Inlägg

Inlägg som SweLingonBerry har skrivit i forumet
Av SweLingonBerry

Så, sista dagen på Q1... Kom igen nu AMD, jag väntar fortfarande och har gjort så alldeles för länge!

Av SweLingonBerry

Står i precis samma val, men har kommit fram till att det troligtvis blir AMD. Känns som mer prestanda för pengarna. G3220 kommer dock fortfarande kunna göra allt du (troligen) kommer begära av din HTPC och drar mindre ström.

Av SweLingonBerry

Inte direkt oväntat. Dock kommer ju 780ti 6gb gissningsvis hamna ganska nära Titan Black prismässigt vilket känns lite skumt.

Av SweLingonBerry

Lite dyr, men så får man också ett fullt fungerande kit med alla tillbehör man behöver.

Av SweLingonBerry
Skrivet av zhrooms:

Därför ska folk ta det lite lungt iallafall, produkten kommer inte säljas under Facebook och bör inte ha något med Facebook alls att göra, in i det minsta.

Men.. litar man på Facebook?

Man kan alltid hoppas, men när man tagit emot flera miljarder kronor av ett företag har man gjort sig själv ganska liten. Jag litar inte ett dugg på facebook och tror de kommer försöka sätta in så många fingrar de kan.

Vi behövde inte ett facebook med ännu mer makt, insyn, kontroll, information m.m.

Av SweLingonBerry

Även om Rift:en som produkt (förhoppningsvis) inte skadas av det här så gjorde varumärket Oculus det oerhört mycket i mina ögon :C

Av SweLingonBerry

haha! Tror Nvidia börjar få slut på bra namnideer XD

Av SweLingonBerry

Oj! Hur har man lyckats missa denna? Ska bli kul o följa!

Av SweLingonBerry

Även om du redan verkar ha sett ut två modeller slår jag ändå gärna ett slag för HP Spectre 13-3000eo

Köpte först en VAIO Pro13, men lämnade genast tillbaka den då den kändes på tok för plastig och fläkten väsnades alldeles för mycket.
HPn är jag däremot mycket nöjd med! Mycket bra kvalitetskänsla i chassit. Datorn inbjuder verkligen till att bli upplockad i ena hörnet eller skärmen utan att kännas som om den skall gå sönder, väger dock lite mer än många andra ultrabooks.

Största pluset måste ändå vara hur tyst datorn är, vid normalt surfande, skrivande och andra lättare uppgifter är inte ens fläkten igång vad jag kan höra!
Får ut ca 6-8h av batteriet också utan några större energibesparande inställningar påslagna, vilket jag är nöjd med.

Lite egna kommentarer från en tidigare diskussion:

Citat:

- Datorn är inte "lätt", utan snarare en av de tyngre Ultrabooksen, så om vikt är kritiskt bör man kolla på något annat
- Byggkvaliten är mycket bra med undantag för tangentbordet som kunde varit bättre, känns lite flimsigt, sladdrigt, lätt, eller vad man nu ska säga. Det är absolut inte ett dåligt tangentbord, men inte det bästa.
- Locket är mycket bra, lagom vikt så du kan öppna datorn med en hand och ger en stor maxvinkel.
- Ljudet! Jag har aldrig haft så bra ljud i en bärbar dator, (har inte mycket att jämföra med men ändå) imponerande!
- 2 USB3.0, hade gärna sett en 3e, men fick istället två bildutgångar HDMI och miniDP, inte värt det för mig, men en smaksak antar jag.
- Control zone och en STOR(!) touchpad. Älskar den! Du har visserligen pekskärm men med control zone slipper du fula märken på skärmen och användandet av funktionerna är mycket smidigt i W8.
- Lightroom på köpet, en mycket trevlig bonus som man faktiskt har nytta av om man inte hade det innan.
- Stabilt WiFi (ac), har inte haft några som helst problem hittills.
- Följer inte med mycket tillbehör, hade gärna sett en USB-ethernet adapter med i kartongen.

Köpte min på REA för 9990:- och det är den absolut värd (säljs till studenter för 9500kr via HPs hemsida).

Av SweLingonBerry

Ett bra nätagg ger dig fördelar som:
- Lägre ljudnivå
- Lägre rippel m.m vilket resulterar i längre livslängd på dina komponenter och bättre överklockning.
- Längre livslängd på själva nätagget i sig.
- Ev. bättre skydd mot strömspikar, kortslutningar, osv.

Av SweLingonBerry
Skrivet av Nikita91:

Jag har valt att köpa två stycken Sapphire 290x Tri-X!

Nu det sista då jag ha pengar över så skulle jag vilja investera dom på bättre fläktar till chassit än dom som ingår med det chassit.
Vill gärna ha två vit led flätar fram också. Ock kanske vit belysning insidan av chassit. Några som kan rekommenderas?

Sen är det bara att beställa!
Tack

Anledningen till att många rekommenderar ASUS-kortet är att deras DCII-kylare historiskt sett varit en av de bästa och tystaste, men till den senaste generationen AMD-kort har den halkat efter lite av någon anledning och då är Sapphire-kortet ett mycket bra val. Jag tror inte Inet är lika pålästa som somliga här på forumet och då rekommenderar de av vana asus-kortet

Ang. vattenkylare så kommer den kyla bättre, men den låter också mer, bara så du är medveten om detta.

LED fläktar jag kan rekommendera skulle kunna vara BitFenix Spectre Pro 120/200 eller Corsair AF120. Jag skulle kört 2x 120mm i fronten, 1x 120mm i botten, 1x 120/140 bak samt 1x 200mm i toppen. Om du inte tycker ljuset från fläktarna räcker till kan du också trycka in en: http://www.inet.se/produkt/8905159/nzxt-sleeved-led-kit-1m-vi...

Av SweLingonBerry

Kan väl bidra lite till PSU frågan också:
Ett alternativ till V1000 är Super Flower Leadex 1300W. Visserligen är 1300w lite overkill, men knappast någon nackdel annat än lite sämre verkningsgrad i idle. Dessutom vitt, vilket passar bra till chassit du valt.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6...

Skrivet av nlkar:

Osäker här. R4 har ju faktiskt en fläktplats mer om man inte plockar ut 5,25" i ARC. Plus möjligheten till en fläkt i sidan på R4 som borde vara värt mycket för grafikkorten. Det enda som egentligen gör det mer stängt är väl lyckan i fronten men den går ju att ha öppen om man gör något mer krävande.
För vattenkylning så ARC alla dagar, sitter med det själv fast mATX varianten, men för luft? Inte lika säker.

Helt korrekt angående fläkten i sidopanelen, tänkte på fönsterversionen. Det jag syftade på huvudsakligen var, som du säger, luckan i fronten som hindrar luftflödet. Håller med om att ARCen kanske inte var det bästa alternativet, men om TS var ute efter den lite mer stilrena FD "looken" och i samma prisklass (vilket han uppenbarligen inte var ) skulle det fortfarande vara ett bättre alternativ.

Av SweLingonBerry

Ett annat alternativ skulle kunna vara: https://www.inet.se/produkt/1902454/gigabyte-ga-z87x-oc-atx
Detta ger dig en extra slot mellan grafikkorten vilket är en klar fördel. Har dock inte någon extra påkostad ljud-lösning.

Sedan vet jag inte om jag är riktigt överens om ditt val av chassi... Med dubbla icke referens 290x och en överklockad 4770K tror jag det kommer bli ganska varmt i en R4. Jag skulle åtminstone överväga ett öppnare chassi exempelvis Arc:en https://www.inet.se/produkt/6909845/fractal-design-arc-midi-r...

Av SweLingonBerry
Skrivet av Nbwu:

dual gpu kort som körs i 8x har samma bandbredd per gpu som singel gpu kort som kör i x4.
så kör du x8,x4,4x4 så får du den bandbredden på två av korten.
vilket då ger:
ett kort i 8x hastighet
och två kort i 4x hastighet (samma som dual Gpu kort om du kör quad med dessa)

min åsikt är att det går rent funktionsmässigt och fysiskt.
men sen är frågan om antalaet lanes i Pci-e bussen räcker till.

Du har rätt på sätt och vis, på dual GPU-kort ex. 690 eller 7990 finns ett inbyggd PLX-chip, detta ger teoretiskt dubbla antalet PCIE lanes.
Exempel: ett GTX 690 kopplat till en PCIe 8x; PLX chipet "dubblar antalet PCIe lanes till 16x och fördelar detta på de två GPUerna (8x per gpu). Kortet körs alltså i 8x, men ger ändå varje gpu 8x (dock inte med native 8x prestanda).

Skrivet av Zcenicx:

Det fungerar, som TS redan kommit fram till, INTE.

Mig veterligen finns det inget moderkort till Socket 1150 som (officiellt) stöder 3-way SLI, utan det är 2011 som krävs då.

Alla moderkort med ett PLX-chip gör att detta fungerar.
exempelvis: http://www.inet.se/produkt/1902512/asus-z87-ws-atx

Av SweLingonBerry

Jag tycker TN har blivit mycket bättre de senaste åren och om den skall användas till racing huvudsakligen skulle jag nog själv satsa på TN. Har dåliga erfarenheter av (två) billiga IPSer när det kommer till spel, och framför allt snabba rörelser över skärmarna, så om jag skulle köra IPS skulle jag nog lägga iaf lite mer än vad den billigaste kostar.

Av SweLingonBerry

Skit samma om det är olika fläktar. Man ser ju ändå ingen skillnad när de snurrar.
Jag är mer "orolig" över finishen på heat pipesen, ser sådär ut på bilderna... :/

Av SweLingonBerry

Jag har alltid gillat utseendet med "fins" på moderkort. Känns som en sådan lösning borde kyla bättre och ger ett mer prestandaprioriterat utseende, vilket jag gillar. Gigabyte hade på sitt z77x UP7 enligt mig en väldigt stilfull lösning, sedan kanske jag hade sett en annan färg än orange tillsammans med det svarta, men, men...

http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/froxic/UP7/gb/17.jpg

http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2012/07/323937_499101...

Av SweLingonBerry
Skrivet av Dunde:

ADSL över befintligt telenät är fortfarande det enda som många har att tillgå. Alternativet kan vara 3G/4G om ens det i m ånga fall, så det du vräker ur dig är rätt inskränkt.

Absolut, sitter själv på ADSL och får ut 7 mbit i bästa fall. Det jag menar är att de flesta sitter mer än 250m från stationen och då ser jag ingen anledning till att pusha en teknik som i alla fall bygger på uråldrig koppar och knappast kommer kunna leverera gbit i verkligheten.

Av SweLingonBerry

Vafan! Jag som trodde kopparn var utdöd... Ge oss fiber på en gång istället! Om ni ska satsa pengar på kopparn kan ni lika gärna kasta pengarna i sjön.

Av SweLingonBerry

Att köpa en iPad mini utan retina är för mig helt otänkbart om jag skulle köpa en ipad idag. Jag har en "vanlig" iPad mini och har stört mig på upplösningen sedan den dag jag köpte den, men är i övrigt mycket nöjd.