Inlägg

Inlägg som greken91 har skrivit i forumet
Av greken91

Speldator för cirka 15-16k

Tjena! Jag ska köpa en ny speldator för cirka 15-16k. Den kommer användas för att spela lite olika spel. Wow, overwatch, csgo, pubg etc. Priset är ett cirka pris men om jag får stor prestanda skillnad för lite extra pengar så kan jag stretcha budgeten lite. Jag behöver bara datorn för tangentbord skärm och allt sånt har jag redan, jag vill att det ska ingå en 240gb SSD eftersom jag redan har en annan som kommer användas också.

Jag vill att den ska innehålla en Intel processor och gärna ett 1080 kort.

Jag har monterat datorer förut så det gör jag själv, jag behöver inga avancerade vattenkylningar och grejer. Windows har jag också

Av greken91

Jag har löst problemet för mig!

efter att ha googlat i cirka 2 dagar så gav jag upp och installerade om datorn, vilket INTE hjälpte. men sen gjorde jag en sista grej, jag gick in i nätverksinställningar tryckte på slumpmässiga maskinvaruadresser, den var tydligen avstängd och direkt när jag klickade på den så kom loginrutan upp! kunde alltså gjort det redan från början..........

Av greken91

Jag har dubbelkollat och IP och DNS är automatiskt, jag har också testat att ansluta till http sidor. Inget har dessvärre fungerat

Av greken91

Wifi login sida öppnas inte vid öppet nätverk

Hej! När jag försöker ansluta till ett öppet nätverk på min dator så kommer inte hemsidan upp där man skriver in username och password. Det fungerar direkt på min telefon och min jobbdator, men på min egen laptop så händer ingenting. Det står bara "internet åtkomst saknas" och ibland står det att den har internet anslutning men det går inte att använda internet.

Jag kör windows 10 på min egen dator och windows 7 på min jobbdator, är det någon som har upplevt samma problem och hur löstes det isåfall?

Jag har testat inaktivera windows brandvägg ifall den skulle blockera men det hjälpte inte, har också testat olika webläsare utan resultat.

Av greken91

Tjena! jag sitter på bredbandsbolagets standardrouter ( vet inte vad den heter, men kass är den) jag har 100/10mbit internet och jag brukar spara filmer på min stationära dator (trådat), och sedan streama via xbmc till min mac(via wifi) som är inkopplad till datorn, men så fort min stationära använder internet tex till att spara ner stora filer, så laggar filmen jag streamar sönder, det säger sig självt att det inte funkar att ha det så, jag hoppades att det skulle funka eftersom jag bara streamar över nätverket, men routern klarar inte av det, så jag behöver köpa en ny, jag såg att webhallen har ett erbjudande på denna: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/203842-n...

Bör jag köpa en så pass dyr, eller har ni förslag på någon billigare variant som räcker gott och väl? den måste klara av wifi i relativt hög hastighet eftersom jag streamar via min mac.

En annan fråga, klarar min mac book pro från 2010 av att använda 5ghz trådlöst eller vad den där routern nu kunde använda?

Av greken91

Jag hittade felet nu! det var skype som spökade, det var inställt att skype fick ändra inställningarna och skype startade när windows startade!

Av greken91

Windows sparar inga inställningar efter restart

Tjena, jag har precis plockat ihop en ny dator och installerat windows 7, men varje gång jag gör en omstart så återställer den mina inställningar tex för ljud, hur högt det är, alltså micken och allt sånt. jag har aldrig haft ett sånt problem förut, någon som haft liknande och vet en lösning?

Av greken91

Värt för mig att uppgradera till 8.1?

Tjena, jag har precis köpt en ny dator som jag får hem om någon dag, jag har en windows 7 key som jag kan använda, men frågan är om ni tycker att jag ska fixa 8.1 istället, är det så pass mycket bättre?

Det jag kommer göra med datorn är att spela wow och surfa.

Här är min dator ifall det spelar någon roll.

Intel Core i5 4690K 3,5 GHz
8gb ram
gtx 760
intel ssd.

Det jag undrar är alltså vilka för/nackdelarna med 8.1 vs w7 är, och om det är värt det med tanke på vad jag ska ha datorn till.

Av greken91

Att det inte är modulärt är ingenting som spelar mig någon roll, jag har ett stängt chassi som inte går att se in i och jag får väl dra ihop kablarna så gott det går, ingen ska kolla i chassit ändå. När det kommer till grafikkort så ska det vara ett nvidia, mest av egna preferenser och erfarenheter. Tyvärr har jag ganska strikt budget så jag har inte riktigt råd att köpa en större ssd.

Av greken91

Vilka fördelar tänker du på förutom just att det är dubbla lagringskapaciteten? jag kommer endast ha windows 8 och wow installerat på den, kanske gta 5 när det släpps. inget annat ska datorn användas till, och sen har jag ca 8tb lagringsdiskar som ska kopplas in för att lagra allt annat.

hmm.. jag ska kika på corsair agget du pratar om!

Av greken91

Några sista invändningar innan datorn beställs?

Tjena, har ni några sista invändningar innan datorn beställs?

http://www.inet.se/kundvagn/bild/7463288/2014-12-12

Jag har chassi och lagringsdiskar.

Av greken91

Tack för den infon! då sparar jag nästan 400kr där! men i övrigt då? om setupen

Av greken91

vad tror ni nu då? http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7384611-00.png

vilken grafik tror ni den kommer klara?

Av greken91

Några sista ord om uppgraderingen för 7000kr?

Nu har jag suttit och läst hur mycket som helst, frågat runt och fixat, det här är resultatet jag kommit fram till.
Datorn ska användas för att spela wow (hoppas på högsta grafik) och kolla på film. Jag har redan chassi och lagringsdiskar.
Tror ni att detta är det bästa jag kan få för pengarna? jag har valt intel och nvidia eftersom jag alltid haft det och det funkat bra, och har hört att det ska funka bättre för wow.

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7382126-00.png

samt detta grafikkort

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/nvidi...

Av greken91

Sorry jag trodde jag var tillräckligt tydlig! jag har ett chassi, samt lagringsdiskar, men har tänkt att köpa en ssd för att ha operativsystemet på.

Alltså behöver jag följande: grafikkort, moderkort, ssd, ram och nätagg. Mitt chassi är ett ganska stort så jag antar att det mesta passar i det, har tyvärr inte namnet på det men jag kan försöka leta om det är något ni behöver veta.

Edit: https://www.komplett.se/cooler-master-mystique-631-svart/3186...

där är chassit jag har! skulle vara bra om det går att återanvända

Av greken91

Nya delar för att klara wow!

Tjena! dags att uppgradera datorn för att kunna spela wow på högre inställnigar, jag har chassi, lagringsdiskar (men ssd kan ju inte skada) och resten skulle jag tro behöver bytas, skulle uppskattas om det håller sig runt 6000kr men kan gå över lite om det blir stor skillnad. Målet är som sagt endast att spela wow på så höga inställningar som möjligt.

När det gäller chassi så har jag ett som jag fick när jag köper någon gamer pc från komplett för 5 år sedan eller något.

Av greken91

Borde det bli bättre än att köra en vanlig sed, plus en hybrid? för tanken är att köpa en hybrid nu, och typ nästa månad köpa en 512gb ssd och köra båda dom.

Av greken91

hybrid sdd/hdd macbook pro

Hallå! jag ska byta hårddisk i min macbook pro från 2010, det är en 2,4ghz i5a i den.

Jag har lite planer på att senare ta bort cd-läsaren och ha hårddisk och en ssd i datorn, men just nu kollar jag lite på: http://www.inet.se/produkt/4304008/750gb-seagate-momentus-xt-...

funkar den i min MB pro?

Av greken91

mjo det är ett jävla problem :/ har ingen aning om hur fan man ska lösa de :/

Av greken91

Problem med hemgrupp i windows 7

Hej! fick en ny router idag, och när jag kopplat in den så kan jag inte komma åt hemgruppen på någon dator, det står bara:

hemgruppen är inte klar än. Försök igen om några minuter. Om det här meddelandet fortsätter att visas klickar du på länken för att starta felsökningsprogrammet för hemgrupper.

jag har testat tryckt på länken på alla datorer, händer ingenting.

jag kan inte lämna hemgruppen på någon av datorerna och jag kan inte på med i gruppen på någon annan dator som inte medlem pga att man måste ha ett lösenord som jag inte kan se.

hur löser jag detta, behöver snabb hjälp för jag brukar streama filmer till tvn från datorn och det går inte nu.