Inlägg

Inlägg som Hasselnoet1 har skrivit i forumet
Av Hasselnoet1

1000kr för minnena

Av Hasselnoet1

Söker processor socket 1700

Tjena, är ute efter helst en i5 12600 men beroende på pris köper jag gärna både i3 och i7. Hör av er vad ni har och vad ni begär.

Läs hela annonsen här

Av Hasselnoet1
Skrivet av Patriksan:

Ahh, jag fick (efter lite tjat) hjälp av Komplett att tvinga in ett nytt BIOS. Det visade sig vara deras OEM-BIOS som sabbade för M-Flash nämligen.

Då var du bättre på att tjata än mig, misstänkte att servar fallet även för mig. Men jag hade inte något kvitto då mitt var andra hand. Men gött det löste sig för dig! 😁

Av Hasselnoet1
Skrivet av Patriksan:

Hej @Hasselnoet1
Lyckades du nånsin lösa detta? Jag har fått exakt samma problem.

Haha oj vad sent svar jag kommer med; nej jag lyckades aldrig lösa detta tyvärr. Jag skaffade ett nytt mobo istället 🙃

Av Hasselnoet1

Hur skapa ett fjärrstyrt nätverk på annan ort

Hej, jag och sambon har hyrt en lokal där vi ska bedriva odling av plantor (nej, inga rekreationella saker), och hade behövt en hygrometer som vi kan kolla av hemifrån för att se luftfuktigheten i lokalen. Vad vi funderar på är hur man ska gå tillväga för att göra detta. Vi är inne på att sätta ett mobilt bredband på plats då lokalen inte har nåt internet, sen koppla upp en hygrometer på nätverket, men hur går vi till väga för att sen kolla av det hemifrån?

Tacksam för svar

Mvh
Hasselnoet

Av Hasselnoet1

Börjar väl med att buda 1000kr då.

Av Hasselnoet1

Köper gärna 4x8gb ram för 500kr om det blir uppdelat, kan hämta i Borås.

Av Hasselnoet1
Skrivet av blunden:

Såg inte om du testat lösningen för ditt felmeddelande beskriven nedan (steg 1-7)?

https://forums.tomshardware.com/threads/updating-bios-a03-to-...

När du gör det ovan kan det eventuellt vara bra att aktivera CSM (kan också heta Legacy Mode eller liknande) också. Om det funkar kan du stänga av det sedan igen.

I annat fall ska det även finnas afuefi som du kan köra direkt i ett UEFI shell. Ibland finns det som ett boot-alternativ.

Nope, inte testat den då det kändes lite out of my league, har en ticket hos MSI och kör med min gamla processor sålänge. Får ta detta som last resort när inget annat går. Det är mest en principsak att det ska gå känner jag

Av Hasselnoet1
Skrivet av Mr Steed:

Det var mest en tanke att vissa brädor kanske levereras med en annan bios-version. Men jag ser ingen logik i det heller för det är ju i tillverkarens intresse också att kunden kan uppdatera sin produkt ifall det kommer en viktig uppdatering.
Jag tror nog att dom hjälper till om dom kan, du får fortsätta uppdatera oss

Ja, om inte annat har man lärt sig en del på resan... Jag har aldrig uppdaterat bios nånsin innan då det inte behövts, jag kommer alltid dra mig för det iaf haha

Av Hasselnoet1
Skrivet av Mr Steed:

En bra spaning men jag tycker ändå det låter konstigt att det skulle levereras så från Komplett (edit: jag menar förstås att det knappast är tanken från deras sida att den inte ska vara uppgraderingsbar.... att den kommer från Komplett är ju uppenbart )
Min fru har en färdigbyggd Komplett-dator och den hade Komplett-loggan vid boot tills jag uppdaterade bios och då försvann den. (Asus Tuf Z370).
Men kanske det är någon OEM-historia? Låter ju i alla fall högst rimligt med den udda bios-versionen. Hoppas MSI kommer med ett bra svar.

Ja men ska man inte få uppgradera saker som är OEM? 😤
Jag tror inte det är OEM iaf, jag kör iofs ett icke aktiverat Windows på den nu för att jag är dumsnål/inte använder alla funktioner i Windows. Men ett icke aktiverat Windows borde inte påverka vilken biosversion man har tänker jag.
Får se vad MSIs support säger, om dom ens hjälper till med 2ahands varor

Av Hasselnoet1

En användare på MSIs egna forum där jag också har en tråd påpekade nåt jag inte tänkt på;

"Is this some kind of pre-built system or something?
The normal BIOS's should all have AMS in them.....and if they don't, it usually means something else.....usually that it's from a pre-built system of some kind.
I kinda feel like we're missing information here...."

Iom att detta är ett mobo köpt av en på swec marknad så är det ju andra hand, men det står ju faktiskt komplett när man startar datorn... Det har jag inte reflekterat över efter att ha sett det 1000x 🙈 men det kan ju inte vara så dumt att komplett när dom bygger datorer åt folk gör dom icke uppgraderbara? 🤔

Av Hasselnoet1
Skrivet av blunden:

Ja, det gör jag. Skummade igenom tråden innan jag svarade men måste ha missat att du redan testat det.

Minns du vad du fick för fel?

ERROR: PROBLEM ALLOCATING MEMORY

Finns bild i ena imgur-länken, den med flera bilder och så längst ner.

Av Hasselnoet1
Skrivet av blunden:

Om inget annat funkar finns det ju annars verktyg så som amiflash som låter dig flasha BIOS-filer utan särskilt mycket validering och som låter dig skriva över allt. Brukar användas för att flasha modifierade versioner som därmed inte är korrekt signerade etc. Det kanske kan vara en lösning för att nå en välkänd BIOS-version.

Om du menar typ afudos och flasha genom bootbar usb så har jag testat det utan att lyckas, jag får ett error i DOS-läge.
Får googla lite på amiflash och se dock,tack så mycket för input 🙂

Av Hasselnoet1
Skrivet av Joakim Ågren:

Ska man göra en stor generationsuppdatering där strukturen på själva BIOS filen förändras så kan man inte använda M-Flash direkt utan man måste först återställa befintligt BIOS till default så boota in i BIOS gå till Save/exit menyn och välj att återställa BIOS sen bootar du tillbaka till BIOS med USB stickan med BIOS filen satt is USB porten och försök nu använda M-Flash.

Jag måste dock säga att den där BIOS filen är ett mysterium, finns bara nämnd en gång tidigare på nätet och finns inte på MSI's hemsida. Egentligen ska ju BIOS filen sluta på AMS så detta är mysko.

Ja absolut, jag har dock återställt originalinställningar i bios, dvs default settings, haft ur batteriet i en kvart samt kortslutit cmos jumper direkt på moderkortet.
Jag har gjort en ticket hos MSI så får vi se om dom har nåt att komma med

Gott nytt år förresten

Av Hasselnoet1
Skrivet av Bael:

Kanske det enda som är kvar är att ta bilden du la upp & skicka till Microstars support & fråga vad är det för bios jag har & vilket behöver jag för att köra en 3600?

Mjo, det är väl nästa steg.

Skrivet av [SmR]BMF:

Alternativt köpa ett nytt bios chip för 150kr och löda dit )

Det hade jag gärna gjort om jag haft självförtroendet och verktyget till att göra en sån grej, är det svårt? Vart får man ens tag i ett bios-chip på nyårsafton?

Skrivet av Mr Steed:

Har du provat version 1.0. kanske den måste läsas in först för att gå från e7a32akb?
En googling på den versionen ger endast en träff: https://forums.tomshardware.com/threads/bios-processor.339116...
Verkar ha samma problem med uppdatering.

Jag har provat version 1.0 med, men den heter också AMS, fattar inte hur jag kan ha nåt som inte finns. Har kollat några andra moderkort från MSI och de heter också AMS.
Den tråden har jag vart inne i, men de länkar som verkar vara lösningen på UEFI flash och ett google doc är ju ur funktion, finns inte längre...

Av Hasselnoet1
Skrivet av Mr Steed:

Prova Clear CMOS jumpern då, du är ju ändå i läget "tryck på allt som går att trycka på" 😊

Högst irriterande men det är ju ändå en spaning att ta vidare till MSI supporten att det inte är fel på dina usb i alla fall. Kanske dom känner till problemet med din udda version

Det är gjort (tror jag med tanke på att jag inte har en cap) och märker ingen som helst skillnad tyvärr.

Av Hasselnoet1
Skrivet av Mr Steed:

Jag vet faktiskt inte om det gör skillnad, eller om det ens återställer Bios-versionen till original.

Har du testat att ta version 1.8 och se om den funkar efter rename? Kanske är för högt hopp till den du provade med?

Japp, har testat det. m-flash vägrar köra den för att den inte är "rätt"

Av Hasselnoet1
Skrivet av [SmR]BMF:

Här är en reddit länk till en som haft samma problem men löst det:

https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/7gyjbt/msi_x370_gam...

Hoppas det löser sig, glhf

I hans fall hade Amazon skickat honom wifi-varianten av kortet, jag har testat att använda wifi-bios men det funkar inte heller.
Men det är bra det kommer förslag!

Av Hasselnoet1
Skrivet av Mr Steed:

Kanske läge att testa Clear CMOS och se om det kan hjälpa?

Gjorde det igårkväll genom att ta ut batteriet i en kvart och tömma på ström genom on-knappen, behöver jag kortsluta cmos med tror du? för batteriet ska hjälpa har jag förstått det som.

Av Hasselnoet1
Skrivet av FatherOfThree:

Jag tror dig.

Men att du provat "allt, och mer därtill",
ger inte oss någon tydlig info för vidare felsökning.

Mitt förslag:
Gör en uppdatering enligt manualen, och visa oss vad som händer.
(och visa innehållet på usb-minnet, enligt windows)

Jag tycker ändå jag skrivit vad jag gjort. För felsöknings skull då:

Enligt manualen ska jag använda M-FLASH för att uppdatera mitt bios, det funkar inte. Jag har använt flera USB-stickor i varierande storlekar (8gb och 16gb främst), flera olika filsystem men främst fat32 då det är det som ska gälla. När jag laddar ner drivrutin från MSI-s hemsida så är det en komprimerad mapp, jag packar upp den, tar de 2 filerna som finns och lägger på ROOT i min USB-sticka.
Då är min USB-sticka formaterad till fat32, har 2 filer på sig, jag använder M-Flash men det dyker inte upp några filer väl inne där man ska flasha.

Nästa alternativ är att använda MSI live update 6, vilket säger att jag har den senaste versionen av mitt bios, vilket inte stämmer för det är från 2017 som jag har nu.

På grund av detta har jag letat andra alternativ, dvs att köra bios update genom DOS vilket har funkat för många, men tyvärr inte för mig.

Nu är jag i det läget att vi har insett att nuvarande bios model namn är: E7A32AKB. Alla filer jag hittar på mitt moderkort på MSI-s hemsida är; E7A32AMS. När jag byter namn från AMS till AKB så upptäcker M-Flash att jag har en bios-fil på min sticka, men den vill inte ladda den, den skriker om att den filen inte passar till mitt moderkort.

Jag har kollat på den länken du visar innan och inte fått någon hjälp i det, de länkar som verkar hjälpsamma leder till återvändsgränder