Inlägg

Inlägg som Alling har skrivit i forumet
Av Alling

Ni har ett digert och hyllat utbud av stora (t ex Define C) och asstora (t ex Define 7) chassin, men på SFF-fronten är det mer knapert. (Nej, Node 304 och Define Nano S är inte små i någon praktisk betydelse.) Vadan detta och när ger ni er in i matchen mot moderna skapelser som CM NR200P och NCASE M1? (Möjligen skulle man kunna räkna Era, men det verkar ju knappt gå att använda.)

Av Alling
Skrivet av Oscar The Great M8:

let img; function preload() { img = loadImage('image.png'); }

Redan detta är en gigantisk varningsflagga i min bok. Deklarera och initiera en variabel men sedan aldrig läsa dess värde? I så fall är det tydligare att inte nämna variabeln alls:

function preload() { loadImage('image.png'); }

En variabel vars värde aldrig används är nästan alltid en bugg, varför det räknas som ett fel av de flesta linters och till och med i vissa språk, till exempel Go och TypeScript (med flagga).

Att vara vaksam på så kallade code smells är mycket hjälpsamt för att hitta, lösa och förebygga buggar i allmänhet.

Av Alling
Skrivet av Joppis:

text-transform: lowercase;

Så.. nu kan jag fortsätta dricka mitt förmiddagskaffe i lugn och ro.

Nja, tycker inte vi behöver ta efter IDG … jag menar idg.

Av Alling

HAR SEDAN LÄNGE CAPS LOCK-TANGENTEN SOM WIN/SUPER ISTÄLLET.

Av Alling
Skrivet av Pecken:

Efter att ha läst rubriken tänkte jag att ÄNTLIGEN! nu tar de tag i alla jävla cookies, "din data dina val" och websidor som vill ha din GPS-position.

Min första tanke också! Synd att det inte var det.

Av Alling
Skrivet av Zidious G:

Jag slängde ut mitt dyra ljudkort för ett par år sedan och kör bara moderkort nu. Hör ingen skillnad alls.

Tycker att du allra minst måste berätta vilka lurar och vilket moderkort du använder, samt vilket ljudkort du gjorde dig av med, om inlägget ska vara meningsfullt. Gärna också kort beskriva dina användningsområden.

Av Alling
Skrivet av medbor:

@Alling:

Jag tror ni båda missuppfattat min intention/idé. Jag vill inte alls ha en SPA...

Förstod sedermera det.

Skrivet av adzer:

Då sätter jag mig på tvären och säger att SPA är kanon. Ur ett utvecklarperspektiv så är React(min personliga fav) bästa sättet att bygga moderna webbsidor enligt mig.

Mindre utvecklarperspektiv och mer användarperspektiv åt folket!

Av Alling
Skrivet av Arghuleh:

Jag har en Dacmagic Plus:
https://www.cambridgeaudio.com/eur/en/products/hifi-and-home-...

Dock är den rätt gammal, frågan är om man kan få något bättre (så man märker skillnad), eller man skall behålla denna. Har ett par Beyerdynamic DT 1990 Pro hörlurar (250 Ohm), och undrar om min DAC håller måttet eller flaskhalsar.

Användar hörlurarna mestadels till spel, eller musik när jag programmerar.

Har inga djupare kunskaper på ämnet, men ljudhårdvara brukar väl inte åldras på samma sätt som de flesta andra kategorier? Så det är inte säkert att det har någon betydelse att den är gammal.

Av Alling
Skrivet av BodyElectric:

Tack för era tips på alternativ. Men är det någon som vet om det finns någon modell där man kan koppla in usb-micken också?
Eller det gör ingen nytta?

Nej, det ser jag ingen nytta med eftersom en USB-mikrofon står för A/D-omvandlingen själv. Anslut den direkt till datorn som vanligt.

Av Alling
Skrivet av Motherofgod:

Jag ville bara gratulera till examen. // gammal kursare

Hallå du och tack så mycket! "Nyligen" kanske är lite missvisande egentligen med tanke på att det är över ett år sedan.

Av Alling
Skrivet av FL3JM:

Vill man ha något som verkligen ger liv till hörlurarna så ska man inte ha något usb-drivet, det är bara pengar i sjön oavsett hur lättdrivna lurarna är. Det måste vara drivet med extern powersupply så det blir lite knuff i grejerna, det är något iaf jag fått lära mig den hårda vägen. Är billigare att köpa något dyrare först än att gå genom flera billiga och bli lika besviken varje gång.

Mycket pang för pengarna: https://www.schiit.com/products/asgard
https://www.schiit.com/public/upload/images/asgard%203%20front%201920.jpg

Åhå! Intressant synpunkt som jag inte tänkt på. Vad tycker du om små USB-ljudkort som Dragonfly Black och Red?

Av Alling
Skrivet av stocken:

890kr och måste ha drivrutiner?...
Nej tack. Lägger ~600kr på en Syba Sonic DAC/AMP då istället
https://www.amazon.co.uk/Syba-Headphone-Amplifier-Digital-Coa...

Jag vill nog påstå att alla USB-ljudkort kräver drivrutiner, och GSX 300 fungerar utmärkt med den standarddrivrutin för USB-ljudkort som "alla" OS kommer med. (Jag kunde till och med ansluta den till min Galaxy S9 utan problem.) Man behöver alltså inte EPOS Gaming Suite. Men det är klart att GSX 300 knappast blir en mer intressant produkt utan den tillhörande mjukvaran.

Av Alling
Skrivet av Beta:

Nu saknas BSC-knappen för att komma till inställningarna för mig som du fixade i hotfixen. Ser iof inte logga ut-knappen heller?
https://i.imgur.com/YaPsgfY.png

Ja, det jag gjorde var att jag modifierade utloggningsknappen. Nu måste jag hitta en annan lösning.

Av Alling
Skrivet av Ceogar:

Standard för folk som vill bygga dator om 1-3 månader

Suttit och väntat på mitt rätt länge nu.. tvivlar på att jag får det innan mitt 3080 anländer.

Mycket fint chassi

Skrivet av Daemon:

Innan tillgången är säkrad så är det nog lite tveksamt hursomhelst.

Jaså, är det så? Det var ju öken. Jag utgick från att det bara skulle vara att knalla ner och köpa ett, eftersom det lanserades hos alla de vanliga svenska återförsäljarna av en välkänd tillverkare.

Av Alling
Skrivet av mats42:

Nu vet jag vad jag saknar -en autosave på inlägg man håller på att skriva.
Höll på med en lista på alla mina "hack" och vips ett felklick och så var allt borta .....

Better SweClockers har haft precis en sådan feature (Spara utkast automatiskt) i över ett år. Det har även en feature som förhindrar att man klickar bort sig från redigeringsläget av misstag (Fråga vid navigering från redigeringsläge).

Skrivet av medbor:

Min bästa idé hittils för att bredda sidan:
@UndaC, @Alling, @jreklund, @mats42, @Loxus, @Gurt:
1. Vanliga sidan som den är nu
2. Framsidan, forumet, marknaden, etc.
3. Klicka på en nyhet/tråd/annons och få upp den bredvid listan till höger om det får plats. Alltså side-by-side, tänk till exempel på iPads settings app.

https://i.imgur.com/XVNNcJ6.jpg

Förstår såklart att det är en omskrivning och underhåll som inte görs i en handvändning, men tror på riktigt det skulle vara värt det för alla datoranvändare.

Har man det ännu bredare kan man också få plats med mer än en framsida/tab. Kanske visa forumet + följda trådar + senaste tråd, eller marknad + annons + tråd, eller framsida + nyhet + kommentarstråd, eller forumindex + marknad + framsida.

Högst relevant för bredskärms-användarna
Nuvarande utseende behöver inte göras om helt

Bortsett från utvecklingstid ser jag inga direkta nackdelar för stunden, men påpeka gärna brister i mina galna idéer

Edit: borde gå att stödja två ’kolumner’ ganska lätt... mer än det är inte lika enkelt, men borde gå att få till om man lägger upp det rätt. Kan man få upp bredden till 2000+ iaf så är ju sidan redan extremt mycket mer responsiv

Det låter som att det skulle göra sajten till en SPA – en väg jag hoppas SweClockers aldrig väljer att vandra. Det skulle bland annat utgöra ett allvarligt hot mot Better SweClockers, och usch för SPA:er i allmänhet.

Av Alling
Skrivet av sesese:

Men vad jag har hört så går det att köra med 2 DP kablar till samma skärm för att nå högre. (Vilket borde heta något så man vet om skärmen kan klara det?)

Ja, det finns skärmar som stöder det, bland annat min XV273K. Tack vare det kunde jag köra den i 4K @ 144 Hz med mitt GTX 980 fram tills jag byggde min nuvarande dator med RTX 2060 Super. Notera dock att adaptiv synkronisering (FreeSync/G‑Sync) inte fungerar i en sådan setup.

Om jag inte är helt fel ute heter tekniken MST, men jag rekommenderar verkligen att du letar efter någon som faktiskt verifierat att dubbla kablar fungerar och inte bara ett ”ja” i en specifikation. Detta är en typisk fråga för @Laxpudding.

Av Alling
Skrivet av UndaC:

Citat/Följa känns väldigt närbesläktade och väldigt få PM skickas (i förhållande till trådaktivitet) så det blev en mer naturlig gruppering

Såg det nyss också. Verkligen helt rätt! Har tyckt ordningen känts off; mycket bättre nu!

Av Alling
Skrivet av UndaC:

Hänglåset har förlorat sin skrikiga färg i dagens uppdatering.

@jreklund kanske kan fylla på lite med vad mer vi sköt ut idag?

Ser att ni fix(er)at avatarens storlek och även placerat den till vänster om namnet som @mats42 föreslog. Strålande!

Av Alling
Skrivet av Alling:

Ni får gärna ta och fixa avatarens storlek uppe till höger. Att dess bredd inte är känd förrän bilden har laddats in stör upplevelsen vid nästan varenda sidladdning – särskilt på mobilen – och tillför såvitt jag kan se ingenting överhuvudtaget. Lyckligtvis visar det sig att detta är mycket enkelt att lösa:

.nav-top .profile-wrapper .avatar { margin-left: 4px; - max-width: 20px; - max-height: 20px; + width: 20px; + height: 20px; + object-fit: contain; }

Ursäkta om jag är lite krass nu men make it happen eller motivera varför inte.

Taggar @jreklund och @UndaC, då jag i frånvaro av tecken på motsatsen utgår från att detta tar max fem minuter att fixa.

Av Alling
Skrivet av Stefflo:

När kommer möjligheten att köra webversionen även på telefonen? Gillar det bättre även om det blir lite segare.

Det hade nog hjälpt om ni som undrar detta gav mer info om hårdvara och mjukvara. För mig räcker det att kryssa i Desktop site (Chrome) eller Request desktop site (Firefox) på min Galaxy S9.