Inlägg

Inlägg som BloodyVikings har skrivit i forumet
Av BloodyVikings

Hej,

Jag trodde inte intresset fanns här så jag lade upp denna på tradera. Det är bara att söka på samma ämnesrad där ifall intresset trots allt finns. Budgivningen är över den 29:e och ligger uppe i 800 kr just nu med 1 bud

Det är ENDAST avhätmning för jag skickade precis ett annat paket helt oplanerat och det var verkligen en pärs.

Av BloodyVikings

"Bloody vikings!" sa damen bakom disken surt för sig själv efter att vikingarna sjungit om spam för 4:e gången i rad.

Ta bort ett mellanslag och skriv ihop orden, så har man mitt nickname. Detta är från radioversionen av Monthy Pythons sketch om spam. En väldigt obskyr referens eftersom att de flesta endast har sett videoversionen

Av BloodyVikings
Skrivet av Tazadar:

Finns det möjlighet med frakt?
Isf är jag intresserad av att lägga bud på båda men måste ha skruvarna med till luftkylaren isf 😁

Skrivet av Tommtysnake:

Ok, kolla om du har skruvarna så kanske vi kan träffas isåfall?

Jag har kikat och jag har kvar skruvarna för att montera kylaren på båda, men inte för att sätta dit backplaten.

Av BloodyVikings
Skrivet av Tazadar:

Finns det möjlighet med frakt?
Isf är jag intresserad av att lägga bud på båda men måste ha skruvarna med till luftkylaren isf 😁

Haha! Jag förstår dig. Jag kan eventuellt kika under morgondagen om skruvarna finns kvar och återkommer i så fall under natten/kvällen. Har du någon kännedom om vad för skruvar som ska finnas? Jag har några påsar med skruvar här som jag direkt misstänker tillhör originalkylarna men jag måste i så fall testa att skruva dit de för att vara helt säker.

Frakt beror lite på, vi kan diskutera det så snart jag har kikat på skruvarna bara.

Av BloodyVikings

i7-6700k, Asus Z170 Pro Gaming, Thermal Grizzly

Hej,

Jag håller på och rensar i källaren lite. Samtliga säljes som paket. Thermal Grizzly-pastan är vad jag skulle estimera 1g, det står dock inte på förpackningen. Den är oöppnad och följde med i ett vattenkylningskit.

Lådor för moderkort och CPU saknas så allting kommer levererat i ett paket för ett annat moderkort, givetvis packeterat i en antistatisk påse. Jag hoppas det inte gör någonting

Läs hela annonsen här

Av BloodyVikings
Skrivet av Tommtysnake:

Är det svårt att byta till vanliga kylningen?

Det är nog lite subjektivt egentligen, men har du vana att skruva i saker så ska det inte vara något svårt.

Kika på denna video ifall du är intresserad, det är en guide över hur man installerar en annan tillverkares vattenblock på ett annat 1070. Principen är dock densamma, du tar bort skruvarna som håller blocket på plats. Applicerar ny kylpasta, ifall det behövs så sätter man på nya värmeledande tejpremsor där de tidigare satt, men det brukar gå att återanvända de så det bör nog inte behövas. Sedan skruvar man dit alla skruvar i skruvhålen som finns. Lite kortfattat, men det är inte så svårt tycker iallafall jag. Det tar bara lite tid

Av BloodyVikings

2xMSI GTX 1070 8GB Gaming med vattenblock EK-FC1080 säljes

Hej,

Jag har två stycken MSI GTX 1070 8GB Gaming med vattenblock (EK-FC1080 GTX TF6 - Acetal+Nickel) monterade på. De har tidigare körts med EK-CryoFuel Blood Red men har spolats rena så att restpartiklar ej ska finnas kvar. Originalkylare finns och följer givetvis med gratis, men jag saknar eventuellt skruvar (kan kika om så önskas) och jag har inte tid att montera tillbaka de själv. Priset är därför satt lite lägre än vad jag kan se att andra säljer sina GTX 1070s för.

Önskas endast ett kort köpas så går det givetvis med. Priset per styck är: 2500 kr och inget prutande. Då kan jag lika gärna dra till Tradera.

Jag bor relativt centralt i Stockholm och kan mötas var som helst som är max. 30 min från Fridhemsplan.

Läs hela annonsen här

Av BloodyVikings
Skrivet av perost:

Japp, där har du problemet. Om du vill mäta hastigheten på SSDn så måste du slå av det programmet, annars blir det bara RAM-minnet du testar.

Dåså, då var det lätt löst. Pust! Jag får nog ut 3k som alla andra, haha! Jag har suttit och kliat mig i hårbotten i några timmar sammanlagt nu. Då var det värt att skriva här och fråga för annars hade polletten aldrig trillat ner.

Tackar för snabba svaren allihop! Jag vägrar slå av RamCache, vill absolut inte se mina riktiga hastigheter nu. Jag fortsätter leva i min fantasivärld. Hahaha!

[edit]

Kika bara på detta. Jag testade PrimoCache nu när jag har upptäckt världen av cache https://imgur.com/a/Jqh6GII

Det gör faktiskt rättså stor skillnad i vissa spel. I exempelvis Watch Dogs Legion så kan jag nu köra med alla inställningar på max i 1440p och ray tracing satt till medium. Inget stutter eller frame drops när nya områden laddar in. Det är låst till 60 FPS konstant.

Btw, jag har satt min skärm till 60Hz bara för att mer än 60 FPS skapar stutter när man streamar dator till Raspberry Pi via Moonlight. Tyvärr har det programmet inget stöd för mer än 60 FPS så jag får nöja mig med det

Av BloodyVikings
Skrivet av mrqaffe:

Du mäter nog på nån buffert och gillar du det så får du väl göra det du borde, skaffa mycket ram och köra ramdisk

Skrivet av perost:

@BloodyVikings: Det ser ut som när man använder Samsungs Rapid Mode, som använder en del RAM-minne som cache. D.v.s. man benchmarkar RAM-minnet istället för SSDn. Jag antar att Corsair har någon liknande funktion, men jag vet inte vad det heter.

Jag har 64GB RAM på 3200MHz (högre frekvens och datorn vägrar boota). Det kanske är så att den snor lite därifrån? Jag kör ju i och för sig RamCache 3. Vette fasen varför jag kör det programmet ens för det gör knappt någon skillnad, men jag låter det ligga igång ändå. Det skadar inte. Men det är nog därför jag får sådana idiotiskt snabba hastigheter då. Jag började nästan misstänka att jag hade dött påvägen hem eller något.

Av BloodyVikings
Skrivet av Printscreen:

Haha grattis, du har en PCIE 5.0-enhet

Såhär ska ju benchen se ut ungefär: (stulen från tweaktown)
https://i.imgur.com/jSW64GF.png

Kan du testa att köra en runda med AS SSD istället? https://www.techspot.com/downloads/6014-as-ssd-benchmark.html

Ja det är ju det jag menar. Någonting är off alltså. Jag har Corsair SSD Toolbox installerat. Kan den boosta resultaten i benchmarks så att det ser snabbare ut än vad det egentligen är?

Säger detta dig något https://imgur.com/a/FEqZCv2 ?

Av BloodyVikings

Absurt snabba hastigheter med Crystal DiskMark -- vad gör jag för fel? [Löst]

Jag köpte nyligen en Corsair MP510 på 4TB och körde Crystal DiskMark för att kolla skriv- och läshastigheterna. Jag vet inte om jag har gjort någonting fel med benchmarken för jag får helt absurda hastigheter. Någonting är väldigt off här. Jag måste ha glömt att ändra på någonting bland inställningarna i programmet.

Jag väntade några dagar och testade igen bara för att se om hastigheterna ändrades men det är fortfarande helt absurt. Se bilderna nedan.

https://imgur.com/a/jDAEbZJ

Av BloodyVikings
Skrivet av Larsp777:

Fick upp samma. Försvann när man ändrade till hemadress. Som om den bara kan skickas hem.

Fick du hem paketet sedan eller hur gick det med leveransen? Jag hittade denna tråd när jag sökte på google efter samma felmeddelande, och ska beställa någonting HELT ANNAT.

Av BloodyVikings
Skrivet av aragon:

urk var inte så analog skämt å sido, varför vill du ha en knappsats med z-wave för avlarmning? sätt en surfplatta som knappsats så kan du även använda den till annat, tex röststyrning eller musikstyrning osv, då kan du tex använda skärmlåset på plattan som "koden" och sedan larma av i ha.
Eller varför har du det inte kopplat mot mobilen så det larmar av när du kommer hem automatiskt,
eller sätt ett smart dörrlås som larmar sv när du öppnar.

personligen kör jag röstkomando för på larmning, går även larma av på detta sätt men då får man ange en kod, eller via platta på väggen,
sedan larmar det av när jag kommer hem och låser upp dörren. glömmer jag larma och ingen är hemma så larmas skal larmet, är det ingen rörelse inom 2 timmar så larmas rörelse sensorerna och kamerorna (ligger en fördröjning om katten är inne)

amazons nya firetab 8 är jäkligt snabb (mycket snabbare än deras dott,spott eller echo)
för strömmatning finns det infällda usb laddare som monters bakom plattan så inga sladdar syns.

Tyvärr har inte HA något stöd för Aeotec Siren 6 och Sensative Strips Guard samtidigt. Det har "stöd"-ish för sirenen i OZW 1.6 men med flertalet problem, dock kraschar det så fort Sensative-sensorn triggas. Den sensorn fungerar enbart i det integrerade z-wave som sirenen absolut inte fungerar i. HA är helt enkelt inte ett alternativ just nu. I framtiden kommer nog båda fungera bra och då är planen att använda det istället för Z-Wave.me som jag använder i dagsläget -- den enda kontrollern som faktiskt har stöd för båda produkterna och kräver absolut NOLL programmering för att fungera till skillnad från allting annat. Jag har dock en Raspberry Pi Touch 7" så den skulle fungera helt perfekt med larmpanelen som finns i HAs Lovelace UI.

Problemet just nu är att Z-Wave.mes larmpanel eller vad man nu ska kalla den inte visas korrekt i min mobiltelefon, så jag kan inte slå av larmet manuellt om det t.ex. triggas medan jag är borta och inbrottstjuven har lämnat mitt hem. Det vore tråkigt för grannen ifall jag är bortrest och de får lyssna på en 110dB siren i flera dagar dygnet runt. Dock verkar ex. Popp Keypaden som är helt slutsåld överallt fungera bra i mobiltelefonen och det fungerar även bra i Z-Wave.me. Därav varför jag tänkte gå "analogt" ett tag tills HA har problemfritt stöd för mina två prylar och helt utan programmering. Jag hatar att skriva programkod även om det är så enkelt som det är i HA, för det blir aldrig rätt första gången och det är jobbigt att testa sirenen 17 ggr på en dag när man bor i lägenhet. Grannarna skulle bli skitförbannade.

Btw, jag vill inte ha något röststyrt. Det känns pinsamt och fjantigt på något sätt. Hehe! Jag vill ha knappar, oavsett digitalt eller analogt. Jag tackar dock för tipsen!

Av BloodyVikings

ZWave knappsats för larm

Hej,

Jag har sökt överallt efter en manöverpanel för z-wave men allting är slutsålt (och kostar för den delen 2k+). Jag kör Z-Wave.Me tills Home Assistant fungerar med mina enheter, men tyvärr så fungerar inte säkerhetsmodulen i min mobiltelefon så jag har inget sätt att larma på/av annat än från datorn.

Av BloodyVikings
Skrivet av Sions:

Tycker nästa många företag vill spara i molnet, så de har möjlighet att ta ut extra avgifter.
Kolla även att de inte sparar videon i något eget videoformat så du kan spela upp utan problem om du behöver skicka videon till tex polisen.

Ja, nej precis. Det är ju vad jag skrev att jag inte ville råka på så. Jag förstår allt det där. De svåra är att hitta flera olika delar som fungerar stabilt ihop eller så nära ihop som möjligt när man inte är så insatt på området. Jag har dock efterforskat en hel del nu och tror att jag har hittat vad som kan fungera för mig

Skrivet av aragon:

vera secure, eller vänta ett par månader och köp ezlo secure som kommer i beta nu.
båda har inbyggt batteri, kör lokalt, simkort och har protokoll för närmast alla typer av enheter ink kameror
förutom larm får du få en enhet som kommer kunna styra hela ditt hus/lägenhet.

Mja, simkort är jag inte så sugen på för jag vill inte betala för något kontantkort eller abonnemang. Sedan känner jag mig inte så säker med en betaprodukt. Jag tackar dock för tipset! Jag hade aldrig hört talas om den där annars Det låter dock intressant, men bättre att köra med gammalt tried and true helt enkelt.

Jag har kompilerat ihop detta https://www.webhallen.com/cart/286486,287278,310015,310009,28... och tror det kan fungera för mig. Den är en del pul men allting ska fungera som det är mer eller mindre. Annars kan jag köra på med Synology Surveillance Station som min NAS har stöd för och ansluta denna https://www.inet.se/produkt/5406681/hilook-ipc-d140h-4mp. Då behöver jag inte snöa in mig på Ubiquitis dyra prylar. Jag föredrar PoE för stabilitet. Gömma sladdar kan jag rätt bra. Bara'tt borra hål och köra i väggen.

Av BloodyVikings

Behöver hjälp att hitta billigt+bra+säkert larmsystem

Hej,

Jag är ute efter ett larmsystem med app eller knappsats för aktivering/deaktivering. Det ska ingå ett inbrottslarm som avger minst 100dB och kameran ska ha minst 1080p och bra IR för när det är mörkt. Jag bor i lägenhet så det är för inomhusbruk enbart.

Jag kollade på Ring på Webhallen, men tyvärr sparas det inte lokalt utan man måste köra med deras cloudtjänst. Den är visserligen gratis men jag vill ha allting lokalt. Ubiquiti verkar bra och jag har erfarenhet av de sedan tidigare. Kanske en Ubiquiti UniFi Cloud Key G2+ samt en Ubiquiti UniFi G3 Flex? Dock kvarstår då ett larm som låter, för bara kamera är värdelöst när inbrottstjuvarna sällan bor här i sverige. De ska bli skrämda och helst näst inpå döva också.

Någon som har tips? Jag är rätt teknikvarn så att pula lite DIY är ingen fara, bara jag inte behöver leka med RPi eller Arduino för det blir aldrig stabilt nog för mig.

Tackar på förhand!

Av BloodyVikings

Jag suddar ut allting jag skrev innan för jag kan efterforska det själv. Se ist. nedanstående.

Jag undrar hur mycket ex. https://www.webhallen.com/se/product/313028-PrimaValue-PLA-1-... detta skulle räcka till. Låt säga att jag vill göra lite småmodeller för min dotters dockhus samt skriva ut någon knapp för mitt tangentbord. Kvittar vilket om det är jättehållbart men hur mycket skulle det räcka till? Måste man köpa rullar för typ 2k för att kunna skriva ut lite eller skulle det där lätt räcka för hela dockhusets inredning exempelvis?

Av BloodyVikings

Vinklad 90 grader display port-kabel, var?

Hej.

Min skärms portar sitter precis ivägen för armen på skärmstativet. Därför undrar jag om det finns en vinklad adapter för DP precis som det finns för HDMI? Jag har sökt runt en del men inte hittat något på Inet, Webhallen, Clas Ohlson eller Kjell&Co. Jag vill helst inte handla via nätet och betala för frakt så det blir dubbla priset. Det känns så onödigt, så en butik som finns i Stockholm vore bäst.

Ifall det inte finns något sådant så är tips på ev. lösning välkommet! Se nedan för hur det ser ut.

https://i.imgur.com/cNtkFR0.jpg

Jag funderar på att göra någon enkel adapter med skruvar och 2st metallskenor för att flytta armen lite uppåt från VESA-fästet.

Av BloodyVikings

Finns det någon svensk sida utöver maxgaming.se som säljer keycaps? Jag är jättesugen på att köpa men beställer man från utlandet så får man postavi när paketet är framme, och jag håller hellre inköpet för mig själv vilket är svårt i det fallet med en delad postlåda

Av BloodyVikings
Skrivet av mrqaffe:

Men då skaffar du bara en adapter med några fläktkontakter och slaktar så du får kontakterna du vill ha.
Finns många versioner med olika antal kontakter så nån borde passa.
https://inetimg2.se/img/688x386/6912170_0.jpg
https://www.inet.se/produkt/6912170/ek-cable-y-splitter-3-fla...

Oh se där, vad dum jag är! Jag hade inte tänkt på någon sådan lösning alls. Jag har en sådan med 6 eller 8st kontakter på. Det är nog lättast lösning detta. Köra en strömadapter som man splittar sådär.

Tusen tack!