Inlägg

Inlägg som dannesthlm har skrivit i forumet
Av dannesthlm

Helst spelar jag i soffan med familj och vänner, där är det svåra att hitta tid, ork och spel som vi trivs med (som vi inte spelat ut).

Det är enklare med singleplayer. Utbudet är dessutom så mycket större.

Av dannesthlm
Skrivet av Trebsor:

Sony ska ha 900 spänn för flertalet spel i sin egna store...

Jag kan bara tala för mig själv personligen men i de allra flesta fall kör jag ett single player-spel en gång och säljer det sen vidare om möjligt. Köper det gärna begagnat också om jag kan.

Man fattar ju att det här är framtiden vi är på väg mot oavsett tillverkare men ju mer vi accepterar det desto fortare går det. Att förespråka det här är bara konsumentfientligt när Sony blir rikare och vanliga dödliga blir fattigare...

Ja, det är ju precis detta Sony vill slippa.

Begagnatförsäljning mellan konsumenter, det gör ju att Sony tappar nyförsäljning.

En gång i tiden hånade man och tog poänger från Xbox när dom ville göra detsamma, samtidigt som kedjan Gamestop klappade i händerna.

Av dannesthlm
Skrivet av Kyraal:

De var aldrig det. Inte ens lite. Hela strategin var att få så många som möjligt att bli Netflix-användare och vid rätt tidpunkt, när de är tillräckligt ”beroende”, konvertera dem till betalande användare. Samma strategi som alla andra använder, till och med droghandlare.

För min del blev det väl snarast att jag abbonerade, upptäckte vad massa skit det fanns och sedan slutade. Dåligt filmutbud var väl det största generella missnöjet.

Nu ska jag väl säga att det är en generell brist hos alla streamingtjänster. Finns ingen som jag tycker når upp i en acceptabel nivå. Vi har Max, än så länge, men detta bara för att vi hoppade på halva-priset erbjudandet.

Av dannesthlm

Jag tycker att det finns flera aspekter i det här.

Som framkommit så har nog ganska många här ekonomiska möjligheter att KUNNA betala för detta om man nu vill. Det finns ju dock andra aspekter, vissa har sämre ekonomiska marginaler, många bor i andra länder och världsdelar och har kanske inte samma möjligheter. Youtube har väl varit något som google kunnat säga kan "förbättra" världen genom kunskapsspridning etc. Man kanske då skulle kunna ha det som en Goodwill-spridare att inte tvinga användare in i betalträsket.

OM man vill och har råd.

Det sistnämnda kriteriet tycks åtminstone vara uppfyllt, uppenbarligen inte försnämnda.

Det finns även lite andra aspekter i detta som kan vägas in. Dels som konstaterat producerar inte youtube något vettigt själv, dom har visst något som kallas youtube music som mest verkar vara en ursäkt att kunna ta ut mer pengar. Annars är det bara en ren plattform för producenter. Det gör väl lite svårare att se någon rättfärdighet i saken.

En annan sak som jag inte vet om det diskuterats i tråden är integritet. Har man kontot (betal eller icke betal) kommer den enskilda kundens konsumtion på ett självklart sätt att kartläggas vilket kunden kanske inte vill. Kunden kanske då hellre velat använda någon typ av anomymisering i kombination med att då inte använda inloggning. Det går ju självklart inte, man måste ju självklart vara inloggad som en användare hos Google/Youtube om man vill utnyttja premiumdelen.

Av dannesthlm
Skrivet av r80x:

Jag som har tre barn har aldrig haft detta problemet innan. Det enda man behövde hålla sig borta från var Onkel Konkel, Tunnan & Moroten och Vrävarna. Men idag så handlar varannan EPA-skit-låt om att ta den i røven, använda sats som eyeliner och lyckas sträcka kedjan tillräckligt långt att man kan suga av sin kille i soffan samtidigt som man vispar potatismoset på spisen.

Kan inte påstå att jag bryr mig jättemycket om själva innehållet, det är snarare att musiken riktar sig till barn.

Jag antar att det är den musiken som kommer att gå att filtrera bort?

Av dannesthlm
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Man brukar inte behöva borra så mycket i tak längre. Förr gjorde man det för att hänga upp lampor, idag är lamporna så lätta. Knappt vettiga taklamputtag finns att köpa idag, utan billig dritt där lampan ska hänga i locket.

Angående borrhammare så har jag kört med egna av olika typer. pratar man betong i hus så går vilken skit som helst använda. Ska man borra i granit (berg) så gäller det att vara vältränad och ha schyssta grejer, för om borret fastnar rycker det till som bara tusan i armen.
Det finns olika betong och jag är dålig på namnen, men vissa har större stenar i sig och inte alls roliga att borra i. Men det brukar inte precis vara betong som används som tak i hus.

Sätter man upp gardinskenor behöver man nog göra det iallafall. Jag hade nog tyckt det vore lättare med ett större hål som skulle sitta någonstans. Två små hål ganska exakt positionerade bredvid varandra blev svårare, speciellt då borren hoppade.

Av dannesthlm
Skrivet av SuperNova:

Nu får ni fan ge er med snack om dyra maskiner! Vi pratar om ett (några få) hål.
Jag har borrat i stenhård betong med en HANDBORR och en hammare så visst kan man få några hål med nästan vad som. Klart att det är trevligare med rätt grejer men någon måtta får det vara.

Till TS:

Jag utgår ifrån att det är en borrhammare nu men det är i princip samma med en slagborr. Är du någorlunda van så är det bara att sätta borren där du vill ha den, håll i maskinen stadigt, tryck emot så borren når bottenläge i chucken och trycks hårt mot taket. Tryck sedan på knappen och kör.

Vanliga problem kan vara att du träffat just en sten och borren viker av. Eller en luftfick som borren dras till. Att det studsar brukar bero på för litet tryck.

Du kan slå ett jack som andra redan nämnt. Du kan ta ur borren och använda dem som körnare med hammare MEN med risk att du missformar baksidan på borren. Brukar gå att lösa med en fil men men.

Borrhammare ja. Upplevde att då det inte finns något begynnelsehål som borren ligger fixerad i så studsar borren runt i början vilket dels gör att hålet kan hamna på fel ställe och dels gör att yttre delen av hålet blir större/skadat.

Det jag isåfall hade önskat vore något läge med mindre kraftiga slag just i början då man ska leta sig in isåfall. Vet inte om det brukar finnas på dyrare maskiner.

Av dannesthlm
Skrivet av JonasT:

Enligt min erfarenhet räcker det egentligen att undvika det absoluta bottenskrapet. Hade en borrhammare från Rusta en gång i tiden, och det var den sämsta skiten jag någonsin använt. Min vanliga slagborr gjorde ett bättre jobb. Köpte en borrhammare från Bosch Professional för 1400 kr för några år sedan, och det är nog ett av de bästa köpen jag gjort. Givetvis inget som kan mäta sig med en Hilti, men den tar sig igenom allt jag slängt mot den utan några som helst problem eller ansträngning.

Tycker den funkar enligt förväntan iallafall på väggar, problemet blev just i taket som jag beskrev.

Av dannesthlm
Skrivet av klockish:

Börja borra utan slag och sätt press på borren. När du har fått ett spår i betongen kan du aktivera slagmekanismen för att fortsätta borra.

Gjorde det efter ett tag, problemet bara var att få någon vettig början på hål, då taket var så förbannat hårt

Av dannesthlm
Skrivet av NidoKing:

Många gånger är borren viktigare än maskinen. Om du har SDS-plus fäste på borrarna så se till att använda riktiga borrar.

Här är exempel på bra borrar för betong men det finns i flera fabrikat.

https://www.amazon.se/Bosch-hammarborrsatser-Professional-Til...

Använde borsch borrar, billiga var dom iallafall inte

Av dannesthlm
Skrivet av Swedishchef_90:

Sådana problem får man enbart på dåliga maskiner.
Är ju bara trycka innan du borrar.

Min granne höll på att borra massa hål med sin jula maskin, efter 30min, han hade gjort 3 hål.
Sen gick jag upp och gav han min hilti med ny borr, 10 hål på 2min så slapp han störa alla...

Tryckte jag innan så var det lätt att borren hoppade runt på taket först och hamnade fel...

Av dannesthlm

Borra i betongtak

Hej allihopa!

Var lite intresserad hur folk löser det. Jag har en billig borrhammare från Jula som jag körde, men just att borrningen var i taket blev ett problem.

Det kanske största problemet var att borrhammarens slag aktiverades innan borren trycktes mot det blivande hålet i taket, vilket gjorde arbetet väldigt besvärligt.

Detta gjordes pga tyngdlagen som tryckte in chucken då borrmaskinen riktades mot taket. Det är ju normalt annars bara då man trycker in borren mot väggen (då man istället borrar mot vägg) som slagen aktiveras.

Av dannesthlm

Kors i bägaren! En ny chefredaktör igen så här några år senare...

Av dannesthlm
Skrivet av dlq84:

Tvåan håller riktigt bra som fristående spel också. Kan säkert finnas referenser till ettan man inte förstår dock. Jag har själv bara spelat tvåan och det är top 5 bästa spelet jag spelat.

Att skriva att tvåan "håller bra" som fristående spel är nog årets understatement. Vi pratar ju om ett av världens genom tiderna bästa spel trots allt...

Som tidigare konstaterats utspelas den tidigare än ettan, så referenserna finns ju på många sätt mellan spelen.

Kan konstatera att som spel är ettan (även om jag gillade det jag spelat, när det begav sig) föga imponerande jämfört med tvåan. Lite som att jämföra Witcher 2 med 3:an.

Av dannesthlm
Skrivet av Ryzer:

Menar du att dagens 7000-serie är ostabil och lider av dålig kvalite?
Som jag ser det finns det ingen anledning att köpa 9000-serien framöver 7000-serien till priserna som offentliggjorts.
Rätta mig gärna om jag har fel, men är väl egentligen ingen större skillnad från 7000-serien denna gång? Mer ett "namnbyte" för att reklamens skull.
Men vi får väl se när testerna släpps som sagt.

Ser man till motsvarigheten AMD Ryzen 5 7600X så ligger den i dagens pris 1500kr billigare. Lätt val enligt mig.

Jag tycker iallafall att det är bra att dom verkat fixa till värmeöverföringen som kunde upplevas som en nackdel med 7000-serien.

Sen blir det väl som vanligt lite sjunkande priser undan för undan, man behöver ju inte köpa processorn dag ett...

Av dannesthlm

Läbbig? På vilket sätt? Konstigt rubrik...

Av dannesthlm

Handlar det om någon förbättrad effektivitet eller är det som vanligt bara höjda frekvenser, som det i vanligt Intel manér handlar om?

Av dannesthlm

Cigaretttändaruttag i bilar

Ungefär kring tiden då dinosaurier klampade omkring på jorden uppfanns bilens cigarettändare. Den satt i en liten hållare och var tänkt att kunna hoppa ur när den blivit varm och redo att tända en cigg för någon passagerare.

Snabbspola vi fram typ 100 år så röker få och cigarettändaren levereras oftast inte ens vid bilköpet. Vad folk nu vill ha är ett 12 V uttag som kan utnyttjas i en massa sammanhang. Det konstiga här är att man inte standardiserat något vettigt uttag som är bra utan konstruktionen från cigarettändqren lever kvar. Den är allmänt usel för sitt nya användningsområde då många kontakter lätt glider upp. Det finns väl i båtar 12 V system med vettiga stickproppar, man tycker att man kunde använda dessa i bilar isåfall.

Lite trafiksäker

Köra i lågtrafik

Att köra i lågtrafik på konstiga tider kan ofta vara en riktig pina. På vissa områden blir signalerna som galna och visar rött efter att man kört fram till signalen trots att inga bilar finns I synhåll. Att köra genom Solna brukar t.ex. vara riktigt störande. När den tillslut växlat om efter 45 sekunder återupplivas proceduren på en del ställen vid nästa signal. Känns helt onödigt.

Vad e grejen med gångsignaler i Sverige?

Ja. I andra (vettiga?) länder fungerar det så vid en vanlig korsning att om det blir grönt framåt och man väljer att svänga vänster eller höger (såvida inga gröna eller röda pilar finns på signalbilden) så är det alltid grönt för gående som passerar över vägen man svänger in på.

I Sverige funkar det INTE så. Där måste någon trycka på en knapp för att gående signaler ska visa grönt i detta läge annars är de röda (detta behövs som sagt inte i många länder).

Det får tre följder. Dels är helt onödigt om man som gående missar ett potentiellt tillfälle eftersom man inte hann trycka i tid, det blir dessutom bökigare att man måste trycka för grönt.

Fast den tredje följden är nästan mest konstig, den rör bilisterna. Som bilist (som det fungerar utomlands) kan man alltid anta att gående har grönt i det fallen, alla som kommer i den riktningen ska släppas över. I Sverige kan dom antingen ha grönt eller rött (precis som cyklister) vilket gör att man som bilist förutom att titta på sina egna signaler dessutom ska kolla på de gåendes signaler som dessutom är helt felriktade för bilisten.

Av dannesthlm
Skrivet av Fredzon:

Vilken Satechi variant har du då ?
Denna verkar vara nått annars
https://www.netonnet.se/art/mobil-smartwatch/mobiltelefontill...

https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/iphone-tillbehor/ip...

Ja din länkade enhet är säkert bra

Av dannesthlm

En USB-laddare är en nätdelen till att börja med, laddaren sitter i prylen du sticker in sladden i.

-Underhållsladdning är som beskrivet något som styrs av laddaren som finns inbyggd i telefoner etc. Generellt är det inget positivt att ha sladden i enheterna under längre stunder än det behövs då det sliter på batteriet (som trivs bäst runt 50% laddning).

Vill man minska slitaget kan vissa enheter koppla in spärrar, t.ex. Samsung-telefoner kan sätta max-laddning på 85%. En del möss etc som kanske ofta körs med sladd under perioder kan också ha detta som standard.

Föredrar själv någon enhet som har inbyggd ställning att lägga mobiler och surfplattor i, kör en från Satechi som dessutom har en plats för trådlös laddning på 15 W.

Enheten har fyra sladdutgångar med tillhörande fickor att lägga mobiler i. men plats finns väl att få ner 2 i varje så man kan som tur var lagra lite fler enheter.

Dock hade jag önskat en enhet som uppfyller alla laddningsbehov samtidigt vilket tycks vara OMÖJLIGT att finna. Följden blir att minimum 3 laddare måste vara inkopplade.

- Enheten ska ha någon form av inbyggd mobilhållare där ett ansenlig antal enheter ryms.

Enheten måste ha ett hyfsat ental USB-C utgångar, varav åtminstone en måste klara någonstans 45-65 W med PPS.

Enheten ska dessutom ha MÅNGA usb-A kontakter på 2,4 A för en massa olika specialkablar som finns för laddning av pannlampor, ficklampor och andra saker.

Alla enheter jag sett uppfyller inte ens 2 av punkterna, köper man med hållare saknas vanligtvis USB-C eller så är antalet USB-A för litet (gärna 4 st). Dessutom är det vanligt med max 20 W och liknande för utgångarna.