dig obegränsad access till dem spelen, sålänge du fortsätter betalar för grundtjänsten, är definitivt något man kan jämföra mot. Men med tanke på de lägre priset för tjänsten hos Nintendo, och att spelen borde anses som en bonus, gör att jag anser att det är aningen småsint att hänga upp sig på denna detalj.

Av b0113

Folk verkar upprörda av att man inte får behålla spelen.

Men det är ju inte ett spel du betalar för, utan en tjänst.

Att man får tillgång till spel är väl bara en bonus?

Av b0113

Finns ljudkortet kvar?

Av b0113

Vilket gräsligt chassi :S
Ser ut som en bordell för utomjordingar designad av en 12 åring

Av b0113

@pa1983:
Ja jag tycker också att det inte borde vara några kontakt problem när sakerna är helt nya, jag är även väldigt försiktig med datorkomponenter.

Men jag har slängt runt minnerna mellan dimm platserna nu och kan konstantera att 1 av minnena ger symptomen att USB enheter inte går att koppla in/ut efter boot samt att windows inte vill stänga ner sig (Oavsätt vilket plats det sitter på). Medans det fungerar med det andra minnet.
Dock så verkar inte memtest ge några utslag längre, varför vet jag inte riktigt men tror fortfarande att det är fel på minnet.

Av b0113

@thomson:
haha börjar bli trött nu..
Gick in och kollade och har version 1203, senaste trodde jag då jag har nån "ez update" från asus. Men ja finns ju en senare. Men det som är roligt är att jag nu såg att skiten bara kör på 1 ram minne >.< Har antagligen testat de fungerande minnet i 4h...

Så aa är antagligen minnet som är pajj. Men ska testa runt lite till, men blir nog en vända till inet imorgon.
Känner mig lagom intelligent just nu

Av b0113

Okej har nu kört minnena en sväng till genom memtest.
Plockade ut ena, fick inga error. Bytte mot de andra, fick inga error. Konstigt tänkte jag och bestämde mig för att låta båda gå ett tag, 4 timmar senare och inga error. Är möjligt att de var nån damm eller skit i innan antar jag, problemet är dock att windows fortfarande håller på...
Satte tillbaka OC bryggningen igen också, men det var endast för att möjliggöra OC i bios så borde inte göra någon skillnad.
Kan få tag på ett legit windows 10 så funderar på att bränna på det på en annan hårddisk bara för att se om saker och ting fungerar då.

Några förslag på vad jag borde testa/göra härnäst?
Tänker köra en vända memtest imorgon också för att vara på säkra sidan, för har ingen aning vad annars de skulle kunna vara.

Av b0113
Skrivet av pa1983:

Automatisk överklockning fungerar sällan och är mer en gimmick än nåt annat.

Finns inget sätt för ditt moderkort att faktiskt veta vad komponenterna är kapabla av då alla komponenter klockar olika. Där lär du ha felet men det bör ju synas om processor och ram går utanför spec.

Hmm okej. Minns inte exakt vad manualen sa men jag tolkade det som en hårdvaru spärr för inställningarna i bios. Men är det nått annat kan jag ju förstå att det kan ställa till med problem.
Ska försöka få in tassen och byta tillbaka sen när jag är hemma!

Skickades från m.sweclockers.com

Av b0113

Okej, tacksam för svaren!
Har 2st ram så skall testa runt lite med dem sedan.
Det enda andra jag kommer på är att jag flytta nån pin bryggning på moderkortet för att möjliggöra överclockning, endast för att slippa göra det sedan när det är trångt i skalet. Kan testa att flytta tillbaka den om inget annat hjälper.
Är 99% säker på att moderkortet sitter rätt och inte ligger ann mot chassit.

Om jag fixar ram-minnerna är det då troligt att windows ändå är korrupt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av b0113

Hjälp att identifiera problem (ram?)

Hej!
Har efter min jul-upgradering stött på flera mysko problem i windows. Jag har bytt allt förutom nätaggregatet, hårddiskar och burken, så allt är ju i stort sett sprillans nytt.
De problem jag stött på (som jag märkt i alla fall) är; att windows inte alltid vill stänga av sig när "shutting down" skärmen visas. Ibland så reagerar datorn inte på att USB enheter monteras eller tas ur. Webbläsarn havererar ibland. Ena hårddisken skall jävlas med read only, även om jag testat lite olika fixes. och ett fåtal blåskärmar.
Det är en fräch W7 installation på en SSD.

-Jag körde memtest i 3 timmar och fick 2 errors, så jag funderar på om det är dessa som spökar. Har dock aldrig märkt att ram-fel manifesterar sig genom alla dessa konstiga beteenden windows visar. Ställde om test-spannet till där jag fått error och då kom 4 till på ungefär 10min innan jag la ner testet.

-Kört 3DMark utan några problem

De blåskärmar som jag fått är
- ntoskrnl.exe (nt+0x73C40). Error: MEMORY_MANAGEMENT
- ntoskrnl.exe (nt+0x7754A). Error: CUSTOM_ERROR
- nvlddmkm.sys (nvlddmkm+0x8A9FD0). Error: VIDEO_TDR_ERROR //Nvidia drivern

Jag är osäker på vad problemet är och undrar därför om Ram-fel kan ge dessa problem? Jag tycker 2 fel på 3h inte låter så värst farligt, men är ju samtidigt inte så insatt i de.
Har ni tips på vad det kan vara eller program jag kan köra för att identifiera problemet så mottages de hjärtligt.
/Hårdvaran skrev jag i signaturern om det är relevant

Av b0113

Trevligt!

Av b0113
Skrivet av SUMITOMO:

Cyber Monday är den dagen som amerikanarna hittade på för online shopping.
Black Friday är ursprungligen för fysiska butiker.

Okej, skall hålla utkick

Skrivet av Peppar2014:

@b0113: Håll dig på DDR3 sidan, du kan få tag på en i5 4690k+moderkort för runt 3000kr i flertalet butiker t.ex inet.

ok! Nått speciellt man bör tänka på när man köper moderkort nu för tiden, förutom rätt kortplatser? Har dålig koll på vad som faktiskt skiljer sig mellan modellerna.